Éden kert

Timacs
Létrehozva: 2010. március 1. 12:58

Sziasztok!

 

Ide várok mindenkit aki szeret a kertben matatni.

Az első napsugarak megjelenésével én egyre többet gondolok a kertészkedésre.

Már elültettem a petúnia és az őszi rózsa magokat, és hamarosan a paprika és paradicsom is földbe kerül.

 

Ti miket csináltatok?

Miket fogtok ültetni?

15591 hozzászólás
 1. 2018. május 4. 07:3415591.

  Most átment ez csoda de mindig kínlódni kell

  előzmény:
  maci6609 (15588)
  2018-04-28  06:03
 2. 2018. május 4. 07:3215590.

  Kedves Maci /Erika/


  Én nagyon sajnálom hogy nem tudok veled tovább levelezni,de kiírja hogy nem engedi a gépemet,A face és a postafiókom működik.Lehet hogy ez sem megy át.


   

  előzmény:
  maci6609 (15588)
  2018-04-28  06:03
 3. 2018. május 4. 07:3215589.

  Kedves Maci /Erika/


  Én nagyon sajnálom hogy nem tudok veled tovább levelezni,de kiírja hogy nem engedi a gépemet,A face és a postafiókom működik.Lehet hogy ez sem megy át.


   

  előzmény:
  maci6609 (15588)
  2018-04-28  06:03
 4. 2018. Április 28. 06:0315588.

  Sziasztok!


  Azt hiszem ma jövök utoljára, ha nem jöttök...ez a fórum is belefulladt az NLC újításba ahogy látom...azért egy próbát még megér, hogy Titeket előcsalogassalak...pár fotómmal...hátha....
  Tudnotok kell, hogy én vagyok, most sűrűbben is tudnék jönni, ha lenne kihez szólni ugye...:( Na ez nem szemrehányás, csak egyedül nem jó itt lenni..uncsi..magamról nem írnék most semmit, de változott az életem ez tény...: és fog is... Van benne rossz és jó is...:)


   


  Na de hozom inkább a fotókat, mert a Tavasz a Nyárral megérkezett...:)))-még sem, mert nem akarja a rendszerem! :(


  Legyen szép hosszú hétvégétek! :)-szép időtök és főleg EGÉSZSÉG...   

  előzmény:
  20gella20 (15563)
  2018-01-29  15:50
 5. 2018. Április 14. 05:2815587.

  Sziasztok!


  Sehol senki, közel lassan egy hónapja? Én is alig találtam ide igaz, de az Otthon felírat mellett van MÉG TÖBB..na oda kattintva előjöttetek...merre jártok?


  Akartam képeket hozni, de így kinek is????? Szomorú vagyok...viszont bejött a jó idő, sokan már túl vannak az első fűnyíráson is..ha az idő engedi mi is megtesszük ma vagy holnap szerintem, bár még a gép nincs is előkészítve...karban kell kicsit minden év elején tartani ugye..:) De a szakértője még nem jutott hozzá..na majd ma..remélem.


  Legyen szép hétvégétek, hátha benéztek...:)


  Ja a fórum semmit sem javult, nincs levelem, nincs kedvenc fórum megjelölés, meddig tart ez a ráncfelvarrás vajon? Mi előbb ráncosak leszünk, mint hogy rend legyen az NLC-n ahogy látom...nem fontos a működtetőknek, hogy elégedett emberkék jöjjenek ide??? Ezek szerint, tuti NEM!!!! :(


 6. 2018. március 21. 14:5715586.

  Sziasztok!


  Ma, a METEOROLÓGIAI Tavasz első napján köszöntelek Titeket....jöhet a jó idő akár...de bent hidegebb van, mint kint, most ez a helyzet....szóval ma is kimentem kicsit, építettem.


  Ne kérdezzétek miből, hóból...mert amit én összedobáltam az aztán kifagy és ha az idő is kedvez megmarad sokáig...mondjuk még ma pont jó idő is lett az építéshez...és mivel a nagy fülecske ledőlt mára, a fejecskét is újra álmodtam...HÓMANÓM lett...:) Azt hittem már most nem készül el, de ez a langyos jó kis meleg idő pont alkalmas volt elkészíteni...szép lett...


  Ahogy az előtte készült Nyuszika is, naná, Hónyuszi is lett...ezért van a hó igaz?


  Ti merre jártok? Éppen virágzik nálam sok véle virág...Törpe Írisz, meg Korai Bangita, meg aztán a kis Krókuszok és Ibolya is található, a Hóvirágok éppen elmúltak már..:) A Hunyor is bimbós a két sötét színű, de a fehér kiment tuti..na majd veszek..


  Lesz kerti munka bőven ha az idő és melóhely engedi, várom is...de aztán esőt mond sokat...viszont holnap éjszaka még mínusz 11 is lehet..na azok után pedig tényleg jön a jó idő.


  Kitartást mindenkinek és remélem nem beteg senki sem...:)


  Legyen szép napotok! :)


  -

 7. 2018. március 17. 16:4915585.

  Sziasztok!


  Még csak két nap telt el, hogy írtam, de változnak az idők, meg mennek az évek..és az időjárás is kavar...most láttam, hogy 9 centi havat ír nálunk ma a köpönyeg...hát na...és lehet még 5-5 a napokban utána, és mínusz hét is...hát nézünk elébe....


  Akkor még nincs vége...:( Na de máshol még rosszabb a helyzet, ahogy néztem, vajon bejön az időjárás-előrejelzés?


  Volt, hogy mire odaértünk, hogy hó lesz átírták esőre, vagy a négy centis havat, négy milis csapadékra...ami eső volt ugye...hát most nézünk elébe.


  Egyenlőre néha nagyon rákezd havazni, ha lehűl a levegő, ebből reggelre tényleg lehet bármi...akár nagy hó is.


  Szép estét Nektek! :)


  -most azt hiszem ez az aktuális per pillanat! :)

 8. 2018. március 15. 13:3415584.

  Sziasztok!


  Hát jó tízen felül, szóval nincs az sem olyan közel...ha csak csoda nem történik, nem bánnám, ha már csak olyan 3-5 év kéne, hogy még azért maradjon időnk az öreg korra is...ne trotyik legyünk mire itthon maradhatunk ugye...


  Mert mikor egy szelet kenyeret sem tudok levágni és akkor kéne örülni a nyugdíjas éveknek, az már nem olyan még sem....:( Ha az ember lerobban, vége van....


  Bizony a bajok, betegségek, kopások jönnek sorban...ha egyszer beindul..na...


  Itt éppen egész nap esik az eső, záport mondott az eső ebből bejött...holnapra egész napos esőt, aztán este átírták, hogy már szombaton ideér a havazás akár négy centi is lehet, és vasárnap egy...és mínusz 2-5 fokok lesznek ismét...hát meglátjuk. Most épp próbálkozik a napocska is, és ahogy néztem máshol már jégeső hullott ma is..az idő kiszámíthatatlan.


  Sajna a két napban még ernyővel fogok járkálni melóba, mert miért is lenne négy napos pihi??? :( Egy nap ma és hajrá ismét....kevés...de azért szépen haladtam ma, igaz nem egyedül..mosni és takarítani nem én kerültem most sorra, főznöm sem kellett, szóval jó ez így....viszont jó hírek jönnek!!!!!!


  3 virágom tele virággal és színesednek egyre jobban a bimbók a Klíviának..ma mégy négyen láttam meg ismét a bimbókat lent, fent meg ismét egyen, amin már egy virág jön...három van egy cserépben azon kettőn jön a virág..úgy megörültem!!!! :)


  Garázsablakban pár Muskátli gyönyörűen áttelelt, tele van bimbóval, zöld hajtással és nem nyúltak meg...ott hűvös van és jó helyük van, reggeli napfény éri őket rendesen meg a déli is..:) Csak meg ne fagyasszam majd őket, ha kirakom, vigyáznom kell!


  Lekerült a sok matrica ablakról, ajtóról is végre ma..felkerült a konyhai díszem, szép lett...ablak fölé virággirland, meg ugye őszi leveles koszorú méhecskéssel, meg a gázcsőre végig virágfüzér lepkékkel, naná, egy fürt szőlő a páraelszívó csövére..szuper színes lett...elég is így..bár még van a tarsolyban nyuszi, koszorú, tojás meg egyéb..majd meglátom, de még nagy és kis bagoly is jut eszembe...és fogok venni még virágfüzért az előszobába, na ott is kiélhetem magam,mint Karikor nagyon sok szép dolog elfér...éppen ideje Őszig feldíszítenem, azt hiszem..:) Ha szépet látok meg is veszem...bár van egy vegyes virágfüzér, meg egy őszi színes leveles..de meglátom hogy oldom majd meg, mit hová teszek.


  Szép napot Nektek! És Ti is meséljetek... ja Törpe Íriszek szépek és Krókuszok is életre keltek...a Korai Bangita csodaszép tele van virágcsokrokkal!


  ?

  előzmény:
  milla55 (15583)
  2018-03-14  07:55
 9. 2018. március 14. 07:5515583.

  Szia Erika!


  Lehet hogy ez a nagyon változékony idő visel meg mindenkit.Még felsorolni is sok lenne a bajaimat.Inkább nem is gondolok rá.


  Neked még hány éved van a nyugdíjig?Bizony ez a nehéz idő amikor már nem vagyunk fiatalok, mégis helyt kell állni.


  A piacon vett primulák nekem is mindig tönkre mennek.Még van az a nagyon régi kék amit még keresztapától örököltem?Ismered?


  Ezeken a száraz nyarakon locsolni kell.vigyázok rá hogy ne pusztuljon ki.


  Várjuk meg ezt a hét végét.Nagyon ijesztgetnek, hogy "vissza jön a tél"

  előzmény:
  maci6609 (15582)
  2018-03-10  11:08
 10. 2018. március 10. 11:0815582.

  Szia, sziasztok!


  Igen, válasz, és bejelentkezés és jön is ahová tudok írni.... nekem megy, mostanság könnyedén, bár a levelem nem jelzi a rendszer, minek is, de tán be sem vagyok folyamatosan lépve, viszont most sem villog, hogy írok és írtál...mindegy, tudom hol keressem a nekem szánt üzenetet....:) Személyesen értestés nélkül is...:)


  Jó időnk lesz, sajnos ez a nyomottság nálam is jelen van a héten is volt végig, meg most sem múlt, de a fejnyomásom sem...a hó viszont tűnőben van, még koszos hóbaba maradvány van az udvarban, de két napot adok neki és ez is eltűnik szinte...aztán jöhet a jó idő, nagy hideg már tuti nem lesz, eső annál több és hó is lehet még bármikor...de a hagymások érzik a Tavaszt....


  Az emberek türelmetlenek és fáradtak...és nem is tudunk pihenni, hiába adott a lehetőség is...aki tud annak viszont jó lehet, szuper...nekem ez hiányzik most a legjobban...


  De ma is vár a munka, menni kell sajna, és jövőhéten sem jár itthon a négy nap cserébe, ez van...majd itthon leszek 15-én oszt kész..meg jövő Vasárnap, szuper nem? És most Vasárnap és kész...egy nap pihi...kevés..


  Legyen szép napotok!


  Ma felhoztam az újabb bimbós Klíviám, és egyet levittem, három készül színesbe borulni megint, szépek tényleg..:)


  A Primulák is, de ha megveszem nem bírják ki a telet sajna, ezek olyan nemesítettek...gondolkodom rajtuk..a Muskátlik viszont remélem áttelelnek, hihetetlen, hogy már Márciust 10-ét írunk,  végén még tényleg hamar itt a Tavasz a Tél után.


  előzmény:
  milla55 (15581)
  2018-03-06  20:40
 11. 2018. március 6. 20:4015581.

  Szia Erika!


  Te simán be tudsz ide lépni úgy mint régen?


  Én sem tudok.Lánykám csinált nekem egy google crome nevű böngészőt.Csak azzal tudok belépni.Nagyon körülményes.Lehet hogy a többiek is bele fáradtak ebbe.


  Nincs semmi újság, csak rajtam van a tavaszi fáradtság.

  előzmény:
  maci6609 (15580)
  2018-03-06  11:27
 12. 2018. március 6. 11:2715580.

  Sziasztok!


  Ma elkészült a Télűző Banyám...igaz szitáló esőben, meg havasban is talán, de meg van, és el is mossa az eső ha így halad ma..ez bejött, ezt jósolták mára....


  De aztán most néztem hétvégére meg akár 15-20 fokot is mond már jön a Tavasz néhol...na majd kiderül milyen időnk lesz akkor...:)


  Eső már nem kéne, sár van megint nagy belőle...:(


  Legyen szép napotok!


  ? vagy inkább ?

 13. 2018. március 4. 04:5115579.

  Sziasztok!


  Ismét eljött egy újabb hétvége..én itt vagyok, mert mindig benézek...most kicsit pihentem is, rám fért volna reggel kilencig is aludni, de lám fél háromtól fent vagyok...elég volt...egész héten nyomtam az éjszakás műszakot, na tudom aki átélte az megért nagyon..de nem tudtam tovább pihenni, ez van!!! :(


  Hó azóta sem esett nálunk, csak porból, még van, de mivel ma is mínusz 11 fokot mond, ebből építés nem lesz...aztán pár nap és mondja a felmelegedést, na akkor talán majd....Szeretnék még egy utolsót az idei Télen...aztán jöhet a Tavasz tényleg.


  A mai napom sem unalmas, nagy felsöprés egész lakásban, előtte meg bútorok ki-vissza húzása, tolása....és a Karis díszek leszedése...egy hete leszedtem a konyhából, most meg már az előszobából is....még a matricák vannak rajta az ablakon, de nem tudom azt meddig is hagyjam.


  Viszont így van meló, a konyhát kéne Tavasziasra díszíteni amiben egyben van a Nyári meg az Őszi dekor is már ugye...huncutul..:) Na az sokáig megmarad...bár festeni kéne a falat jut eszembe majd....:) Ha belekezdek viszont meg lesz az is!


  Tegnap főztem ma nem nagyon kell....mostam is kettő adagot, szóval előre vagyok..kirándulni lenne jó, havas tájon, enyhe időben persze.


  A fájdalom nehezen múlik, tudom én ...:(


  Azért legyen szép napotok és hétvégétek...:)


  -

  előzmény:
  milla55 (15578)
  2018-02-26  08:47
 14. 2018. február 26. 08:4715578.

  Még csak három hónapja, hogy Apa elment.Mondják,hogy ez a fiatal felnőtt kor a legrosszabb mert már felfogja a történtek súlyát és nagyon nehezen tudjuk  elfogadni az egész helyzetet.


  Minden Apára emlékeztet.Még az is amikor este haza jön és Apa már az utcán várta...


  Persze nekem is nagyon nehéz.Sosem  gondoltam volna hogy ilyen hamar özvegy leszek.Apa 65 éves volt.


  Feltétlenül írok ha sikerül eljutni a Mátrába.


  Úgy  látszik,hogy a többiek már nem szeretnek itt írni.Erőltetni nem lehet.Lehet hogy szomorúak és nyílt fórumon nem akarnak erről írni.


  Itt van egy kevés hó.Tegnap előtt este hirtelen kezdett esni.A kert szép fehér, de az úton el is olvadt, nem kellett söprögetni.


  Szép napot kívánok mára.Minden esetre a földnek is nagyon kellene a hótakaró.

  előzmény:
  maci6609 (15577)
  2018-02-25  08:02
 15. 2018. február 25. 08:0215577.

  Sziasztok!


  Egyenlőre nekem is csak terv a Mátra vagy Kékes vagy bármi havas hegyes vidék...de hát ma is úgy mennék, ha vinne valaki, mód lenne rá...


  Itt nagyon hideg lett, mínusz nyolc is...de hó sehol, csak nyomokban...körülöttünk volt havazás, Heves megyében és Pesten is, furi, hogy minket kikerült ez a hófelhő sajna.


  Így ezt is csak várom, várom, és várom..de nem is mond mára havat..igaz tegnapra írtak egy centit, na az sem jött össze...


  Kimozdulni, sétálni jó!!! Nagyon jó....lenne...:)


  Ha erre jöttök szólj, megbeszéljük. :)


  De miért bánatos a lánykád?


  És hol vagytok TÖBBIEK? Régen hallottunk már mindenkiről ugye milla55?


  Legyen szép hétvégétek!


  előzmény:
  milla55 (15576)
  2018-02-24  09:30
 16. 2018. február 24. 09:3015576.

  Milyen egyszerű lenne cserélni.Nekem pedig hízni kellene.


  A Mátra lánykám kedvenc helye talán sikerül a tavasszal eljutni arra felé.


  Nagyon jót tenne neki kimozdulni a bánatból.Talán még talizni is sikerül és fotózni.


  Bizakodjunk.


  Küldök még hóembert hátha használ és hó is jön nemcsak hideg.

  előzmény:
  maci6609 (15575)
  2018-02-20  16:18
 17. 2018. február 20. 16:1815575.

  Sziasztok!


  Bizony ez így van, egyre több az érzékeny gyomrú emberke napjainkban és addig jó, még bármiből, bármennyit ehetünk..ha már nem, változtatni kell ugye...még nehezebb ha több emberről van szó és egy embernek kell csodát mívelni...na nálunk ez van, és nem fogok!!!Majd remélem megoldja saját problémáját ahogy tudja...:) Mert én magam az én étkezésemen változtattam már egy hete, bár néha elcsábulok, de muszáj kevesebb szalámit és húst ennem, ez van...nem szabad már híznom....bumm....ilyen sem volt még életemben...:(


  A hó helyzet....esik is meg nem is, lesz is meg nem is, hideg is jön, meg nem is....na ezekből kiindulva itt plussz van, szakad a hó és olvad, mert meleg van ugye, de csak kis szemekben..megint sár van!!!


  Máshol akár fél méterest is mond, meg már lehullott 15 centi és főleg a Dunántúlt érinti...de ahogy hallom akár Zalában is havazhat a héten..meg mond mínusz kilencet, de itt már többen mínusz 15-ről beszélnek kiderül a hétvégére, már nincs messze!


  A hó úgy szép ha sok van és megmarad..továbbra is fent tartom..és várom, hogy így legyen!!!!


  Köszi a Hóemberkéket, én is küldök ám! Hátha összejön és lesz fotóm vele...gépem nekem van kettő is, de mit érek vele, ha nincs aki lenyomja a fotógombot? :((((


  Legyen szép napotok gyönyörű havazással! :)


  előzmény:
  milla55 (15574)
  2018-02-19  17:13
 18. 2018. február 19. 17:1315574.

  Most jönni fog még a hó és hideg.Hatalmas hóembert tudsz építeni tavaszig el sem olvad.Kár hogy nem vagyok közelebb majd én fotóznék.Nekem csak egy egyszerű gépem van.


  A nagy gondom,hogy lánykám glutén érzékeny lett.Nem ehet búza lisztből készült dolgokat, Most rizslisztből próbálok sütit csinálni.


  Most ez van a fiatalok között több ilyen glutén érzékenyről tudok. Biztonság kedvéért azért itt van pár hóember.

  előzmény:
  maci6609 (15573)
  2018-02-18  13:13
 19. 2018. február 18. 13:1315573.

  Sziasztok!


  Hát igen azok akkor megmaradtak pár napban, de olyan nagy mínusz nem volt, és leesett a nagyobbik feje ugye...


  De ma, építettem egy még nagyobbat, csak senki sem hajlandó fotózni vele..pedig sem sokáig nem tart,sem nagy művészet, ha már megcsináltam és ráöltöztem ugye..de ez van..:( ha elolvad fogom sajnálni, vagy leesik a feje akkor is, mert szép nagy lett...és azóta már építhettem volna többet is, tapad a hó végül is...de fotót szeretnék!!!


  Tud ez önkioldózni, de sohasem tudom beállítani hogy is kell..jobban szeretem ha tudom mikor fotóznak mint én szaladjak azért, hogy a képen rajta legyek ugye...pedig lehet muszáj leszek megtanulni a hogyan is kell-t!! :)))


  Legyen szép napotok, itt plussz négy fok van legalább..fűtés lekapcs, kint sincs hideg, hó meg szép volt, de nagyon olvad....kár érte megint csak..


  előzmény:
  milla55 (15572)
  2018-02-16  16:50
 20. 2018. február 16. 16:5015572.

  Nagyon aranyosak ezek a hóbabák.Örömmel nézegettem.Szerintem meg is fognak maradni, a jövő héten hidegebb lesz.


  A behavazott kertet én is szeretem nézegetni.Söprögetni már nem annyira.

  előzmény:
  maci6609 (15571)
  2018-02-16  11:30
 21. 2018. február 16. 11:3015571.

  Sziasztok!


  Igen, valóban szépek amik elkészülnek...mára mondott havat, aztán nem, tegnap meg tiszta Napsütés volt..Tavasz..most meg, kinéztem és nem hiába a fejfájás sem három napja, HAVAZIK, DE OLYAN SZÉPEN..és már fehér a kert, az út meg az udvar is, növényeken is szépen megtelepszik a hó...annyira szeretem, olyan megnyugtató...


  Mutatnom is illene már valamit, ugye? Hát próbálok egyet kicsinyíteni Nektek..:) Na kettőt sikerült...ami végül is három! :) Hagy lássatok "szépet", hó alig volt, de hát én építettem! :)


  Legyen szép havas napotok!!! És gyertek már ide kicsit néha..:)


  -HAVAZIK, DE NAGYON VÉGRE!!! :)

  előzmény:
  milla55 (15570)
  2018-02-14  20:20
 22. 2018. február 14. 20:2015570.

  A hóbaba biztosan aranyos ide is kellene.

  előzmény:
  maci6609 (15568)
  2018-02-14  11:39
 23. 2018. február 14. 20:2015569.

  Máris vagyok. itt is volt hó, de a járdán szerencsére el is olvadt.Ez a klivia nagyon izgatja a fantáziámat, csak sajnos nincs sok helyem.A gyönyörű amariliszek hagymáját meg sikerült eltűnteni.Lehet hogy kint felejtettem a sok izgalom miatt.


  Már 20 éve megvoltak.

  előzmény:
  maci6609 (15568)
  2018-02-14  11:39
 24. 2018. február 14. 11:3915568.

  Sziasztok!


  Csak pár szóban jövök,mert látom nem vagytok, és velem lesz tele a topic..:( Az úgy nem jó, nem az igazi!


  Ide megérkezett a hó, végre, HAVAZIK...nagyon sűrűn, sajna plussz kettő van és mínusz kettőt mond éjszakára, akkor talán megmarad..jó lenne..tegnaptól nyomja...szépen szállingózik a hó, és hóbaba is készült ma is persze...ez most Habcsók Asszonyság lett, na ilyen sem volt még..furin is készült, de meg van!


  Jó volt kint lenni egy órácskát...összehordtam hetet-havat, hogy elkészüljön valójában, mert szinte csak a kerítés beton padkáján, meg a kocsin maradt meg, a földön rohamosan olvad, azért onnan is szedtem jó vizes havat, ami a kocsiról lecsúszott ugye...szép lett..:) Jó érzés lenne kint lenni, de sajna délután a munka vár.


  A virágom még mindig álomszép, ezzel nem lehet betelni, akkora feje van a másik kettő bimbói is színesesednek végre, de a lentieket két napja néztem, nem láttam újabb virágkedvezményt, várom persze..ahogy lemegyek locsolni mindig átnézem őket és ha kibukkan hozom is fel a melegre és a fényre..:)


  Legyen szép napotok, a hóban ne csúszkáljátok, épüljön egy-egy kis hóemberke is akár, mert itt van ideje már...nem kell nagy, nem az a lényeg..a szép kidolgozás! :)


  HURRÁ HAVAZIK ÚJRA! :)

  előzmény:
  milla55 (15567)
  2018-02-10  18:25
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek