Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

CUKORMENTES CUKOR

bigacsiga2
Létrehozva: 2005. december 26. 21:40

CUKORMENTES CUKOR

http://www.mgeuropa.com/

Ismeri valaki? Használja valaki? Tapasztalatok?

 

  1. 2017. december 31. 19:1222.

    CUKORMENTES CUKOR


    MÁRA EZ LEHETSÉGES: 1KG XILLIT VAGY ERITRIT + 50GRAMM STEVIOZID VAGY REBAUDIOZID KEVERÉKE 13-UTÓBBIVAL 16KG RÉPA-NÁD-KRISTÁLYCUKORRAL EGYENLŐEN ÉDES!


    - A Xillit kesernyés és a Steviozid is, de a másik kettő nem, csakhogy ne egyél kiskanálnyi vagy több mennyiséget, mert akkor érzed ezt, sőt meghajthat!


    Ezért kell a kétféle keveréke, amiből 1/15-öd résznél nem érzed, de a káros száj-garat mikróbákat elpusztítják, még az orr üregig is hatásos.


    -  CUKORBETEG + RÁKBETEG CSAK EZT FOGYASZTVA SEGÍTHETI A RÁK-TERJEDÉS LASSÍTÁSÁT!


    - A Xillitnek 60% KALÓRIÁJA VAN A RÉPACUKORHOZ KÉPEST, ezért a szervezet 1/20-adrésznyi energiát is kap az édes íz mellé, ezért megnyugszik, nem követel édességet az ízérzet után! Nem éhezel meg tőle!


    A RÁK-ról : Akárcsak a máj inzulin nélkül bontja a Méz alap-anyagát A FRUKTÓZT, ÉS EZT AZ ÖSSZES SEJTÜNK IS TUDJA! A RÁK is!


    Az összes többi cukorféléhez inzulin jelenléte társul. Ezért alacsony a Glikémiás indexe a Fruktóznak, és a lassan bomlaszthatóké még kisebb is lehet.


    DE AZ ÖSSZES SZÉNHIDRÁT  csak a máj általi lebontása után okoz végcukor=glikogén növekedést, ÉS A RÁK A NÖVEKEDŐ VÉRCUKOR SZINTTEL GYORSULVA NÖVEKEDIK! EZÉRT LESZNEK HAMARABB RÁKBETEGEK A NAGYÉTKŰ, HIRTELEN SOKAT EVŐK PLÁNE, HA FRUKTÓZBAN GAZDAG ÉTELT ÉS GYÜMÖLCSÖT SOKSZOR FOGYASZTANAK. Az INZULIN-löketek gyakorisága okozza az inzulin rezisztenciát, pl. Cukor-habcsók sok azonnal után az inzulin magasra kúszik, hogy lenyomja, amikor sikerül ájulás is lehet, vagy éhség, ekkor újra cukrozva az életét az inzulin felturbózza, stb. A szervezet elfárad a sokáig tartó magas vérnyomástól, nem reagál az inzulinra sem, és a dúsan cukros étkezés TÁPTALAJA A MINDENKINÉL LÉTEZŐ ELKANÁSZODOTT RÁKSEJTEKNEK. A SZERVEZET ELEINTE LEGYŐZVE EZEKET ELTAKARÍTJA, DE BELEFÁRADVA TÖBBÉ NEM KÜZD ELLENE! ÉS EZUTÁN RÁKBETEGGÉ VÁLHATSZ!


    Mindez nem álmodozás, de orvosok szemérmesen meg sem kísérelik az új rákbetegek életmódjának kikérdezését, emiatt nincs statisztikai bizonyság.


    HA ÉRTED AMIT ÍRTAM: elkerülheted a magas vérnyomást, hogy a vesén át kisöpörje a fölösleget, a cukorbetegséget is, és azután a rákbetegséget is!


    Kivéve, ha pontosan a gyors és többnyire kínos halálra vágyakozol! Visszaút egyénenként változóan lehetséges... A JÓ ÉTKEZÉS: KIMÉRT GYÜMÖLCS + LEDOLGOZHATÓ SZÉNHIDRÁT + ÉPP KELLŐ FEHÉRJE, ÉS A VÉGÉRE NASSOLVA ZÖLDSÉG FŐKÉNT NYERSEN!


    HA EGÉSZSÉGESEN ÉLNI AKARSZ! ... ÜDV. ÉS JÓZAN ÉLET, 


    ÉLVEZD A BOLDOGSÁGOT TÁRSAIDDAL MÉRTÉKTARTÓAN!

  2. Torolt_felhasznalo_407320
    Torolt_felhasznalo_407320
    2006. szeptember 7. 10:5321.

    Sziasztok  

    Cukorbetegként néhány héttel ezelőtt én is felvetettem ezt az édesítőszert 2 másik topikon, én is tapasztalatokat kértem, anélkül én sem nem mertem belevágni.  

    Meg kutakodtunk is utána, kémiai-biológiai alapon. A helyzet vele az, hogy a maltodextrinnek valóban van CH tartalma, de ez a rosthoz van kötve, ezért kiürül a szervezetből, vagyis nem szívódik fel, nem hasznosul. Így tud 0,4-es CH-t produkálni.

    Gondoltam, egye kutya, kipróbálom, de csak óvatosan, ki tudja, milyen az íze, meg ugye a vércukromat is ellenőrizve, mert hát sosem lehet tudni. Teába tettem, persze, éreztem, hogy van benne valami, de nem mondanám még kellemetlennek sem az ízét, és a cukromat sem piszkálta meg (és ez a legtutibb bizonyíték)  

    Aztán kipróbáltam kávéba is, hát az tényleg förtelmes volt! Bár hozzá kell tennem, hogy nekem a kávéban a Canderel, Süssina és társai is borzasztó ízűek  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2006. szeptember 7. 10:2720.

    sziasztok

    ajánlom figyelmetekbe Tóth Gábor AZ E- számokról őszintén című könyvét

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2006. január 27. 16:0219.

    Hmm....., Ha fenil-alanin tartalmaz akkor hashajtó hatású....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (18)
    2006-01-27  15:54
  5. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2006. január 27. 15:5418.
    Mi is az aszpartam? Élelmiszerek csomagolásán E 951 jelzéssel találkozhatunk vele. Kémiai neve: N-L-alfa-Aspartil-L-fenilalanin-1-metilészter Felhasználható: a Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-94/35 sz. az élelmiszerekben felhasználható édesítőszerekről szóló előírása szerint, amely tartalmában megfelel az Európai Parlament és Tanács azonos témájú 94/35/EC direktívájának - ismertette dr. Domoki János, az Országos Élelmezéstudományi Intézet szakértője a hivatalos állásfoglalásában. Az aszpartamot élelmiszer adalékanyagként történő engedélyezését megelőzően, mint minden élelmiszer adalékanyagot, rendkívül alapos, sok éves, az új gyógyszerek vizsgálatánál is szigorúbb toxikológiai tesztelésnek vetették alá. (Egy gyógyszernek ugyanis a kívánatos hatása mellett lehetnek enyhe mellékhatásai, egy élelmiszer adalékanyagnak azonban az előírásoknak megfelelően felhasználva semmiféle kedvezőtlen hatása sem lehet.) A toxikológiai vizsgálatok eredményei alapján független szakértőkből álló nemzetközi fórumok, az EU Élelmiszer Tudományi Bizottsága (SCF) valamint a Közös FAO/WHO Élelmiszer Adalékanyag Szakértő Bizottság (JECFA) az aszpartam megengedhető napi beviteli szintjét
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (15)
    2006-01-27  15:44
  6. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2006. január 27. 15:4617.
    Szakértő szemmel:

    Indokolt-e a mesterséges élelmiszeradalékokkal szembeni félelem, amellyel manapság gyakran találkozhatunk? - kérdeztük Pilling Róbertet, a HáziPatika.com dietetikus szakértőjét. - Természetesen a mesterségesen előállított élelmiszerek vagy élelmiszerhelyettesítők hatásaiban sosem lehetünk teljesen biztosak, de ezek a félelmek a legtöbb esetben teljesen alaptalanok - fejtette ki. A mesterségesen előállított élelmiszerek is többfélék lehetnek, vannak természetes vagy természetazonos anyagok. Míg az előbbiek általában a különböző alapanyagokból kémiai vagy fizikai úton kivont anyagokat jelöli, a második teljesen mesterséges úton előállított, ámde a természetessel molekulaszinten megegyező változat. Van egy harmadik csoport is, amelybe például az aszpartam is tartozik, a természetes alapanyagokból mesterséges úton előállított termékeké: hiszen például az aszpartam is két, a természetben és az emberi szervezetben is előforduló aminosav egyesítéséből keletkezik. Az ilyen és a természetes adalékanyagok normális mennyiségben fogyasztva semmilyen káros hatást nem gyakorolnak az élő szervezetre. Természetesen "mindennek van határa" (az aszpartamból például a 155 tabletta naponta), hiszen például a közönséges konyhasó is halált okozhatna, ha valaki extrém (mondjuk félkilós) mennyiségben fogyasztaná
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (16)
    2006-01-27  15:45
  7. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2006. január 27. 15:4516.
    Egy kis biokémia

    Az aszpartam két aminosav metilésztere. Mint ismeretes, az aminosavak a fehérjék építőkövei, az élet alapjai. Az aszpartam a szervezetben építőköveire bomlik, azaz aszparaginsavra, fenilalaninra és metanolra. Az aszparaginsav egy természetben előforduló aminosav, minden fehérje egyik építőköve. Úgynevezett nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy nem szükséges a jelenléte a táplálékban, mert az emberi szervezet a táplálék egyéb komponenseiből elő tudja állítani. Számos biokémiai, élettani folyamatban tölt be nélkülözhetetlen szerepet. A fenilalanin egyike az esszenciális aminosavaknak, azaz mivel az emberi szervezet nem képes előállítani, a táplálékkal kell bevinni a szükséges mennyiséget. Egyebek között az idegrendszer működésében játszik fontos szerepet. Egyes - szerencsére kevés - ember szervezetéből genetikai okok miatt hiányzik egy bizonyos enzim, így nem képesek a fenilalanin átalakítására. Ezt az állapotot fenilketonureának nevezik. Ha ezt az állapotot nem észlelik és nem kezelik, mentális retardációhoz vezethet. Az evvel a génhibával rendelkező személyeknek figyelniük kell a fenilalanin bevitelüket, ezért az aszpartammal készült élelmiszereken a világon mindenhol feltüntetik, hogy fenilalanin forrást tartalmaz. Példaként elmondható, hogy egy adag tejben 8-szor több fenilalanin, és 13-szor több aszparaginsav van, mint egy azonos adag, 100%-osan aszpartammal édesített üdítőitalban. A metanol gyakran megtalálható élelmiszereinkben. Az, hogy a metanol nagy mennyiségben mérgező, közismert. Ez a "nagy mennyiség" több 10 grammot jelent. Ehhez képest egy adag (3 dl) diétás üdítőitalban például 0, 024 gramm metanol van, közel negyedannyi, mint ugyanekkora mennyiségű paradicsomlében. Ezeket a kis mennyiségeket a máj minden ártalmas hatás nélkül lebontja és kiválasztja. Vagyis az előírásoknak megfelelő tisztaságú és azoknak megfelelően felhasznált aszpartam egészségkárosodás minden veszélye nélkül fogyasztható - kivéve a ritka betegségben, a fenilketonureában szenvedőket.


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (15)
    2006-01-27  15:44
  8. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2006. január 27. 15:4415.
    egészségkárosító hatástól tartani) 40 mg/testtömeg kg-ban állapította meg. Ez azt jelenti, hogy egy 70 kg súlyú ember esetében naponta 155 db (!) tisztán aszpartam alapú édesítőtabletta elfogyasztása engedélyezett (ennyit egy nap alatt lehetetlen elfogyasztani).


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (14)
    2006-01-27  15:42
  9. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2006. január 27. 15:4214.
    Az aszpartamot 1965-ben, egy más irányú, gyógyszeripari kutatás során fedezték fel. A felfedezés jelentősége felmérhetetlen, hiszen az édesítő hatása mintegy kétszázszorosa a cukorénak, de energiatartalma elhanyagolható. Gyors karriert futott be, ma Európában mintegy 200 tonna aszpartam fogy évente. A világban több mint 200 millió ember édesíti ételét, italát rendszeresen aszpartammal. Az aszpartamot tartalmazó termékek száma kb. 6000 (ide tartoznak többek között egyes üdítők, rágógumik, pudingok, joghurtok, de megtalálhatjuk gyógyszerekben vagy köhögés elleni cukorkákban is). Az USA élelmiszerek és gyógyszerek engedélyezéséért felelős hivatala, a FDA (Food and Drug Administration) az aszpartam biztonságosságát 1981-ben állapította meg először, azóta azt 26 alkalommal újból megerősítette. Az aszpartam az egész Európai Unió területén (1994 óta), az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, összesen a világ 100 országában engedélyezett édesítőszer. A siker nem véletlen: ez az édesítőszer mellék- és utóíz nélkül pótolni képes a cukrot, számtalan ételben felhasználható, a napi megengedett mennyiségben fogyasztva semmilyen káros mellékhatás nem igazolódott.

    Rossz hírét költötték

    Mint sok egyéb sikeres termék esetében is történt, az aszpartam elterjedése után is megszólaltak az ellenzők, egészségkárosító hatást tulajdonítva a divatossá lett édesítőszernek. Jellemző ezeknek a támadásoknak a tudományos színvonalára, hogy az egyik például az aszpartamot egyebek között génmanipulált (genetikailag módosított) terméknek nevezi, holott ez egy kémiai anyag, amely géneket nem tartalmaz, hiszen ez csak az élő szervezetek sajátja. A laikus felhasználókat azonban - akik nem értenek az élelmiszervegyészethez, viszont az egészségüket tudatosan meg szeretnék őrizni - könnyű elbizonytalanítani. Elég egy-két "figyelmeztető" körlevelet elindítani a világhálón, esetleg egy jól hangzó nevű kutatóintézet sehol sem igazolt vizsgálatára hivatkozni, és máris sikerül szorongást ébreszteni. Ilyen anyagok a közelmúltban magyarul is megjelentek az interneten, és érthető módon aggodalmat keltettek a fogyasztókban. A HáziPatika fogyókúrás topikjában jelent meg a következő hozzászólás például: "Az aszpartammal vigyázz, gátolja a fogyást és rákkeltő! Vegyetek sima szőlőcukrot, azzal főzzetek, süssetek!" Az őszinte jóindulatról árulkodó tanács alapvető tévedéseket tartalmaz, egy fogyókúrázónak igazán kár lenne megfogadnia. Hiszen minden olyan édesítőszer elősegíti a fogyást, amellyel kalóriát lehet spórolni. Ha csak napi egy kanál cukrot (mondjuk a kávénkban) cserélünk az ugyanolyan édesítő hatással rendelkező egy tabletta aszpartamra, azzal naponta 48, évente pedig 17500 kalóriát spórolunk meg, ami önmagában is körülbelül két kiló fogyást jelent abban az évbe
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_986725 (11)
    2005-12-31  20:39
  10. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2006. január 27. 15:4113.

    Köszönöm. hogy megosztottad  a tapasztalatod, akkor biztos nem veszem meg, pedig igen vártam már egy jó kis cukormentes cukrot., én hiszek Neked.

    Sajnálom 

    előzmény:
    Rókamóka (12)
    2006-01-27  13:58
  11. 2006. január 27. 13:5812.

    Vettem egy dobozzal ebből a "csodaszerből". Gondoltam, a reggeli kávéhoz jó lesz. Az íze valami borzalmas! Kétszer megittam, harmadszorra egy korty után a mosogatóba öntöttem a kávét. Képtelen voltam lenyelni. Most ott áll az alig megbontott üveg. Kéri valaki? Szivesen odaadom. De leginkább a reklámszöveg írójával etetném meg, miután 1000-szer leírattam vele hogy csúnya dolog a szegény rászorult vevőt megkárosítani és félrevezetni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (9)
    2005-12-29  09:15
  12. Torolt_felhasznalo_986725
    Torolt_felhasznalo_986725
    2005. december 31. 20:3911.
    Engem érdekelne a cikk az aszpartámról :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105512 (10)
    2005-12-29  09:20
  13. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2005. december 29. 09:2010.

    Úgy ollóztam egy fórumról a cikket.!!!

    Esetleg ha valakit érdekel, hogy mennyire nem ártalmas az aszpartam akkor azt is bemásolom.

    előzmény:
    bigacsiga2 (1)
    2005-12-26  21:40
  14. Torolt_felhasznalo_105512
    Torolt_felhasznalo_105512
    2005. december 29. 09:159.

    Hírt szeretnénk adni Önnek egy egyedülálló termékről, egy világszabadalomról, amely nagymértékben érinti Önt és egész családját, pontosabban az ön és szerettei egészségét! Állandóan hallunk a gyerekek körében megnövekedett túlsúly problémákról, és a túlzott cukorfogyasztás okozta egyéb betegségekről, ezért gondoltuk, hogy fontos lehet ez az információ az Önök számára is.



    Néhány hónappal ezelőtt az Egyesült Államokban szabadalmaztattak egy új természetes, egészséges édesítőt. A világon először, ez az édesítő a következő tulajdonságokkal bír:



    100%-ban természetes növényi készítmény (cikóriából készült)
    kalóriamentes
    cukormentes
    szénhidrátmentes
    nincs utóíze
    nem okoz hasmenést
    nem károsítja a fogakat
    FINOM, MINT A CUKOR!
    Cukorbetegek, candidások, kisgyermekek, terhes- és szoptató anyák, és mindenki más korlátlanul fogyaszthatják, teljesen egészséges!



    A Just Like Sugar® _ cukormentes cukor forgalmazását azért vállaltuk fel és kezdjük meg Magyarországon is, mert egészséges cukormentes alternatívát szeretnénk biztosítani azoknak, akiknek fontos a tudatos táplálkozás.



    A termék heteken belül kapható lesz az élelmiszer- és bioboltokban, addig is, akit érdekel, akinek sürgős, tájékozódhat felőle és meg is rendelheti a következő elérhetőségeken:



    www.mgeuropa.com webáruház

    Telefon: 06 1 467-1111

    Email: info@mgeuropa.com



    A terméket flakononként 2.200 Ft-os fogyasztói áron lehet nálunk megvásárolni. Egy flakon kb. akkora, mint egy nagyobb Nescafe üveg, töltősúlya 165 gr. Amennyiben nem tudnak eljönni érte, úgy egy csomagküldő szolgálattal az országban bárhová, mennyiségtől függetlenül 720 Ft / szállítás áron tudjuk elküldeni.



    AKCIÓ: 3 vagy több flakon együttes rendelése esetén a szállítási költséget most átvállaljuk Öntől!



    Amennyiben bármilyen kérdése van a termékkel kapcsolatban, amelyre nem kap választ a fenti honlapon, hívjon bennünket bizalommal, munkatársaink szívesen tájékoztatják!





    Üdvözlettel,



    Gulyás Ágnes

    Ügyvezető

    MG Európa Kft.

    1149 Budapest

    Angol utca 34.

     

    előzmény:
    bigacsiga2 (1)
    2005-12-26  21:40
  15. 2005. december 29. 00:198.
    bocsi, de szétesett a szerkesztés.  
    előzmény:
    bigacsiga2 (7)
    2005-12-29  00:18
  16. 2005. december 29. 00:187.
          A legjobb "cukornelkuli cukor" a Me'z!!!!Igazad van, de az nem eheti az, aki cukorbeteg.

          Ne adjal ki penzt marhasagokra!!!!Ezért éerdeklődöm előzetesen.


           Ha pedig valamiben sacharin van, az rakot idez elo. Ezt hol olvastad? Én nem találom, hogy ebbe szacharin lenne. Vagy ezt csak úgy általánossan jegyezted megí?
    előzmény:
    nehaolvaso (4)
    2005-12-27  01:40
  17. Torolt_felhasznalo_664779
    Torolt_felhasznalo_664779
    2005. december 27. 06:356.

    Nem kamu, csak nem igaz a fele. Azt írják a honlapon, h maltodextrin van benne, ami tényleg nem árt, nem rákkeltő, csak éppen nem kalóriamentes. Kicsit lassabban szívódik fel, mint a répacukor, kevésbé hizlal, Norbi nagyon szereti  
    Gyakorlatilag szőlőcukor-molekulákból áll, tehát tényleg természetesnek mondható, pl. búzából, kukoricából  csinálják.
    Egy csomó mindenbe beleteszik, Candereltől kezdve müzliszeletek, gyógytápszerek. 
    DE hogy cukormentes cukor, azt naaagy marhaság.

    előzmény:
    bigacsiga2 (1)
    2005-12-26  21:40
  18. Torolt_felhasznalo_671962
    Torolt_felhasznalo_671962
    2005. december 27. 06:195.
    Tévedés,a mézben is van cukor....cukorbeteg pl nem eheti.
    előzmény:
    nehaolvaso (4)
    2005-12-27  01:40
  19. 2005. december 27. 01:404.
    A legjobb "cukornelkuli cukor" a Me'z!!!!

    Ne adjal ki penzt marhasagokra!!!!


    Ha pedig valamiben sacharin van, az rakot idez elo.
    előzmény:
    bigacsiga2 (1)
    2005-12-26  21:40
  20. 2005. december 27. 00:083.
    mint a ház
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291576 (2)
    2005-12-26  23:58
  21. Torolt_felhasznalo_291576
    Torolt_felhasznalo_291576
    2005. december 26. 23:582.
    Nem ismerem, de elolvastam a weblapot. Sajnos erősen kamugyanúsnak tűnik. Ha kiderül valami róla, engem is érdekelne...
    előzmény:
    bigacsiga2 (1)
    2005-12-26  21:40

Címlap

top