Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Asztma kivizsgálás

HMona
Létrehozva: 2004. szeptember 13. 09:02
Egy elkeserítő eredménnnyel zárult allergia vizsgálat után az orvosok egy hetes kórházi kivizsgálást javasoltak, mert erős a gyanú, h. asztmás is vagyok. Mindenféle rémképeket látok, orvosok kergetnek csövekkel, hogy a tüdőmbe dugdossák... :-( Nyugtasson meg vki, hogy nem lesz olyan vészes! ;-)

Az még jobb, ha saját tapasztalatokat is hallok.

Este leszek ismét gépközelben, de nagyon várom a hozzászólásokat és előre is köszi mindenkinek!
  1. 2004. szeptember 13. 18:134.
    Köszi a válaszokat, priviben is, itt is.

    ppp: A légzésfunkciót még a tüdőgondozóban megcsinálták, szóval ha fújkálni kell, akár a leveleket is a fáról :o) Még titkon bízom benne, hogy mégsem vagyok asztmás, ha igen, akkor is előbb a homeopátiás készítményeket venném számításban, berzenkedek a gyógyszerektől. Az úszást viszont nekem is javasolták.

    LEOMINOR: na ez a szaladgálás mókás lesz. . :-) Még azt sem tudom, hogy milyen "menetfelszerelést" vigyek, mivel esténként majd hazamehetek aludni, s csak napközben kell bent lennem. Persze csak egy telefon és megvan a válasz. Futásnál kevésbé, viszont nagy nevetések után mindig jön a sípolás a tüdőmben, és a hörgés. :-( Majd megkérem, vmelyik dokit, hogy jól csikizzen meg, győződjenek meg maguk róla. . legalább vidáman fog telni a napunk. :o))

    Már kevésbé tartok a dologtól, de az még mindig nem fér a fejembe, mit kezdenek velem egy hétig. . . hát nem jár erre egy tüdőgyógyász sem?! ;-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_692321
    Torolt_felhasznalo_692321
    2004. szeptember 13. 09:403.
    Nálam úgy nézett ki ez a vizsgálat, hogy be kellett ülnöm egy zuhanykabin szerű építménybe(Budai Máv kórház)aztán egy csutorába kellett belefújnom. A számítógép kiértékelte az eredményt. Aztán kellett vagy 10 percig az udvaron futkorásznom, hogy terhelés alatt is megnézzék a kilégzést. Akkor megint csutora és fújás. Ennyi. Nem a tüdődbe kellett a csövet venni csak a szádba. TúléltemMegnézték még röntgenen is, hogy van -e elváltozás a tüdőben(mikor nem tudtuk miért köhögök meg fulladok)Nekem nincs asztmám, de ha neked van az is elég jól karbantartható
    Minden jót. ;-)
    előzmény:
    HMona (1)
     
  3. ppp
    ppp
    2004. szeptember 13. 09:152.
    Az asztma kivizsgálásánál a legfontosabb a légzésfunkciós vizsgálat, aminek során bele kell fújnod egy gépbe. Nem túl szörnyű dolog :-) Az asztma az utóbbi években már nagyon jól karbantartható állapottá vált, például néhány éve az amerikai úszóválogatott egyharmada (!) asztmás volt (ennek a magas számnak az a magyarázata, hogy az asztmás gyerekeknek úszást szoktak javasolni). (a mostani válogatottról nincs adatom).
    előzmény:
    HMona (1)
     

Címlap

top