Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Cigány nyelvtanulás

nikiniki
Létrehozva: 2019. Április 4. 20:32

Mielőtt letámadtok, egy csajszi kerte h nyissam meg ezt a topikot:) ne bántsatok ne rugdossatok akinek nem tetszik mehet. Köszi

  1. 2019. Április 25. 20:07183.

    A barátnődnek teljesen igaza van.


    Nálam csak annyiban más a helyzet, hogy a cigányokat már elég régóta igyekszem megismerni, kiismerni. Ugyanigy a négereket, arabokat is. Annyit elértem hogy nem félek, az arcukon (szemükön)  lehet látni hogy milyen emberek ugyanúgy mint a magyaroknál, a mozdulataikból is kivehető hogy mik a szándékaik. A félelmet minden ember megérzi, onnantól habitustól függően prédává válhat a másik. Példa: tavaly késő éjszaka mentünk, sétáltunk haza a párommal ismeretlen terepen, közben néztük hogy jön-e taxi. Utolértünk egy erősen ittas állapotban lévő cigány párt, a veszekedés határán voltak. A párom harcművészetet "csinál", nem egy ijedős ember. Én pedig figyeltem őket ahogy közeledtünk, úgy gondoltam semmi gond. Ahogy közel értünk, a nő odajött hozzánk és előadta hogy valamit keresnek, nem tudják merre kell menni. A párom elmagyarázta, megköszönték, ennyi. mondtam is a páromnak, sosem lehet tudni hogy mikor kinek van szüksége segitségre, mindegy honnan származik.


    Pápuákkal én sem szeretnék találkozni, semmit nem tudok róluk. Mondhatom nyugodt szivvel hogy embert eszik mind? Nem. Engem ők taszitanak a tudatlanságom miatt, de rosszat nem mondok róluk, hiszen nem tudom mit miért tesznek, mit miért gondolnak.


    Engem a cigányokkal kapcsolatban még az is érdekelne, hogy miért adnak ...hm... külföldi neveket a gyerekeknek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy egy mittudomén mondjuk Józsi nevű cigány emberben jobban megbizom, mint egy "Alexandroban".


    Az arab kultúrából csak azt ismerem, amelyikben én éltem. Kérdeztem állandóan, tanultam, figyeltem. Egy másik országból való arabbal nagyjából megértetem magam. Sokat segit a központi arab nyelv. Ezt az iskolákban az adott ország arabja mellé még pluszban tanulják. Az angol nyelv nem is kérdés, azt is automatikusan tanulják. Mellé a vallás kötelező. Az arab emberek ugyanúgy működnek mint a magyarok, fent a fejrészen beteszik az ételt, az alsó részen kinyomják. Ugyanúgy éreznek, sirnak, örülnek, dühösek, irigyek, ugyanúgy van közöttük tiszta kultúrált rendes, és primitiv mocskos. A beduinok más lapra tartoznak, náluk az az életforma. Kábé olyan mint nálunk a tanya. Önellátóak, és tulajdonképpen törvényen kivüliek. Őket mondják arab cigányoknak.


    Egy dolgot elmesélek amin kiakadtam de röhögtem, és még náluk sem volt már természetes, részt vettünk egy olyan esküvőn ahol csak a boldog ara volt jelen. A násznéppel. A szintén boldog vőlegény abban az időpontban más emberekkel nem csak hogy másik országban, de másik földrészen ülte a lagzit. A röhögés tárgya természetesen a nászéjszaka volt, a szűz menyasszony. hallottam egyébként olyant, hogy a menyasszony első éjszakája nem a férjjel történik, hanem valamelyik nagybácsival. Ilyen esetről nem tudok, de meséltek róla hogy régen előfordult, ez volt a normál. Elmagyarázták miért, hogy a nő ne a férjéhez kösse a kellemetlen emléket,a  fájdalmat. Na, ez egy olyan szokás amiből mára már szinte semmi nem maradt.


    Hmmm ... igen, vannak receptek.


    Most lesz a ramadan, ilyenkor abban az országban ahol én voltam, szinte minden étkezésnél volt egy finomság, úgy mint nálunk a karácsonyi bejgli. Először utáltam. Kábé 10 centis átmérőjű, palacsinta kinézetű tészta, amibe kell sütőpor és élesztő is, és csak az egyik oldalát kell megsütni. A nyers részre megy mascarpone, vagy sós túró, ami náluk sajt. Félbe kell hajtani, összenyomkodni a szélén. Olajban sütik aranybarnára, majd az olajból azonnal a forró cukorszirupba teszik. Kicsit megszivja magát, majd kiszedik.


    Ja, arra is rákérdeztem, hogy mi a jó bánatért olyan gejj sok édességük? Mondták hogy a cukor lenyugtatja az idegeket, mivel sokan vannak egy családban, óhatatlanok az összezördülések. És tényleg, amikor valami vita volt elfajulóban, akkor az idősebbek már adták a feleknek a cukorkát, kis falat csokit. Na, erről például nem tudok hogy más nemzeteknél szokás lenne.


    Az ételek érdekesek, előszeretettel használnak citromot, joghurtot. Erre is rákérdeztem, a joghurt stimulálja a beleket, tisztit. A melegben nehezebben állnak el az ételek, és régen igy gyógyitották magukat. Ami a magyaroknak fura, a levest simán ráöntik a rizsre. Egy nagy fazékba beledobálnak sok mindent de izletesen és változatosan, másik nagy fazékban fő a rizs. A savanyúságaik is mások mint nálunk, a só dominál. Só, citrom, fokhagyma, petrezselyem és viz. Mindent eltesznek igy amit csak lehet. Dióval töltött padlizsán például.


    Na sokat irtam. Csak bemutattam hogy mennyire más egy másik nemzet, és hogy ott is van jó és rossz. Tehát mint bármelyik más népcsoport.


     

    előzmény:
    terdszelikatica (181)
    2019-04-25  09:26
  2. 2019. Április 25. 09:33182.

    Elozoekben irtam Nikitanak az ugyesz baratnom "eloiteletessegerol" / aki fel van keszulve az  USS vagy FUSS-ra/, az is elkepzelheto hogy Amarynda eseteben is hasonlokrol van szo. = csak a negativ helyzetzetekkel talalkozott zomeben.es bizony Te is tudod aki "megegeti a kezet nem egyszer " az jobban fel a tuztol mint az aki nem.


     


    Akkor host hol tartunk a nyelvleckekkel ?

    előzmény:
    nikiniki (177)
    2019-04-23  16:08
  3. 2019. Április 25. 09:26181.

    "...Nem az a baj amikor valaki más véleményen van, hanem az, amikor ez a vélemény kivétel nélkül van ráhúzva mindenkire aki az adott csoportban szerepel, és ez sértő. Ilyen esetekben a vélemények mellé kellene tenni, hogy tisztelet a kivételnek...." 


     


    Orulok hogy elmondtad amit leirtal.


     


    Ez nem igazan olyan egyszeru dolog am ha belegondolsz. Van egy ugyesz baratnom, vele szoktunk sokszor ilyenekrol beszelgetni, es O azt mondja , hogy mivel O mivel minden esetben csak a negativ helyzetekkel szembesul, , amikor nem ritkan


    ha ugy udodik hogy ejjel megy haza es meglat valakit / egy adott nepcsoportbol / fel van keszulve az USS vagy FUSS !!!!!-ra.


    es gondolom az eloiteletek innen is eredezhetoek.


    Mindenesetra jo lenne visszaterni  es hallani az adott nepcsoport kulturalis, kepzomuveszeti, sajatos szokasrendszereri specialitasairol is.


    Te mit igertel ? arab kulturat ? Fozes etelek ?

    előzmény:
    Nikita 666 (180)
    2019-04-24  17:42
  4. 2019. Április 24. 17:42180.

    Én érvelnék és cáfolnék.


    Igen, ez a véleménye, és hasonlóan negativ a véleménye minden olyan embernek egy adott (bármilyen) nemzetről, amelyet nem ismer. Egy adott nemzetre sem lehet ráhúzni sem csak jót, sem pedig kizárólag rosszat. Az ismeretlentől mindig félnek az emberek, ezáltal olyan dolgokat vallanak amik az adott nemzetre nézve lehúzóak. A félelmet igy lehet legyűrni, igy emelkedünk mi emberek (?) mások fölé, mint szebb, tisztább, okosabb, ügyesebb és emberségesebb (?) emberi lények.


    Én a genetikai hulladék kifejezésre reagáltam. Az, hogy valaki szegény, tanulatlan és ezáltal igénytelen, nem jelenti azt hogy genetikai hulladék. Az összes nemzetiségben találhatóak olyan emberek, akikre ráhúzhatóak abban a hozzászólásban talált negativ kifejezések.


    Engem és másokat a cigány kultúra érdekel, ami nem azonos a mosdatlansággal, tudatlansággal.


    Nem az a baj amikor valaki más véleményen van, hanem az, amikor ez a vélemény kivétel nélkül van ráhúzva mindenkire aki az adott csoportban szerepel, és ez sértő. Ilyen esetekben a vélemények mellé kellene tenni, hogy tisztelet a kivételnek. Legalább ennyit.


    Átkozódni mondjuk tényleg nem kellett volna. Azt pedig én nem szeretem...


     

    előzmény:
    terdszelikatica (178)
    2019-04-23  19:22
  5. 2019. Április 24. 14:37179.

    Ez volt a velemenye. Mi a problema ezzel ? Biztosan oka van annak hogy az O velemenye ez.


    Hagyjuk mar ezt hogy az a jo aki a mi szajizunk szerint beszel


    es az mindenki rossz akinek mas velemenye van.


    Ervelj!!!Cafolj !!!!

    idézet:
    terdszelikatica (178)
    2019-04-23 19:22:35

    Ez egy hajszallal tobb mint egy velemeny 


    Ez a szosszenet egy  etnikumot stigmatizal. Ezt nevezik  rasszizmusnak . 


    Most en velemenyt mondok : aki az alabbi szosszenetet egyszeru velemenynek veszi , az  alattomos .


    Nagyon szep es igaz  valaszt adtal , niki niki . Bravo. Itt Te voltal nagy


     

    előzmény:
    terdszelikatica (178)
    2019-04-23  19:22
  6. 2019. Április 23. 19:22178.

    Ez volt a velemenye. Mi a problema ezzel ? Biztosan oka van annak hogy az O velemenye ez.


    Hagyjuk mar ezt hogy az a jo aki a mi szajizunk szerint beszel


    es az mindenki rossz akinek mas velemenye van.


    Ervelj!!!Cafolj !!!!

    előzmény:
    nikiniki (177)
    2019-04-23  16:08
  7. 2019. Április 23. 16:08177.

    Nem erdekel mit gondolsz, de az h 1 pohar vizet se adnal az mar nem rasszizmus hanem gonoszság. Te nagyon rossz ember vagy ne csodalkozz ha baj fog erni, isten előtt kell számolnod nem a ciganyok előtt. 

    előzmény:
    Amarynda (176)
    2019-04-18  12:42
  8. 2019. Április 18. 12:42176.

    Nem szeretnek jobban belefolyni ebbe  a temaba. eloszor is en rosszul viselem az olyan "erkolcsoket" ahol a kedves apuka vagy a testver sexualis viszonyt folytat a testverevel vagy a gyerekevel erre szemelyesen is lattam anno peldat amig Mo on eltem.


    irtozom a piszkos emberektol , akik a szegenysegre hivatkozva mocskosak a takony folyik a gyerekeik orrabol a nokbol buzlik a havi verzesukkor minden, foghijasan szaz eves rongyokba burkolozva jarnak de az agresszivitasuk merhetetlenul nagy. gyulolom a kuldulo eroszakos fajtajukat es mivel rendkivul keves a kivetel koztuk az egesz fajtat  elkerultem vilag eletemben. itt ahol elek szinten igy vagyok bizonyos nepretegekkel.


    a genetikai selejtet ertettem arra hogy az ilyen fent emlitett kapcsolatokbol meg a kozeli rokonok viszonyabol szuletetett gyakran testileg es szellemileg is nyomorek gyerekek eleg nagy szamban vannak naluk jelen. az atlagos IQ szintjuk az osszletszamukat tekintve rendkivul alacsony, es meg mindig  rengeteg koztuk az onszantabol levo analfabeta aki 12 evesen mar szuli a kolykot a vilagra de osszesen jo ha van 3 altalanosa.


    Hat az ilyen nep szerintem a genetikai selejt. ne haragudj de tovabb nem ragoznam nekem ez a velemenyem engem nem hat meg ha a 2 honapos koszos csecsemo ehes az anyjaval egyutt en egy pohar vizet se adnek nekik onszantambol/


    lehet hogy ez nem szep es rasszista szemlelet en siman barmikor vallalom a nezeteimet. nem tartom magammal egyenrangunak oket.

    előzmény:
    Nikita 666 (114)
    2019-04-09  21:02
  9. 2019. Április 11. 20:15175.

    A párom sokkal jobb nálam. Sokat tanulok tőle. Szokta mondani ha nehéz is, ha valaki embertelen is, akkor se viselkedjek ugyanúgy.


    Akik alapból nem gonoszak csak sok rossz érte őket és emiatt támadnak indokulatlanul, azokat meg lehet szeliditeni.


    Azt akartam kérdezni, nálatok van valami különleges ünnep, amit csak ti ünnepeltek?


    Esetleg valami monda, ami csak rátok vonatkozik?

    idézet:
    Nikita 666 (173)
    2019-04-11 19:08:03

    Az jo ha a paroddal lelkitarsak is vagytok az szuper. 


    Április 8 romanap, de amugy minden unnep karacsony, husvet, nalunk fullos. Egesznap a konyhaba sutunk fozunk rengeteget. Uj ruga, cipo mindent beleadunk. :)


    Mondásrol nemtudok, de utananezek biztos van csak a regiek tudjak.. 

    előzmény:
    Nikita 666 (173)
    2019-04-11  19:08
  10. 2019. Április 11. 19:11174.

    Utánam is mászkál, másokkal is gúnyolódik.


    Ne foglalkozz vele, nem ér annyit az egész. Ha a kis lelkének erre, csak ennyire van szüksége, hát tegye.

    előzmény:
    Sheriff-2 (172)
    2019-04-11  17:24
  11. 2019. Április 11. 19:08173.

    A párom sokkal jobb nálam. Sokat tanulok tőle. Szokta mondani ha nehéz is, ha valaki embertelen is, akkor se viselkedjek ugyanúgy.


    Akik alapból nem gonoszak csak sok rossz érte őket és emiatt támadnak indokulatlanul, azokat meg lehet szeliditeni.


    Azt akartam kérdezni, nálatok van valami különleges ünnep, amit csak ti ünnepeltek?


    Esetleg valami monda, ami csak rátok vonatkozik?

    előzmény:
    nikiniki (170)
    2019-04-11  10:45
  12. 2019. Április 11. 17:24172.

    ANGOL??????  En  Amerikabol  irok.   

    idézet:
    jotudni22 (166)
    2019-04-11 05:55:46

    Valahol azt olvastamhogy a svedeknel lattad at Egyiptomibol elvandorol ciganyorol afilmet .


    Meg akartam is irni hogy hol vagy?  Milyen messze Uppsalatol?


     


    Na itt megnezheted ki hol van :IQ teren mar jo sok hozzaszolas van.


    Gyere Te is !!!!  http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/#comments   


    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/#comments 


     


    World IQ 82 


    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/


     


    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/ 

    idézet:
    terdszelikatica (171)
    2019-04-11 16:49:52

    Már elfelejtette hogy hol-mit hazudott,pedig nagy gyakorlata van benne,mivel ezt csinálja valahogy 17-18 éve.Engem pedig mostanában követ,és 4-5 hozzászólásban gúnyolódik.

    előzmény:
    terdszelikatica (171)
    2019-04-11  16:49
  13. 2019. Április 11. 16:49171.

    ANGOL??????  En  Amerikabol  irok.   

    idézet:
    jotudni22 (166)
    2019-04-11 05:55:46

    Valahol azt olvastamhogy a svedeknel lattad at Egyiptomibol elvandorol ciganyorol afilmet .


    Meg akartam is irni hogy hol vagy?  Milyen messze Uppsalatol?


     


    Na itt megnezheted ki hol van :IQ teren mar jo sok hozzaszolas van.


    Gyere Te is !!!!  http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/#comments   


    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/#comments 


     


    World IQ 82 


    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/


     


    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/ 

    előzmény:
    jotudni22 (166)
    2019-04-11  05:55
  14. 2019. Április 11. 10:45170.

    Én ezektől félek. Atkot tenni valakire nemtudnék még arra sem akit legjobban utalok v irigylem. Olyat kiprobalnek ha letezik, hogy par ember tunjon el az eletembol. Ez lehetseges? 

    idézet:
    nikiniki (155)
    2019-04-10 22:05:10

    Nem lehetséges bár sokan azt hiszik.


    Két ember azért kerül kapcsolatba még ha gyűlölik is egymást, hogy tanuljanak egymástól. Két ember ritkán van azonos szinten lelkileg, akkor nagy az egyetértés. A nem egyforma szintűeknél az áldozatnak tűnő megtanulja a toleranciát, megértést, megbocsátást, tiszteletet. A másik akiről úgy tűnik hogy bántalmazó, tulajdonképpen csak kellék. Ő nem fejlődik, ő testesiti meg a "gonoszt". Ha a bántalmazott túlteszi magát a sérelmein, és eljut oda hogy leperegjen róla a gonoszság, nem foglalkozik vele, akkor még magasabb szintre lép és a bántalmazót eltünteti a "magasabb erő". Ez az eltüntetés lehet bármi, költözés, halál, betegség, bármi.


    Van egy mondás amit örökre jegyezz meg, segit: Tiszteld az elenfeleidet, ellenségeidet, általuk fejlődsz.


    Utálni pedig ne utálkozz, a gyűlölet azt teszi tönkre akiben megfogan.


    Nézd meg itt a fórumon ezt az esztelen gyűlöletet. Gondolj bele, mit művelhetnek ezek otthon, a "szeretteikkel"? Olyan nincs hogy itt kiadják a mérgüket, a környezetükben pedig angyalok. Mit gondolsz, őket hányan szeretik, kedvelik őszintén? Akikben ennyi gonoszság és rosszindulat van, azok tudnak-e szeretni a gonosz érzelem mellett?

    idézet:
    Nikita 666 (169)
    2019-04-11 10:09:28

    Fú.. Nagyon kosz ez nagyon megérintett. En hiszek a joban es tudom h egyszer minden ugy lesz ahogy akarjuk. Csak kitartonak kellene lenni. Elesik az ember sokszor.. De feláll es kegy tovabb. Neked nikita jo lelked van mintha hasonlitanank.. 

    előzmény:
    Nikita 666 (169)
    2019-04-11  10:09
  15. 2019. Április 11. 10:09169.

    Én ezektől félek. Atkot tenni valakire nemtudnék még arra sem akit legjobban utalok v irigylem. Olyat kiprobalnek ha letezik, hogy par ember tunjon el az eletembol. Ez lehetseges? 

    idézet:
    nikiniki (155)
    2019-04-10 22:05:10

    Nem lehetséges bár sokan azt hiszik.


    Két ember azért kerül kapcsolatba még ha gyűlölik is egymást, hogy tanuljanak egymástól. Két ember ritkán van azonos szinten lelkileg, akkor nagy az egyetértés. A nem egyforma szintűeknél az áldozatnak tűnő megtanulja a toleranciát, megértést, megbocsátást, tiszteletet. A másik akiről úgy tűnik hogy bántalmazó, tulajdonképpen csak kellék. Ő nem fejlődik, ő testesiti meg a "gonoszt". Ha a bántalmazott túlteszi magát a sérelmein, és eljut oda hogy leperegjen róla a gonoszság, nem foglalkozik vele, akkor még magasabb szintre lép és a bántalmazót eltünteti a "magasabb erő". Ez az eltüntetés lehet bármi, költözés, halál, betegség, bármi.


    Van egy mondás amit örökre jegyezz meg, segit: Tiszteld az elenfeleidet, ellenségeidet, általuk fejlődsz.


    Utálni pedig ne utálkozz, a gyűlölet azt teszi tönkre akiben megfogan.


    Nézd meg itt a fórumon ezt az esztelen gyűlöletet. Gondolj bele, mit művelhetnek ezek otthon, a "szeretteikkel"? Olyan nincs hogy itt kiadják a mérgüket, a környezetükben pedig angyalok. Mit gondolsz, őket hányan szeretik, kedvelik őszintén? Akikben ennyi gonoszság és rosszindulat van, azok tudnak-e szeretni a gonosz érzelem mellett?

    előzmény:
    nikiniki (155)
    2019-04-10  22:05
  16. 2019. Április 11. 09:56168.

    Most ezzel mit akarsz mondani? 

    idézet:
    nikiniki (152)
    2019-04-10 21:58:56

    Ez olyan mint amikor az emberek azt mondják hogy a másik népcsoport ilyen és amolyan, mert a szomszéd unokaöccse hallott valakiről, aki beszélt olyan emberrel, aki látott olyant elmenni a háza előtt előtt aki olvasta az újságban.


    Valaki valamit olvas, és azt a sztorit már ráhúzza egy egész nemzetre.

    előzmény:
    nikiniki (152)
    2019-04-10  21:58
  17. 2019. Április 11. 08:21167.

    Egy  nonek  az elete  CSAK  AKKOR  " n e h e' z "  ha  nincs penze  !!!   Ezt  ne   felejtsd  el  soha!!!!!

    idézet:
    jotudni22 (165)
    2019-04-11 05:52:41

    Inteligens magyar létetdre nemjol gondolod..a penz nem boldogit!

    előzmény:
    jotudni22 (165)
    2019-04-11  05:52
  18. 2019. Április 11. 05:55166.

    ANGOL??????  En  Amerikabol  irok.   

    előzmény:
    jotudni22 (165)
    2019-04-11  05:52
  19. 2019. Április 11. 05:52165.

    Egy  nonek  az elete  CSAK  AKKOR  " n e h e' z "  ha  nincs penze  !!!   Ezt  ne   felejtsd  el  soha!!!!!

    előzmény:
    nikiniki (162)
    2019-04-10  22:28
  20. 2019. Április 11. 05:49164.

    ISTEN  MENTS!!!   ;-)))    S o h a s e m   lenne'k  egy  nyarsat nyelt, savanyu  Angol!----


     

    előzmény:
    nikiniki (11)
    2019-04-05  06:59
  21. 2019. Április 11. 05:05163.

    H O L   vannak  azok  a kioregedett  "szabalyok"  ???    Gyere  ki  ide  Amerikaban  !!!   Itt  nalunk  a  no"k   uralkosnak.

    előzmény:
    nikiniki (162)
    2019-04-10  22:28
  22. 2019. Április 10. 22:28162.

    akkor melyik állítása az igaz...??????????


    nikiniki
    2019. Április 8. 20:3388.

    Szigoruan szüzen! Ha nem az a lany akkor elzavarjak.

    idézet:
    antironia (120)
    2019-04-10 09:46:39

    Na, mivel én sok "szűz" esküvőt átéltem, megpróbálom elmagyarázni de európai felfogással nehéz ezt megérteni.


    Adott egy lány, akire vigyáznak, hogy szűz maradjon. Adott egy fiú, akinek megtetszik a lány, találkozgat vele, és beleszeret úgy, hogy nemi kapcsolat nem történt. A korrektség nagyon fontos, az hogy valamelyik átverje a másikat elő nem fordulhat. Ez európai mértékkel nézve furcsa, mert ha a szex nem jó, akkor a fiúnak jöhet a következő lány. Nos, ha az adott lány nem volt szűz, azt a fiú jelzi, a család előveszi a lányt, és elég nagy bajban lesz mert lejáratta a családot. A fiú viszont mivel szerelmes, nem csak hogy nem mondhat, de nem is fog olyasmit mondani amivel a lányt bajba keveri, tehát hogy ő vette el a szüzességét de azt mondja hogy a lány nem volt az. A nemi élettel addig próbálkoznak amig oké nem lesz, összeszoknak, vagy ha nincs rá remény akkor elválnak, esetleg a fiú keres a felesége mellé szeretőt.


    Tehát az állitások igazak, csak európai mércével nézve furcsa.

    idézet:
    Nikita 666 (138)
    2019-04-10 19:15:18

    Jol ertelmezted nagyon. köszi szépen🤗 nem konnyu a nok elete.. Folyton szabalyok 

    előzmény:
    Nikita 666 (138)
    2019-04-10  19:15
  23. 2019. Április 10. 22:24161.

    Náisz szákoneszke, káj pásmándé ásile, táj ná phirde mán  télé. Misto pérél mángé o del té áldil tumen🤗 égy cérrá reméli hátyárdindé mán. 


    Köszi mindenkinek aki kiállt mellettem, es nem jart le jol esik nekem. Az isten áldjon meg titeket. Remélem kicsit megértetek engem. 🤗

  24. 2019. Április 10. 22:19160.

    Köszönöm:) 

    előzmény:
    Nikita 666 (138)
    2019-04-10  19:15

Címlap

top