Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Amikor megáll a tudomány

Nyugatiboszi
Létrehozva: 2019. január 1. 20:46

Sziasztok,


 


egy éve váltottam életmódot, amikor is szembesültem a testsúlyommal a foglalkozás egészségügyi vizsgálaton. 2011-ben voltam egy másik munkahely miatt ugyanitt, így megvolt nekik az akkori mért súlyom, ami 58 kg volt. 2017 év végén ez a szám 93 lett. Igen, tudtam, hogy hízom folyamatosan, de azt is tudtam, hogy nem zabálok össze-vissza, így ebben a hat évben felváltva sportoltam mindig valamit, aztán szültem, a terhesség viszont mintha megbolondította volna a szervezetemet. Amikor a pici egy éves volt, elkezdtem futni, amit nagyon élveztem, egész nagy távokig jutottam el. Viszont heti 3-4-5 futás mellett híztam, a végén vettem egy pulzusmérő órát, ami megmutatta, hogy két perc kocogás után a pulzusom 190 felett, végig az egy órában, amíg kocogok. Kocogás alatt a nagyon lassú kocogást kell érteni. Úgyhogy ezt abba hagytam, majd a munka miatt egy ideig semmi, nyilván így lett egy normál étrend mellett 93 kg a súlyom. Aztán januárban megelégeltem, elkezdtem számolni, napi 1200-1300 kcal, kb 30 g zsír, kb 90 g fehérje és kb 80 g szénhidrát volt a bevitelem, mellette futópadon sétáltam 130-as pulzussal. Eredmény=semmi.


Elmentem egy magán endokrinológushoz, aki megállapította, hogy a pajzsmirigyem és a mellékvesém rendben, úgyhogy egyek kevesebbet, úgy 1500 kalória már jó. Húszezerért. Amikor már hónapok óta diétáztam.


Három hónapja személyi edzőhöz járok, aki megállapította, hogy szénhidrát típus vagyok agyalapi mirigy típussal, így elhagytuk a tejtermékeket, szóját, a napi 5 kávét levettük egyre rizstejjel, emellett 3 súlyzós + 2 kardió edzésem van hetente. Nagyjából tojásfehérjén, csirkemellen, halon, zöldségen és fehérjén élek. Ez valamit elindított, de még mindig csak öt kilót fogytam. 


Ami biztos, hogy az állandó gyógyszerem erősen hízlal és nem tudom letenni, a pulzusom pedig indokolatlanul magas a legkisebb mozgásra, egyből a zsírégető zóna fölé ugrik.


Kértem időpontot Bartha Ákoshoz (táplálkozás beállítás), de több ötletem már tényleg nincs.


Van valakinek hasonló tapasztalata, ahol megoldás is született?


 


köszönöm!

  1. 2019. január 2. 14:073.

    Én egy kardiológushoz is elmennék.../az SZTK ba/, a háziorvos is adhattanácsot a túl magas pulzus miatt....


    Én is szoktam fogyózni.  Nekem az éhgyomorra -reggel a 30-40perces gyors járás + húsmentes ,sok nyerszöldséges nagyon kevés fehérje /túró,sajt  , 2keksznyi  szénhidrát....sok vízivás....3hó 5kiló....


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785782 (2)
    2019-01-02  10:54
  2. Torolt_felhasznalo_785782
    Torolt_felhasznalo_785782
    2019. január 2. 10:542.

    Végülis, ha 3 hónap alatt 5 kilót fogytál, akkor az nagyon is jó eredmény. Esetleg még az inzulinrezisztenciát lenne érdemes megnézetned, mert általánosságban az a másik tényező a pajzsmirigy alulműködés mellett, ami megnehezíti a fogyást. 

Címlap

top