Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

(Ujabb ?) CSALOK

bage2000
Létrehozva: 2018. augusztus 19. 05:03

Nem volt könnyü eldöntenem, melyik kategoriaban irjam le közlendömet, mert azt szerettem volna, ha minel többen olvassak. Figyelmeztetni szeretnem nötarsaimat, hogy ha telefonhivast kapnak erröl a szamrol: 30-344-4264, akkor ki-ki vermerseklete szerint, de mindenkeppen vakarja le a gazembereket. Lehet az is, hogy level erkezik, netan szamla, ezesetben erröl a nevröl/cimröl: LADYSOCKS Pf.400, 1461 Budapest. Atkozott, aljas csalok, vigyazzanak velük. Megprobalom lehetöseg szerint röviden leirni a törtenteket.


Kölföldön elek, s evekkel ezelött egy Courlux-nevü svajci ceg levelben ajanlatot tett, hogy minösegi agynemü, kesöbb markas, valoban jo minösegü törölközö kiprobalasaaert mindössze a postaköltsegeket kell kifizetnem, majd akkor, amikor kiprobaltam a termeket s a vele együtt küldött kerdöivön kinyilvanitom arrol öszinte velemenyemet. Belementem, nem bantam meg, nem is volt semmi problema. Ez a levelezes nemet nyelven zajlott.


"Ujabb ?" - kerdezem a cimben, mert lehet, hogy otthon mar tudnak rola.


2017. tavaszan a magyar (30-as) mobil telefonomon hivas erkezett magyarul egy nötöl, amely szerint a fent emlitett Courlux-ceg magyarorszagi kiheyezett fiokcegeröl van szo. Most volna ferfi zokni, amelyet kiprobalasra es velemenyezesre ajanlanak, csak a postaköltseget kell megteriteni. 


Korabbi tapasztalataim alapjan nem volt semmi ketsegem. Beszelgetes közben azonban ajanlottam a hölgynek, hogy mivel magam egyedülallo nö vagyok, ferfi zokni temaban nincs semmi erdeklödesem, van azonban egy batyam otthon. Küldjek oda, s nekem a postaköltseg szamlajat. Azt mondta a csalo, hogy kivalo minösegü, un. bambusz-zoknikrol van szo, ami azt is jelenti, hogy nincs benne gumirozas. Örültem, mert a batyam amugysem egeszseges. 


Batyamat felhivtam, elmondtam, miröl van szo. Jo,- mondta, de nehogy valami csalas legyen....


A svajci ceggel valo korabbai tapasztalatom alapjan biztosra allitottam neki, hogy nem allhat mögöttük ilyesmi.


A zoknik megerkeztek hozza. Olyan minösegü, hogy hordhatatlan, botranyos anyag, botranyos szin, elviselhetetlen kidolgozas. 1 forintot nem adna erte,- mondta batyam es felesege. 


Ket het utan megerkezett hozza a szamla több mint 1.000,- Ft-rol. Szegyelltem, de csak azt tudtam javasolni, fizesse ki, mert az ilyeneket lerazni rendkivül nehez, hienakkal jelentkeznek. Jobb letudni.


Ez tavaly törtent, nagyjabol kora összel lezajlott a dolog, - gondoltuk mi. 


Harom hettel ezelött hivott a batyam, hogy ujabb zoknik erkeztek, ugyanolyan botranyos minösegben, am most szamlaval egyetemben, aminek összege meghaladja a 4.000,- Ft-ot. 71 eves, sulyosan beteg embert zaklatnak, ugy ereztem, felrobbanok. 


Nem tudtam mas megoldast talalni, felhivtam az ügyvedemet, aki azt javasolta, hogy ajanlottan irjak nekik levelet, kerjem tölük, hogy küldjek meg a batyam reszeröl "hozzajuk erkezett" megrendelest, azutan targyalhatunk arrol, hogy a szemetjüket visszakapjak.


Egyuttal szinten javaslatra feljelentettem öket a Budapesti Rendörfökapitanysagon, es mindket levelet nemetre forditva eljuttattam a svajci cegükhöz. Egyelöre ennel többet tenni nem tudok. 


Mint azonban fent latszik, rendes cimük nincs. 3 nappal ezelött a fent jelzett 30-as mobil szamrol 1 percen belül 2 sms erkezett, hogy valoszinüleg sok elfoglaltsagom miatt elfelejtettem a 4.000 forintot kifizetni, am ha 3 napon belül nem teszem meg, atadnak ….. szoval maris a hienaikkal fenyegetöznek. Ajanlott levelemre valasz nem erkezett, de az en levelem se jött vissza, tehat atvette valaki. 


Eközben persze mar azt sem tudom, hogy a svajci ceg is lezülött-e az otthoni "cegük" gazember-szinvonalara, azt sem, valoban fennall-e a ket "ceg" között valamifele kapcsolat, de azt sem tudom, honnan tudtak meg a magyar mobil-szamomat, mert a tavalyi hivasuk meg a nemet vezetekesemre erkezett. Figyelemre melto, hogy veletlenül az en szamom is 30-as, mint az övek. 


Szoval el a kezekkel ezektöl: COURLUX  es/vagy LADYSOCKS, nagyon aljas, kidörzsölt csalok. 


 

  1. 2018. augusztus 25. 10:593.

    Nekem volt szerencsém a Courlux-hoz. Egyszer női borotvát majd hozzá pengéket rendeltem, aztán pedig női alsókat amik nekem minőségileg teljesen megfeleltek. Nekem nem volt ilyen jellegű problémám. Volt egy netes felületük amire be tudtam lépni a levélben található kóddal, s ott könnyedén tudtam módosítani a szállítások dátumát, a címet hova kérem, illetve minden gond nélkül le is tudtam mondani a megrendelést, hogy többet ne küldjenek. Tudomásul vették és nem küldtek többet. 


    Néha hívnak ajánlatokkal engem is. 

  2. 2018. augusztus 22. 12:532.

    Régi lehúzós módszer, új néven..... 


    Sok-sok évvel ezelőtt a Provea próbálkozott ilyesmivel, egy másik fórumon hosszan ment róla a diskurzus.


    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9138639


     


    A lényeg: Mo-on van olyan törvény, hogy a nem megrendelt árut nem vagy köteles kifizetni. Tehát küldözgetheti a cég, ha nem ajánlottan, átvétellel a kezedbe adják, akkor sem kell kifizetned. Nincs róla bizonyíték, hogy átvetted. De ha a postás rád akarná tukmálni, akkor sem vagy köteles átvenni. 


     

Címlap

top