Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Diszlexia/ diszgráfia

Reczi
Létrehozva: 2018. március 29. 20:48

Sziasztok!


 


Kutatást végzek a témában, amely tudományos munka része lesz. Szeretnék megkérni mindenkit, aki érintett a témában szánjon az alábbi kérdőív kitöltésére néhány percet, hatalmas segítség lenne. 


 


Hálás köszönet!


 


 


 


https://www.survio.com/survey/d/R6F1D9Q8G3K2C9Y1T


 


 


 


 


 


 


 


  1. 2018. Április 4. 18:555.

    Igen , én is tapasztaltam  , hosszú pályafutásom alatt, hogy az érintett szülők 100x többet tudnak/tudtak a dyslexiáról,  mint a pedagógusok.....

    előzmény:
    Szállófelhő (4)
    2018-03-31  19:52
  2. 2018. március 31. 19:524.

    Szia, kitöltöttem a fiam nevében (ő úgyse tenné meg). 


    Arra ugyan nem volt kérdés, de így kiegészítőleg el tudom mondani, hogy a fiamnak a problémák egy részét vsz az elég későn felismert színtévesztése okozta. Ha az a feladat, hogy a zölddel írt szavakat másolja át a bal oszlopba, a piros szavakat a jobb oldali oszlopba, és nem látja pont ezt a két színt és a nagymozgások problémái miatt keveri a két oldalt, esélytelen, hogy megoldja... 0 pont, egyes. 


    Ami még érdekes, hogy az egyébként tanár nagymama szinte gyengeelméjűnek tartotta az unokáját és nehezen hitte el, hogy az unokája ugyan sose fogja megtanulni a helyesírás alapjait sem, miközben az IQ-ja 130 feletti. Persze elmagyaráztuk neki, megmutattuk a szakvéleményt és nagy sokára megértette a helyzetet. Csak a pedagógusok általános hozzáállását mutatja az olvasási/írási nehézségekkel küzdő gyerekekkel szemben.


     

  3. 2018. március 30. 14:123.

    Kitöltöttem...bár én 69éves "túlkoros vagyok"....logopédus voltam aktív koromban....fejlesztés közben jöttem rá, hogy én is dyslexiás vagyok-voltam...., De feltehetően jó családban , jó IQval, jó tanítókkal nevelődtem....így rendeződtek a problémáim, bár a nyelvtannal, rendszertannal, tájékozódással - a térrel   mindig volt problémám....

    előzmény:
    funnyjokes1.com@gmail.com (2)
    2018-03-30  09:15
  4. 2018. március 30. 09:152.

    You often read funny jokes to entertain and relieve stress after hours of stressful work. But the jokes below not only help you entertain but also contain profound and meaningful lessons. Generally the jokes are short but very funny. Funny stories reflect life, activity, fun laugh, many people look but deeply absorbed. Visit Funny Jokes right now to read comic jokes.


    funny jokes

Címlap

top