Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kezdőknek zebrapintytartás

blanka
Létrehozva: 2017. december 29. 18:49

Szeretném gyakorlott pintytartók tanácsát kérni. 


Három hónapja vettünk egy zebrapinty párt. Raktunk be odut és szalmát amivel kibélelhessék. Már 7 tojásuk van és nem ül rá a tojó. A maradék szalma bent van a kalitka alján, és egy V alakú botra próbálnak fészket építeni a tojásokkal 0edig nem foglalkoznak.


Mit tegyek? Ki vegyem a szalmát vagy bent hagyam?

  1. 2017. december 29. 19:084.

    Egyébként nem tudom, mennyire figyelted meg jól őket, de lehet, hogy azok a tojások már nem élnek? Lehet, azért kezdett új fészekbe... Mindenesetre én kivárnám a két hetet, aztán ha nem kel ki a héttojás, akkor kitakarítanám az odút.

  2. 2017. december 29. 19:043.

    12-16 napot ír a kotlásra a Wikipédia, szóval hamar kiderül, hogy sikerült-e a költés. Ha nem, akkor ez van, majd legközelebb már okosabb leszel, meg ők is.


  3. 2017. december 29. 19:012.

    Én a helyedben a pintyekre bíznám a dolgot, ők tudják mit csinálnak, sokkal jobban, mint te! Én semmiképpen nem bolygatnám most őket!

Címlap

top