Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Orrcsepp-függőség

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2010. január 2. 15:37

Sziasztok!

 

A terhességem végén elkezdett bedugulni az orrom, és rászoktam az orrcseppre. Már lassan egy éve használom. Tudom, ismerem minden káros hatását, ezzel együtt nem tudok leszokni róla. Csak orrcseppel tudok elaludni, ha nem cseppentek, úgy érzem, nem kapok levegőt.

Próbáltam homeopátiás orrcseppet, streimar, fluimar, meg babaorrcseppeket, de sehogy sem tudok leszokni.

Mit tegyek, hogy szokjak le úgy, hogy aludni is tudjak...

 

Köszönök minden hasznos infot!!!

 

  1. 2018. január 22. 20:2862.

    Én is beadtam a derekam, hogy felhagyok az orrcseppezéssel. Kb 15 eve kezdtem el, mikor meg egy szobaban laktam a tesommal, es o nem volt tul jo alvo, ezert egy natha utan, tobbet nem tudtam elhagyni ejszakankent. Utana mar ebredes utan is kellett. Mara nagyjabol 3x hasznaltam naponta, neha tobbszor. Szeretnem megragadni az alkalmat, hogy elmondjam, a rhinospray plusz sokkal nagyobb fuggoseget okoz. Amikor azt hasznaltam hetente kellett uj, es naponta legalabb 15x fujtam be, mert baromi gyorsan bedugult. Visszavaltottam a nasivinre es ismet eleg volt napi 3. Mindenkit probalok lebeszelni a rhinosprayrol. Nasivinbol is a cseppet ajanlom, mert nagyon sokat fuj a spray, nem lehet kontrolalni, a cseppbol meg nagyon keves is eleg. Egyelore megprobalok minden segitseg nelkul, az egyszerre csak egy orrlyukas modszerrel.


     


    Nos az elso este eleg rossz volt. A "kisebb" orrlyukam maradt cseppes, ezert igy sem igazan kaptam csak orron levegőt. Többszor felébredtem. De most mikor felkeltem csodak csodaja teljesen kidugult a masik, pedig nem is csepegtettem egyikbe sem. Remelem ez ilyen konnyu menet lesz a vegen. Most eleg pozitiv vagyok. Par nap mulva irok a tovabbi tapasztalataimrol is. Tervezem, hogy veszek valami regeneralo dolgot, de ez majd attol fugg, hogy sikerul a leszokas. 


     


    Update: Most tartok az 5. napnál. Nagyjából a mai volt az első normális éjszakám. Nem ébredtem fel bedugult orra. Nem vettem semmi segítő eszközt, és első ejszaka utan ugy dontottem, mindkét orrlyukamnál teljesen elhagyom az orrcseppet. Vannak kisebb bedugulások de egyáltalan nem vészes. Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen könnyű menet lesz. 4 szar éjszaka még nem a vilag vege, de tobbe nem kell orrcsepp! Csak az első nathat eljem majd tul :D


    Sok sikert mindenkinek!

  2. 2018. január 19. 08:4561.

    Sziasztok!


    Van megoldás. Nincs szükség szteroidra és nemalvásra.


    10 napig csak az egyik orrlyukba fújni (ugyanabba..)lefekvés előtt 1x, aztán azt is elhagyni.


    Korábban napi 3-4 alkalommal használtam Xilomare orrsprayt. Kétségbe voltam esve, hogy nem fogom tudni letenni, a fórumokat olvasva sem láttam kíméletes megoldást, szóval úgy döntöttem hogy:


    -Napi 1, lefekvés előtti fújásra csökkentem az adagot mindkét orrlyukba.(kb.3 nap múlva már nappal nem is éreztem szükségét)


    -Ezután csak a bal orrlyukba sprayztem elalvás előtt 10 napig. Simán lehet aludni úgy hogy az egyik 100%-os. A jobbon 4 napig egyáltalán nem kaptam levegőt, annyira megduzzadt, hogy teljesen átjárhatatlan volt. Az 5. napon kezdett el javulni, kb 10 nap alatt lett a régi.


    -Innentől már a balba sem fújtam, kb. ennyi idő kellett annak is, hogy rendbe jöjjön.


    Sok sikert!

  3. 2017. január 5. 15:3960.

    Sziasztok! 


    Én is orrspra függő vagyok körübelül fél éve. Wick Sinexet használok. Le szeretnék szokni csak nem tudom hogy. Gondolkozom elmenjek-e fül-orrgégészhez mert kb két éve mandulaműtétem volt. És más bajt nem talált .(orrsövény ferdülés, orrpolip) Sokszor bedugul de már nem teljesen mióta Avamys orrsprayt használok de nem tudom mellette letenni a másikat . Pedig lehet hogy segítene. Nem tudom hogy szokjak le . 15 éves lány vagyok.

    előzmény:
    huncut (51)
    2016-02-07  10:36
  4. 2016. október 22. 11:4459.

    Évek óta rendszeresen használtam (Novorin, majd Nasivin) orrcseppet, és kétségem sem volt afelől, hogy ennyi idő alatt orrcseppfüggő lettem. Két-három hónappal ezelőtt - teljesen más egészségügyi okból kifolyólag - eldöntöttem, hogy nem iszom több tejet, helyette kipróbálom a növényi tejeket, hiszen ma már egyre elfogadhatóbb áron lehet kapni - még nagyobb drogériákban is - saját márkás bio zabtejet, rizstejet, bioboltokban pedig sok-sok másféle növényi tejet (igaz, sokkal drágábban). Egyéb tejterméket kisebb mennyiségben fogyasztottam ugyan, de csak bio változatban (Aldi bio tejföl és túró termékeit). Legnagyobb meglepetésemre - a tej elhagyása után 3-4 héttel - egyik reggel arra ébredtem, hogy valami nem stimmel. Aztán hirtelen rájöttem, hogy reggel van, és kapok levegőt! El sem akartam hinni. Ugyan nem volt teljesen tiszta az orrom, de annyira bedugulva sem volt, hogy csöppentenem kelljen. Egész nap figyelgettem magam, majd másnap reggel ismét arra ébredtem, hogy átaludtam az éjszakát és kapok levegőt. Mivel mást nem változtattam az életvitelemben, csak a tej elhagyása miatt szűnhetett meg az évek óta tartó orrdugulásom. Nekem leginkább a zabtej vált be, meglepően kellemes íze van. Készítettem már vele többek közt spenótot és palacsintát is, nagyon finom lett, próbáljátok ki!

  5. 2016. szeptember 21. 10:4658.

     


    Sziasztok!


    Ösztönzésnek elmondom a saját történetemet.


    Három héttel ezelőtt, még ezt a fórumot sem ismertem, sőt, azt sem tudtam, mi az hogy hozzászokni egy orrcsepphez,(pedig igaz, benne van a tájékoztatóban) azt meg végképp nem tudtam, mi az hogy rebound-hatás. Az első számú LÉNYEG: egyes orrcseppek, pld Nasivin, Otrivin, hatóanyagként érszűkítőt tartalmaznak, Ehhez lehet hozzászokni nem is olyan rövid idő alatt, amikor már egyre kevésbé tűnik hatásosnak az orrcsepp. Ráadásul jelentkezik a rebound azaz visszacsapó-hatás. Ez az érszűkítőnek az „ellenhatása”, (megduzzad a nyálkahártya) és amíg fennáll, addig gátolt az orrlégzés.Ezért veszélyes ez a folyamat, mert önfenntartóvá válik: dugul az orrod és azt hiszed, hogy még náthás vagy, pedig nem, csak az érszűkítő ellenhatása, - a lényeg, hogy te megint fújsz bele orrcseppet, és így tovább…


     


    Szóval a tények:


     


    Az orrcsepp Nasivin, kb. 3-4 év használat (lehet,hogy 5), kizárólag este lefekvéskor, mert nem tudtam eldugult orral elaludni. Nappal minden jó volt. Egyik délután váratlanul teljes orrdugulás, se kép, se hang (se levegő). A Nasivin is „csak” pillanatnyi segítség.


     


    Internet-bújás + orr-fül-gégész >> rádöbbenés: orrcsepp-hozzászokás + rebound-hatás.


     


    Szokjunk le!!!


     


    1.Szteroidos orrcseppet nem akartam használni.


     


    2.Pár napig csak az egyikbe fújtam Nasivint, a másikat hagytam békében regenerálódni. Nem igazán éreztem javulást. (Lehet, hogy tovább kellett volna…)


     


    3.Nagyon dühös lettem (leginkább magamra) és teljesen leálltam a Nasivinnel. (kukába vele) Csak Aqua Marist használtam (izotóniásat és strong-ot is) és próbáltam kibírni és számoltam a napokat.


    Az első megkönnyebbülés a 3.napon jött. Csökkent az orromban a megduzzadt orrnyálkahártya nyomása.(addig majd szétfeszítette a fejemet)


    Az 5.napon teljesen megszűnt a nyomás – az orrom még nagyon dugult, de már voltak „egy tiszta orrlyukas” óráim is.


    A teljes orrdugulás-mentesség a 10. napon jött el. Az éjszakák még néha húzósabbak, de azok is bőven az elviselhető kategóriában.


    Győztem – az elmúlt napok során a tendencia egyre jobban javuló. Simán elvagyok nappal, sőt már éjszaka is, mindenféle orrcsepp nélkül! 


     


    A második számú LÉNYEG:


     


    Ki lehet bírni! Arra bíztatok mindenkit, hogy nagy levegő és vágjon bele, tegye le egyből az orrcseppet. Meg lehet csinálni! Próbálok tényszerű lenni. Kellemetlen, mert az orrlégzésed valóban blokkolt, de a szádon tudsz levegőt venni. Tudom, kiszárad a szánk. Ez, és az ebből következő nem-alvás volt a legzavaróbb és természetesen a legkimerítőbb számomra. Összesen 3 éjszaka (nem egymás utáni) egyáltalán nem tudtam aludni és nappal sem tudtam pótolni. Igen, az ember „kótyagos” lesz a nem-alvástól. De hidd el menni fog és lesz eredménye! És valóban pár nap és érezni fogsz javulást! És ha a javulást megérzed, újabb erőt fogsz kapni és végig tudod csinálni!  Nyilvánvalóan egyénfüggő az egész folyamat, ahogy mások írták, lehet, hogy rövidebb idő alatt is jön a javulás!


    A legkeservesebb éjszakai óráimban ezt a (és más hasonló) fórumot olvastam, hogy erőt nyerjek a folytatáshoz. Már lassan betéve tudtam időrendben az összes kommentet névvel és szinte szó szerint. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, személyes történeteket, nagyon sokat segítettek!


    (Orvossal mindenképp zárjátok ki, hogy nincs más probléma: orrpolip, orrsövényferdülés, allergia, egyebek…)


    Hajrá!


     

  6. Torolt_felhasznalo_595600
    Torolt_felhasznalo_595600
    2016. szeptember 9. 23:1157.

    Mi nem vagyunk orrcsepp függők, de jó, hogy írod, mert Flutirin pont van itthon, akkor örülök, hogy ezzel nem ártunk magunknak a náthás időszakokban!

    előzmény:
    kiss.anette88 (56)
    2016-09-09  22:59
  7. 2016. szeptember 9. 22:5956.

    Sziasztok! Gondoltam én is leírom a sztorimat hátha valakinek segít. 


    Sajnos én is rászoktam az orrcseppre de már annyira a végén hogy napi legalább 4-5x kellett fújnom, Nasivint használtam. Már a párom is unta az egészet aztán elmentem a fül orr gégészhez hátha tud valamit mondani. És láss csodát kaptam is egy olyan orrspray-t ami kifejezetten allergiára van és regenerálja a nyálkahártyát. Flutirin a neve, gyulladás csökkentő, egy nap 2x lehet fújni vele. Emellett használtam még a Coldastop orrolajat ami szintén regeneráló. AZ első 2-3 nap nagyon szörnyű volt, főleg hogy dolgoztam is és végig be volt dugulva az orrom, éjszaka nem sokat aludtam. Viszont a negyedik naptól kezdett egyre jobb lenni, már most 1o napja nem használok orrsprayt és szelel mind a 2 orrlyukam.  Egyébként én még csak 1 éve használtam az orrsprayt(sajnos) .Bánom is hogy miért nem mentem el hamarabb a dokihoz. Remélem tudtam segíteni valakinek. 

  8. 2016. Április 30. 17:5355.

    Upsz, azt elfelejtettem írni, hogy a Herbafill orrcseppfüggőség elleni párnája is rengeteget segített. Azzal kezdett jelentősen jobb lenni a helyzet, utána már csak az önuralmamon múlt.

  9. 2016. Április 30. 17:5154.

    Sziasztok!


    Másodjára írok ide, most már sikersztorival. 


    Na, kezdem az elején. Felkutattam az Aerovill orrgélt kezdésnek. Azzal kenegettem az orromat, de alig-alig segített és abban sem voltam biztos, hogy eléri a megfelelő helyeket. Mindegy, épp elkezdtem rendesen használni mikor jött egy hatalmas megfázás plusz orrdugulással, így fel kellett hagynom a "kúrával" és újra csak cseppenteni. Mikor nagy nehezen elmúlt a betegség végre visszatérhettem a leszokáshoz. 


    Mikor az orrgélt nem igen láttam hasznosnak elkezdtem inkább egyre kevesebbet cseppenteni, mármint nagyon keveset szívtam fel a kis pipettával. Így is használt. Aztán megpróbáltam megállni a cseppentést, ha legalább az egyik orrlyukam szelelt. Esténként kicsit idegesítő volt, de csak-csak kidugult és el tudtam aludni. 


    Teltek, múltak a napok és azt hiszem a negyedik nap után észbe kaptam, hogy már nem használok orrcseppet. Szinte észre sem vettem, hogy már 4 napja nincs rá szükségem. Nagyon boldog voltam, és jelentem most tartok a 3. hétnél teljesen orrcseppmentesen. Nem hordok már magamnál Nasivint és nem aggódom, mert egyáltalán nem dugul be az orrom. 4 év után végre elmúlt. :)))


    Kívánok Nektek is hasonló jókat! Menni fog!

  10. 2016. február 8. 08:0253.

    Dübörög a klimax:-( írd meg pár nap múlva hogyan haladsz.

    előzmény:
    seres.jazmin (52)
    2016-02-08  06:34
  11. 2016. február 8. 06:3452.

    Igen, tudom. Mondta a doki is, hogy az első idő nem lesz könnyű. Sajnálom, hogy alszol jól :( Nekem is ismerős, hogy milyen a hullafáradtság. Főleg mikor reggel dolgod van vagy dolgozni kell menni...

    előzmény:
    huncut (51)
    2016-02-07  10:36
  12. 2016. február 7. 10:3651.

    Te is megfogsz, de fel kell fognod, hogy ez az egyetlen út, még ennyi alvással is. Tudom nem vigasztal, egy hete alig alszom, igaz más miatt, de a vége ugyanaz:-( hullafáradtság.

    előzmény:
    seres.jazmin (50)
    2016-02-06  21:16
  13. 2016. február 6. 21:1650.

    Előző éjjel egy szemhunyást sem aludtam. Valahogyan magától kidugult az egyik orrlyukam, így hajnalban 40 percet "bóbiskoltam és délután is sikerült valamennyit. 30 óra alatt nagy szám :) Sajnálom, hogy a lányod is így járt, de az jó, hogy megszabadult tőle!

    előzmény:
    huncut (49)
    2016-02-06  18:07
  14. 2016. február 6. 18:0749.

    Semmi egyebet nem tehetsz, mint szót fogadsz az orvosodnak és pár napot kibírsz. Muszáj, szenvedős lesz, de meg fogsz szabadulni ettől a függőségtől. A lányom járt így. Egyébként most ősszel megfaragták az orrát, mert állandóan dugult, nem szelelt, de ennek már semmi köze nem volt az orrspray függőséghez.

    előzmény:
    seres.jazmin (48)
    2016-02-05  20:58
  15. 2016. február 5. 20:5848.

    Sziasztok,

    Az a problémám, hogy két hónapja nagyon durván dugul az orrom. Kér vírusos betegségem volt egymás után, így a Rhinospray Plus-t 20ml-enként nyomtam befelé, hogy kapjak levegőt. De sajnos allergiás is vagyok így már 6 éve élek orrspray-n, nem most kezdődött. Először Novorinon majd Rhinosprayn. De csak most emeltem meg ennyire drasztikusan az adagot. Már két hónapja nem volt egy éjjel sem, amit végigaludtam volna. Ma elmentem fül-orr-gégészhez, aki azt mondta, hogy az orrnyálkahártyám teljesen tropa, száraz, duzzadt, pörkös, helyenként még összenövések is vannak a közép-alsó orrkagyló és az orrsövény között :( Egyértelműen le kell szokni az orrsprayről. (Kivéve az Alimare-t, de az eddig se használt nekem, csak jobban bedugítja) Írt fel egy Mometason nevű szteroidos-gyulladáscsökkentő orrsprayt, Coldastop-ot tanácsolt és napi 3X borvazelint kell az orrkagylómba tenni, majd addig dugni bele a vattát, amíg csak engedi, kvázi ezzel szétfeszítve az orrcimpákat (és az orrjáratokat). Ezt egy óráig így kell hagyni. Azt mondta, hogy nagyon nehezek lesznek az első idők, ez nem fog elmúlni egyik napról a másikra (már ha helyrejön teljesen).... be vagyok pánikolva. Itt ülök, az orromon nem tudok lélegezni és jön az éjjel! Így le sem merek feküdni aludni. Nem tudom hány éjjelt fogok átvirrasztani. Nektek hogy ment a leszokás? Mit tehetek, hogy könnyebb legyen? Félek :( Puszi!

  16. 2016. február 3. 19:5147.

    Sziasztok!


    Hű, véletlen kattintottam a fórumra és hatalmas kő esett le a szívemről, mert látom, hogy nem vagyok egyedül az eddig számomra ismeretlen problémával.


    Egy orvos sem tudta megmondani, miért van állandóan bedugulva az orrom és láss csodát ebben a topikban járva sikerült diagnosztizálnom saját magamat. Köszönöm Nektek!


    Sok éve szenvedek már én is tőle, többen leszidtak már, hogy minek használom annyit az orrcseppet, attól vagyok ilyen rosszul. Nem értették, hogy ha nem cseppentek megfulladok, nem tudok rendesen beszélni, nem érzek ízeket. És nem emlékszem arra, hogy valaha is feleslegesen cseppentettem volna, mert mindig csak indokoltan használtam (ha meg voltam fázva). De egyszer csak azt vettem észre, hogy mindig, egész évben be van dugulva az orrom, így az orrcsepp lett a "leghűbb társam". Próbáltam mással helyettesíteni, elhagyni, de a fulladás sajnos nagy úr volt. 


    Elképzelhető, hogy akinél ez kialakul az valamilyen szintem amúgy érzékeny az ilyen készítményekre és azért kezd el megduzzadni a nyálkahártyája és indul el a függőség? Számomra ez rejtély, hogy miként kerültem ebbe az ördögi körbe.


    Nagyon szeretnék leszokni, és most a Ti megoldásaitokat olvasgatva el is tudom kezdeni, pontosabban tudom végre hol kezdjem el. Még egyszer nagyon szépen köszönöm, hogy segítettetek, remélem eredményes lesz a leszokás, mert eléggé megkeseríti az ember életét, ha folyamatosan arra kell ügyelnie, hogy van-e nála orrcsepp, különben nem kap levegőt. (És a költségei sem utolsók!)


    Mindenki másnak is sok sikert kívánok!

  17. 2015. január 8. 11:5946.

    Frissítés: 55 napja nem használok orrspray-t és már tengervizeset sem. Túl vagyok egy nagy megfázáson is, akkor sem csábultam el, simán átvészeltem. Sokkal jobban érzem a szagokat/illatokat és éjszaka sem ébredek már fel egyszer sem, hogy bedugult volna az orrom. Jelenleg is 100%-ig ki van tisztulva az orrom. A hideg idő amúgy talán segített is, mert ahogy kimegyek a hidegre, folyik egy kicsit az orrom, igy legalább tisztul is természetes úton.



    Aki még ezt olvassa, kitartást, mert meg lehet csinálni a leszokást és én az egyszerre két orrlyuknál történő elhagyást javaslom. Egy kicsit olyan "csalás" jellegű az egyik héten ezt hagyom el-a másik héten azt hagyom el dolgot, bár ha valakinek azzal sikerül leszokni, akkor úgy legyen, a cél a leszokás.


     


     

  18. 2014. november 18. 11:1445.

    Igen, de az még hagyján, hogy nekem is sokszor vérzett az orrom, vagy sebesre szárította az orrspray, de mindig azt figyelni, hogy van-e elég orrspray, és nehogy este fogyjon el, vagy éjszakára.. meg mindenhol legyen egy "dugi" tartalék, ha vész lenne. Az biztos, hogy többet akkor sem szeretnék ilyen xylometazolinos orrsprayt használni, ha beteg lennék, inkább bárhol máshol veszem a levegőt , vagy gőzölök, vagy bármi, de ezt nem.


    Inkább a radikális leszokást választottam, tehát az egyszerre két orrlyuknál való elhagyást, mint sokan javasolták az 1hét/egy orrlyukat, lehet, hogy másnak épp az segít, s ha azzal tud leszokni, akkor a végeremény a lényeg, de nekem ennyi elég volt.


     

    előzmény:
    Hetedik (44)
    2014-11-17  15:54
  19. 2014. november 17. 15:5444.

    Másfél évig használtam, ennek már jó 10-12 éve és akkoriban még nem voltak ilyen kíméletes készítmények. Aztán egy idő után folyton vérzett az orrom és gondoltam, ennek már fele sem tréfa. Egyik nap én is úgy döntöttem, hogy másnaptól nem használom és lesz, ami lesz. Nagyon nehéz volt az első napokban, de tényleg csak úgy megy, hogy elhatározza magát az ember. Sokáig tartott, amíg a rendbe jött az orrom, nem szabadott volna olyan sokáig várnom. Azóta, ha meg is vagyok fázva, nem használok már soha ilyesmit.

    előzmény:
    spectrum31a (43)
    2014-11-17  15:06
  20. 2014. november 17. 15:0643.

    Sziasztok,


    közel 20 (húsz) és orrcsepp és orrspray használat után a 3. nap, amikor már semmit sem használok és egyáltalán nincsen bedugulva az orrom. Nagyon régóta gondolkoztam már rajta, hogy le kellene szokni erről, mert mindig tudtam, hogy már annyira hozzászoktam, hogy nehéz lesz letenni. A múlt héten pénteken úgy döntöttem, hogy reggel 8kor fújok egy utolsót, és ennyi.


    Letettem, azóta semmit nem használok, csak aqua nasalt, mert valahol fentebb azt javasolta valaki, a panthenol miatt, aminek jótékony hatása van az orrnyálkahártya regenerálódásánál.


    Az első nap nem volt kellemes, de nagyon megérte. Nem függök többé attól, hogy van-e nálam orrspray, vagy hogy ahova megyek, ott ha elfogy mi lesz.. stb. Legfőképpen azért féltem letenni, mert éjszaka nem tudok aludni bedugult orral, és napközben sem kellemes bedugult orral tátogni. Tudtam aludni és azóta is tudok! Jelenleg is az orrom teljesen átjárható, nem dugul, nem folyik, teljesen OK.


    Aki azt mondja, hogy nem lehet róla leszokni, nem is akar róla lejönni, ha én le tudtam tenni ennyi idő után, akkor más is le tudja. Kitartást mindenkinek, aki belevág, ha nem a saját egészséged miatt, akkor azért lebegjen a szemed elött, hogy nekem heti kb 1 orrspray ment el, ezt szorozd be 52-vel és minimum 20-al az évek miatt. Eddig ennyit költöttem egy teljesen felesleges dologra.


    Aqua nasal, sok folyadék és elhatározás.


     

  21. 2014. szeptember 26. 13:2942.

    Kedves Sorstársak!


    Először is: Egyszerűen ledöbbentem, mikor erre a fórumra tévedve szembesültem vele, hogy mennyi ember szenved ettől!


    Lassan 10 éve, hogy rabja lettem a "szernek". Sok mindent fújtam már, de a a Novorintól az Otrivinig, de a Nasivin lett a befutó. Kb. 2 spray/hónap. Alvás előtt kötelezően, napközben 2-3 óránként. Hiába voltam tisztában a hatásával, egyszerűen semmi más nem nyújtott segítséget, mikor eldugultam. Voltam allergológusnál is, házipor (poratka ürüléke konkrétan az allergén) durván meg egy kis parlagfű desszertnek. Csodás. A por miatt egész évben szívok. Az mindenhol van. Nasonex meg Zyrtec...semmit sem használt. Maradtam a jól bevált Nasivinnél.


    Ehhez jött még egy fül-orr gégész, aki megállapította, hogy olyan mértékű orrsövényferdülésem van, hogy a jobb oldalon gyakorlatilag amúgy se nagyon kapnék levegőt, nemhogy allergiásan....szuper.


    Meg is műtettem, bevallom nagyon kellemetlen volt az első 2 nap. Túl sok javulást nem tapasztaltam. 1 évvel késsőb kiderült, hogy miért: más okból egy másik doki belenézett az orromba és megállapította, hogy ezzel az orrsövénnyel ugyan sok mindent nem csináltak.


    Ne riasszon el senkit, meg fogom műttetni még egyszer, de nem közkórházban.


    Hál' Istennek megelégeltem a dolgot (jobb később, mint soha) és rövid guglizás után erre a fórumra keveredtem.


    Külön hála Emma33-nak, akinek a tanácsát követve jövök le a szerről!


    Ő azt tanácsolta, hogy fújjál csak az egyik orrlyukadba egy hétig, aztán hagyd el.


    Ezt követve, gondoltam, hogy az orrsövényem miatt beszűkült oldalt hagyom tovább Nasivinen.


    Vettem Aqua Maris strong-ot. Cetirizine meg Rhinocort Aqua az allergia miatt + Nózi szippogató.


    A módszer annyira hatásos, hogy lassan 2 hete (mióta elkezdtem) a bal orrlyukam nem látott Nasivin-t, csak tengervizet+Nózit. A jobb felem pedig most már csak 2 naponta 1x, lefekvés előtt 1 puff Nasivin. Lassan remélem már ez sem kell majd. Napközben tök tiszta, elvétve kisebb dugulás érzés, olyankor nyomok tengervizet és jobb is.


    Mondhatom azt, hogy van remény, hiszek benne, hogy sikerülni fog! Hátha másnak is segítek ezzel kis szöszenettel, hátha bejön. Lehet, hogy más anti allergén szerekkel (ha egyáltalán szükség van rájuk), de lényeg, hogy a függést okozót elhagyjuk!


    Első éjszakák tényleg rosszak, de kitartás! napról napra jobb lett! 1-2 hét az allergiás orrcseppeknek is kell, hogy kifejtsék hatásukat.


    Na és kell egy megértő feleség, aki támogat, szorít és nem bánja, ha ilyenkor jobban horkolok :)


    Hajrá Mindenkinek!

  22. 2014. július 24. 23:0941.
    én is évekig használtam orrsprayt. amióta nagy dózisban viszem be a D-vitamint és a C-t, de főleg a D a lényeg, mert C-t szedtem régebben is, azóta az orrspayről is sikerült leszoknom. azóta talán még náthás sem voltam.
  23. 2014. július 23. 12:5240.
    Nost én megkezdtem a leválást kedvenc barátomról a Vibrocillról. Tegnap azt irtam, hogy az egy orrlyukas módszert választom, de annyira jól sikerült a tegnap (reggel csöppentettem utoljára) hogy úgy döntöttem megpróbálkozok a drasztikusabb megoldással. Napközbe jól elvoltam (pszichés alapon van az egész, az fix, mert amint felismertem a problémát már nem is produkáltam olyan erős "arcüreggyulldásos" tüneteket. Az este az már érdekesebb mutatvány volt. A párom elkérte az orrcsepp szettemet ami a lakás több részén el volt helyezve, és én átadtam neki mindet (maradéktalanúl). Nehezen indult az éjszaka, félig meddig ültem és a szám is folyamatosan sivatagosra száradt de aztán az egyik lyuk MAGÁTÓL kidugult és reggelig végigaludtam az éjszakát. Most napközbe tudok feküdni, kicsit el vagyok dugulva, de nem az a borzasztó mint ami az almúlt pár hónapban volt. Én folytatom ezt a vonalat. Eddig eredményesnek könyvelem el
    előzmény:
    luzitano (39)
    2014-07-22  15:40
  24. 2014. július 22. 15:4039.
    Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalt, én körülbelül 2 hete jöttem rá miért is használom a Phenileprin tartalmú "legjobb barátomat" már márciustól zsinórban. Először megfázásnak indult, aztán arcüreggyulladásra szedtem antibiotikumot, és az elmúlt egy hétig ezt gondoltam, hogy nem tudok kijönni az arcüreggyulladásból, hiba van a rendszerbe. Természetesen az orrcseppet non-stop használtam, és ha nem volt otthon lefekvés előtt akkor nincs mese menni kell venni. A párom már többszőr mondta, hogy rászoktam az orrcseppre, de én mindig ráhagytam, mit tudja ő, én érzem, hogy ez még mindig arcüreg gyulladás. Próbáltam sokféle gyógyszert, illóolajat, inhalálást stb. de még mindig használom az orrsprayt. Mindig megbeszélem magammal, hogy most éppen miért nem fogom abbahagyni, mert hát aludni kell. Az orrcsepp és papirzsepi cégeket én tartom el. Én azt gondolnám, hogy drasztikusan is be lehete fejezni de sokan irtátok, hogy az egyik oldalba tegyek csak és az segit. Azt hiszem meg fogom ezt próbálni, mert ezt hosszútávon nem lehet már igy tovább folytatni. Köszönöm a jó bejegyzéseket, sokat segitett, hogy látom a problémán túl lehet jutni. 
    előzmény:
    papdorka (38)
    2014-02-02  21:00

Címlap

top