Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Alacsony testhő

Torolt_felhasznalo_304091
Torolt_felhasznalo_304091
Létrehozva: 2009. november 16. 19:36

Sziasztok!

 

Pár nappal ezelőtt úgy éreztem, hőemelkedésem van. Előkaptam a lázmérőt, és legnagyobb meglepetésemre nemhogy lázam nem volt, de a testhőm 35C volt.

Néztem egy nagyot, gondoltam rosszul mértem, rossz a lázmérő, stb. Újabb mérések (végig 35-35,2 volt) + odaadtam páromnak is, akinek tök normális volt a hője. Tehát jó a lázmérő.

Tegnap szintén ennyit mértem.

 

Ma nem sokkal ezelőtt 34,3C-t mértem(többször). 2lázmérővel ellenőriztem megint + Anyut is megmértük.

 

Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez?

Eddig totál normális 36-36,2C környéki volt a testhőm. 

Pajzsmirigy problémám nincs, múlt héten voltam vérvételen+nyaki uh-n.

 

Mielőtt nekem ugrana valaki, hogy húzzak dokihoz, ne izguljon, meg lesz az is. (mivel egy kivizsgálás közepén tartok, a napokban újra irány az orvos).

Csak gondoltam, hátha addig valaki tud mondani valami okosat.

 

Köszönöm előre is.

 

Üdv.:

Gyömöszke

  1. 2020. január 25. 21:2550.

    Szia!


    Jó lenne tudni mi lett veled!?


     

    előzmény:
    Kóristalány7 (28)
    2010-12-11  21:01
  2. pcz
    pcz
    2019. május 9. 23:3849.

    Sürgősen nyomás pajzsmirigy alulműködés tesztre!


    Édesanyámnak hónapok (lehet hogy már évek) óta: alacsony hőmérséklet, levertség, székrekedése volt


    Depresszióval kezelték emiatt. :S


    Kb. 10 orvosnál jártunk. Nekem jutott az eszembe, hogy végre (!!!) megnézzük a pajzsmirigyét (angolul keresgéltem rá, mi lehet - meglett).


    Menjetek el, nézessétek meg! NEM jelentkezik minden tünet (depresszió, levertség, alacsony pulzus, alacsony testhőmérséklet, hasi panaszok, székrekedés) feltétlenül és egyszerre.


    https://www.laborexpress.hu/a-pajzsmirigy-alulmukodesrol- maskeppen


    https://www.speedmedical.hu/pajzsmirigy-laborvizsgalat


    (mi itt nézettük meg, van náluk ún. pajzsmirigy-panel, amiben az összes lényegi benne van - 24e Ft, de megéri - és TÉNYLEG azonnal küldik a leletet! Nézessétek meg ne csak a T3, T4, TSH értékeket, hanem amit alatta felsorolnak (+13e Ft a 11e-en felül):



    reverz T3
    Anti TG (Anti thyreoglobulin)

    Nekünk az utóbbi lett magas - még nem tudjuk hogy mi az oka, de túl sok jó nem :S


     

  3. 2019. február 16. 06:5248.

    Egy alkalommal az én lányom is járt így. 5-6 éves volt, tüdőgyulladás, hosszas lázas betegség után hirtelen nem felfelé, hanem lefelé kezdett kúszni a hője. 34,3 volt a legalacsonyabb. Természetesen pánikban voltam. Éjszaka volt, azonnal húztam ki az ágyból (fáradt, álmos volt, de csinálta, amit mondtam neki), közben hívtam a gyerekosztályt a kórházban. A telefonban kikérdeztek, és megnyugtattak, hogy csak itassam és takargassam be, nem lesz semmi baj. Hittem is, nem is, de szót fogadtam, végül nem mentünk sehová. Akkor én már valahol (lehet pont itt) megtaláltam Saratoga beszámolóját a tesójáról, és rettegtem, hogy nálunk is bekövetkezik ugyanaz. De szerencsére nem így lett.


    Engem sem hagyott nyugodni, hogy mi a fene lehetett ez, azelőtt nem is hallottam ilyenről. Még pár napig alacsonyabb volt a hője (nem annyira, mint akkor éjjel, 35 körüli), de mivel már nem nagyon volt bizalmam a körülöttünk lévő gyerekorvosokban, a felnőtt háziorvosommal beszéltem.


    Na, és itt jön a lényeg. Ő magyarázta el, hogy súlyosabb, gyulladásos, lázas megbetegedés után a szervezet már-már természetes reakciója, hogy felborul a hőháztartás. Azért írom ezt, mert szinte mindenki írta, hogy nem tudták megmondani, hogy mi okozta. Pedig ez valószínűleg le van írva a szakirodalomban, mert a háziorvosom rögtön tudta, hogy miről van szó, és látom, hogy itt is mindenkinél lázas állapot után jelentkezett a "kihűlés". Nagyon ijesztő a jelenség, én utána még sokáig nyugtalan voltam, állandóan figyeltem, de szépen visszaállt magától a helyzet, ahogy a kislány megerősödött.


    Mielőbbi, gyors gyógyulást kívánok mindenkinek!


     

    előzmény:
    moncsi82 (47)
    2019-02-15  22:07
  4. 2019. február 15. 22:0747.

    Szia Kóristalány!


     


    Ha esetleg még látod a hozzászólásom, megkérdezhetem, melyik kórházban voltatok Budapesten? Kislányomnál (21 hó) is hasonló a helyzet, 2 napot kórházban voltunk, ott csak annyi történt, hogy včrt, vizeletet vettek és én méregettem a hőmérsékletét, egyéb vizsgálatot nem végeztek. 


    Nálunk 35 alá nem ment a testhője, de nagyon aggaszt ez a helyzet és nem tudom, merre tovább. 


    Előzőleg ő is lázas beteg volt, lehet nála is innen indult.

    előzmény:
    Kóristalány7 (46)
    2010-12-17  19:12
  5. 2010. december 17. 19:1246.

     

    Szia,

     

    Köszönöm, hogy megírtad, és a privit is.

    Nagyon-nagyon borzasztó, de én is teljesen össze vagyok zavarodva.

     

    Remélem a mi esetünk nem ilyen. Remélem.

     

    Egy csomó labort csináltak, és nálunk minden teljesen negatív lett, egyáltalán semmit nem találtak. Ami jó hír.

    EKG, vérvétel 2x, vizelet, torokváladék, neurológia konzultáció...

    Ha jól emlékszem ennyi. Plusz minden alkalommal nézték a szaturációt(?) és a pulzusszámot, mikor leesett a testhője. Nála a legkevesebb a 34,7 volt.

    Azzal engedtek haza, hogy a gyerek belül jó, csak kívül rossz, dobjam ki a lázmérőt. Ami mellesleg jó. Tőlünk is kérdezték a szívgyógyszert, nyugtatót, de nem juthatott ilyesmihez.

    Nála nem volt ilyen durva, mint nálatok, hogy búcsú, stb...

    Különben budapestiek vagyunk.

    Vele tulajdonképpen nem csináltak semmit, mivel mikor bevittük is minden értéke jó volt a testhőmérsékletén kívül. Azt mondták, ha a pulzusszáma csökkenne, akkor lenne ok aggodalomra. Először megelőlegezték, hogy rossz a lázmérő, ezért megmérték újra higanyossal, digitálissal, hónaljban, végbélben, szóval mikor látták, hogy tényleg annyi az annyi, akkor csináltak rögtön EKG-t és nézték a pulzusszámot, szaturációt, de minden tökéletes volt szerencsére. És senki nem aggódott, egyáltalán. Rajtam kívül. Azt mondták,  megfigyelik, takargassam be.

    Azzal jöttünk haza, hogy a hőközpontja "sérült", genetika, ne figyeljek rá. 2 éjszakát töltöttünk itthon, azóta is virrasztok, és meleg fürdőbe ültetem, ha túl kevésnek ítélem a testhőjét.

    A gyerekorvosunk figyel rá, neki kell "lejelentenem" naponta, hogy mi van vele. Ő konzultált valami "szaktekintéllyel", hogy mi is a helyzet ilyenkor. Mr. Szaktekintély sem kapta fel a fejét. Most abban maradtunk a napi kapcsolaton kívül, hogy ne kapjon lázcsillapítót, mert valószínű, hogy a hőközpontja érzékeny, nem konkrétan egy lázcsillapítóra, hanem úgy általában. Persze most láza már nincs, de a kórházban 39,7 és 34,7 között mozgott.

    Ő iszik nagyon rendesen, végig a kórházban is "teljesítette" az elvárt folyadékbevitelt.

     

    Azóta találtunk egy ismerőst, aki azt mesélte, hogy az ő gyereke is volt ilyen egyszer egy fertőzés alkalmával. Neki a füle gyulladt be, és a fertőzés része volt ez a lecsökkent testhő, ami egy idő után normalizálódott. Megelőzően az én fiamnak is mandulagyulladása volt, ami még mindig! nem gyógyult meg teljesen. Én reménykedem, hogy ez nálunk is csak egy "futó kaland".

    De majd tájékoztatlak.

    Addig is nagyon köszönöm a sok infót.

    De ma már elég jó volt a kedve, végre!

    Remélem nem voltam túl zavaros, de valami elmondhatatlanul fáradt vagyok, és még tényleg nem tudom magamban elhelyezni ezt az egészet.

    előzmény:
    Saratoga (45)
    2010-12-17  16:28
  6. 2010. december 17. 16:2845.
    Hüle vagyok. 45-ször szúrták meg és nem 42-szer. Mondjuk ez most már mindegy.
    előzmény:
    Saratoga (43)
    2010-12-17  16:01
  7. 2010. december 17. 16:2044.

    A dolog ennyiben is maradt azóta is. 

     

    Rá 4 évre a tesóm beteg lett. Nátha vagy influenzea. Kapott lázcsillapítót ami miatt megint vészessen leesett a testhőmérséklete, de nem vártunk vele és mivel az előző eset óta nagyon figyeltünk egyből orvoshoz vittük. Körzeti egyből beutalta a kórházba. (az ominózus kórházi kergetés ekkor valósult meg.) De nem volt olyan komoly mint pici korában. Hálistennek. Időben elkapták.

    Rá szintén 4 évre ugyan ez megismétlődött. Azóta semmi. k.b.: 8 éve.

    Igaz azóta is nagyon figyelünk.  

     

    A legelső eset azért volt nagyon súllyos mert valószínűleg még álmában lett rosszul. Ha nem keltegetjük és hadjuk még tovább aludni (totál összekeverhető volt az álmosság tüneteivel) akkor valószínűleg 1 óra alatt meghalt volna. (a felkeltésre rá egy órával élesztették újra) Elalszik örökre. Feltűnő csak a pupillája volt meg az, hogy nem ismert meg minket. Vagyis, hogy úgy tűnt mintha nem tudná, hogy mi van. A saját két lábán ment el a körzeti orvoshoz, tehát még azt sem lehetett rá mondani, hogy gyenge volt. 

     

     

    Írás közben felhívtam a tesómat (anyu nem vette fel), hogy beszéljen anyuval, hogy monfja el milyen gyógyszereket kapott és mi volt az orvos neve. Amint tud valamit mondani megírom neked. Tesóm annyira emlékezett, hogy Dr. Horváth Péter (?) volt az orvos neve és, hogy talán már nem is a kórházban dolgozik.

     

    Jobbulást a csemetének. Ittas sokat vele. Ha van fejlemény kérlek írd meg.

     

    Szia.

     

    Ági 

     

    előzmény:
    Saratoga (43)
    2010-12-17  16:01
  8. 2010. december 17. 16:0143.

    Szia. 

     

    Borzasztóan sajnálom ami történt a gyermekeddel.  Komolyan. Nem szivessen irtam le eddig a történetet csak foszlányokban nehogy locsi-fecsinek tünjek vagy "akimindenbencsakarosszatlátja".

     

    Most leírom mi volt még.

     

    Az elejét tudod. Az a tesóm most nyáron töltötte be a 20. évét.  Régen volt. Sopronban történt az eset. Ha utána akartok kérdezni szerintem lehet, mert ott is sokáig emlékeztek rá. Soproni Erzsébet kórházban feküdt a gyermek osztályon. Sárközi Ildikó a neve a tesómnak. Nyugodtan érdeklődjetek, ha kell írást is tudok adni, hogy adjanak felvilágosítást.

    Tök egészséges gyerek volt és egyik reggel ( április elején, 8 óra körül) ébredeztünk (négyen aludtunk egy szobában mert akkor én csak vendég voltam a húsvéti szünetben) és a tesóm olyan kábának tünt. Azt hittük, hogy még álmos. Tényleg nem tűnt furcsának és csak azért nem hagytam annyiban a dolgot mert akkor tanúltam a pupilla tágulást, hogy az olyankor van amikor valaki haldoklik. Csak ez az egy érvelés volt amiért anyu fogta és elvitte az orvoshoz. Mi addig a másik tesómmal elmentünk a közeli boltba bevásárolni. Hazafelé hallottunk mentőszirénázást. (Nem tudom mért ragadtak meg bennem ezek az apró részletek) Felmentünk a lakásunkhoz ahol már várt minket a nagybátyám, hogy azonnal induljunk a kórházba mert a hugit bevitték. Elgyalogoltunk a kórházhoz (30-45 perc) 

    Felmentünk a lépcsőn és már azon tanakodtunk, hogy merre menjünk mikor egy orvosnőt láttunk a folyósóról berohanni egy szobába. Meg akartuk kérdezni, hogy merre lehetnek anyuék, mikor észrevettük, hogy ott lohol anyu az orvos mögött. Nagyon sírt és ő is rohant közben odavetette, hogy siessünk a "X" szobába mert el kell búcsúzni az Ildikótól mert haldoklik. Ahogy tudtunk rohantunk közben benéztünk minden vizsgálóba. És akkor láttuk meg, hogy pont akkor pumpálják a mellkasát.  Pont akkor nézett felénk hátrahajtva a kis fejét Nem tudtak akkor rajta segíteni. Nem tudták, hogy mi a baja. Azt mondták, hogy el fog magától aludni.  Kérdezgettek minket, hogy van-e szívgyógyszer otthon nálunk. Evett- e gombát. Mondtuk, hogy eggyik sem. Anyu elmondásából tudom, hogy a főorvos aznap szabadságon volt és mégis betelefonált a kórházban, hogy minden rendben van-e. Akkor mondták, hogy behoztak egy kisgyermeket akin nem tudnak segíteni. A főorvos egyből bejött. Sok mindent próbált. Amit tudok, hogy sok folyadékot kapott. Pontossan 42-szer szúrták meg mire találtak olyan vénát ahol még nem volt besűrűsödve a vére. Ez a lábfején volt.

    6 liter nyomtak bele. Azt mondták, hogy nem tudják megmondani, hogy meddig marad éledben. Nagyon rossz volt a vérképe.  Ez az egész egy délelőtt játszódott le. Fokozatossan jobban lett a rossz vérkép ellenére. Pár nap múlva már játszott a többi kisgyerekkel, de az orvosok mondták anyunak, hogy ez csak a látszat. Nagyon szarul van. Arra tippelnek, hogy a testében valahol ciszta van. Elsőnek a mellék vesét mondták. Azt is kiadták ukázba, hogy minnél több folyadékot kell itatni vele. Ha hisztizik akkor is. Mikor hazakerült akkor minden reggel/délben/este meg kellett mérni a testhőjét (nagyon alacsony volt még egy év múlva is) és fel kellett jegyezni, hogy hányszor pisilt és kakilt és milyet. Ezeket az adatokat meg kellett minden alkalommal mutatni az orvosnak. Ez ment egy évig. Ekkor vált biztossá, hogy nem romlik az állapota. Anyu kijárta, hogy tetőtől talpig kivizsgálják a Szombathelyi kórházban, mert már nem mondták biztosra, hogy a mellékveséjében van a ciszta és, hogy ezért történt a kórházi eset. Egy vagy két hetet töltött ott. Arra az eredményre jutottak, hogy ciszta van de a petefészkében. Gyógyszert nem tudom, hogy kapott-e, de műteni egyszer sem műtötték. 

    előzmény:
    Kóristalány7 (41)
    2010-12-15  18:21
  9. 2010. december 16. 08:3342.

     

    Vagyis nem

    hipertermia hanem hipotermia. Vagymi.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  10. 2010. december 15. 18:2141.

    Na, én nem tudok rajta röhögni:(((

    Helló!!

     

    Előbb jöttünk haza a kórházból, azért szakadt meg a levelezés, mert rohanni kellett...(((

     

    Hipertermia.

     

    De megírhattad volna, hogy ez hány évvel ezelőtti sztori, és hogy hol kezelték a tesódat, mert itt sem láttak még ilyet.

    Ha jól vettem le, azért van aki találkozott vele, a szakirodalomban...

     

    Majd írok, de egyenlőre még a feje tetején a világ.

     

    Ha van hasznos infód, azért még megoszthatnád velem.

    Ja, annak azért hasznát vettem, hogy kergették a nővérek a kórházban.

    Mi futóversenyt rendeztünk a folyosón.

    Szóval várom az "emlékeidet", mert sajna úgy látom ez nem rémtörténet, bár szombat este még azt hittem:(((

    előzmény:
    Saratoga (40)
    2010-12-11  22:22
  11. 2010. december 11. 22:2240.

    Most már csak röhögünk rajta. 

    No de akkor az ütő is megállt bennünk. Semmi előjele nem volt. Nem volt beteg a gyerek. Nem szedett gyógyszert. Erre egyik reggel úgy kelt fel, hogy látszott rajta, hogy nem ismer fel minket. Ki voltak teljesen tágulva a pupillái nem látszott már a szeme színe sem. Mondtam Anyunak vigye el gyerekorvoshoz (pont akkor tanultam egészségügyet és mért is nem, pont itt (haldoklás jelei) tartottunk a tanulásban). Rá egy órára meg újra élesztették. Pedig semmi és semmi nem volt előtte. De mondom, hogy azt mondták a dokik, hogy ilyennel még nem találkoztak.

    előzmény:
    Kóristalány7 (38)
    2010-12-11  22:03
  12. 2010. december 11. 22:0439.

    Szedett, és volt már alacsonyabb, de hogy pont ezután e, azt nem tudom már.

    Ezt ugyanis lázas állapotra kapta, és ha érzem, hogy hűs a bőre, megörülök, hogy nem lázas, és nem mérem.

    Megyek őrzöm:(

    előzmény:
    Saratoga (37)
    2010-12-11  21:47
  13. 2010. december 11. 22:0338.

    Ez borzalmas!

     

    előzmény:
    Saratoga (33)
    2010-12-11  21:30
  14. 2010. december 11. 21:4737.

    Régen szedett ilyen gyógyszert a fiad? Akkor volt ehez hasonló tapasztalat?

     

     

    Az említett tesómnak minden betegségénél amikor lázcsillapítót, antibiotikumot ....stb. kellett szednie, be kellett feküdnie a kórházba mert a gyógyszerek furcsán hatottak rá. Volt, hogy 34 fokra lezuhant láz után a testhőmérséklete. Anno a telefonban szokott nekem panaszkodni, hogy a nővérek a hidegben megkergették a kórház körül a hőmérséklet emelkedés reményében.

    Nagyon sokat vizsgálták, hogy mi történhetett vele 4 éves korában, mert csak azóta voltak problémái egészem kb.: 15 éves koráig. (lehet, hogy kinőtte?) Volt teljes kivizsgáláson is és mai napig nem tudják, hogy mi okozta a bajt. Az orvosok sem találkoztak még ilyen esettel. 

    előzmény:
    Kóristalány7 (35)
    2010-12-11  21:34
  15. 2010. december 11. 21:3936.

    Igen, nekem mindig alacsony: a testhőmérsékletem is és a vérnyomásom is. És nagyon fázós vagyok.:-(((

     

    előzmény:
    Kóristalány7 (32)
    2010-12-11  21:24
  16. 2010. december 11. 21:3435.

    Cataflam.

    Nekem is eszembe jutott, de nem láttam a mellékhatások között.

    előzmény:
    Saratoga (34)
    2010-12-11  21:32
  17. 2010. december 11. 21:3234.
    Nem szed valamilyen gyógyszert a fiad? Lehet, hogy erre reagált így a szervezete.
    előzmény:
    Saratoga (33)
    2010-12-11  21:30
  18. 2010. december 11. 21:3033.

    Na ezt jól benéztem.

     

     

     

    Mindig ilyen alacsony volt a testhőd vagy csak most ? Esetleg eddig nem mérted azért nem tűnt fel?

     

    A tesóm még gyerekként elég szarul járt. Hasonlóan alacsony volt a hőmérséklete (egyébként normális szokott lenni). Az orvosi rendelőből mentővel vitték a kórházba. Haldoklott. Újra kellett éleszteni. 45-ször szúrták meg mire tudtak tőle vért venni (és az infúziót utjára engedni). Akkor mondtál, hogy nagyon ki van száradva és infúziót adtak neki. 6 litert a 4 éves hugomnak. Az alacsony hőmérséklet veszélye, hogy besűrűsödik a vér. Nála meg az alacsony hőmérséklet nem volt természetes. 

     

    Nem akarlak megijeszteni a sztorival, de a helyedben mindenképpen bemennék az ügyeletre. Hétfőig még bármi történhet. Igyál sokat. 

    előzmény:
    Kóristalány7 (30)
    2010-12-11  21:13
  19. 2010. december 11. 21:2432.

    De Neked akkor jellemzően alacsony a testhőmérsékleted, nem?

    Fiamnál rendben szokott lenni, sőt igencsak magas lázakat tud produkálni.

    Most viszont 35 fokot:(

    3 napja még lázas volt. Előfordult már, hogy lázas betegség után alacsonyabb a testhőmérséklete, de nem ennyire.

    előzmény:
    Werbunga (31)
    2010-12-11  21:17
  20. 2010. december 11. 21:1731.
    Ezzel én is így vagyok, így 37 C  nálam már extrém magas láz, ami le is vesz a lábamról.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_711335 (27)
    2009-11-16  23:12
  21. 2010. december 11. 21:1330.
    Nem biztos, hogy a topicnyitó erre jár, mert ez még tavalyi, persze jó lenne, azóta ő már tuti tudja, hogy mitől volt neki...
    előzmény:
    Saratoga (29)
    2010-12-11  21:10
  22. 2010. december 11. 21:1029.
    Meg lehet tudni mik azok a fura dolgok?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_304091 (13)
    2009-11-16  21:01
  23. 2010. december 11. 21:0128.

     

    Hátha valaki még idetéved, aki tudja, hogy mi a megoldás.

    Nem akartam új topicot indítani, mert nekem is ez a gondom.

     

    Jelenleg 35 fok:(((

     

    Ez ijjesztően kevésnek tűnik számomra.

    (Rossz hőmérő, béna mérés stb. kizárva).

     

    Ha valaki hasonló cipőben jár, vagy járt, léci írja meg, mi volt az ok, és persze a megoldás.

    (Orvosnak már küldtem üzenetet, csak a válasz késik, és nagyon nagyon szeretném tudni, hogy miért van ez:((((

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_711335
    Torolt_felhasznalo_711335
    2009. november 16. 23:1227.
    Nekem is mindig 35,5 és 36 körül van már gyerrekkoromóta nekem különös problémát akkor okoz  mikor a hőemelkedésnél már olyan lázt érzek és elesettséget mint más 39nél.De az   én apukám is ilyen volt biztos örököltem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_304091 (1)
    2009-11-16  19:36
  25. Torolt_felhasznalo_304091
    Torolt_felhasznalo_304091
    2009. november 16. 21:4726.
    Rendben.
    előzmény:
    sszmagic (22)
    2009-11-16  21:34

Címlap

top