Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Iskolaváltás! SEGÍTSETEK!!

IzNoGouud
Létrehozva: 2009. november 2. 23:04

Sziasztok!

 

Szombathelyi 16 és fél éves középiskolás tanuló vagyok és szeretnék iskolát váltani. Nem szeretem a mostani osztályomat, sőt gyűlölöm őket, sajnos erre 2 és fél év kellett, hogy rájöjjek.

Voltam 0-ikas (nyelvi előszkészítős), tavaly voltam 1-ős, és most kezdtem a 2-ikat. Informatika szakos vagyok, amit szintén rühellek, még az osztályomnál is jobban.

A történethez az is hozzátartozik, hogy nem azért tanultam ide tovább, mert ide szerettem volna, hanem mert egyik osztálytársam ide jelentkezett, és én követtem. Óriási hiba volt.

 

Remélem még nem késő..... Gondolkodtam, hogy mi jöhetne számításba, de kíváncsi lennék, és nagyon megköszönném a tanácsaitokat, mert most nagyon nagy szükségem van rájuk.

 

Szerintetek van esélyem, hogy egy gimnáziumba felvegyenek 2-ikba? Vagy ti mit tanácsoltok?

 

Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne!

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

  1. 2018. január 5. 17:1212.

    Szia.Most láttam a kérdésedet,megszeretném kérdezni,hogy végül hogyan döntöttél,átmentél egy másik suliba? Mert most ugyanabban a cipőben vagyok En is,mint te anno. Válaszodat előre is köszönöm!

  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 3. 07:1911.
    A kereskedelmi szakközépben (ha az én sulimból indulok ki) másodikban még nincsenek szakmai tárgyak egyáltalán. Olyan mint a sima gimi. Szóval menj be oda is érdeklődni nyugodtan.
    előzmény:
    IzNoGouud (5)
    2009-11-02  23:32
  3. 2009. november 3. 07:0610.

    Szia!
    Tanár vagyok és 3 gyerek anyja. Mindkét minőségemben azt mondom, válts iskolát!!!!

    Minél hamarabb, és ne félj!

    Csak jobb lehet.

    Mi is megtettük az egyik gyerekemnél épp  középiskola 2. évében és nagyon jót tettünk ezzel, elmúltak a szorongások, javultak a jegyek.

    Én sima gimit javaslok, akkor még érettségiig van időd eldönteni, mit akarsz később. Egy rossz iskola és egy rossz pályaválasztás tönkreteszi az egész életedet.

     

    SOK SIKERT!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2009. november 3. 06:039.
    Sztem jól gondold meg, nehogy cseberből vederbe kerülj!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 2. 23:488.

    az otársaidon kívül van olyan barátod, akivel meg tudod értetni magad?

    egyébként én sem szerettem egy ideig a közösséget, ahova tartozom, de kezdek megbarátkozni vele. bár nem mondom neked, hogy lehet, hogy csak idő kérdése, mert már eltelt 2.5 év, szóval ez azért már elég kellett volna, hogy legyen, ha tényleg odavaló vagy.

     

    akkor válassz egy sima gimit, akkor még könnyebb is az átkerülés, mert nem kell semmi külön vizsgát tenned, ahogy előttem is leírták már.

    emiatt jársz egyébként pszichológushoz?

    előzmény:
    IzNoGouud (7)
    2009-11-02  23:42
  6. 2009. november 2. 23:427.

    Nos, igazándiból tippem nincs. Vagy valami "sima" gimnázium, vagy még esetleg itt van egy közgazdasági szakközépiskola.

    Igazándiból mindegy, csak ne kelljen folyton csak számítógéppel foglalkozni. Herótom van már tőle.  Így is rengeteget ülök itthon előtte, és már sokszor úgy érztem, mintha "szenvedélyem" lenne, és magához láncolna.

     

    De ez igazándiból mindegy, a közösség a lényeg, hogy olyan osztályba kerüljek, ahol azért vannak lányok is. Mert őket hiányolom a legjobban. És én általánosban megszoktam a "fele-fele" arányt, majd hirtelen 0-ikban egy tiszta fiús osztályba kerültem. Mintha hirtelen mélyvízbe dobtak volna.

     

     Nos, semmi gond, kérdezz csak.

    Úgy értem, hogy ők inkább annál ragadnak le, hogy egymást püfölik szünetben, vagy értelmetlen dolgokon viccelődnek, stb...stb..... Nincs olyan ember az osztályban akivel szívesen beszélgetek. 

    Mindig vannak valakik akikre rátelepszek, de csak azért hogy ne érezzem magam egyedül egész nap... Amúgy abszolút nem érdekel a beszélgetésük, stb...stb.....

     

     Hmm Mik érdekelnek inkább.... inkább a komolyabb beállítottság, az éretteb viselkedés...

    Úgy érzem hogy sok ember között vagyok magányos az osztályban..... 

     

    előzmény:
    wilisz (6)
    2009-11-02  23:35
  7. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 2. 23:356.

    értelek :)

     

    szerintem a szüleid mindenben támogatni fognak, szóval nyugodtan hozakodj elő nekik ezzel, a pszichológusod meg pláne a váltásra ösztönöz majd véleményem szerint.

     

    egyébként, ha az informatika nem tetszik, akkor milyen irányba szeretnél elmozdulni? van már tipped, hogy milyen suliba/tagozatra menj?

     

    mire érted azt, hogy nem érdekelnek azok a dolgok, amikről az otársaid beszélgetnek? mik érdekelnek inkább?

     

    (bocsi, ha sokat kérdezek  )

    előzmény:
    IzNoGouud (4)
    2009-11-02  23:30
  8. 2009. november 2. 23:325.

    Köszönöm sidney06!

     

    Hát mindenképpen egy gimnáziumba szeretnék menni, vagy még itt van egy szakközépiskola, de ez kereskedelmi, és úgyhiszem nincs arra egyáltalán esélyem, hogy bekapcsolódjak oda másodikba, rengeteget bekéne pótolnom, úgyhogy szerintem rögtön elutasítanának. 

    előzmény:
    sidney06 (3)
    2009-11-02  23:26
  9. 2009. november 2. 23:304.

    Helló!

     

    Nos, először is köszönöm a hozzászólásodat.

    Másodszor.

     

    Azért követtem, mert azt hittem, hogy a barátom.... Ezt úgy hittem, hogy soha nem lógtam vele sulin kívül. Úgymond kötődtem hozzá és vele voltam a legjobb viszonyban általánosban. És ő idejött, én pedig követtem. Az elmúlt két évben összességbe véve szinte alig beszéltem vele....

     

    Nem fekszik az informatika. Csak mivel ő is idejött, ezért én is. Nem köt le az informatika mint tananyag, és egyáltalán nem érdekel a számítógép ezen része.

     

    Hát azért nem szeretem őket, mert úgy érzem, mintha nem az én világom lenne. Meg egyszínű az osztály, csak fiúkból áll. És nekem hiányzik a régen megszokott "fele fiú, fele lány" felállás. 

    Őszintén szólva jóval érettebnek érzem magam a koromnál, és nem érdekelnek azok a dolgok amikről az otársaim szoktak beszélni, én világ életemben jobban szerettem lányokkal beszélgetni, lányokkal lógni.

     

    Szüleim érdekes téma. Még nem. Ma este tört ki belőlem az egész, ők már alszanak. Holnap elmegyek a pszichiológusomhoz, és megkérdem, hogy ő mit javasol, mit gondol, hogyan tovább...

    előzmény:
    wilisz (2)
    2009-11-02  23:22
  10. 2009. november 2. 23:263.

    Szia!

    Szerintem még nem késő, lenne esélyed átmenni másik suliba. Igaz akkor a legkönnyebb, ha hasonló fajtába jelentkezel, mint ahová most jársz, mert úgy nem kell osztályozó- vagy egyéb különbözeti vizsgát tenned.

    Én is gimi 2. után jelentkeztem máshová, és simán átvettek, sőt még tagozatot is váltottam humánról matekosra.

    Ha az infot nagyon nem szereted, gondolkozz, hogy mi érdekelne inkább, és a kiszemelt suliban megkérdezheted már most is, hogy lenne-e hely, mit kellene tenned.

    Remélem sikerül! Sok sikert!

    előzmény:
    IzNoGouud (1)
    2009-11-02  23:04
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 2. 23:222.

    szia,

    abszolút kivitelezhető az iskolváltás, nem tudom, hogy így évközben megy e az ilyesmi, lehet, hogy csak félévkor megoldható. 

     

    ha rosszul érzed magad, mindenképp menj át.

    megkérdezhetem, miért követted a volt osztálytársadat? :) a barátnők-barátok általában próbálnak azonos helyre bekerülni, ez nagy hiba akkor, ha nem azonos az érdeklődési körötök, nem azonos az, amiben jók vagytok. mert bár neki fekszik a tagozat, de neked ezek szerint nem :(

     

    egyébként mirét nem szereted az osztályodat?

    szüleidnek felvetetted már az iskolaváltást?

    előzmény:
    IzNoGouud (1)
    2009-11-02  23:04

Címlap

top