Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Perioralis dermatitis

momokaaa
Létrehozva: 2009. március 26. 22:25

sziasztok!

ez a fajta bőr"betegségem" van.vki tudna ajánlani nekem arckrémet,amivel el lehetne tüntetni?mert a sima bolti krémekről lemondhatok(legalábbis 1 jódarabig)

  1. 2018. december 12. 17:1733.

    Hali MINDENKI 


    Már vártam ezt a pillanatot amikor úgy tudom hozzaszolni ehhez a témához hogy igen  sikerült 


    Elmondanam, hosszú folyamat volt, minden topikot elolvastam, minden krémet kipróbáltam, csak h levaltsam a steroidot-amivel csak fokoztam a tüneteket Nekem csak EGY VALAMI SEGTETT EZ PEDIG A 6 HETES ANTIBIOTIKUMOS KURA, SEMMI FÉLE ÉTREND VALTOZTATAS, ES SEMMI FÉLE KENCEFICE, MAX MELLETTE BEPANTHEN KRÉM amit azóta is használok  fantasztikus hidratáló krém,, sajnálom hogy előbb nem mertem beszédni a antibiotikumot, pedig mar a borgyogyasz 2 evvel ezelőtt mondta. Remélem valakinek segitek. 

  2. 2018. december 12. 17:1732.

    Hali MINDENKI 


    Már vártam ezt a pillanatot amikor úgy tudom hozzaszolni ehhez a témához hogy igen  sikerült 


    Elmondanam, hosszú folyamat volt, minden topikot elolvastam, minden krémet kipróbáltam, csak h levaltsam a steroidot-amivel csak fokoztam a tüneteket Nekem csak EGY VALAMI SEGTETT EZ PEDIG A 6 HETES ANTIBIOTIKUMOS KURA, SEMMI FÉLE ÉTREND VALTOZTATAS, ES SEMMI FÉLE KENCEFICE, MAX MELLETTE BEPANTHEN KRÉM amit azóta is használok  fantasztikus hidratáló krém,, sajnálom hogy előbb nem mertem beszédni a antibiotikumot, pedig mar a borgyogyasz 2 evvel ezelőtt mondta. Remélem valakinek segitek. 

  3. 2018. szeptember 1. 20:2231.

    Sziasztok! Látram, régen írtak már ebbe a topicba. De mivel nekem is ilyen bőrbetegségem lett, gondoltam leírom a tapasztalataimat. Eleinte az orromnál jött el piros folt. Bármivel kentem, nem múlt el. Mivel a kisfiam atópiás, sokféle kenőcsöt kapott anno, köztük egy erős szteroidos krémet. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel többet ártok, mint használok, de bekentem az orromnál, és elmúlt a folt. Így bármikor előjött, azzal kentem. Gondoltam, ha anno a kicsinek kiírták, nem lehet ártalmas. Évekig használtam, de a végén már odáig jutottam, hogy nap mint nap kellett, ha nem akartam vörös ragyákat látni a tükörben. Végül rászántam magam, és utána olvastam. Akkor jöttem rá, mekkora hibát követtem el. Kidobtam a krémet, amitől azonnal kijöttek a kiütések az orrom körül és az arcomon. Bőrgyógyászhoz mentem. Azt mondta, mivel erős szteroidos krémet használtam, nem vonhatom meg azonnal a bőrömtől, fokozatosan kell leszoktatni róla. Írt ki gyógyszrtárban ösdzekevert krémet, és Bephanten Sensiderm kréme, hogy mivel az nem tartalmaz kortizont, arra kell átállnom. Hetekig próbáltam, de nem tudtam "letenni" a gyógyszertári krémet, mert azonnal kijöttek a ragyák. A tengernél is jártunk, de a sós víz sem sokat segített. Azért arcmosáshoz hoztam, lemosó helyett jó. De ami segített, az a cink paszta. Esténként azzal kenem a bajos részeket, és elértem, hogy kb.hetente egyszer kell csak a gyógyszertári krém. Remélem, hogy egyszer sikerül visszaállítanom a bőröm egészségét!

  4. 2011. november 15. 02:5730.

    Figyeljetek!

     

    Nagyon egyszeru a megoldas. Regota szenvedtem a kiutesektol, mire rajottem, hogy semmi koze a fluoridos fogkremhez, se a szajfenyhez, se semmihez, amihez kotik ezt a nyavalyat igazibol. p

    Persze az egeszseges taplalkozas fontos: joghurt, kaposzta ezerrel, zoldsegek, gyumolcsok, de sajnos ezektol a dermatitis nem mulik el! Na meg, hogy ne hasznalj fluoridos fogkremet, hat akkor mi ment meg a szajszagtol? Aztan meg, hogy semmifele kremet ne hasznalj, utana meg kapargathatod magad a szarazsagtol.

     

    Hat igy nem lehet elni!

     

    Kovetkezo a megoldas:  Nappalra: Neutrogena SkinClearing oil-free makeup, ez garantaltan karban tartja nappal a kiuteseket, csak az erintett teruletre kenjetek!!! mert szaritja a bort.

     

    Ejszakara: Zuccari pure aloe vera gel, de akarmilyen aloe vera jo, csak azert ezt irom, mert ezt hasznalom. Ezt is csak az erintett teruletre kell kenni, ez taplalja egesz ejszaka a bort es nyugtatja is. Mindketto krem kivalo viszketes ellen.

     

    Es ahol nincsenek kiutesek, oda lehet nyugodtan testapolot kenni, persze abbol jobb a termeszetes alapanyagu, kulfoldrol irok, kaphato: live clean markaju replenishing body lotion (98% plant derived), de akarmilyen ftalat meg paraben mentes, tudjatok ti.

     

    En ezt csinalom, meguntam a kiserletezgetest, belenyugodtam, hogy ezzel kell elnem, inkabb eltakarom a kiutest, megovom magam mindenfele megjegyzesektol, mint hogy magyarazkodjak, hogy ez van, sajnos nem rakhatok ra semmit, stb. stb. Elvezzuk az eletet inkabb, minthogy ezen agyaljunk nap mint nap, van mas dolgunk is!

     

    Higgyetek nekem, jot akarok, probaljatok ki!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. Április 4. 14:4229.
    Nekem is volt(néha kis fokban előjönön).Kaptam gyógyszert-Tetracyclin Wolf kúrát+Metrosa 7,5mg gélt.Magam jöttem rá.hogy nálam ételallergia volt a kiváltó ok.Histamin allergi-savanyú káposzta,füstölt áru,piros őrölt paprika,banán,alkohol :( Megkerestem a magas hisztamin tartalmú ételek névsorát és poróbálom kerülni.Remélem segítettem!
    előzmény:
    momokaaa (1)
    2009-03-26  22:25
  6. 2011. március 28. 08:2728.

    Sziasztok!

     

    Új beteg vagyok.A reflux vátott ki nálam enyhe gyulladást., amire az SZTK-s bőrgyógyász főorvos szteroidos kenőcsöt írt fel, amivel szorgalmasan kenegettem 3 hónapig, mígnem múlt hétvégén annyira fellobbant a gyulladás, hogy kénytelen voltam magán bőrgyógyászhoz menni, aki még fényképet is készített róla, olyan csőnya, gyulladt, feszülő és pörkös volt.

     

    Szóval szteroid a legrosszabb rá, most már én is tudom.Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam ezt meg, mivel egy bőrgyógyászati főorvos ezt ugye nem tudta.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  7. 2010. június 10. 10:1727.
    allergizáló
    előzmény:
    momokaaa (26)
    2010-06-10  10:14
  8. 2010. június 10. 10:1426.

    Sziasztok!

    Már jó ideje nem jártam itt, megosztanám a tapasztalataimat:

    voltam orvosnál, többször is. Annyit mondott hogy az átlagnál érzékenyebb a bőrőm...Először valami nyugtató, gyulladáscsökkentő krémet írt fel (mert azt mondta ilyenkor be van gyulladva a bőrőm), az igazából nem is volt rossz, de olyan mértékben húzódott a bőrőm, hogy képtelenség volt két napnál tovább használni. (amúgy is száraz tipusú a bőrőm)  Kuka. kipróbáltam minendféle cuccot, likvidáltam a fluoros fogkrémet a fürdőből, drágábbnál- drágább krémeket próbáltam ki , de semmi... Már fel is adtam a dolgot.

    Amúgy nálam tüneti jellengű ez, néha előjőn, aztán van hogy egy-két hétig semmi, aztán mikor valami miatt izgulok, ideges vagyok (leginkább estére) csupa vörös lesz a fejem.

    Nemrég anyukám gyógszerész ismerőse ajánlott egy krémet: Lipobase Repair. Azt hiszem végre ez már jó. Semmiféle illatanyagot, tartósítószert nem tartalmaz (volt olyan krém amitől már felkenés után pár perccel vörös volt a bőrőm) A kis pöttyök is eltűntek, és ami a legjobb nem húzódik a bőrőm, nem szárítja (talán picit zsírosabb ez a krém az átlagnál, de nekem pont ez kellett) Igaz, hogy 1600 körül mozog az ára, de már nagyon kevés is elég belőle, sztem hónapokig nem kell új adagot vennem. 

    Remélem végleges megoldást tudtam találni, bár azt is mondta a doki, hogy ez alkati dolog, nálam a stresszhelyzetek hozzák elő, és valamiféle kozmetikum válthatta ki legelőször. (egy két húzósabb vizsga után nagyon csúnya volt a fejem...) Ezért is kell, hogy mindenféle allegizáló anyagot mellőzek.

    Remélem tudtam segíteni 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_607749 (25)
    2010-06-10  09:41
  9. Torolt_felhasznalo_607749
    Torolt_felhasznalo_607749
    2010. június 10. 09:4125.

    Szia!

     

    Én most épp szoptatok, és amikor újra megjött először akkor jöttek elő újra a hülye pöttyök is, szóval tuti nálam hormonális hatása is van. És most nem is az államon, inkébb az orrom alatt, mellett az arcbőrömön! A húgom is ugyan ezzel szenved (családi vonás) és most talált egy jó dokit, én is használom amit felírt neki. E szerint a soki szerit nem szabad, sőt tilos hidrokortizonnal kenni, mert tünetileg persze azonnal segít, mivel egy erős szteriodról van szó, de aztán amint elhagyod újult erővel lángol fel az arcod!

    Na szóval, amit felírt neki, az részben direkt periorális derm.-re van, gyógyszertárilag keverték ki, mindössze Alksebor, Nizoral, és a sima hydr.non. hidratáló keveréke! És a hugom arca már tök szép tőle! Az enyém is alakul, én nemrég kezdtem el!

    Egyébként a terhesség is bekavarhat, bár változó, nekem az első gyerekkel tök ronda volt végig, aztán megszültem és egy antibiós krém rendberakta, most a terhesség alatt tök szép volt, és erre most jött elő, mikor megjött először. (8 hóval a szülés után)

     

    Kitartás, és sok sikert! :)

    Doki elérhetőséget megjegyzem, köszi!

     

     

    előzmény:
    judit00255 (24)
    2010-06-09  19:50
  10. 2010. június 9. 19:5024.

    Sziasztok!

     

    Perioralis dermatitis-szel kapcsolatosan a kovetkezoket tudom mondani a tapasztalataim alapjan:

     

    - nagyon makacs....evekig is akar ott van....

     

    amit lehet tenni:

     

    - parfume-free kozmetikumok

    - fragrance- free kozmetikumok

    - colour-free kozmetikumok

     

    kozmetikumok (gyengebb minosegben) indithattak be talan, de egy orvos meg nem mondja neked, mert nem lehet egyszeruen tudni, hogy mitol van

     

    tehat sampon, balzsam, tusfurdo mind illatanyag mentes legyen, nekem itt kulfoldon ez a Simple marka van, gyogyszertarban vettem ,(fogkrem fluormentes), szajfeny, labello soha (!), ez van.., illetve igy is elojon....

     

    na most ha elojon megis ..akkor hidrokortizon krem...ami nem karositja (olyan mertekben azt mondjak) a bort es nagyon eros gyulladas csokkento hatasu, rogton leviszi (nekem) a pottyos, masnapra nyoma sincsen...na de igy elni....

     

    a masik, hogy kozben terhes lettem..ugyhogy hidrokortizon ugrott, elo is jott, eszmeletlen randa volt....erre kitalaltam, hogy meglampazom...eloszor nem is, kitalaltam, hogy veszek egy aloe vera novenyt, annak a levet kipreselem a levelebol es azzal kenem, illetve jo volt meg az ilcsi kovirozsa krem igy egyutt az aloe vera-val, egesz jol helyrehozta, bar hetek voltak es nem mult el teljesen, de szinten tartotta nagyjabol....aztan meguntam, hogy allandoan zold maszlag van a fejemen (nem beszelve a ferjemrol) :)

     

    utana jott a lampa, bioptron lampa, ezer eves, orokolt, talaltam a szekrenyben, hogy je, nekunk van ilyen! csak ugy kiprobaltam, KET NAP ALATT teljesen rendbe hozta, valami csoda! ezt abszolult ajanlom!! nekem a legregebbi es legegyszerubb valtozata van, de teljesen jo, hihetetlen....naponta kicsit lampazok es mar lassan egy honapja semmi!!!

     

    a masik, hogy talaltam kozben egy jo borgyogyaszt...na most akik evek ota ezzel a betegseggel kuzdenek azok tudjak, hogy milyen nehez jo borgyogyaszt talalni....mivel terhes vagyok, utana szoptatas, nekem a kezeles most kizart, de allitolag tud ra gyogymodot, ki lehet kezelni!!!

     

    Dr. Smolcz Katalin

    Krama Egeszsegkozpont

    Thokoly u. 61.

    Budapest

     

    meg egy dolog, allitolag a citrus novenyektol elojon vagy gerjeszti...nezzetek utana, nem tudom....

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_607749
    Torolt_felhasznalo_607749
    2010. május 7. 15:2323.

    Sziasztok!

     

    Sajna nekem is ez van, és most megint begyulladt..remek!

     

    Nem tud valaki ajánlani egy jó bőrgyógyászt, aki segíteni tud/tapasztalata van ebben?

    Légyszi!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  12. 2010. Április 13. 09:2422.

    Sziasztok!

     

    Én tavaly szeptember óta szenvedek ettől a betegségtől.

    Voltam allergia vizsgálaton, ott kiderült, hogy a nikkelre és a propylene glycolra vagyok allergiás, ez utóbbi rengeteg arckrémben és egyéb kozmetikai termékben megalálható.

    Az első magánbőrgyógyász elég félvállról vette a problémát (bár felismerte), szerintem az ő hanyagsága vezetett a betegség súlyosbodásához.

    A második dokival már szerencsém volt, az ő segítségével és a saját utánajárásommal és odafigyelésemmel elég jól kordában tudom tartani.

    Tehát. Ez egy krónikus bőrbetegség. Megeshet, hogy pár hét alatt elmúlik, de ez nem jellemző. Nálam a labreredmények nem mutattak semmi eltérést, a betegség konkrét okát nem lehetett kideríteni.

    Általában akikkel beszéltem a PD-ről arról számoltak be, hogy kb egy évig tartott, majd 2-3 év múlva újra jelentkezett. Az orvos is ezt támaszotta alá, ilyen a betegség természete.

    Amivel enyhíteni lehet a tüneteket:

    - Bőrgyulladás diéta. Érdemes rákeresni neten. Kerülni kell a következőket: paradicsom, dió, mogyoró, csokoládé, kakaó, hüvelyesek, citrusfélék, csípős-fűszeres ételek, vörösbor. Az enyém nagyon erősen reagált az ételekre, ezért erre odafigyelek, meg mellé a plusz vitamin és ásványi anyag bevitelre, meg a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt nem bírom (pedig imádom). Ami megy pl. friss ananász, banán, tök, sóska, zöldpaprika.

    - Időnként lámpázom Active Light polarizált fényű lámpával (hatása ua., mint a Bioptron lámpának csak olcsóbb). Fontos, hogy a napozást, szolárumot kerülni kell, az UV sugárzás ront az állapotán!

    - Arcápolás: tisztítás hydrophilicum nonionicum gyógyszertári krémmel. A beteg területet naponta 3x lefújom La Roche Posay termálvízspray-vel, ha megszárad bekenem Phlogosam kenőccsel. Ez is gyógyszertárban kapható, 800Ft körül van az ára. Enyhe gyulladáscsökkentő. Az arcom egyéb területeit La Roche Posay Toleraine kenőccsel kenem. Sminkelni nem szoktam, csak a szemem festem. Esetleg ha muszáj La Roche Posay Toleraine alapozót használok, de a beteg terület nem bírja, csak pl. a szemem alatti karikákat fedem el vele.

    - Kerülni kell az erős testmozgást. Most hétvégén vonultam el kocogni 2x és elég rossz hatással volt a beteg részre. Erősen kipirult ugye futás közben az arcom, ettől begyulladt az érzékeny rész. Heti egy futást azért kipróbálok majd, de amíg nem szűnik meg a gyulladás, minden irritálja.

    - Kerülni kell a szaunát, erős meleget és a gőzt. Én főzés közben is szellőztetek, mert a régebbi, durvább időszakban 10 perc után is begyulladt az egész.

    - Fluoros fogkrémet nem használok, nekem őszintén szólva maga a mentol is irritálja a bőröm, így fogporral mosok fogat (DM-ben kapható pl.)

    - Alkoholt sem árt kerülni, én ha muszáj :-)) sört szoktam inni, az nem árt annyira. A vörösbor nagyon sokat árt.

    - Kipróbáltam a csalántea-veronikafűtea kúrát 10 hétig, szerintem sokat segített.

     

    Kb ennyi...remélem nem hagytam ki semmit.

     

    Hülye egy betegség, nagyon kellemetlen, de megfelelő önfegyelemmel jól karban tartható a gyógyulásig.

     

    Bőrgyógyász mindenképp lássa!

     

    Szteroidos krém használata TILOS!

     

    Nekem még felírt az első doki egy Protopic nevű kenőcsöt, ami rendkívül hatékony, de nem szabad túl gyakran használni. Immunmodulátor szer, az immunreakció megszűnését idézi elő, így csökkenti a gyulladást, de ha rászokik a szervezet, könnyen fetrőzést kaphat a kezelt részen a bőr.

    Nagyon durva fellángolás esetén 1-2 napig használva sokat segít.

     

    Remélem tudtam segíteni, kitartás kívánok minden sorstársamnak :-)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  13. 2010. január 19. 15:3521.

    Nem szabad semmilyen kozmetikai szeret hasznalni - alapozo, puder, szajfeny stb.

    Semmit nem hasznalok mar, csak a szememet festem es nem jonnek ki mar tobbet ezek az ego es viszketo kis holyagok.

    Lehet, hogy hipererzekeny a borom, de biztosan tulerzekeny es a kozmetikai szerekkel vigyazni kell - nem veletlen a "null terapia"-ra valo buzditas  (semmit nem kenni ra es vizzel mosni).

    Van egy nagyon jo mosdokenocs: Unguentum hydrophilicum nonionicum Ph.Hg. Naturland

     

    ez nagyon bevalt meg nekem

     

    A Clinique harom lepes is jo (szappan, tonik es arckrem ), szinten nem jonnek elo ez az erzekenyseg tole.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2009. november 2. 07:2320.
    Éppen ez a furcsa, hogy reagál antibiotikumra, pedig nem fertőzés. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_886419 (18)
    2009-10-18  19:21
  15. 2009. október 31. 11:3919.

    Sziasztok!

     

    15 éves korom óta szenvedek perioralis dermatitistől. Most 23 éves vagyok. Számos gyógyszert, antibiotikumot és kencét, leszárítót kaptam már. Legutóbb tavaly decemberben jöttek ki a szám körül ezek a gyulladások. Nem mentem el orvoshoz, hanem kipróbáltam a már bevált gyógyszerekt, azonban nem használtak. Elégg elkeseredtem, miközben az arcom egyre csúnyább lett, és egyre több kiütésem lett és terjed tovább. Elmentem a magánorvoshoz, aki legutóbb rendbehozta és 3 évig tünetmetnes voltam. Csakhogy kaptam megint egy csomó antibiotikumot, ami tönkretette a  az emésztésem. Elküldött allergológiára, nem lett semmi eredménye, immunológiára, már voltam helycobakter vizsgálaton is...de ne mtudják mitől van. Ittam aloe vera gélt, közben aloe verával is kenegettem a bőröm, körövirággal is de semmi...Végül az orvos felírta azt, amit pár évvel ezelőtt csakhogy nem két hétre hanem 1 hónapra, és leszárítót is. Nagyjából rendbejött az arcom, csak kis piros foltok maradtak meg, ami remélem elmúlik. Viszont  tegnap észrevettem hogy megint 3 gyullat pöttyöm jelent meg a szám felett...és reménykedem hogy nem megint perioralis dermatitis, mert már nem tdom mivel kezelhetnék, mindent kaptam már, kivéve roaccutant., amit persze ne mis szeretnék szedni, mert rendkívül szárít és így is nagyon száraz a bőröm, a szám meg állandóan cserepes...

     

    Ezek a tapasztalataim:) Mindenkinek más válik be...és soha nem tudják mitől van. Egyik orvos ezt mondja, másik meg azt, egyik szerint ettől lehet, a másik szerint nem lehet attól. Szóval eléggé gáz a bőrgyógyászat  állása...nem kenem semivel az arcom különben, nem használok szájfényt nem alapozom, semmi, szóval érdekes...És különben a magánorvosom jött rá hogy ez perioralis dermatitis, mert hosszú évekes át pattanásként kezelták, és a kettő nem ugyanaz, és állandóan lecsesztek hogy azért nem múlik el mert nyomogatom...

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 18. 19:2118.
    ha nem az okozza, akkor nem reagál a gyógyszerre
    előzmény:
    Pirx (17)
    2009-10-18  19:07
  17. 2009. október 18. 19:0717.
    Nagy valószínűséggel nem bakteriális fertőzés okozza.
    előzmény:
    -berink- (16)
    2009-10-14  17:00
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 14. 17:0016.

    általában bakteriális fertőzés okozza.

     

    gyógyszer és a bőrgyógyász által ajánlott krém használ  csak ilyenkor.

     

    és ne használj fluoros fogkrémet, mert a fluor gerjeszti.

    előzmény:
    momokaaa (1)
    2009-03-26  22:25
  19. 2009. október 14. 16:5715.

    Hydrocortisone krem 1% -os kremet kaptam az orvostol a perioralis dermatitisre, amellett, hogy megtiltotta, hogy barmit is kenjek a szamra, azota semmi bajom!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2009. október 14. 16:5414.

    Sziasztok!

     

    Perioralis dermatitis - hat ev utan Angliaban kaptam valaszt a kerdesemre, hogy mitol van nekem ez a betegseg? - szajfeny.

    Bementem az orvoshoz, hogy egy ujabb kenocsot szerezzek, amitol vissza fog huzodni, az orvos ram nezett es azt mondta, hogy azonnal hagyjam abba a szajfenyt, ruzst, barmit, amit a szamra kene.

    A perioralis dermatitis a kisbabaknak a cumitol, felnott korban pedig a szajra kent vegyi anyagoktol van, szerintem. Amiota nem kenek ra semmit, megha ki is cserepesedik, azota semmi bajom, igyal helyette vizet es nem fog cserepesedni!

    Alapozot se kenjel ra, illetve a clinique harom lepes programja jo, szappan nagyon jo, tonik es a vizes krem, ha apolasrol beszelunk.

    Remelem, tudtam segiteni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2009. március 27. 09:3213.

    "Még nem..."

     

    Jól mondod. Ha hallanád magad kívülről, neked is elszállna az agyad...

    előzmény:
    momokaaa (3)
    2009-03-26  22:43
  22. 2009. március 27. 09:1112.

    Ha nem látott orvos, honnan tudod, hogy ez a bajod?

     

    Biztos jó okod van arra, h ne menj dokihoz, de ha rajtam lenne elváltozás, biztos nem keresnék kifogásokat.

     

    Gondolj bele, jön a nyár, (ugyan nem tudom melyik részeden van a nemtommi) de ha nap is megsüti nem biztos hogy jobb lesz...

     

    Te tudod, azért jobbulást.

    előzmény:
    momokaaa (11)
    2009-03-27  07:45
  23. 2009. március 27. 07:4511.

    szia!

    köszönöm h írtál.

    sajnos most nem áll módomban orvoshoz fordulni.de majd szeretnék.de addig nem akarom h rosszabb legyen.ezért kértem tanácsot.

    előzmény:
    newsees (9)
    2009-03-27  06:34
  24. Torolt_felhasznalo_584725
    Torolt_felhasznalo_584725
    2009. március 27. 07:4410.

    szia!

     

    ez orvos nélkül nem fog elmúlni, és lehet, hogy egyre csúnyább lesz. Ja, és sajnos nem múlik el véglegesen, bármikor újra előjöhet. Engem elküldött teljes allergiavizsgálatra, mivel már nem volt jobb ötlete, így kiderült, hogy nikkel allergiám van, ami szerinte okozhatta. Szerintem nem az volt a kiváltó ok... azt is nézte, hogy van-e helicobacter fertőzésem. Nem volt, de elmúlni sem akart. 

    A lényeg, hogy egyedül a rouacutan vált be, mikor először jött ki az arcomon, akkor 3 hónap alatt jött rendbe, mikor másodjára, akkor novembertől a következő év augusztusáig tartott. 

     

    Ahogy már más is írta: fluor tartalmú fogkrém mellőzése. 

    előzmény:
    momokaaa (8)
    2009-03-26  23:04

Címlap

top