Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hpv+P3 sorstársak

Torolt_felhasznalo_137140
Torolt_felhasznalo_137140
Létrehozva: 2007. január 17. 23:56
Kérlek, beszéljünk a HPV-ről és az ehhez társuló P3-ról, elsősorban a tünetek érdekelnének

(hogy mire számíthatok MÉG),

4 nőgyógyász küldött el, hogy nem tudnak velem mit kezdeni a már ismert állapotom miatt, csak majd ha súlyosabb lesz, akkor műthetnek, eddig 2 db P3-am van, kéthavonta nézték, megint rosszabb, megint visszamegyek, de csak megállapítják a tényt: P3

Gynevacot kaptam, most telik le a türelmi ideje, hogy használjon (3 hónap), és csak rosszabb lett,

maximális dobozszámú antibiotikum, hüvelytabletta (feloldva) megvolt

régebbi nlc-seknek mondom: igen, én mindig beteg vagyok, igen, nem tehetek róla, igen, ez elhúzódó, rosszabbodó állapot, és igen! még mindig nem tőlem függ a gyógyulás,

na, tehát kérlek titeket, mondjatok valamit a tünetekről és a továbbiakról e speciális esetemben (mert sokszor egy jótanács a sorstársaktól többet ér, mint az orvos, aki 5 perc alatt lecsinálja a fejedet, és -én jártam már így többször- ordibálva kidob a rendelőből)

előre is köszönöm
  1. 2020. május 17. 18:14281.

    Szia,


    Nem tudom aktuális-e még, vagy bárki másnak segítség lehet-e, de megosztom, mert én most kaptam meg az eredményem, hogy gyógyult vagyok az LSIL után.


    Amit én csináltam: 


    - Napi sok C-vitamin, D vitamin, folsav


    - Oltásokat beadattam, a fertőzés és a rossz eredményt követően is


    - Nem használtam tampont egyáltalán


    - Másfél hónap Papilocare, utána 3x 28 nap Deflagyn Q, most pedig biztos ami biztos alapon a Papilocare még egy ideig.


    Ami viszont szerintem a legfontosabb, hogy nem éltem azóta nemi életet egyáltalán. Kemény leckével tanultam meg, hogy a szex a házasságba való csak, előtte ne szexeljek senkivel. Ez egy megtérésből fakadt, erős keresztény hitem lett. Bárki bármit mond, igenis összefügg a lelki világgal a gyógyulás, és nagyon nagyon fontos váltás volt nekem. Nagyon drukkolok a gyógyulásodhoz, amit most tehetek, hogy imádkozok Érted :) 

  2. 2019. november 13. 11:48280.

    Szia.Nem tudom elérlek-e még itt téged vagy valahogyan,de megpróbálom.Nekem nagyon sokat segítene ha megadnád annak az orvosnak az elérhetőségét akihez te jártál.Előre is nagyon köszönöm! Privit sajnos nem tudtam írni,ezért próbalom így,a hozzászólásodra "válaszolva"...

    előzmény:
    cirmoskandúr (265)
    2009-06-12  12:41
  3. 2018. július 7. 10:17279.

    Szia


    Én tegnap tudtam meg hogy p2 hpv-vel az eredmény úgy hogy 5 éve megkaptam az oltásokat. Nem dohányzom egy ideje. 5éve van párkapcsolatom. És 22 éves vagyok.

    előzmény:
    nickiii (274)
    2009-10-06  21:45
  4. 2018. Április 25. 22:20278.

    Sziasztok!


    elhataroztam, hogy ha jó lesz az eredmenyem, akkor elkezdek forumokra irni, amiket én is olvastam, mikor total tanácstalan voltam.


    2017 áprilisban a citológiai eredményem P3 lett. A kiskunhalasi orvos szerint varnom kellett volna 3 honapot, hogy elvegezzük ujra a vizsgalatot. Csak hogy akkor elkezdtem olvasgatni a neten... :) 


    Tovabb mentem egy kecskeméti orvoshoz, magánrendelésre. Sokezer forintért megállapitott egy ujabb P3-as citologiat, két féle HPV virussal (az egyik veszelyes volt). A következő lépés az lett volna, hogy 3 lépéses védőoltast adatunk be magunkkal a párommal. (30 ezer/oltás, nyilván) Kérdésemre, miszerint “mi egyébként babát szeretnénk, mennyire tolódik ki az éles próbálkozás?” Válasz meglepetésszerű volt: az oltás mellett nyugodtan teherbe eshetek, nem lesz gond. 


    Újabb sokezerért kaptam nagyon sok gyógyszert, valami fertőzésem is volt, de erről nem sokat mondott.


    Újabb olvasgatás, telefonálgatás, mivel bár nincs bajom az oltásokkal, de a HPV oltasban nem bíztam. Szerintem még nincs kiforrva a hatások, mellékhatások tanulmányozása. Beszéltem orvoslátogatóval, nagyon ő sem ajánlotta. Szóval, mentem tovább, Szegedre. 


    Egy általam mélyen megbecsült professzorhoz kerültem, aki a leleteim láttán csinált egy újabb citologiat. P3 lett ez is, aminek következtében (egy éven belül, egymás után azonos eredmények) konizációs műtétre írt ki, rövid időn belül. A HPVs sztorira annyi választ kaptam, hogyha valaha is gyereket szeretnék, ne oltassam magam gyerektervezés alatt. Illetve, mivel már elkaptam, tök felesleges utólag az oltás, hiszen a gyermekbenulás ELLEN sem akkor védekeznek, amikor már bénul a gyerek.. A műtét nagyon jól sikerült, a szövettani eredmény negatív lett és ha rendesen vigyazok magamra, akkor egyáltalán nem vérzek utána (de nyilván otthon voltam, így mosást indítottam, fent voltam, mosogattam. NE TEDD! PIHENJ!), na de az is megoldódott, úgyhogy utána felépülés volt. A professzor egy darab gyógyszert nem irt fel, külön hálás vagyok ezért!


    Fél év telt el a műtét óta.


    Sík ideg voltam, elmentem egy újabb citológiára. Tegnap tudtam meg, hogy P2 lett az eredményem. Azóta nincs más bennem (egyelőre.. muhhaha), csak hála. Hihetetlen megkönnyebbülés!


    A HPVre rákérdeztem, azt mondta a professzor, hogy immunológiai probléma, a magyarországi nők legalább 85%a birtokolja, nincs mitől tartanom. Ja, és egy kilincs átadással elkapható. Ügyeljek a helyes éltemódra és az immunrendszer erősítésére!


    Ha az egész história intő jeleire gondolok, akkor kb ezek voltak nálam: bő folyás (műtét óta egyáltalán nincs folyásom); a két kezem ujjai egy éven át tele voltak szemölccsel (kb összesen 22 szemölcs volt) amik egy idő után maguktól felszívódtak; gyakori viszketés a nemi szervnél, de gombás fertőzésre nem voltak utaló jelek (de tudom az is milyen..). 


    Ezek mindegyike megszűnt. Nyilván nem vagyok orvos, és nem mondom, hogy ezek együttese a tipikus. Ezek az én tapasztalataim.


    Szóval, grapefruit magolaj és hüvelykúp, teafaolaj csepp és intim mosakodó lettek az alapok. Ezeket a műtét előtt elkezdtem. Azt hiszem, maradnak örökre. 


    Nem szabad kétségbe esni! Ma ezt mondanám a pont egy évvel ezelőtti énemnek! És büszke vagyok, hogy nem álltam meg egyetlen orvosi vélemény mellett!


     


    Kitartás mindenkinek! Akkor most megyek, menstruálok egyet és utána neki fogunk egy komoly feladatnak! ❤️

  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 12. 18:50277.
    Az előzőből kimaradt, hogy az első oltáson már túl vagyok, semmi gondom nem volt tőle, ha valaki a mellékhatásoktól félne. Be se lázasodtam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_500925 (276)
    2009-10-12  18:48
  6. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 12. 18:48276.

    Szia!

     

    Engem szept. elején műtöttek CIN I + HPV eredménnyel. Egész kis konzílium gyűlt össze a kedvemért, ezzel az eredménnyel ugyanis ritkán műtenek. Végül kiderült, hogy jó döntés volt, a szövettanom CIN II lett. Műtét előtt kérdeztem a dokimat, hogy nem lehetne-e isoprinopsinnal kezelni a műtét helyett, az volt a válasz, hogy meglehetősen elavult (ezt ennél finomabban fogalmazta meg) kezelési mód, akkor használták, mikor még nem igazán ismerték a vírus természetét. Nem árt, de nem is használ. Műtét után viszont javasolta az oltás beadatását (beszéltem egyébként időközben egy HPV specialistával, aki szintén javasolta, bár kicsit marketing szagúnak tűnt az indoklása), tekintve, hogy 24 évesen CIN II-es eredményt kevesen produkálnak (egyébként azon a véleményen van, hogy keményen meggazdagodik a 2 gyártó cég ebből az egészből, így ritkán ajánlja). Valóban nagyon drága, de 3 részletben kell kifizetni (az első után a második 2 hónap múlva, a harmadik a második után fél évvel), és kórházi dolgozóknak jár pár 1000 Ft kedvezmény, ami azért ha összeadódik, sokat segít.

    Próbálj olyan dokit találni, akiben megbízol, és beszéld meg vele. Ha írsz privit, tudok ajánlani.

     

     

    előzmény:
    nickiii (274)
    2009-10-06  21:45
  7. 2009. október 6. 21:46275.
    kicsit kétségbeesve...
    előzmény:
    nickiii (274)
    2009-10-06  21:45
  8. 2009. október 6. 21:45274.

    sziasztok

     

    hasonló eset vagyok...P2-vel kezdtem...1éve tudtam meg a P2 +hpv, azóta túl vagyok 2szer az isoprinosin kúrán, ami úgy hatott rám mintha élőhalott lennék, amikor szedtem...hááát már akkor is úgy éreztem hogy ez minden csak nem immunredszererősítő na dehát senki nem hitt nekem természetesen ...1évig küzködtem a hülye gyógyszerekkel, ezalatt leszoktam a dohányzásról, renszderes életmódóm van volt,direkt figyeltem sok zöldség-gyümölcs+rengeteg tudatos testmozgás...és egész életemben 3 pasival feküdtem le...tehát mindent megtettem azért hogy jó eredményeim legyenek, arra számítottam hogy talán ennek semmi értelme és amikor a köv. vizsgálatra megyek nem lesz változás...na de lett...de csak rosszabb lett...most már hpv+P3...na erre mondjon vki okosat....jahhhh bocsánat az orvosok erre is mondtak...sőőőőt....mindegyik különböző verziót...az egyik antibiotikum a másik újabb isoprinosint, a harmadik műtétet és a negyedik még miindig azt javasolja hogy probáljak meg vele élni mert ez van...és kéééssssz!!!

    ...na köszönöm, jó tanácsok...

     

    ezek után egyre elkeseredettebb vagyok és ne tudom mi lenne a jó megoldás...

    talán az ha újra rágyújtanék...

    sajnálom bíztató szavak kellettek volna ide, ne haragudjatok, de a napokban tudtam meg a rossz hírt és egy kicsit kibuktam...

    jahhh és a kedvencem: azt mindenki nagyon tudja hogyan kell megelőzni a hpv-t(még az RTL-Klub is reklámozza már, ugye a promo kell ha már a szuri 100.000 FT), na de azt senki nem tudja megmondani ha már megvan akkor mi van???!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_137140 (1)
    2007-01-17  23:56
  9. 2009. június 22. 07:45273.

    szia Margaréta

     

    nem halt ki a topik, ahogy a lehetőségek sem a gyógyulásra.nekem is p3as volt az eredményem, engem viszont mütöttek, de ezt meg lehet előzni zsurlóteával, mely oszlatja a papillomát, cisztát, miómát, vírusírtó.az ezüst-kolloid is felismeri a vírust és írtja.ajánlom még nekled a csalánt, mely vérképző, vértisztító, szóval erősíti az immunrendszered így legyőzheted a vírust, mint én.csak akkor cseleekedj, és ne várj.

     

    üdvözlettel:egy sorstárs

    előzmény:
    margaréta*** (267)
    2009-06-16  13:14
  10. 2009. június 18. 12:07272.
    jelenleg eukaliptuszt cseppentek a tamponra, és úgy helyezem fel. helyileg fertőtlenít, bizserget, hűvös érzést ad.nem csak nekem, másoknakl is ajánlott.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 17. 10:16271.

    Szia!

     

    Teljesen meg tudlak érteni, nekem is egy kapcsolat elején derült ki az egész, nagy dilemma volt, hogy elmondjam-e vagy nem, végülis a második HPV gyanús eredmény után megbeszéltük. Az a lényeg, hogy folyamatos ellenőrzés alatt vagy és nem lesz baj, még akkor se, ha esetleg műtétre kerül a sor. Drukkolok, hogy ne így legyen

    előzmény:
    margaréta*** (270)
    2009-06-17  09:40
  12. 2009. június 17. 09:40270.

    Köszönöm a bíztatást, ez most nagyon rámfér. Még egyelőre a dokimat sem mertem felhívni, hogy újabb időpontot kérjek, de ezt mielőbb megteszem, és "tisztázzuk" a dolgot.

    kellően le tudom foglalni magam, hiszen van két gyönyörű kislányom, ovisak, bár ettől függetlenül nagyon szeretnénk egy közös babát. Igazad van, mellettem áll, és mellettem volt akkor is, mikor nagyon nagy szükségem volt Rá. Nem lesz probléma. Bízom benne és az érzéseinkben.

    előzmény:
    immacolata (269)
    2009-06-16  13:43
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 16. 13:43269.

    Margaréta: szerintem ne ess kétségbe, nekem is ugyanez volt a diagnózis... Próbáld meg az Isoprinosine-t, és mindenekelőtt nyugodj meg! 100%-ig biztos vagyok abban hogy a párod melletted fog állni, ez még nem az a szitu hogy annyira kétségbe kéne esni. A legfontosabb a pozitív hozzáállás!

     

    Keress valami olyan elfoglaltságot - akár közösen is a pároddal - ahol leereszthettek, "meditálhattok" picit, bízz abban hogy meggyógyulsz és ne gondolj arra hogy beteg vagy...

     

    Sajnos jobb ötletem nincs, tudom milyen rossz megkapni az eredményt, én is átestem rajta... :( Ezért azt a módszert javaslom Neked (ha már így megkérdezted :)) amivel nekem is sikerült kimászni a dologból.

     

    Egyébként alapból a szervezetnek kb. 2 évre van szüksége ahhoz hogy legyőzze a vírust. Én kúraszerűen szedtem az Isoprinosine-t, és másfél év után makulátlan volt a leletem.

     

    Nagyon drukkolok Neked! :) Fel a fejjel!

    előzmény:
    margaréta*** (267)
    2009-06-16  13:14
  14. 2009. június 16. 13:23268.
    Kihalt a topik? Sehol senki...
    előzmény:
    margaréta*** (267)
    2009-06-16  13:14
  15. 2009. június 16. 13:14267.

    Sziasztok!

     

    Csatlakozom hozzátok a következő problémával. A napokban kézhez kaptam a cytológia eredményemet az alábbi formában:

     

    P3 gyulladás, LSIL (HSIL gyanú), HPV, CIN-I. Szövettani tisztázás javasolt.

     

    Bepánikoltam. Novemberben csináltattam HPV szűrést, ami szerint csak alacsony rizikójú vírus van a szervezetemben, ami a szemölcsöket, stb. okozza. Ami ugye elvileg magától is eltűnhet a szervezetből. A mostani vizsgálat viszont nagyon kétségbe ejt.

    a páromnak még nem mondtam, január óta vagyunk együtt, friss kapcsolat. Van két kislányom, februárban elváltam, fogytam aug. óta 25 kg-ot, 66-ra. Olvastam, hogy a stressz illetve az immungyengülés okozhatja a hpv felerősödését, illetve felelőssé tehető részben.

    Egyáltalán hogyan mondjam el a  páromnak?! Rengeteg a probléma, főleg anyagilag vagyunk kimerülve, ettől aztán idegileg is. Félek, hogy elveszítem. Mindennél jobban szeret, de inkább menekülő-típus. Terveink vannak, sok, de könnyen bepánikol nehéz helyzetben. Mit tegyek?! Teljesen ki vagyok borulva.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 12. 14:13266.

    Sziasztok!

     

    Véletlenül láttam meg a topikot... Engem már nem érint, de 3 éve volt egy P3-as eredményem, hámelváltozás, HPV gyanú (nekem nem tipizáltak), utána még 2 alkalommal immár P2, de még mindig HPV gyanú.

     

    Semmi mást nem csináltam, csak Isoprinosine nevű immunerősítő gyógyszert szedtem, másfél év alatt megoldódott a kérdés, azóta 3 szűrésen is voltam, és mindegyik makulátlan lett.

     

    Remélem, tudtam segíteni valakinek...

     

    Mindenesetre aki ezzel a problémával küzd, annak jobbulást kívánok és ne feledjétek: a szervezet öngyógyító folyamatait csak úgy lehet beindítani ha tényleg hiszel abban hogy kijöhetsz belőle! ;) nekem a pozitív hozzáállás is segített, ebben biztos vagyok.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2009. június 12. 12:41265.

    Szia!

    Fel vagyok háborodva,ez nem lehet igaz!

    Pedig tudom,hogy igaz,sajnos.

    Ha meg akarsz menekülni,akkor írj nekem egy privit és megmondom,hogy kihez kell fordulnod.

    Én ezen már túljutottam,mindent kipróbáltam amit itt a topikban olvastam de egy becsületes,nagytudású orvos segített rajtam.

     

     

    Minden jót neked!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_137140 (1)
    2007-01-17  23:56
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 12. 12:37264.
    Citrofortot vegyél, az nem keserű :) Vagy narancslével idd ;)
    előzmény:
    maki333 (263)
    2009-06-12  12:05
  19. 2009. június 12. 12:05263.
    Értem, köszönöm a segítséget!Vettem grapefruit cseppet, épp most ittam meg ananászlével, hááát, nagyon keserű De ez legyen a legnagyobb bajom, ha segíthet, akkor kibírom!
    előzmény:
    Jasemin (262)
    2009-06-12  12:02
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 12. 12:02262.

    Ha egy bizonyos vírustörzset legyőz a szervezeted, azzal már nem fertőződhetsz újra, max. másfajtával. Orvosok nyilatkozták, több cikket is olvastam erről. Így nem adogathatjátok ugyanazt a típust egymásnak. Másrészt meg a férfiaknál gyorsabb lefolyású, mint nőknél. Ennek ellenére szerintem nem árt őt is tipizáltatni, csak hogy megnyugodjatok. Igazából én se nagyon tudom mit gondoljak, az orvosok fele élből azt mondja, hogy legalább fél-1 évig óvszer, a másik fele (ide tartozik az én dokim is) meg azt, hogy tartós párkapcsolatban felesleges, mert úgysem véd a vírus átadása ellen.

    Isoprosine-t írhatnak fel amúgy, ez immunerősítő, de szerintem csak akkor, ha p2-nél rosszabb a cytológia...vagy nem tudom, nekem annyit mondtak, hogy 3 hónap múlva kontroll.

    előzmény:
    maki333 (261)
    2009-06-12  10:46
  21. 2009. június 12. 10:46261.

    Szia!

     

    Köszi, hogy válaszoltál!

    Olvasgattam, és én is pont most fogok kimenni a dm-be grapefruit mag kivonatért!!!

    A párodnak nem kell semmit szednie? Csak mert valszeg a párom is + akkor, és ha nálam el is múlik, akkor tőle ugyanúgy visszakaphatom majd...szerinted?

    előzmény:
    Jasemin (260)
    2009-06-12  10:05
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 12. 10:05260.

    Szia!

     

    Nekem se írt fel semmit a dokim, (51es + 18as). Zöldteát iszom (napi 3 csésze) és grapefruit cseppet (napi2x). Amúgy ha lejjebb olvasol, találsz más ötleteket is. Én a hüvelyöblítéstől kicsit idegenkedem, volt már belőle problémám, de biztos van, akinek beválik, nekem inkább ártott, mint használt. Ne keseredj el, rendszeres ellenőrzés mellett nem lehet nagy bajod.

    Sok sikert!!!!

    előzmény:
    maki333 (259)
    2009-06-12  08:37
  23. 2009. június 12. 08:37259.

    Sziasztok!

     

    1,5 hónapja p2-es citológia mellett hpv gyanús voltam. Csináltak tipizálást, + lett,  3 törzs volt benne a magas kockázatúakból (szerencsére a 16-os, és a 18-as, ami a méhnyakrák kialakulásának 70%-ért felelős nem volt)

    A soki azt mondta, hogy egyelőre nem kell semmit csinálni, viszont most negyedévente kell járnom szűrésre...elvileg az esetek nagy részében a szervezet 1-2 év alatt magától legyőzi a vírust...

    Viszont engem aggaszt, hogy nem írt föl semmit..

    Tudnátok adni 1-2 tippet, hogyan tudnám az immunrendszerem erősíteni, meg ezt a vírust valahogy elpusztítani...azért én egy kicsit aggódom...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2009. június 3. 08:49258.
    ja , most jut eszembe, hisz férfiak is vannak, nekik is zsurló, kolloid, és prosztata megelőzése érdekében kisvirágúú fűzike, rákot is gyógyítja.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top