Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Konizáció

Torolt_felhasznalo_104462
Torolt_felhasznalo_104462
Létrehozva: 2006. október 6. 13:01

Sziasztok,

szeretném olyanok segítségét kérni, akik már átestek konizációs műtéten!!!!!

Nekem 2 db P3-as eredmény után, az orvosom szerint ez az egyetlen megoldás (megjegyzem semmilyen kezelést nem kaptam, sem kúpot, sem gyógyszert...).

Akinek volt már ilyen műtétje, nagyon örülnék, ha megírná, hogy mi ennek a pontos menete, hogyan zajlik le egy ilyen műtét, mire számítsak, milyen következmények lehetnek, stb, egyszóval mindenre kíváncsi lennék, mielőtt beleegyeznék a műtétbe.

Ja, és nagyon parázok, ha lehet nyugtassatok meg!!!!

Köszi mindenkinek!

Baba

  1. 2019. szeptember 5. 09:0733.

    Sziasztok Sorstársak! :) 


    Én is megosztanám veletek ezt a borzalmas történetet. 6 évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor kiderült, hogy hpv gyanúm van. sokfajta törzset állapítottak meg, 2014-ben 39 és 35 típusokat, szedtem is Isoprinosine-t. Aztán 20125-ben márcsak a 66-os típust állapították meg. 2018-ban loop conisatio műtétem volt, P4-es citológis, CINIII, mirigyben terjedéssel. Az előző párom sajnos egy promiszkuita volt, minden nővel..aaa undorító. Mi nők szívunk :D 


    A műtőben remegtem a félelemtől. Vénás altatásban történt az egész, annyira emlékszem, hogy szédültem és már aludtam is (a hír előtt 2 hétig nem is tudtam aludni). Egy napot bent tartottak az uzsokiban. Nem volt semmi vérzés, másnap mehettem haza. :) 2 hétig betegszabadság!!! 1 hét múlva vérezgettem én is, de azt mondta az orvos, hogy az normális. Kb olyan 2 hétig tartott a vérezgetés. Ettől én is megijedtem lányok, de ne izguljatok, ha nem bűzös és nincs lázad, akkor normális!


    Műtét után 3 havonta szűrésre kell járnom! Már több, mint egy éve volt...Most csináltunk hpv tesztet is, aminek pár hét az eredménye. Remélem minden rendben lesz! :) :) Sajnos én makacs típusba futottam bele. :S mindent kipróbáltam, ezüskolloidtól kezdve minden gyógynövényig. Erősítettem a szervezetem, ahogy csak tudtam, de mégis műtét volt a vége. Ne essetek kétségbe!Időben észreveszik, nem lesz gond. Járjatok szűrésre!!!Nagyon sokan nem mennek, pedig csak pár perces fájdalommentes vizsgálat! (én se szeretek kitárulkozni) 

  2. Torolt_felhasznalo_387514
    Torolt_felhasznalo_387514
    2018. december 30. 10:5032.

    Konizació es reszleges kaparas utan ket hettel is elenk piros verzes. 😢 hasonlo tapasztalat?

  3. Torolt_felhasznalo_387514
    Torolt_felhasznalo_387514
    2018. december 30. 10:5031.

    Konizació es reszleges kaparas utan ket hettel is elenk piros verzes. 😢 hasonlo tapasztalat?

  4. 2012. január 7. 09:4830.

    Kedves fórumozók!

        November 4én estem a konizáción, amitől persze nagyon féltem.  Én is folyamatosan bújtam a netet előtte is meg a mai napig is. Lenne egy kérdésem, és kérlek válaszoljatok, mert eléggé be vagyok ijjedve. Szóval nekem azóta sem jött meg a menstruációm. Akik áttestek már hasonló beavatkozáson mi a tapasztalat? Az első menstruáció késhet ennyit? Mert a műtét utáni pecsételős vérezgetés, amiről írtatok nekem is megvolt. Szedtem 3 hétig gyógyszert, hogy ne jöjjön meg a menstruációm, ez lehet ok? Válaszoljatok, minél hamarabb!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. Április 15. 12:3329.
    Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi,és a tapasztalaitokra! 2011,04,06 volt konizációs műtétem lézeres megoldással.Semmi gond nem volt a műtét alatt,nem véreztem. Másnap mégis a műtőben kötötem ki,mert össze kellett varrni 1 öltéssel,annyira elkezdtem vérezni. Tudni kell még ,hogy Strokem volt 5 éve és ez miatt gyógyszert szedek,emit a műtét előtt abba kellett hagynom.Most vasárnapig még szúrni kell magam a Clexan szurival,aztán ismét az Aspirin Protectet szedem.27 éves vagyok! Szóval arra lennék kíváncsi,hogy a műtét után ki meddig vérezgete(tisztult).Mert én kicsit megvagyok ilyedve,hogy még mindig.Lehetséges az is,hogy a seb kezd leválni ahogy gyógyul? Tudom(gondolom).hogy a szuri is meg a gyógyszerem is közrejátszhat ebben. Köszönöm előre is a véleményeteket. Editke
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  6. 2010. október 3. 10:4828.

    Szia! 
    Gondolom a kérdés feltevése óta már túl is vagy a műtéten, csak azért írok mégis, hátha valaki mást is érdekel ezzel kapcsolatos élmény. 
    Szóval nekem a rendes éves rákszűrésem eredménye CIN II. lett, így a konizációs műtétet javasolta az orvosom. Ez egy kúp alakú metszés, hogy a méhcsatornából is lehessen szövetmintát venni, a szövettani vizsgálathoz. 
    Magától a műtéttől rettentően féltem, hiába olvastam a neten mindenkitől, hogy "nem kell aggódni", meg hogy "nem vészes", ez akkor is egy műtét. 
    Az egész úgy zajlott, h előtte való este már nem ehettem, éjféltől pedig inni sem lehetett (ennek pont az a lényege, hogy ne legyél majd rosszul, ha felébredsz). Reggel vérvétel, megállapították a vércsoportomat stb. A riogatások ellenére nekem nem csináltak sem beöntést, nem volt katéteremse semmilyen cső nem lógott ki belőle sehol. Az én műtétemet altatásban végezték, de ez sem a szokványos altatógázas izé, hanem intravénásan kaptam egy szurit( ez nem fáj jobban, mint egy vérvétel), és oxigénmaszkot raktak a számra, h lélegezzek mélyeket( kettőre emlékszem, és utána már aludtam is).A műtét úgy 6-7 percig tartott, 10 perc múlva már a szobában voltam, és magamnál voltam. Felkelnem kb. 1 óra mulva lehetett, de nem volt se hányingerem, se semmilyen rossz közérzetem. Nem éreztem semmilyen fájdalmat. Szobatársam mondta, h neki görcsöl a hasa, mint egy menstruációnál, de nekem még annyi sem volt. Aznap és másnap nem konkrét vérzés, hanem valami barnás színű trutyi folyt belőlem, utána még az is megszűnt. Harmadik nap reggel megvizsgált a doki, és haza is jöhettem. A szövettanra 3 hetet kell várni. 6 hétig nincs szex, se kádban fürdés, de dolgozni 10 nap betegszabi után engedett a doki.Addig sok pihi. 

     Nekem olyan módszerrel csinálták, hogy nem volt konkrét vágás meg varrás, hanem ezzel a bizonyos lézerhez hasonló eljárással, tulajdonképpen "elégetik" az ereket, nincs vérzés, nincs varrat, nem kellett csövet dugni a sebbe stb. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_750922 (0)
     
  7. 2010. július 8. 10:3227.

    Sziasztok,

     

    nekem jövő héten lesz loop féle konizációm ambulánsan az István kórházban. Kérem, hogy aki már átesett rajta, az írja le, hogy hogy zajlott ?

    Felvesznek az osztályra, át kell öltöznöm pizsibe vagy megyek, levetkőzök alulról, megcsinálják a kisműtétet és megyek haza ? Tényleg nem fájdalmas, az érzéstelenítő szurik sem ???

     

    Kérem, hogy aki átesett már rajta írjon nekem, hogy megnyugodjak, mert be vagyok sz...a rendesen.. :-)

     

    Köszi előre is !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_278373
    Torolt_felhasznalo_278373
    2010. március 20. 16:2226.

    Sziasztok!

     

    Én tegnap estem túl a kisműtéten... hatalmas megkönnyebülést és nyugalmat érzek.   előtte egy hónapig minden szabadidőmben a netet bújtam, és a témáról olvasgattam, nem kimélve magam a legnegatívabb, legpesszimistább tapasztalatoktól sem. Szerencsére minden simán ment, és ha bárkinek, bárminemű kérdése, aggodalma lenne a beavatkozást illetően írjon bátran, és mindent részletesen elmesélek! Csodálatos érzés túl lenni rajta... senki se halogassa, mert én aki egy foghúzástól is bestesszelek, én mondom, hogy semmitől, de semmitől nem kell félni....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  9. 2009. december 1. 20:5825.
    Én ma voltam a HPV teszt eredményemért a nőgyógyásznál, amely a 16-os magas kockázatúra pozitív lett - megelőzte két P3 cyt. eredmény . javascript:insertEmotion('siros_barna.gif','S%C3%ADr%C3%B3s '); és konizációt javasolnak szigorúan. Még nem tudom mikor szánom rá magam, az ünnepekre nem akarom, így januárra szeretnék inkább előjegyzést, kicsit félek, mert a szövődmények bárkinél előfordulhatnak, azt mondják egy éjszaka kell ott aludni, altatásban csinálják kb. 20 perc az egész. Parázok...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2009. október 16. 21:5124.

    Szia nálam a konizáció szöv.tani eredménye:0 stádiumú rák lett, és talán vigasz Neked, hogy nálam már méheltávolitást javasolt az onkoteam, biztonsági okok miatt, ugyhogy most én önként döntöttem a nagymütét mellett, mivel szülni már nem akarok, és a nőgyógyász is ezt ajánlotta, bármikor kiujulhat, szóval öreg vagyok már szülni, de még  fiatal ahhoz, hogy meghaljak. Adeno carcinoma ami nekem van, mirigy eredtü rák 0 stádiumban, és a konizáció un. ép szélben történt, tehát kivették a daganatot, de ez egy nagyon alattomos dolog, képzeld semmi tünetem, panaszom nem volt, mindig jártam rákszürésre, sőt a 2 utóbbi között csak 8 hónap telt el, ennyi idő alatt alakult ki.Nem hiába reklámozzák a rákszürést, ma már én is tudom!!! A CIN besoroláshoz nem értek, szerintem faggasd  a dokit amikor csak tudod, némelyik elvárja, hogy félszavakból értsünk mindent. A kiujulásról még annyit, hogy olvastam, hogy mindenkiben benne van ez a fene rák, a HPV is, és még nem tudják igazán mi az ami beinditja valakinél, hajlam, életmód stb. Én a leleteimmel elmentem másik nőgyógyihoz, szerintem normális dolog, mielőtt kés alá fekszik valaki, és ő is ezen a véleményen volt, ő amerikában  is praktizál, és azt mondja kint se tudnak többet a dologról, és hogy minden rák HPV eredetü. Szóval jobb félni mind megijedni. Bocsi ha Rád ijesztettem, de komolyan kell venni ezeket a dolgokat, de Te még fiatal vagy /én 46 éves vagyok/, és el se hinnéd mennyi fiatal lány tulesett ezen és nem sokkal utána teherbe tudtak esni és ma már boldog anyukák. 

    előzmény:
    HelloKitty1 (23)
    2009-10-16  14:43
  11. 2009. október 16. 14:4323.

    2x?

    Miért?

    Ez kialakulhat újra?Vagy mi?

    Ez most tul.képpen micsoda?

    Nekem úgy magyarázta a dokim, hogy a rákhoz emeleti szintek vezetnek.

    Én CIN2-es vagyok,valahol középen.

    Még nincs gáz, nem is kéne még megoperálni, csak ha babát szeretnék a közeljövőben,akkor csináljuk meg,mert csak utána adja áldását ránk.

    Szóval saját magam álltam a műtét elébe........................

    Van HPV fertőzésem is,ezzel tisztában voltam,vagyok.

    Csak Cin-t nem értem.

     

     

    előzmény:
    mazzaroni (22)
    2009-10-15  19:38
  12. 2009. október 15. 19:3822.
    Szerintem kórházfüggő, hogyan csinálják, közben eszembe jutott, hogy mondta a dokim, hogy ha Vácon csinálnák /én Pest megyei vagyok/akkor 4-5 nap befekvés. Ne félj, főleg hogy altatnak, annyit se fogsz érezni mint én! Ezen tényleg jó minél előbb tullenni, főleg ha majd babát akarsz. Nagyon sok fiatalnak csinálják, olyat is tudok, akinek 2x is és utána egészséges kisbabát szültek. Ilyenkor nagyon vigyáznak a dokik, hogy a méh alkalmas maradjon a baba megtartására a majdani terhesség alatt! A felépülés utána semmiség, csak be kell tartani a 4  hét no szex, kádfürdés, és emelni nem szabad nehezet. Szóval ne félj, ez kisebb dolog mint egy kaparás.
    előzmény:
    HelloKitty1 (21)
    2009-10-15  18:54
  13. 2009. október 15. 18:5421.

    Hát ezt én se tudom......

    Alapos az orvosom.De elfogadom,hogy elővigyázatos,mert azt elfelejtettem írni,hogy mi nem Pesten lakunk,hanem Szentendrén, ezért kell maradnom,hogy  ha bármi gáz van,akkor ott legyek.

    Mert utána lehet vérezgetés,vagy bármi szövődmény..

    Picit megijedtem tegnap, mikor mondta a doki, de nekem volt választásom.

    És mivel még babavállalás előtt vagyunk,nem tanakodtunk sokat.

    Ezt a műtétet többféleképpen is lehet végezni???

    Engem altatni fognak.

     

     

     

    előzmény:
    mazzaroni (20)
    2009-10-15  15:46
  14. 2009. október 15. 15:4620.
    Szia először is ne félj nem egy nagy dolog. Nekem 6 hete csinálták az István kórházban, ambuláns, tehát be se kellett feküdnöm. Nekem loop féle koni volt, helyi érzéstelenitésben, össz.vissz. 15 perc volt, nem fájt, csak a belső érzéstelenités egy pillanatig. Utána nem varrtak, hanem lézerrel zárták le a sebet. Még csak nem is véreztem, pedig utána jogos 4-5 napig. Nekem p5 eredm. miatt kellett, rosszindulatu volt. Nem értem miért kell befeküdni, nekem ráadásul nagyobbat és méylebbet metszettek ki, egyrészt mert én már szülni nem fogok, másrészt, hogy biztosan el legyen távolitva a dolog. 
    előzmény:
    HelloKitty1 (19)
    2009-10-15  14:12
  15. 2009. október 15. 14:1219.

    Szia!

     

    Sajnos én is tegnap tudtam  meg,hogy lesz ilyen műtétem.

    Nekem csak ajánlotta az orvos, még nem "gáz" a helyzet,csak ha babát tervezünk,akkor jobb túlesni rajta most.

    Így okt.28.-án kell bemennem.és nekem 5 napot mondott a doki,hogy bennt kell maradjak.

    Ezek szerint orvosfüggő,hogy ki meddig fekszik benn?

    És mire kell számítsak?

    Kicsit félek ám..........................

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2008. szeptember 17. 19:1818.
    Sziasztok! Engem kedden műtenek, CIN III. citológiai lelet miatt. Kérlek, aki már átesett konizáción, ossza meg velem "élményeit". Elolvastam az eddigi hozzászólásokat, de valami aktuálisabb kellene. Engem a János Korházban fognak megműteni. Előre is köszönöm :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_157509
    Torolt_felhasznalo_157509
    2006. október 7. 13:5617.
    sziasztok,
    nekem semmiféle cső nem volt!!! A Schöpf-Méreyben csinálták, 1 éjszakát voltam benn, aztán 2 hét múlva kellett kontrollra menni. Aki csinálta, nekem is a sokadik orvosom volt, az előzőtől azért jöttem el mert az első P3as eredmény után az ismétlésnél már több hete nem jött meg a vizsgálati eredmény, ő meg nem igazán törődött vele aztán inkább kerestem másik orvost mert ez azért nem játék Szóval szerintem is keress másik orvost...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2006. október 6. 20:3516.
    Bocsi de el kellett mennem

    Semmi fájdalmat nem éreztem sem a mütétnél( bár ott altatásbam voltam ) sem a mütét után amikor magamhoz tértem azonnal kaptam egy fájdalom csillapitot szuriban pedig nem éreztem fájdalmat és azután sem fájt csak vérezgettem de az nem fájt csak megijedtem
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_104462 (10)
    2006-10-06  15:25
  19. 2006. október 6. 20:0115.
    Szia! Nekem juniusban volt. P3 miatt (+HPV) elaltattak, utana nem fajt, de egy het mulva verezni kezdett, ujra kellett égetnia sebet (az sem fájt). Azóta kicsit minden más, de remelm rendbejövök. Jövő héten lesz a kontrollszűrés.
    gyógyszeresen tényleg nem lehet kezelni.
    Szóval ne izgulj, nem fog fajni, csak lelkileg rossz kicsit..... én sírtam is....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2006. október 6. 19:1014.
    Amit a Papanicolau-féle beosztásról írtam, azt másoltam egy cikkből. Ott a P1-re azt írták, hogy régen használták, de az én eredményem, mint írtam ilyen.
    előzmény:
    gretus32 (13)
    2006-10-06  19:08
  21. 2006. október 6. 19:0813.

    A P3-as eredmény egy határeseti lelet. Okozhatja egy gyulladás vagy akár valami más. Első körben tablettát és kúpot írnak, hogyha gyulladás áll az ok hátterébe akkor ezt orvosolni tudják. Ha nem javul az eredmény akkor szoktak konizációt végezni, hogy a mintavétel alapján tisztázni tudják, hogy mi okozza. Ha nálad még nem próbálták meg a kúpot és a tablettát akkor próbáld ki, de ha hatástalan érdemes lenne a tisztázás végett megcsináltatni a műtétet.

    A laboratóriumi lelet eredménye a Papanicolau-féle beosztás szerint P2-től P5-ig terjedhet. (Régen P1-es eredményt is adtak, de ezt már ritkán használják.)

    A P2-es lelet negatív, itt nincs teendő.

    A P3-as leletnél még nincs rosszindulatú elváltozásra utaló gyanú, de már találtak a mintában olyan sejteket, melyek normál esetben nem szoktak ott lenni.

    A P4-es vizsgálati eredmény azt jelenti, hogy a mintában rákra gyanús sejteket,

    a P5-ös eredménynél pedig egyértelműen ráksejteket találtak. Mindkét esetben azonnal elvégzik a konizációt, ami egzakt szövettani eredményt biztosít.

    Előfordulhat, hogy leletünkön P0-ás jelzést találunk, ez azt jelenti, hogy valamilyen technikai hiba miatt egyáltalán nem tudták elvégezni a vizsgálatot.

    Egyébként a csővet a műtét alatt helyezik fel, és mivel altatnak semmit nem fogsz érezni belőle. Nálam semmilyen pálcika nem volt. Szerintem az amire gondolsz a laminária, de én úgy tudom azt csak a terhességmegszakításoknál használják.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_104462 (12)
    2006-10-06  15:40
  22. Torolt_felhasznalo_104462
    Torolt_felhasznalo_104462
    2006. október 6. 15:4012.

    Igazad van, én is egyre inkább így érzem, hogy ideje dokit váltani.

    Csak annyira megbíztam eddig ebben a mostani orvosban, állítólag az egész városban ő a legjobb ebben a témában, minden ismerősöm, aki hozzá jár, el van olvadva tőle.

    Pedig már elhittem, hogy velem van a baj, csak én különcködök, mikor mindenki másnak bevált ez a doki.

    De amikor beközölte, hogy a p0 tökéletes eredmény, akkor nagyon erősen elkezdtem gondolkodni...

    Sőt, addig addig gondolkodtam, hogy október végén őhelyette a régi dokimhoz megyek vissza, aki egy nagyon jó orvos, csak rettenetesen drága. Viszont nála biztonságban érzem magam, megbeszéli velem a dolgokat, meghallgat. Csakhát sokkal többe kerül, de most már ott tartok, hogy kerüljön többe, de normálisan ki legyek kezelve.

    Komolyan vissza lehet ezt a folyamatot még fordítani? Ez tök jó, mert én is sokat olvastam már erről, csak nem tudtam, hogy mennyire hihetek benne...

    Köszi, most egy kicsit szebbnek látom a helyzetet!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_678657 (11)
    2006-10-06  15:29
  23. Torolt_felhasznalo_678657
    Torolt_felhasznalo_678657
    2006. október 6. 15:2911.
    Szerintem sürgősen nézz másik orvos után! P3-as eredményt gyógyszerekkel le lehet vinni akár P1-re is!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_104462 (7)
    2006-10-06  14:19
  24. Torolt_felhasznalo_104462
    Torolt_felhasznalo_104462
    2006. október 6. 15:2510.

    Tényleg nem éreztél semmit a műtétből? Mert én ettől félek a legjobban, hogy megint megkínoznak, mindenféle pálcikával, stb (ahogy az abortuszomnál).

    Szóval akkor nincs pálcika? És a csövet mikor helyezik fel, az altatás közben? És amikor kiveszik, az nagyon rossz?

     

    előzmény:
    noci01 (8)
    2006-10-06  14:23

Címlap

top