Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Aloe vera

Torolt_felhasznalo_905880
Torolt_felhasznalo_905880
Létrehozva: 2003. Április 15. 11:43
Sziasztok

ki mit tud a dologrol?
irjatok akit erdekel a tema, ill aki "profi" a temaban az is irhat. . .
koszi
Pusz
Chris
  1. Torolt_felhasznalo_253744
    Torolt_felhasznalo_253744
    2005. november 2. 18:25251.

    Sziasztok! Egyetemista vagyok,és foglalkozom a termékek terjesztésével. Ha bármilyen kérdésetek van a dologgal kapcsolatban, vagy rendelni szeretnétek, nyugodtan keressetek!És én sem teszek rá hasznot !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2005. október 26. 21:48250.

    Aki bármilyen FOREVER-es terméket akar NAGYKER áron, az írjon privit.

    Én spec nem vagyok érintett benne, csupán vettem egy doboz teafiltert egy ismerősömtől, aki nem tesz rá hasznot, elég neki a jutalék amit a cégtől kap.

    Ő ajánlotta, hogy akit érdekel annak tud hozni. Budapesten.

    Megadom az elérhetőségét aki kéri.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_546992
    Torolt_felhasznalo_546992
    2005. október 24. 00:16249.
    Nekem a Tahitian Noni Juice segített. Reggel amikor érzem a szám szélén azt a furcsa érzést, beáztatok egy fültisztítót a lébe, beszorítom az érintett területre. Addig tartom ott, amíg végzek a borotválkozással, utána kidobom a szemétbe és el is van felejtve, ki sem jön. Próbáld ki!
    előzmény:
    mayya (70)
    2003-06-20  08:23
  4. 2005. október 16. 10:27248.
    Vágóhidakon jelen van a hatósági állatorvos, rendszeresen az ÁNTSZ ellenőrzi, hogy előírás szerint történik -e a vágás. Nem esztétikus látvány egy vágóhíd, de hát aki nem bírja, ne nézze. Diákként - nyári szünetben - dolgoztam egy baromfifeldolgozóban... nagyon felszerelt és modern üzem volt, már 20 évvel ezelőtt, minden ragyogott a tisztaságtól, precíz gépek segítették az emberi munkát, ennek ellenére sokáig képtelen voltam ránézni is a csirkehúsra évekig, mert a tömeges vágott állatok látványa, az ázott tollszag, sokáig az orromban maradt. ... Ráadásul ebédre mindig csirke volt az üzemi étkezdében.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_897978 (245)
    2005-10-15  23:51
  5. 2005. október 16. 10:06247.
    Csak annyit tennék hozzá, hogy a tisztátalanság fogalmába végül is az tartozna, hogy mit mivel főzünk együtt, vagy mennyire higiénikus a konyhánk? Mert hasonlóképpen DD-vel én sem vezetek kóser konyhát, de ettől még tisztaságot tartok a konyhámban. Nem tudom mennyivel tisztább a kóser a nem kóser konyhától.

    Ellenben az iszlám kultúrával, ahol pl. természetes az, hogy a földön ülnek és kézzel esznek. Nem tudom, hogy az mennyivel higiénikusabb, de ennek ellenére érdekes, hogy abban a kultúrában mégis kevesebb a szívinkfartus és érrendszeri betegségek által okozott halál, mint pl. nálunk.
    Valószínű, hogy az étrendjük összetétele (nem esznek disznóhúst pl.), olivaolajat használnak, sok magvat fogyasztanak, ez mind csökkenti a nálunk gyakori betegségek ottani kialakulását. Az már más kérdés, hogy ott a háborús helyzet, a nyomor, az éhezés milyen következményekkel jár:-((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (246)
    2005-10-16  01:56
  6. 2005. október 16. 01:56246.

    Tisztelettel nem ertek egyet tovabbra sem.

    Szerintem a tisztasag nem szavatolja a vallasi eloirasok betartasat. Peldaul az en konyhamban is tisztasag van, megsem koser, mert en bizony nem kulonitem el a tejes es husos eteleket. Ugyanabban az edenyben egyszer tejberizst, maskor meg prokoltet keszitek. A porkoltbe, a vadasmartasba teszek tejfolt, huslevesbe esetenkent reszelt sajtot. Nem koser.  A vajaskenyeremre sonkaszeletet teszek, arra meg sajtot: egyutt eszem a tej es hustermeket. Nem koser. Pedig tiszta.

    Amikor az aloerol azt allitod, hogy koser, akkor azt mondod, hogy altalam idezett vallasi eloirasoknak tesz eleget. Fura lenne, ha nem lenne koser, hiszen sem tej, sem hus, sem mas allati termek nincs benne allitolag.

    Nincs okom ketelkedni abban, hogy tiszta es fegyelmezett modon gyartjak az aloe keszitmenyeket. Csak azzal szallok vitaba, hogy a koser ezt jelentene.

    A sorgyar, a tejuzem a vagohid tisztasaga vagy tisztatalansaga ugyeben nincs velemenyem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_897978 (245)
    2005-10-15  23:51
  7. Torolt_felhasznalo_897978
    Torolt_felhasznalo_897978
    2005. október 15. 23:51245.

    Teljesen igaz amit idézel, hogyan is lehetne ezzel vitába szállnom. De nem is kell! Ugyanis ezeket a vallási előírásokat csak is kizárólag tiszta és "nagyon szigorú technológiai követelményekkel" lehet betartani.

    A konyha tisztasága szavatolja a vallási előírások pontos betartását!

    Az FLP termékek gyártása során a növény termesztésétől a vevőhöz való eljuttatásáig hasonló szigoró tisztasági előírások vannak.

    Ma láttam egy riportot egy magyar vágóhídról... Hát! ... majd elhánytam magam!

    De voltam konzervgyárban, sörgyárban, némely tejüzem sem a tisztaságáról híres.

    Azért ez valamit jelent! :o(((

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (244)
    2005-10-03  18:54
  8. 2005. október 3. 18:54244.
    "A "kóser"-ról csak annyit. Jártál te már valaha egy igazi hithű zsidó konyhájában? Akkor lehet fogalmad a kóser jelentőségéről.

    Az a makulátlan tisztaságot jelenti."

    Nem, nem azt jelenti, felreerted. Nezd mit ir errol R. Pataki Mária:
    A kóser konyha

    Csak kóser hús fogyasztható. — Már a Biblia is tiltja bizonyos állatok (például disznó, nyúl, ló, teve) húsának evését, akárcsak az elhullott vagy széttépett állatokét. (Ez utóbbi héber szavából ered a kóser szó ellentétét jelentő, közismert “tréfli” kifejezés.) Mózes III. könyve részletesen felsorolja (az V. könyv megismétli) azokat az állatokat, amelyek kósernak tekinthetők, például a marhát, a bárányt, a kecskét, a szárnyasokat stb. A szarvasmarha forgóinát is el kell távolítani (a hátsó felét meg kell tisztítani, jiddis eredetű szóval “reinigolni”), Jákob ősapánk bibliai harcára való emlékezésül. (Sajnos, ma már nincs Magyarországon olyan "szakember", aki ehhez a reinigoláshoz értene, így nálunk, a kóser mészárszékben hiába kérnénk — mondjuk — felsált.) Különbséget tesz az Írás a megengedett és a tiltott halak között is. Az édesvízi halakból a harcsán és a kecsegén kívül valamennyi kósernak mondható.

    A húst vérteleníteni kell. — Ugyancsak a mózesi törvények írják elő a vér fogyasztásának tilalmát. (Ez a zsidó parancsolat olyan szigorú, hogy egy cseppnyi vért sem szabad fogyasztani, s ezt az előírást még az ókori Izraelben élt idegenektől is megkövetelték.) Étkezésre csak egészséges és az előírásoknak megfelelően levágott állat gondosan vértelenített, kisózott húsa használható. A vallási törvény szerint a húst fél óráig vízben, egy órát sóban kell áztatni, majd háromszor leöblíteni, hogy minden vérrög kioldódjék belőle. A májat főzés előtt alapos sütéssel kell vérteleníteni. Hajdan bárki levághatta az állatot, ma már azonban csak szakszerűen képzett, hivatásos mészáros (metsző, “sakter”), kizárólag éles késsel, s lehetőleg egyetlen mozdulattal végezheti el ezt a műveletet. A lényeg az, hogy az állat ne szenvedjen, s hogy a vér eltávozzék az állat húsából.

    A tejes és a húsos ételek különválasztása. — "Ne főzd meg a gödölyét anyja tejében" — ez a vallási törvény, amely mondat Mózes könyveiben, a Tórában háromszor is olvasható, különíti el a tejes ételeket a zsírosoktól. Tehát húsfélét nem szabad együtt főzni, vagy akár egyszerre enni a tejtermékkel! Sőt, a későbbi zsidó hagyomány alapján a tejes és a zsíros (húsos) edényeket, konyhai eszközöket (főző- és tálaló edényeket, mosogatót, konyharuhákat, abroszokat stb.) szintén külön kell kezelni. Sőt, azokat az edényeket és ételeket, amelyet mind a húsos, mind a tejes ételekhez használhatunk (így a sót, a sótartót, az üvegpoharakat, az italokat, a kenyeret, a kenyérkosarat stb.), ugyancsak külön kezeljük,

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_897978 (243)
    2005-10-03  17:55
  9. Torolt_felhasznalo_897978
    Torolt_felhasznalo_897978
    2005. október 3. 17:55243.

    A "kóser"-ról csak annyit. Jártál te már valaha egy igazi hithű zsidó konyhájában? Akkor lehet fogalmad a kóser jelentőségéről.

    Az a makulátlan tisztaságot jelenti.

    Voltál te már magyarországon egy vágóhídon? Tudod mit? Ne is menjél!

    Vagy akár egy konzervgyárban... Hát ez ami nem kóser!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_503640 (240)
    2005-09-09  09:55
  10. Torolt_felhasznalo_897978
    Torolt_felhasznalo_897978
    2005. október 3. 17:50242.

    Kb. valahogy így van!!!  :o)))

    Az MLM rendszer előnye, hogy - egy helyes választással - bárki megtalálhatja a számára érdekes területet, - szorgalma, képességei, lehetőségei szerint - komoly anyagi egzisztenciára tegyen szert és karriert fusson be. Jellegénél fogva - többek között - alkalmas arra, hogy a jelenlegi életvitel mellett párhuzamosan is felépíthető legyen, így siker esetén a "Nagy Döntéssel" bárki minőségi ugrást hajthat végre életében.

    Bátran elmondhatjuk, hogy az MLM (vagy más közvetlen értékesítési rendszerek) igazi fejlődése még el sem indult és már nagyon komoly eredménnyel büszkélkedhet. Termékeire és szolgáltatásaira a minőség a jellemző, ezért leginkább híre - és üzletmenete - ajánlásos rendszerben terjed. A belső viszonyok világosak, rendezettek és az előrejutás nem a cégnél eltöltött időtől, a megüresedő pozíciókról és a főnök támogatásától függ, hanem előre tervezhető objektív teljesítménytől. Az MLM új szemléletet hoz mindenki életébe, aki felismeri a benne rejlő lehetőségeket.

    Az MLM rendszert (vagy egyéb személyes értékesítést) alkalmazó cégek olyan termékpalettával és szolgáltatási rendszerrel vannak jelen a piacon, melyek a hagyományos bolti kereskedelemben nem kaphatók. A termékek magas minőségűek és csak az adott cég munkatársain keresztül érhetők el. Az adott cégekről vagy termékekről történő tudomásszerzés sokrétű, az újsághirdetéstől kezdve az óriásplakátokon át a médiáig terjed, a legáltalánosabb azonban az ismerősi ajánlás. Mivel ezek a cégek csak magas működési minőséggel maradhatnak fenn a piacon, így választhatják az értékesítésnek ezt a formáját. Az óvatosság azonban nem árt! Mielőtt bárki egy számára ismeretlen cég munkatársával kerül üzleti kapcsolatba, érdemes a forgalmazó cégnek utánanézni, nehogy piramisjátékba kerüljön vagy más módon károsodjon.

    Az MLM jövőjéről sokféle elképzelés van, mivel igen rugalmasan alakítható szisztéma. 20 éven belül komoly realitás lehet, hogy azok a cégek, akik ma még nagy irodaházakat tartanak fenn sok munkatársat foglalkoztatva, átállnak az MLM egyik számukra megfelelő variánsára.

    Diczig István

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_285246 (241)
    2005-09-29  15:39
  11. Torolt_felhasznalo_285246
    Torolt_felhasznalo_285246
    2005. szeptember 29. 15:39241.
    Sziasztok!

    Nemreg voltam eloadason es ha mar szobakerult a nagykerar egy dolgot nem ertek.
    Ha ertelmezes szerint nezzuk, akkor a nagykerar azt jelenti, hogyha sokat veszek, akkor olcsobban kapom annal, mint aki kevesebbet vesz. De ettol most tekintsunk el.

    Eloadason szepen lattam, hogy milyen rossz a kiskereskedelmi rendszer, mert van az importor, meg a kereskdo, akik rateszik a maguk szazalekat, amit ebben nem ertek, hogy masik ertekesitesi rendszerben meg ott van a szponzor, meg annak a szponzora aki jutalekot kap a vasarlas utan, tehat a gyartonak ezeket a jutalekokat be kell epitenie az arba. Akkor miert jobb az egyik forma mint a masik?

    Valoban fuggetlen kutatasi cikkeket amugy tud valaki a temaban? A szines szagos prospektusok nem gyoznek meg igazan es azert szeretnem tudni, hogy mit szedek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_503640
    Torolt_felhasznalo_503640
    2005. szeptember 9. 09:55240.
    A koserseg nem egy tisztasagi fokot jelez, legalabbis nem a hetkoznapi ertelemben. Csakis vallasi ertelemben jelent vmit. Ha ez nem igy lenne, akkor minden nem koser etel/ital/stb. "tisztatlan" lenne.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (238)
    2005-09-09  07:40
  13. Torolt_felhasznalo_738294
    Torolt_felhasznalo_738294
    2005. szeptember 9. 09:50239.
    Sziasztok! Én három éven keresztül ettem,ittam az aloe termékeket./nyolc félét/ Sajnos nem értem el a kivánt hatást. Ami nem azt jelenti,hogy nem jók,csak nekem nem vált be.Sok problémám volt/autóbalesetnél összetört a medencém./Gyógyulás után is az időváltozásoknál szörnyű fájdalmaim voltak.Ehhez még jöttek a csontritkulás,keringési,vérnyomás problémák,sziv-érrendszeri.pajzsmirigy alulműködés, az örökös migrén,kéthetenként a tüszős mandulagyulladás és még sorolhatnám...
    Gyógyszereknél a mellékhatásaik miatt voltak gondjaim.Sok-sok gyógynövénykészitményt kipróbáltam,de ami igazán használt azt kb 1,5 éve találtam meg.Azóta nem érzem a fájdalmakat a gyógyszereket fokozatosan csökkenteni tudtam.Ma már nem szedem. Végre ismét egészségesnek érzem magam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_905880 (1)
    2003-04-15  11:43
  14. Torolt_felhasznalo_382499
    Torolt_felhasznalo_382499
    2005. szeptember 9. 07:40238.

    Persze, a termék nem lesz jobb. A koser egy tisztasági fokot jelez a terméknél. Mindegy! Tényleg kár ezen rágódni! Mindenki azt eszik-iszik-szed amit akar!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_503640 (231)
    2005-09-07  15:22
  15. 2005. szeptember 7. 20:43237.

    En az aloerol beszelek, kerdezek (arrol szol a topik). Arra van adata valakinek?

    Az, hogy mestersegesen osszerakott vitaminkevereken rajta van, hogy mit raktak bele, az termeszetes.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_402147 (235)
    2005-09-07  20:38
  16. 2005. szeptember 7. 20:39236.
    előttem egy first van,és azon nincs semmilyen mennyiség,csak az összetétel
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_402147 (235)
    2005-09-07  20:38
  17. Torolt_felhasznalo_402147
    Torolt_felhasznalo_402147
    2005. szeptember 7. 20:38235.
    Előttem van egy KIDS vitaminos doboz (FLP-s termék). Rajta ezek az adatok olvashatók:
    A vitamin :375mg/tabl.
    C " :15mg
    D " :2,5mg
    E " 4,5mg......
    ....És így tovább, folytathatnám az ásványi anyagok mennyiségének felsorolásával. Minden rajta van a dobozon! Ez előírás, nem?
    előzmény:
    senpenlamo (234)
    2005-09-07  20:25
  18. 2005. szeptember 7. 20:25234.

    A terméken nincs rajta,hogy miből mennyi,csak az,hogy mi van benne,de ha 96% aloe,akkor az összes többire marad 4%

    ez szerintem nem számottevő a vitamin tartalmat és a nyomelemeket illetően,ez majdnem egyenlő a semmivel

    és az,hogy kóser,nem azt jelenti,hogy a legjobb,hanem csak annyit,hogy hithű zsidó fogyaszthatja,mert nem tartalmaz olyat,amit a vallás előírásai szerint nem szabadna

    hogy mi a kóser,és mi nem,azt a vallás tanítja,ha megkapta a kóser minősítést,akkor ezeknek az előírásoknak megfelel...ez ennyi,és nem több...nem a minőség kiválóságát jelenti...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (230)
    2005-09-07  15:11
  19. 2005. szeptember 7. 17:40233.

    Csak annyi van ott, hogy 96% aloe vera es 4% askorbinsav (C-vit), Na benzoat (E212), xantan gumi (E415)... emlekezetbol irom, helyesbitsetek, ha tevedek.

    Az nincs ott, hogy a 96% aloe leben mi van, pedig az lenne az erdekes.

    Az, hogy megfelel a zsido vallas tisztasagi eloirasainak (koser) az irrelevans. A tiszta viz is koser, megsem taplalekkiegeszito, ugye?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (226)
    2005-09-07  14:56
  20. Torolt_felhasznalo_503640
    Torolt_felhasznalo_503640
    2005. szeptember 7. 15:33232.

    Az angol FLP-s honlapon mar volt nemi (de nem teljeskoru!)informacio az osszetevokrol.

    Nezegetve a termekeket azert nekem nem az a velemenyem, h olyan hu de jok ezek a taplalekkiegeszitok. Pl. a kalciumos termekukbe magneziumot is tettek, ami rossz kombinacio. Ugyanis a kalcium akadalyozza a magnezium felszivodasat, es ez forditva is igaz. Raadasul azt irjak, h a magnezium segiti a kalcium felszivodasat, ami egy baromsag.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (230)
    2005-09-07  15:11
  21. Torolt_felhasznalo_503640
    Torolt_felhasznalo_503640
    2005. szeptember 7. 15:22231.

    Szerintem az, h koserek a termekek nem sokat mond a cegrol. Betartanak bizonyos (vallasi) eloirasokat, amiktol meg nem lesz az osszetetelt tekintve jobb a termek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (230)
    2005-09-07  15:11
  22. Torolt_felhasznalo_382499
    Torolt_felhasznalo_382499
    2005. szeptember 7. 15:11230.
    Sorry! Én úgy fogalmaztam, hogy: "azt hiszem"... Nem vagyok/voltam benne 100% ig biztos, hogy fönt van. A termékek megkapták a kóser minősítést. Szerintem azért ez nem olyan rossz cégér! Szíved joga azt gondolni a cégről (üzletpolitikáról) amit én is gondolok róla... De a termékek nagyon jók.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_503640 (229)
    2005-09-07  15:04
  23. Torolt_felhasznalo_503640
    Torolt_felhasznalo_503640
    2005. szeptember 7. 15:04229.
    Hat, en nem talaltam meg az osszetevoket a ceg honlapjan.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (226)
    2005-09-07  14:56
  24. Torolt_felhasznalo_382499
    Torolt_felhasznalo_382499
    2005. szeptember 7. 15:00228.
    Bocsi! Valami van a gépemmel... Nagyon be van lassulva!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_382499 (227)
    2005-09-07  14:57
  25. Torolt_felhasznalo_382499
    Torolt_felhasznalo_382499
    2005. szeptember 7. 14:57227.
    Én m
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_880254 (220)
    2005-09-07  03:53

Címlap

top