Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szülők, szerintetek ?

bababetű
Létrehozva: 2004. szeptember 2. 09:28
Sziasztok !
A véleményetekre lennék kiváncsi az alábbiakban:

A lányom barátnőja, miután július végén hazajöttek a nyaralásból, felhívott minket, hogy átmenne-e hozzájuk játszani. (Év közben felváltva hol mi megyünk, hol ők jönnek) Megbeszéltük a következő hétfőt.

Mi sokáig szoktunk nyáron aludni, hétvégén is, mert ilyenkor tudom magam igazán kialudni, mivel év közben elég sokat dolgozom éjjeleken át (haáridőőő) így nyárra már kipurcanok.

Így év közben is amikor mentünk, meg ekkor hétfőn is csak fél 11 körül tudunk odaérni. Nos ők 12.00 perckor ebédelnek, szigorú rendszabályok szerint. A lányom persze nem éhes, amit közöltem az anyukával is, így ne sértödjön meg, ha nem eszik, vagy csak keveset. Ez nem tudom okozott-e problémát, nem panaszkodott az anyuka.

Szóval hétfőn, amikor mentem érte fél hétkor, a lányokat a hálószobában találtam feküdtek az ágyban és nézték a tv-t. A lányom az első szóa pattant, nem úgy mint máskor, hogy neeee, hadd játszunk méééég. Kifele menet vittük a holminkat, a görkorcsolyát, meg a váltóruhát. Már kiértünk a kapuhoz, amikor az anyuka kedvesen felajánlotta, hogy hagyjuk itt a cuccot, holnap is jöjjön el a lányom. Mondtam neki, hogy HÁT JÓ, HA A LÁNYOMNAK KEDVE VAN HOZZÁ.....és vissza akartam vinni a korcsolyát. Erre a lányom sírva visszafutott, és kivette a kezemből. Láttam, hogy gond van.

Mondtam az anyukának, hogy majd ezt még megbeszéljük, mi legyen holnap.

A kocsiban kérdeztem a lányomtól, hogy mi a baj, miért hozta vissza a korit ? Mondta, hogy nem akar holnap jönni ? Kérdeztem miért rosszul érezte magát , Mondta, hogy nem, csak unatkozott. Állítólag már 16 óra óta feküdtek és nézték a tv-t........

Hazamentünk, nem eröltettem, gondoltam, estig hátha változik a véleménye. Este 9-kor visszatértem a témára, hogy akkor holnap menjünk-e ? Határozottan mondta, hogy nem, nem akar. Kérdeztem, hogy valami baj van ? (Nagyon zárkózott, nem szokott panaszkodni, így árgus szemekkel kell figyelnem a reagálását) mondta, hogy nincs, csak amikor koriztak, az anyuka nem negedte őt egyedül korizni, fogta a kezét. (Az udvarban koriztak)Mondtam neki, hog nagyon jól tette, én is nagyon félteném más gyerekét, mivel nem ismerem, és épségben kell visszaadnom. És azt is mondta, hogy a barátnője azt kérte, hogy ne olyan későn menjünk, mert ő már 7 órától fennt van. Menjünk 8-ra. Mert, hogy amikor megérkezünk, utána már rögtön jön az ebéd.

Erre a lányom mondta neki, hogy ő nem kel fel olyan korán.

Az anyukát reggel 9-kor felhívtam (direkt felkeltem korábban...), hogy a lányomnak ma nincs kedve átmenni, itthon szeretne játszani. Mondtam neki, hogy alkalomadtán keresek egy időpontot nyáron, amikor esetleg az ő lánya átjön hozzánk. Viszont időt nem tudok mondani, mert egész nyáron dolgozom, jönnek az ügyfelek. Ez nem szokott ez így lenninyáron, de az Apeh elvitte az összes pénzem, és most előre hoztam a megbeszéléseket, hogy készpénzben fizessenek.Aki még nem fizetett.

folyt.
  1. 2004. szeptember 10. 17:2366.
    :))
    előzmény:
    bababetű (65)
     
  2. 2004. szeptember 10. 17:1865.
    Az utolsó mondatod a lényeg :o))) Tanulni :o))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_683327 (64)
     
  3. 2004. szeptember 10. 17:0464.
    Hát, ez nem alakult fényesen, bár én számítottam erre, írtam is lejjebb. Szerintem most az a legfontosabb, hogy a lányod ne tulajdonítson nagy dolgot ennek, találni kell neki valamit, vagy valakit, aki segít elfelejteni a dolgot, és megértetni vele, hogy D nem érdemli meg őt. A kislány anyukájának meg figyelmébe ajánlani ezt az oldalt, hátha kívülről olvasva rájönne az ostobaságára. :)))

    Én megértelek, hogy emészted magad, én is ezt tenném, teszem mindig, ha sérelem éri őket. De mindig megpróbálok csak pár mondatot áldozni a dologra és tudatosan másra irányítani a figyelmet, de ha látom, hogy bántja, néha előveszem a témát.
    A jó a rosszban: tapasztalatszerzés, kapcsolattartás, kommunikáció, konfliktushelyzet-kezelés:))))))
    előzmény:
    bababetű (63)
     
  4. 2004. szeptember 10. 16:4363.
    Sziasztok !

    Nos ez a "kibékülés" csak beetetés volt.

    Tegnap tovább maradt a lányom, mert a kislány kérte, hogy maradjon 14, 30-ig. Én mondtam, hogy rendben, legalább jót játszanak az udvaron.

    megyek érte, és látom, hogy a kislány egy pár másik gyerekkel van, a lányom ey másik kislánnyal.

    Kérdeztem tőle, hogy hát nem együtt játszottatok ? Mondta, hogy röbben játszottak együtt, de a játék közben egy idő után vele már nem játszottak :o (

    A kislány beetette, utána mással játszott. Lehet, megmosolyogtató, vagy idegesító az aggodalmam, de én nagyon úúútálom az igazságtalanságot.

    Ma egyrészt volt az első akrobatikus rockandroll óra, hol a kislány ismételten tüntetően másik gyerekkupacba ült.
    Az óra végén, pedig jó dölyfösen jött egy másik kislánnyal, (aki annakidején meghívta a szülinapjára) és ismét nem köszönt nekem. (Nem vagyok köszönő mániás, félre ne értsétek, csak érezhető a változás, erre akartam csak hangsúly helyezni)

    Na és belibbent az anyuka is, és peckesen vezetgette a két kislányt hazafele, miután felöltöztek, és mivel majdnem egymás mellett parkoltunk, hát persze láttuk, hogy viszi haza magukhoz az osztálytárs kislányt.

    Vagyis gyorsan találtak vígaszt, egy olyan kislány és anyuka személyében, aki belemegy abba, hogy gyerekülés nélkül fuvarozzák a gyerekét, aki belement abba, hogy péntek délután is elvigyék a gyerekét és majd este az apuka érte megy.

    Félreértés ne essék, nem vágyom rájuk, csak rosszul esik, hogy szeptember 1 óta "terrorizálta" a lányomat a viselkedésével, majd úgy tett, mintha békülne, és most hirtelen tlál egy behelyettesíthető személyt.

    Az fáj, hogy a lányom most úgy érezheti magát, ha nem teszi azt, amit mondanak neki, akkor megszakad egy kapcsolta, elmúlik, kidobják őt.

    Ő kicsit jobban viseli mint én, beszéltem vele m is, amikor hazjöttünk.

    Többet nem fogok a témában beszélni vele, nehogy érezze, hogy ez túl fontos nekem, illetve hogy esetleg ezen szorongjon.

    megbeszélte még a múl hét csütörtökön a házban lévő szomszéd kislánnyal, hoyg másnap is talcsiznak a kertben. Persze én tudtam, hogy másnap más a programunk, és a kislánynak is. Ezért mondtam, ha esetleg nem jön össze, akkor majd megbeszélünk egy másik randit, nehogy, akislány csalódott legyen.

    Erre megkérdezte "úgye a L. K. okos kislány, és meg fogja érteni, és nem lesz olyan, mint a D ?"

    Szóval sajog a szívem, és talán lazábban kellene vennem.

    Én csak azt nem akarom, hogyha rosszul bánnak vele, akkor azt higgye, hogy az az ő bűne.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. szeptember 8. 08:5862.
    Sziasztok !

    Fejlemények:

    Tegnap a lányok kibékültek, a lányom lelkendezve mesélte ! :o)))))) Láttam rajta, hogy megnyugodott. A kislány kezdeményezett.

    Biztos, hogy hibáztatta magát, akkor is, ha nem hibás. Számára ez a helyzet teljesen érthetetlen volt. Ez a büntetés.

    Nagyon örülök, hogy kibékültek, de ez most egyenlőre nem fogja azt jelenteni, hogy holnaptól megint folytatódik az öszejárás hétről hétre.

    Nem haragszom, csak nem szeretem, ha egrecíroztatnak, és megszabják a feltételeket. Ha besértődnek olyan dolgon, ami nem ad rá okot. Ha pedig őnekik ez problémát jelent (kvázi kiborulnak, ha valami nem úgy történik, ahogy ők szeretnék) és a 9 éves kislány egész nap zokog, és pocsék lesz a napja, mert lemondunk egy találkozót, akkor én nem tudok mit tenni. Két év alatt lemondott 3 db találkozó SZERINTEM negy olyan főbenjáró bűn, hogy erre hivatkozva megszakísanak egy barátságot. Ha valaki ennyire érzékeny, akkor el kell azon gondolkodni, hogy miért.

    Persze ezt csak nektek mondom, ők nem biztos, hogy gondolkodnak ezen, meert más normák szerint élnek.

    Nálunk ez úgy müködik pl. hogy ha este megbeszéljük, hogy holnap elmegyünk görizni, akkor ha másnap mégsincs kedve a lányomnak, akkor nem bilincsezem fel a lábára a görit és parancsolok rá, hogy de ez a program ! Ok, akkor csinálunk mást. Amihez kedve van.
    Mert az vidítja fel. És ez nem azt jelenti, hogy mindent ráhagyok, mert vannak határok, persze.

    Egyébként nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy az, ha előre megbeszélünk egy baráti találkozót, és a lányomnak nincs kedve elmenni, akkor ha lemondom, az az IGÉRET MEGSZEGÉSE ????

    A tanulság, ami lejött nekem: gyakorolnom kell a HATÁROZOTT NEM kimondását. Mert egyébként nem értenek meg az emberek.

    (mert ugye ráadásul a mi esetünkben pont az én határozatlan nemecskémet értették félre. . . )
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2004. szeptember 3. 21:3161.
    A behódólás nagyon is elképzelhető, mert ez a kis dinka olyan kis dinka.

    A másik ovis barátnőjével, (akivel 3 évig folyamatos volt a kapcsolta, csak más suliba mentek, és mindkettőnek újabbak is lettek) is előfordult behódolási eset.

    A kislány tipikus oroszlán :o)) és a lányom CSAK NEKI türte el, hogy dirigáljon neki. Egyébként nem igazán szereti, ha irányítják. De annak a kislánynak frenetikus humora van, így rengeteget nevettek együtt. No vele volt az, hogy egyszer csak észrevettem, hogy nem rég vásárolt, vadonatúj játékok eltüntek. Kérdeztem a lányom, hol vannak , az óviban hagyta. Nagysokára bevallotta, hogy a kislánynak adta őket (ami miatt hosszú ideig nyúzta a fülem, és végre megvettem és pl. két napos volt a játék), mert a kislány azt mondta, nem lesz akkor a barátja, ha nem adja neki.

    Na akkor elmagyaráztam a barátság lényegét.

    Szerencsére ennek a kislánynak teljsen normális és értelmes anyukája van, pedig ő is htb. Elmeséltem neki, és teljesen értelmesen megbeszéltük, és a barátság utána is tovább folytatódott. A kislányt nem szégyenítettük meg. "felnött" módon megbeszéltük vele, 4-esben.

    No és olyan is előfordult, hogy a kislány, amikor nálunk volt, zsebre dugott valamit, vagy úgy adta elő, hogy a lányom neki adta (sokat cserélgettek játékokat örökbe).
    Na persze én tudtam, hogy a pár nappal ezelött vásárolt játékától biztos, hogy nem akar megválni, hiszen azzal alszik, azzal fürdik, eteti, stb.

    És ezt is meg tudtuk beszélni a kislánnyal is és a mamájával is. Az anyuka pontosan tudta milyen a kislánya. és úgye azt tudjátok, hogy ez nem lopás, DE AZONNAL LE KELL ÁLLÍTANI, mert . . . de tudjátok.

    Szóval az én kis dinkám nem mer ellentmondani. No és ezt kell belevésnem a kicsi fejébe, hogy mondjon nemet. Nahát, ez még nekem sem sikerül mindig. . . . . de az erőt ad, hogy ha gyakorlom, és elötte mondok majd valakinek egy határozott NEM-et, akkor mgtanulja.
    (Ismeritek ? :Alexander Oakwood: Mikor mondjunk nemet, és hogyan ?)

    na it is lehetett az, hogy ő lehet nem is annyira akarta, de "beletörődött" , vagy ki tudja. Emiatt már nem faggatom.

    Aludni meg a 8 éve alatt 3* aludt máshol egyedül nélkülem (illetve amikor az ovival volt táborban), mivel úgye rokonunk nincs, nem nyaralt még egyedül, stb.
    Tehát ő fél ettől. Arról nem beszélve, hogy ő egy szárnyaló, SZABAD nyilas, nm bírja a kötöttségeket, na és a 12. 00-ás ebéddel járó egyéb feszkókat sem. Itthon minden COOL. . . . . :o)))

    A házunkban a szomszéd kislánnyal aludtak már együtt, amikor a 20 éves érettségi találkozóm volt, és azóta is emlegetik, és akarják a következőt. Talán, mert őket 5 éve ismerjük, nap-mint nap találkozunk, és a saját házunkban maradt. Vagy csak egyszerűen JÓL ÉREZTE MAGÁT NÁLUK. Reggelire mentem fel hozzájuk, és akkor sem akart még hazajönni, úgyhogy délig még ott volt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_995578 (53)
     
  7. Torolt_felhasznalo_608355
    Torolt_felhasznalo_608355
    2004. szeptember 3. 21:2160.
    én is csipesznek olvastam. :-) valahogy olyan csipesznek látszik :-))) csipeszes
    előzmény:
    bababetű (58)
     
  8. 2004. szeptember 3. 21:1059.
    Ilyenkor mint a te eseted, az embernek az fáj a legjobban, ha a saját barátnője nem érti meg.
    Akkor ki értse meg, ha nem az aki közel áll hozzá és jól ismeri ?

    Sajnos rá kell jönnünk, hogy vannak olyan emberek, akik képtelenek a másik helyzetébe beleképzelni magukat, és csak szajkózzák a saját mondókájukat.
    ha nem vagy lelkileg elég képzett, vagy nem kapcsolsz időben, csak marcangolod magad.

    A te kapcsolatod a barátnőddel végül is rendeződött, vagy ő maradt amilyen volt, és nem látja be a te oldaladat ?
    előzmény:
    Suchi* (52)
     
  9. 2004. szeptember 3. 21:0458.
    Többször elolvastalak, és nem értettem, hogy valaki hogy tud 1 hónapig enni CS I P E S Z T ? :DDDDDDDDDD

    Ja kérem, olvasni tudni kell !

    Az az igazság, már túl vagyok ezen, helyére tettem a fejemben a dolgokat. Őket illetően. A lányom meg most jobban babusgatom, hogy ne legyen ideje szomorkodni. És barátkozik is mással. Hála az égnek van több állatbolond gyerek az osztályban, és szeretnek az állataikról beszélni. Na nem károgok, de ez a hőbörgős kislány még az állatokat sem szereti.
    előzmény:
    drast (49)
     
  10. 2004. szeptember 3. 20:5457.
    Szia !
    A lányom remélem megkönnyebbült, majd elválik. Amikor befejeztük a beszélgetést, akkor megbeszéltünk, hogy több szó nem esik róla. Illetve ő kérte.
    előzmény:
    silver21 (48)
     
  11. 2004. szeptember 3. 19:5956.
    Közben még valami eszembejutott, ahogy visszapörgettem az eseményeket. Amikor találkoztunk az évnyitón, amikor beléptek a kapun, akkor a két lány egymáshoz szaladt, és rögtön el kezdtek beszélgetni, egütt futkároztak. Aztán elindultunk fel az osztályterembe. Féluton találkoztunk a tanítónénivel, aki mondta menjünk le, mert az udvaron lesz az ünnepség. Ekkor a tömegben elkeveredtünk egymástól. Amikor a tanítónéni köré csoportosultunk, ott a tanítónéni elött "hirtelen" kezdte el mondani a kislány a szerintem betanult szöveget.

    Ezért fordult ma elő, hogy a tanítónénit amikor megkérdeztem, hogy mikor lesz ültetés, akko mondta, hogy szeptemberben nem, hagyja őket, de ha külön kérés van, akkor lehet róla szó. És jelentőségteljesen rámnézett. Végül is a lányom nem kérte, így egyenlőre hagyom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_188222 (47)
     
  12. 2004. szeptember 3. 19:3555.
    Nem is fogok jópofizni. A kislány ma is, amikor mentem az enyimért, ahogy meglátott, hátatfordított.
    Nem vagyok egy verekedős tipus, az enyém nem is tudja mi az, de ennek a kis taknyosnak akkorát lekevernék, hogy a fal adná a másikat.

    Ezzel a viselkedésével csak azt érte el, hogy leírtam őket véglegesen. Egyáltalán nem haragszom, de egy ilyen kis segdugasz nekem ne fordítson hátat.

    Igen az nagyon fontos, hogy tudja, én mit gondolok a világról, és helyzetekről, szituációkról. hiszen így alakítom őt is, így alakul ki az értékrendje.

    És főleg tudja azt, hogy NEM BENNE VAN A HIBA ! Ez a legfontosabb. Nem ő hibázott. Nem azért nem barátkoznak vele, mert ROSSZUL TETT VALAMIT.
    előzmény:
    kisnyusz (46)
     
  13. 2004. szeptember 3. 19:3354.
    Mielött válaszolnék, lányok aki megteheti, menjen el a gyerkőcökkel az állatkertbe ! :o)))))))

    Európai állatkertünk van !

    A kis kengurúk között sétáltunk ! :o))))) Madarak repkedtek a fejünk felett (keselyű is . . . . ). Szóval aki volt, az már tudja, hogy egy-két helyen nagyon klassz sétautakat csináltak, egyes helyeken az állatokkal egy légtérben lehetsz. ISTENI VOLT !!! A lányom egész végig azt hajtogatta, ez az élete legszebb napja :o))

    Tavaly olyan rosszkor mentünk, minden le volt zárva, és felújítás alatt volt éppen. Tök uncsi volt.

    Most nagyon, nagyon jó !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_995578
    Torolt_felhasznalo_995578
    2004. szeptember 3. 12:1853.
    Szia bababetű!

    Döbbenten olvastalak végig, hát ilyen egyszerűen nincs!
    Tudod, mit nem értek egyáltalán? hogy lehet, hogy ez a kislány a lányod legjobb barátnője, de se ottaludni, időnként pedig egyáltalán elmenni hozzá se nagyon van kedve? nálunk a srácaim első dolga, hogy az itt- vagy ottalvást kérdezzék, ha baráti - igazi baráti, és nem haveri - látogatás kerül szóba. nem lehet, hogy ahogyan írod, kedves, szelíd visszahúzódó lánykád inkább behódol ennek a kislánynak, mintsem igazi barátja lenne?
    szívből sajnálom, hogy ilyen korán kap leckét bunkóságból. mert amit az anyuka művel veletek, az színtisztán annak nevezhető. nálunk a nagyfiam legjobb barátja már számtalanszor aludt nálunk. nagyon jó fej kiskölök, nekem a szüleivel sincs semmi bajom, bár barátok nem vagyunk, össze nem járunk. viszont egyetlen egy alkalommal sem hívták még vissza a fiamat. és ha most uszítani kezdem a gyereket, mit érek el vele? az egy olyan család. náluk is " pontban délben van az ebéd". tükörtiszta csillogás. rend. fegyelem. az én időnként kaotikus háztartásban tiszta zoknira vadászó, magának pazar melegszendvicset, babsalátát gyártó nagy laklim, lehet, nem is érezné jól magát egy elvágólag álló háztartásban. ahol a vajas kenyeret is késsel-villával kell megenni. de hát, mint mondani szokták, nagy az isten állatkertje. nem haragszom rájuk. ők ilyenek. az évek alatt talán egyszer, nagy fáradságom, kimerülésem idején jött elő: nézd, fiam, menj már át egyszer egy fél napra te is! ne mindig ő jöjjön, mert nekem négy gyerek (a saját hármom mellé a vendég) van, hogy nagyon sok. máskor meg jól megvagyunk. enyém nem is akar átmenni. a kölyök nem is hívja. de attól még jó barátok, oszt. társak.

    én biztosan elmagyaráznám a kislányodnak, hogy ez a kis barátnő most nagyon megharagudott. én nem szeretek haragot tartani, előbb-utóbb ő is meg fog békélni, addig meg békén kell hagyni, mert butaság, amit csinál, majd egyszer ő is rá fog jönni. és ha nagyon szenved a lányod, ami valószínű, talán keressetek vmi délutáni iskolai elfoglaltságot, azok általában ingyen vannak, vagy minimális féléves díjat kérnek. ha ott sportol, kéműveskedik, rajzol, fest, biztosan könnyebben szerez új barátokat. pontosabban barátokat. nem ilyen idióta szerencsétlen hisztérikákat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. szeptember 3. 11:4852.
    Ugyanilyen helyzetben voltam én is. A barátnőm sosem látta be, hogy mivel én egyedül nevelem a kislányomat (nagyszülők sincsenek) nincs annyi energiám, hogy rendszeresen hétvégén (is) mi menjünk hozzájuk. Volt is ebből sértődés (hasonló eset is megesett mint nálatok) de szerencsére én megtudtam magyarázni a barátnőmnek, hogy nagyon önző a viselkedése. (Egyszer télen pl elakadtunk a hóban kirándulás alkalmával és a megbeszélt találkozás időpontjában mi még az erdő közepén álltunk mikor hívtam mobilon a barátnőmet. 2 hónapig nem beszélt velem úgy megsértődött. És úgy adta elő a dolgokat, hogy még a szülei is a fejüket csóválták, hogy nahát nahát milyen megbízhattalan vagyok én. Holott kb 1, 1 1/2 órát késtünk volna) Nem egyszerűek az ilyen emberek. És a mi esetünkben meg pont barátnőm kisfia volt lelkibeteg, hogy ezért mi már soha többé nem találkozunk??
    előzmény:
    bababetű (51)
     
  16. 2004. szeptember 3. 11:3751.
    Ja és nem lustaságból nem akarok vezetni, hanem mert félek a kocsiban. Ez csak azóta van így, amióta gyerekem van. Elötte egy Fittipaldi voltam :o))
    előzmény:
    bababetű (50)
     
  17. 2004. szeptember 3. 11:2050.
    Sziasztok, szia !

    Most csak egy válasz, mert a tegnapi "lazsálásom" be kell pótolnom.

    Gondolkodtam a 2. -es pontodon, és azon, hogy is kezdtünk el barátkozni. Nahát az 1-es pont szerint. A kislány mindig kitalálta, hogy pénteken a suli után a lányom menjen hozzájuk, és majd én este értemegyek. Én mindig elhárítottam, mondva, hogy péntekre már olyan fáradt vagyok, hogy nem szívesen vezetek este. Majd, valamikor szerét ejtjük. . . . bla, bla, bla.

    És amikor már nem bírtam tovább a nyavalygást, mert ez rendszeres volt (persze úgy is gondolkodhatnék erről, hogy milyen kedves ragaszkodó kislány, hogy ragaszkodik a lányomhoz. ), akkor beadtam a derekam, és egyik szombaton elvittem a lányom. Attól kezdve mindig azt akarták, hogy menjünk, vagy a kislány jött ide. De az az igazság, lehet szemét vagyok, de nekem a MINDEN hétvégei kötött program már egy idő után terhes lett. Mert a Qva életbe, hát én csak akkor tudok pihenni, ehelyett vagy vezettem oda-vissza, vagy főztem (nem mindig főzök hétvégén, van hogy elmegyünk kajálni, vagy pizzát rendelek).

    Lehet, igazságtalan vagyok, és nekik is van egy saját verziójuk.

    De úgy gondolom, mivel ők ragaszkodtak NAGYON ehhez a barátkozáshoz, hát talán nekik volt fontosabb.

    A lányom sokszor szívesen ment, de volt, hogy nem tudtak játszani, és csak a tv-t akarták nézni, mert unták egymást. No tv-t nézni egyedül is lehet.

    Mindenkinek reagálok este felé, és jólesik az együttérzés.

    Ha valaki pedig úgy írna be, hogy a kislányt pártolja, hiszen őt érte sérelem, attól nem sértődök meg. Hála az égnek kigyógyítottam magam a sértődösdiből.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_188222 (47)
     
  18. 2004. szeptember 3. 11:0349.
    sziasztok,

    aki gyerekkorában ekkora seggfejű mert félrenevelték, nyugodjatok meg, hogy felnőttnek is ugyanilyen idegesítő, sértődős, introvertált stb stb lesz.

    nekem is van 1 ismerősöm aki 24 éves de 8éves kora óta falra mászok tőle. hálistennek ma már ritkán találkozunk, őt is az anyja nevelte ilyenre.

    pl. halálos megsértődések minen szaron, stb, vagy hogy emlékszem, kb 14 éve, volt neki kábé egy kiló puffancs cukra (piros kerek pufi rizs olyan mint a zizi) akkora volt a zsák mint ő, erre adott 2 (!!!) szemet ("még tartalékolnom kell"), vagy "adok egy papírzsepit, de HÁLÁLD MEG" (áááááááá) - és ilyenek.

    most is ilyen, kölcsönkér 2 ft-ot és visszaadja , meg egy csipszet kb 1 hónapig eszik (napi 2 szem) stb - na az ilyenektől falra mászok.

    ez a szegény kislány is egy elviselhetetlen sértődös pi**a lesz ha felnő, nem is kár a lányodnak, bababetű, hogy nem barátkozik vele. szerintem. főleg ha még népszerű is az osztályban!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2004. szeptember 3. 09:3448.
    Szia! Már vártam a fejleményeket:-)))
    Sajnos az ostoba emberek nem értenek a szép szóból, nincs mit tenni, Te megpróbáltad. Csak mellékesen, ha arra bíztatja D. -t (az én kislányomnak is D. -vel kezdődik a neve:-))az anyukája, hogy ilyen stílusban szerezzen új barátokat , hát nem sok sikert jósolok neki, de ez már legyen az ő gondjuk.
    Szerintem a kislányodnak is megkönnyebbülés hogy átbeszéltétek a dolgot, de én több szót már nem fecsérelnék rá, kivéve ha a kislány felhozza. Biztos fáj a kis lelkének, de a gyerekek hamar megbékülnek(bízom benne. . )Jó esetben pár hét múlva gondtalanul játszanak, az anyuka meg főhet a levében.
    előzmény:
    bababetű (45)
     
  20. Torolt_felhasznalo_188222
    Torolt_felhasznalo_188222
    2004. szeptember 3. 08:4447.
    Szia!
    Hát, elovastam. Elég bonyolult anyuka. elsőnek az jött le, hogy miket adott a lánya szájába. előttem a jelenet: anyuka mondja a lányának: látod, kislányom, nem jött el a barátnőd, ez nem is igazi barátnő, aki lemondja a találkozót, ugye?
    kislány: Igen.
    anyuka: és ha nem igazi barátnő, akkor nem is kell vele barátkozni, majd lesz másik barátnőd, aki eljön mindig és itt is alszik. . . . . ne is foglalkozz vele, szólni se kell hozzá! És különben is, felhívhatott volna, hogy bocsánatot kérjen, amiért nem jött el.

    Ezt azért gondolom így, mert egy 8-9 éves kislány nem fogalmaz meg ilyen összefüggéseket szerintem. És hát mivel azt írtad, a lányod nem szokott telefonálni, ezért nem volt alapja a kislánynak azt gondolnia, hogy TELEFONÁLHATOTT VOLNA, hisz eddig még sose volt ilyen.
    Azt meg egyébként tök hülyeségnek tartom, hogy eljön egy vendég kisgyerek, és játék helyett autószalonba visszük. Egyrészt ha dolguk van, ne hívják át, vagy MONDJÁK LE, megérthető, másrészt itt felmerülhetnek olyan témák a szülők között, ami nem tartozik a 8-9 éves gyerekekre (pénz, hitel, adósság, kölcsön, stb. ). ezt tegnap is akartam írni, csak kimaradt. Persze, érthető, hogy ha ilyen a lányuk, akkor nem mernek "variálni", de hát ők nevelték ilyen kis akarnokká - mert az.
    Bababetű, szerintem amit tehettél, azt mind megtetted. Egy dolgod van a továbbiakban: figyelni a lányodat, és ha kell, újra elővenni a témát egy kis beszélgetésre. Ugyanis a suliban még adódhatnak konfliktusok. Ebben a korban nálunk az osztályban erősen ment néha a kavarás - szülők is biztos benne voltak -, és volt, hogy igaztalan dolgokat állított valaki.
    Az meg, hogy az anyuka büszke arra, hogy a lánya morciból nem köszön, az csak azt bizonyítja, hogy nem nagyon van szüksége a lányodnak egy ilyen barátnőre.
    előzmény:
    bababetű (41)
     
  21. 2004. szeptember 3. 08:3246.
    Na, elolvastam:-) Először is, szerintem az hogy halálosan belebetegszik egy gyerek egy elmaradt találkozóba, az szeirntem ovis korban érthető, (nálunk is volt ilyen), de 9 éves korban ez azért túlzás. az én lányomnak is volt=van egy olyan barátnője, akinek minden csak úgy jó, ahogy ő akarja. Ezt 8 évesen nehéz elfogadni, de 17 évesen már tudja kezelni a helyzetet.
    Én a helyedben tuti nem erőltetnék semmiféle jóviszonyt, meg barátságot a pontosan délben ebédelőkkel. És most is azt mondom, hogy hisztis a kiscsaj, és anyuka még teszi alá a lovat. Én úgy taknyántenyereltem volna, ha duzzogva hátat fordít egy felnőttnek, hogy ihaj. . . . Na jó nem szó szerint, mert nem szoktam verni őket, de nem adtam volna igazat neki.
    Ez a D. felnőttkorában is ilyen parancsolgatós felnőtt lesz, és biztosan sok pofon fogja érni az életben, de ez már egy másik történet. :-) Az nagyon jó, hogy a lányoddal elbeszélgettél, és ő biztosan meg is értette, és felfogta a kis agyával, amiről beszélgettetek, és ez a lényeg. A gyereknek tudnia kell, hogy miről mit gondol az anyja, mert ez alapján tud ő is eligazodni a világban. Szerintem.
    előzmény:
    bababetű (42)
     
  22. 2004. szeptember 2. 22:0345.
    Hagyok időt nekik, hogy esetleg kibéküljenek. Azonban, ahogy a nőnek mondtam ÉN NEM TUDOM MEGIGÉRNI, hogy nem mondok le programot. És ha ezt nem tudják elfogadni, akkor sajnos nincs miről beszélnünk.

    Nem tudok, de igazából nem is akarok az életformámon változtatni.

    Elképzeltem, amikor az ügyfelem lemond egy találkozót, és én jól besértődök, dobbantok a lábammal, és közlöm vele: bibibibi nem mondom meg, hogy mennyi adót fizess be, meeert csúnya voltáááál ! Nem tartottad meg, amit megigértél. :o)))

    előzmény:
    Ildiko (44)
     
  23. 2004. szeptember 2. 21:1944.
    Szia!Azt hiszem mindent megtettél ebben az ügyben amit lehetett. Talán a gyerekek elintézik majd maguk, és kibékülnek, de a félö az, hogy a jövöben is történhetnek ehhez hasonló konfliktusok. (Végül is még nem olyan ídösek , hogy szülök segítsége nélkül találkozhassanak). Ha semmiképp nem tudjátok egyeztetni a dolgokat, akkor talán jobb ha megszakad ez a barátság, mintsem további félreértésekhez, csalodásokhoz stb vezessen. Mert ezt csak a két kislány rovására megy, ti felnöttek hamar elintézitek magatokban, de a gyerekek nem. . .
    előzmény:
    bababetű (42)
     
  24. 2004. szeptember 2. 20:5943.
    Irtam privit.
    előzmény:
    bababetű (42)
     

Címlap

top