Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Több mint 70 napja késik

Pati18
Létrehozva: 2021. november 12. 22:03

Sziasztok! 


Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma 76 napja, hogy késik a menstruációm. Múlt hónap elején voltam dokin (akkor kb már 30+ napja késett). Kaptam Vénusz cseppet, hogy szedjem 2 hónapig elvileg addigra bőven meg kell jönnie, viszont nem történik semmi...tesztet orvos előtt és után is csináltam de negatív lett. 


Ezelőtt szedtem fogamzásgátlót, egészségügyi és egyéb okok miatt abbahagytam, nem is szeretnénk újra szedni. Valakinek valami praktika, vagy bármi ami beválhat? :(


 


 

  1. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. november 12. 23:112.

    Hát ezzel szerintem te önmagadban nem nagyon tudsz mit kezdeni: minél egészségesebb életmód, de az arany középútra fókuszálva, tehát sok zöldség-gyümölcs, de ne hagyd el a vörös húsokat (apropó, nem lehet, hogy vashiányod is van? kezdj el vasat szedni, napi egy tabletta csak pont annyira elég, hogy a minimális vasbevitelt megoldja, de sokat számíthat - esetleg háziorvos is kérhet neked laborvizsgálatot, hogy megtudjad a vasszintedet), nem túl erős, de azért dinamizáló testmozgás, természetben levés!!! elegendő mennyiségű pihenés, alvás!


    Visszamehetsz a dokidhoz is, hogy nem működik eléggé a bogyó, amit kaptál, és nézethet neked hormonszintet - igazából mivel fogigátlót szedtél, attól teljesen felborulhat a menzeszed, szóval fél év minimum el kell teljen, ha jól tudom, hogy normalizálódjon abbahagyás után. De ha pl. stresszesebb időszakot élsz meg (már a menzeszért aggódás is épp elég), attól is lehet, hogy késik, vagy kimarad.


    Ha minden kötél szakad, és a dokid nem eléggé agilis, akkor válassz új orvost, aki jobban odafigyel rád - persze amit leírtál róla, abból még nem vonhatok le következtetést, csak szerintem hormonszintet kellett volna mérnie... szóval esetleg orvosváltásra is szükség lehet...

Címlap

top