Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szicíliai barát- miért?

Matrjoska
Létrehozva: 2018. június 26. 14:36

Sziasztok!


 


Hosszas keresgélés után szeretnék segítséget kérni itt, az NLCafé-n egy olyan témában, ahol lassan elvesztem a fejem, és nem tudom, én vagyok-e a hibás. Kérlek titeket, segítsetek!


Van egy szicíliai barátom (tényleg csak barát). Körülbelül május eleje óta beszélgetünk sokat, sok dologban segített, illetve rengetegszer beszélgettünk nagyon hosszasan- nekem ez az érettségik közti periódusba esett. Igen ám, de amint közeledtek a szóbelik, a legtöbb esetben hajnali 2-4-ig is tanultam, tehát volt, hogy ő írt 20:50-körül utoljára, én pedig rá sem néztem a telefonomra, hiszen tanultam, így legjobb esetben is csak hajnalban tudtam visszajelezni, hogy elnézést, de nem vettem észre korábban az üzeneted. Ez többször is előfordult.


A középszintű szóbeli érettségiket megelőző nap már nem is írtam neki, azt meg pláne nem ígértem, hogy a vizsga után rögtön írok. Múlt hét csütörtökön tettem le a vizsgákat, szerencsére kiváló eredménnyel, de amint megvoltam, hazamentem és azonnal lepihentem, illetve másnap, pénteken sem foglalkoztam semmivel, még a barátaimnak, testvéremnek sem írtam, hanem próbáltam kipihenni az előző hetek lelkiismeretes készülését. 


Péntek este érkezett egy szemrehányó üzenet az említett baráttól, hogy mi az, hogy a vizsgák után 2 napig nem írtam neki, ez neki borzasztóan rosszul esik, és megkérdőjelezi azt is, hogy fontos-e nekem, meg hogy miért nem beszélünk mostanában hosszasan...Nem tudtam hová tenni, hiszen az érettségi nem valami himihumi vizsga, és elhiszem, ha valakinek rosszul esik, hogy (hirtelen?) rövidülnek a beszélgetések, de pontosan tudta, mennyire fontos ez a vizsga, é azt is, mennyire fáradt voltam, és mennyit készültem. 


Különben is, nem ez az első eset, hogy nem tudom hová tenni a viselkedését: mikor egyszer írta, hogy mennyire különleges vagyok, azt írtam neki vissza, hogy mindenki különleges, Angelo- majd sértődötten írt, hogy mennyire rosszul esik ez neki, mintha meghazudtolnám a szavait..


Úgy gondolom, felnőtt fejjel meg lehetne érteni, hogy mostanában nem egész nap a telefonom pisztergálom, hanem elfoglalt és fáradt  vagyok, az egyetem előtt most pénteken kezdem a nyári munkát, heti 5-6 alkalommal 13 óra egy fagyizóban. Tudom, ha valaki annyira naiv és pozitív megrögzötten, mint ő, nehéz megérteni, ha a rendkívül hosszas beszélgetések rövidülnek, na de könyörgöm, nem a lábam lógatom, van életem is! És tudja, hogy oka is van, de úgy tűnik, mintha rózsaszín ködben élne... 


 


Mit tudnék tenni? Ti mit gondoltok erről? Mi lenne a megoldás? Nagyon kétségbe vagyok esve, nagyon kérlek benneteket, segítsetek! :( 

  1. Torolt_felhasznalo_153412
    Torolt_felhasznalo_153412
    2019. július 12. 20:1912.

    Szicíliánál nagyon szép a tenger.

  2. 2018. június 29. 09:1011.

    ...És minél délibb, annál igazabb ez. Telejsen más egy észak-olaszországi pasi, mint egy déli. Volt egy középiskolai évfolyamtársam, ő szerelmesedett össze egy déli olasszal, egy iskolai tanulmányi kirándulás alkalmával, kb 10-esek voltunk akkor, a srác meg talán 19-20. Végül is mindkettő komolyan gondolta a dolgot, vakációkban találkozgattak, stb. Amikor vége lett  a középsulinak, a csaj odament egyetemre, és még a második évben összeházasodtak... Nade: a csaj az egyetemet még elvégezhette, d e a srtác közölte, hogy ne dolgozzon, mert egyedül is el tudja tartania  saládját. A csaj református volt, a  srácnak nem volt elég, hogy reverzálist adjon, elvárta, hogy felvegye a  katolikus vallást. Az anyukája a "szent és sérthetetlen". Talán furcsának tűnhet, de sokszor olyanok, mint a muszlimok, csak keresztény verzióban....  


    Ja egyébként ha déli, akkor azt sem kell elhinni, amit kérdez...Ügyfélként, üzleti partnerként is szörnyűek. Ha neki kell valami, akor ugorj azonnal, meg 5 percenként hívogat telefonon, meg e-mailekkel bombáz. Ha neked, akkor b*szik felvennia  telefont, összevissza ígérget, hazudozik, késik a határidővel, stb. Nem valami fényes a  véleményem róluk...

    előzmény:
    Lédienn (10)
    2018-06-27  19:44
  3. 2018. június 27. 19:4410.

    Tipikus déli mentalitás. Az olasz és a déli férfiakra jellemző,hogy imádják a nőket,úgy tudnak udvarolni,mint senki más,kevés kivétellel mindegyikük nagy macsó.


    Képesek öt perces ismerettség után halálos komolysággal udvarolni,szerelmet vallani és elhitetni még egy csúnyácsak,idősödő nővel is,hogy milyen gyönyörű,különleges szépség és szexbomba. Ez van,ilyen a mentalitásuk. Nem szabad komolyan venni őket. Nem viselik el,ha egy nő visszautasítja a közeledésüket és ilyenkor "halálosan" megsértődnek,de ez nem tarja vissza őket attól,hogy tovább próbálkozzanak.


    A helyi nők ehhez szoktak,ők jól tudják kezelni az amorozókat. Pontosan tudják,hogy mikor lehet komolyan venni őket. Egy tizennyolcéves magyar lányka nem tudja jól kezelni az ilyen szicíliai amorózót,nagy átverés,csalódás is lehet belőle.

  4. 2018. június 27. 12:079.

    Csatlakozom. Nekem sincs az olaszokról túl jó véleményem. Sajnos már odáig jutottam, hogy ha megtudom, hogy az illető olasz, előítéletes leszek és tiplizek azonnal, pedig lehet, hogy az az ember éppen a rendesek közé tartozik (biztos van ilyen is).

    előzmény:
    Sheriff-2 (5)
    2018-06-26  15:17
  5. 2018. június 27. 09:138.

    Hagyd a fenébe, mielőtt jobban belebonyolódsz.


     


    A fodrásznőmnek volt egy szicíliai barátja. Elég gyakran járt ki Siracusa-ba dolgozni is a fodrásznőm, onnan ismerte.


    Azt persze nem tudom, mennyire volt "mély" a kapcsolat, mindenesetre azt láttam, hogy gyakorlatilag terrorizálja, folyamatosan kontrollálja őt a pasi. Kb. óránként hívogatta, ha egy SMS-re nem válaszolt 5 percen belül, már csöngött a telefon, hogy mi van, stb. stb.


    Váratlanul felbukkant a fodrászüzletben, és órákig ott ült és nézte, kivel hogyan beszélget. Attól meg teljesen kivolt, hogy férfi vendégeket is vállal a fodrásznő.


    Elég sokáig tartott, míg sikerült leépítenie. Mert a sima szakítást hónapokig nem volt hajlandó tudomásul venni.


     

  6. 2018. június 26. 21:417.

    Nagyon úgy néz ki, hogy beléd zúgott, illetve energiavámpír a kedves barátod. Egy barát nem tehet szemrehányást úgy, ahogyan írtad, mert ő BARÁT. Ő segít, ha szükséges, érdeklődik, ha ez neked nem esik terhedre, és - hallgat /!!!/ ha a barátja - tehát nem a barátnője - a vizsgák miatt kimerült.


    Kérdés persze, hogy Te mit akarsz. Benned mit indított el a kedves olasz fiú - vagy férfi - közeledése. Mert, ha Te is belézúgtál, csak esetleg nem akarod tudomásul venni, akkor kissé más a helyzet. Kissé, mert először tisztáznod kell magaddal azt, hogy te mit is akarsz. Ha felvállalod a kapcsolatot, akkor ebbe az irányba folytatódhat a kapcsolat. De ha nem - akkor bizony még saját magaddal, illetve az érzelmeiddel kell tisztázni a helyzetet. KÖKEMÉNYEN, mert az érzelmek lavinát indíthatnak el, és ha nincs a kapcsolatnak jövője, akkor minél előbb lépsz, annál jobb...

  7. 2018. június 26. 15:256.

    Délen a Sziciliaiak egészen mások mint az északi olaszok,vagy pedig az ország közepén.Másképen is étkeznek,ami más nemzetre is érvényes.Tehát vedd az én véleményem általánosításnak,amiből kifolyólag érvénytelen.Van egy festő (hmmm.....művész) ? barátom,aki nagyon sok időt töltött ott.

    előzmény:
    Matrjoska (4)
    2018-06-26  15:08
  8. 2018. június 26. 15:175.

    Nekem nagyon rossz véleményem alakult ki az olaszokról,persze általánosságban beszélve,a '60-as években,amokor igazán megismertem őket.Azóta nagyon sokszor beigazolódott.Persze minden ember más,van pár olasz barátom akik a világ legrendesbbjei közé tartoznak.Tehát ismerd meg,és az ő személyét itéld meg.Az én véleményem az hogy a hazudozás/nagyzolás az alaptermészetük egyike,én kulturájuknak nevezem.Ha rendes,akkor valószínű hogy nagyon rendes.

    előzmény:
    Matrjoska (3)
    2018-06-26  15:07
  9. 2018. június 26. 15:084.

    Tehát ,,túláradóként", ,,túl sok pozitivitással és szeretettel rendelkezőként", és ezt a környezetére ráeresztőként tudnám jellemezni..

    előzmény:
    Sheriff-2 (2)
    2018-06-26  14:57
  10. 2018. június 26. 15:073.

    Nagyon kedves pedig általában, inkább úgy jellemezném összefoglalóan a személyiségét, hogy ,,túl sok" , állandóan videóüzeneteket küldözget, de több lánybarátja is van, de nem tudom,hogy velük is egész nap akar-e beszélni, vagy beéri a kevesebbel is...


    És mondom, tényleg elhiszem, hogy van olyan ember, aki a hosszas beszélgetések rövidülése után rögtön rosszra gondol, azt hiszi, nem érdekel téged, mert ennyire a dolgok jó oldalát akarja nézni az életben, kb. mint egy vákuumban,és biztosan nagyon furának tűnhetek így neki, na de könyörgöm, tényleg nem lehet egy kicsit nézőponton kívül helyezkedni, belegondolni, hogy ,,mi van, ha?"? 

    előzmény:
    Sheriff-2 (2)
    2018-06-26  14:57
  11. 2018. június 26. 14:572.

    Zsarnok a köbön.Felejtsd el.Minél gyorsabban,annál jobb.Nem érdekli őt a te helyzeted,csak a saját érdeke.Zsarnokból nagyobb zsarnok lesz,semmi más.

Címlap

top