Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Női életpálya??

qwerqwer
Létrehozva: 2017. szeptember 3. 12:40

Nem, tudom, hogy van-e értelme ide kiírni, de a való életben senkivel sem tudok erről beszélni. Még a pszichológusomnak sem említettem meg, mert nem hiszem, hogy tudna vele bármit is kezdeni..


 


Nem akarok nő lenni. Nem akarok gyereket. Férjet se igazán akarok, mert miért kötözzek valakit magamhoz, aki nem is szeret, csak valamiért (rendszeres szex, házimunka) megéri neki velem lenni? Vagy ha egyszer szeretett is, a szerelem max 1-2 évig tart. Nem akarok házirabszolga lenni, mint az anyám.


 


Nem szeretek gyenge lenni. Nem szeretek lelkileg túlérzékeny lenni. Nem szeretek menstruálni. Nem szeretem, hogy gyorsan elkezdek mindenkihez kötődni, de senki hozzám. Nem szeretem, hogy ha csúnya vagyok, akkor a férfiak szemében egy senki vagyok, ha szép, akkor pedig csak egy becserkészendő préda, aki szex után érdektelen.


 


Oké, megpróbálhatom érdekessé tenni magam, de mire valamennyire sikeres és tapasztalt leszek min 25-28 éves vagyok és sokak szerint egy nő kb addig van toppon, 35 után már nem is létezik. Épphogy csak megtapasztaltam, hogy milyen kicsit csinosnak lenni és pár év múlva elveszítem..Egy férfi még 40 (sőt 50) évesen sem túl öreg, egy nőnek nagyon kis időintervallum áll rendelkezésére, hogy élvezze az életet. Ha férfi lennék gondolhatnék arra, hogy még ráérek akár 30 évesen is találni valakit, vagy ha akkor sem találok, akkor fizetni valakinek. De nőként én nem leszek attól boldog, hogy valaki pénzért velem van. Azt akarom, hogy akarjanak. Küzdhetnék azért, hogy sikeres és gazdag legyek, de minek, ha soha senki sem fog szeretni?


 


Úgy érzem munkahelyen sem vesznek komolyan a férfiak. Ha valami szakmai kérdésük van, inkább egy másik férfihoz mennek, velem maximum flörtölnek. Irigylem a férfiak közötti bensőséges kapcsolatot és a férfiak közötti szolidaritást, ilyet nőknél nem tapasztaltam. Nem az ő hibájuk, de a nőknek folyton versengeniük kell a férfiak kegyeiért. Nem akarom átműtetni magam, mert akkor csak egy torzsszülött féllény lennék mások szemében és egyébként sem akarok férfi lenni, csak nem akarok nő lenni. Valaki érez hozzám hasonlóan? Milyen lehetséges életpályák vannak számomra? Ti hogyan élitek ezt meg? Hogyan ne érezzem magam értéktelennek 40+ nőként?? Hogyan értessem meg magammal, hogy az életem lehet teljes viszonzatlan szerelem nélkül is?


 

  1. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2017. szeptember 7. 08:3453.

    Ebből konkrétan mi nem igaz? Mi sztereotípia? Én ezeket tapasztaltam a környezetemben..Sok férfi kolléga mesélt arról, hogy a barátnője csak szexre jó, ezért szerelmet hazudnak nekik, de egyébként rosszul vannak tőlük és ha nem lenne szex, már rég szakítottak volna stb..Ezeket sok nő nem veszi észre ill. azzal hitegeti magát, hogy a férfi nehezen mutatja ki az érzéseit. (MERT NINCSENEK.) Szerintem nagyon kevés férfi képes a szerelemre, ha képesek rá egyáltalán. Inkább vágyat éreznek, és bármit megtesznek, hogy kiéljék azokat. A vágy csillapodása után pedig kényelemből még mindig megéri együtt maradni a nővel, ha most, főz takarít stb.


    Persze, nem kell megfelelni az elvárásoknak, csak hát annak is lesz következménye. A legenyhébb az volt eddig, hogy a barátnőim hüledeztek, hogy nem akarok gyereket és ez milyen furcsa és abnormális..


    23 éves vagyok és nagyon remélem, hogy tévedek ezekkel kapcsolatban és tényleg csak sztereotípiák..

    idézet:
    qwerqwer (3)
    2017-09-03 13:42:37

    nem nagyon tévedsz


    a nyájba nem kötelező beállnod. csak a te döntésed


    ne vágyd mások elismeréseit


    tanulj magadnak és ha eszesnek szülttél 1x csak élvezed, hogy honnan indultál és hova jutottál


    a pórnép meg le van szarva, hasznád amire kell


     

    előzmény:
    qwerqwer (3)
    2017-09-03  13:42
  2. 2017. szeptember 4. 15:4352.

    Nem téged utálnak, hisz nem is ismernek. Magukat utálják és itt vezetik le.


    Van 1-2 ilyen alkesz semmirekellő, akinek nincs jobb dolga, mint másokat sárba tiporni.


    Ne törődj velük.

    előzmény:
    qwerqwer (38)
    2017-09-03  16:01
  3. 2017. szeptember 4. 15:1451.

    Úgy, hogy az ilyen pacákokat nem tekintjük férfinak, csak pacáknak.


    Kerüld el őket, ne foglalkozz velük, nem ők a mércéd.


    Nem kell mindenkinek megfelelned. Sőt, saját magadon kívül senkinek sem.


    Ki nem szarja le, hogy pár kiskuki mit makog a csajokról? Te nem olyan vagy és nem is kell olyannak lenned, amilyet ők elképzeltek álmaikban. Mert máshol úgysem jutnak jobbhoz.

    előzmény:
    qwerqwer (17)
    2017-09-03  15:03
  4. 2017. szeptember 4. 15:1150.

    Nem agyalnak ennyit.


    Szállj ki az elmédből és inkább élvezd az életed.


    Most még nem veszed észre sajnos, de minden lehetőség adott előtted. Van két kezed, két lábad, egészséges vagy, fiatal vagy. Tiéd a világ. Élj vele.


    Vagy ne. A te döntésed.

    előzmény:
    qwerqwer (15)
    2017-09-03  14:56
  5. 2017. szeptember 3. 22:5649.

    Operaltasdd magad at,ma mar az egyszeru.....talan a biztositod is fizeti???Sok szerencset!!!

    előzmény:
    qwerqwer (43)
    2017-09-03  16:34
  6. 2017. szeptember 3. 22:2148.

    Még valami...


    Miért érdekel az, aki ki akar használni, miért érdekel, aki csak becserkészni akar, miért érdekel, akinek csak a szexre kellenél, miért érdekelnek azok a férfi kollégák, aki Téged nem vesznek KOLLÉGA számba, ...


    A munkahelyen igyekezni kell jól teljesíteni, de csak addíg, amíg belülröl úgy érzed, hogy a Te szénád rendben van. Ha görbén alakulnak a dolgok, a lehetőség szerint gyorsan odébb kell állni, addig pedig valahogy kihúzni.


    Párkapcsolati szinten ugyanaz a helyzet. Ha valaki megtetszik, és veled közösek a céljai, lehet bármiről szó, ha nem ez a helyzet - az illető levegő.


    A lényeg: belülről, a saját énképednek kell rendben lenni. Magadnak felelj meg...magadat szeresd, ne mások elvárásainak akarj megfelelni.


    Talán fel kellene jobban nőni...vagy nem?

  7. 2017. szeptember 3. 21:5547.

    Huhh, érdekes felvetés. Az az érzésem, hogy lelkileg vagy mélyponton, mert csak arról írsz, hogy mi nem szeretnél lenni. Nem akarsz olyan lenni, mint az édesanyád, nem akarsz nő lenni, de férfi sem, nem akarsz kötödni...   


    Azt csodálom, hogy a pszichológusnál ezekről nem tettél említést, de azt még jobban, hogy a pszichológus /vagy pszichiáter/ ezekre nem kérdezett rá.    


    Azon is csodálkozol, hogy a férfiak a munkahelyükön lazábbak...


    Sajnos, nem lazábbak, és az sem igaz, hogy a nők csak 35 éves korukig számítanak. Nem igaz, illetve akinél ez így van, az nem ember. /Attól persze lehet, hogy férfi, de nem ember, akivel nem érdemes foglalkozni./


    Az az érzésem, hogy válságban vagy, amit egy jó szakember néhány foglalkozással helyrehoz, de semmi egyéb baj nincs. Valakitől hallottam, hogy nem azzal kell foglalkozni, hogy mid nincs, hanem azzal, hogy mit kezdesz azzal, amid van.


    Persze én is csak egy amatőr vagyok - igaz, néhány évvel idősebb nálad.


     

  8. 2017. szeptember 3. 17:0746.

    Szerintem ha idegen nyelvet beszelsz  Ezt a temat


    itt is bedobhatnad  / Great Philosophical Problems / a Nagy filozofiai problemak temakoreben. 


    Biztos hogy sok erdekes raflexiora szamithatsz .


    https://www.facebook.com/groups/greatphilosophicalproblems/?multi_permalinks=1753366888037693&notif_t=group_highlights&notif_id=1504392079200578


     


    https://www.facebook.com/groups/greatphilosophicalproblems/?multi_permalinks=1753366888037693&notif_t=group_highlights&notif_id=1504392079200578


     

    előzmény:
    qwerqwer (38)
    2017-09-03  16:01
  9. 2017. szeptember 3. 16:5445.

    Az emberek gyakran osszetevesztik a szerelmet , a romantikus szerelmet es az intimitast.  A szeretetnek  is sok formaja van : barati , ferji, felesegi , baratnoi , csaladi  , erotikus ..... A szerelem az szerelem / Szerelem: a szeretet haromszögletu elmelete és az Eros / Philia / Store / Agape kozotti kulonbsegeket jelent .  A szerelem az egy orom a masik joleteben.


    agyunk az erzelmi mintakat gyerekkorabol hozza. Ez a minta mintak sorozata kiseri vegig valamilyen formaban.

    előzmény:
    qwerqwer (38)
    2017-09-03  16:01
  10. 2017. szeptember 3. 16:4344.

    "....de a nőknek folyton versengeniük kell a férfiak kegyeiért. ...."


    Remelem Te is tudod: a baratsag: Ismerkedessel kezdodik ... Szerelem: az az z érzések cunamijaval indul.


    nem nem erzem hogy versengeni kellene meg azt sem amit Te a nyitoban irtal. Kulon tudom valasztani a szerelmet es a baratsagot.Ugyanis a ketto kozott nagyon nagy a kulonbseg. Intimitasban ugencsak eltoroek. Az igazi szereto mindig BARAT, de az igazi barat az nem feltetlenul szereto. Sokfele baratsag letezik :platoi, uzleti,


    erzelmes, szereto, kollegialis..... Nem szabad keverni a kettot.

  11. 2017. szeptember 3. 16:3443.

    Még két külön kérdésben kiírtam ugyanezt a gyakori kérdésekre, pont azért, mert az elsőre csak 3 válasz érkezett. A többire sokkal több, csak időközben jelentették a moderátornak és letörölte (mert már ki volt írva más kategóriába). Ezenkívül sokan privát üzenetet írtak nekem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (41)
    2017-09-03  16:30
  12. 2017. szeptember 3. 16:3342.

    OFF valoszinu a kepzeseid soran nem vagy csak nagyon keveset tanultal retorikat  vitakulturat. Te jottel egy retorikai felrevezetessel hogy 


    "... s sok nő írt, hogy hasonló félelmeik vannak, csak nem merték kimondani.. "

    Na itt talakozhattal olyanokkal akiknek nincsenek felemeika masik nemmel kapcsolatosan. Ennyi !

    előzmény:
    qwerqwer (38)
    2017-09-03  16:01
  13. 2017. szeptember 3. 16:3041.

    Sokvalasz a gyakorikerdeseken ?????????????????????? Sok no es sok ferfi valaszolt??????


    Rogton lattam ott a szovegedet a Gyakorikerdeseken : 3 valasz van s be akartam tenni a topik kezdetekor azt , amit megfogadhatnal.... de energiavampirnak erezlek es legyintettem : jatsszal , ha jol esik

    előzmény:
    qwerqwer (38)
    2017-09-03  16:01
  14. 2017. szeptember 3. 16:2540.

    A topikindító QWER,ami azt jelenti,hogy nem tudja eldönteni a nemi identitását! Erről szól a topikja és ez a nickje is. Nem biztos abban,hogy férfiként vagy nőként akar élni. 


    Akkor most miről vitatkozunk,miről akarjuk meggyőzni??


    Jár pszichológushoz,pszichiáterhez,akiknek saját bevallása szerint az itt leírt problámájáról nem beszélt,csak a depresszióját emlegeti,azt próbálja kezeltetni. 


    Mivel átveri a vele foglalkozó szakembereket,félrevezeti,hazudik nekik,természetesen kétséges a kezelés sikeressége. De ezzel csak saját magával szúr ki,nem az őt kezelni próbáló szakemberrel. 


    Miért rabolja az ilyen idióta a szakemberek idejét?


     


     


     


     

    idézet:
    Lédienn (34)
    2017-09-03 15:50:04

     " A topikindító QUEER ,ami azt jelenti,hogy nem tudja eldönteni a nemi identitását! Erről szól a topikja és ez a nickje is. Nem biztos abban,hogy férfiként vagy nőként akar élni.   .."


    van benne valami  igaz ez a serdulokorra jobban jellemzo mint az ifju korra , bar ismet a keson erok tabora is  .

    előzmény:
    Lédienn (34)
    2017-09-03  15:50
  15. 2017. szeptember 3. 16:0839.

    Ha valóban jársz pszichiáterhez,akkor ott borogasd a lelkedet! 


    Ne erőlködj,az új nickkel sem tudod hülyére venni a régi fórumozókat!

    előzmény:
    qwerqwer (38)
    2017-09-03  16:01
  16. 2017. szeptember 3. 16:0138.

    Most vagyok ezen a forumon először. Valaki elárulhatná, hogy ez itt a bevett stílus, vagy csak engem utál mindenki valami rejtélyes okból.


    Nem tudom miért kell majdnem minden kommentben lealázni. 


    Ezenkívül csak a gyakori kérdésekre írtam, mert nem tudok más helyet, ahol sok válaszra számíthatnék.


    Ott érdekes módon nem kezdtek el lealázni, sőt a férfiak a leírás nagy részével egyetértettek és sok nő írt, hogy hasonló félelmeik vannak, csak nem merték kimondani..


    Ezzel bennem csak megerősödik az a rész, amit a női szolidaritásról írtam.

  17. 2017. szeptember 3. 15:5637.

    Természetesen QUEER helyesen!

    előzmény:
    Lédienn (34)
    2017-09-03  15:50
  18. 2017. szeptember 3. 15:5436.

    Nem kell ebbol akkora ugyet csinalni.  Romantikus szerelem egy mitosz  .Az egy eros dopamin valasz./ oxitocin, vazopresszin, prolaktin, tesztoszteron , dopamin + empathia compassionate  / Milyen nyelveken beszelsz ?  / "Love is composed of a single soul inhabiting two bodies.” Diogenes 


    / Love = emotion complex consisting of the emotions of two or more people./

    előzmény:
    qwerqwer (27)
    2017-09-03  15:21
  19. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. szeptember 3. 15:5035.

    Jó, fordítsuk komolyra a szót.Idáig csak szépen elviccelődtél a témával.


    Járj továbbra is lélekfürkészhez mert nagyon nagyon szükséged lenne rá, hogy a magad állítólagos 23 évével kicsit többet láss meg mint egy  23 éves bölcsis.


     

  20. 2017. szeptember 3. 15:5034.

    A topikindító QWER,ami azt jelenti,hogy nem tudja eldönteni a nemi identitását! Erről szól a topikja és ez a nickje is. Nem biztos abban,hogy férfiként vagy nőként akar élni. 


    Akkor most miről vitatkozunk,miről akarjuk meggyőzni??


    Jár pszichológushoz,pszichiáterhez,akiknek saját bevallása szerint az itt leírt problámájáról nem beszélt,csak a depresszióját emlegeti,azt próbálja kezeltetni. 


    Mivel átveri a vele foglalkozó szakembereket,félrevezeti,hazudik nekik,természetesen kétséges a kezelés sikeressége. De ezzel csak saját magával szúr ki,nem az őt kezelni próbáló szakemberrel. 


    Miért rabolja az ilyen idióta a szakemberek idejét?


     


     


     


     

  21. 2017. szeptember 3. 15:4132.

    Úgy tudják elfogadni általában, hogy nem egy véglényt választanak párjuknak. Mert mint írtam nem mind ilyenek. Gyerekes, egyszerű gondolkodásra vall olyanokat mondani ,hogy a nők/férfiak ilyenek meg olyanok. Emberek vagyunk, ezerfélék, különböző igényekkel, vágyakkal, célokkal.

    előzmény:
    qwerqwer (17)
    2017-09-03  15:03
  22. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. szeptember 3. 15:3331.

    előzmény:
    sabangela (24)
    2017-09-03  15:14
  23. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. szeptember 3. 15:3230.

    És nem esik rosszul, amikor elkezdesz hozzá kötődni, ő meg már rég túl van rajtad és le se sz*r? Mert velem ez történik és én nem tudom ezt lazán kezelni..

    idézet:
    qwerqwer (27)
    2017-09-03 15:21:44

    Már kezdtél hozzá kötődni?


    Az jobb lenne ha lepottyantana?


     


     

    előzmény:
    qwerqwer (27)
    2017-09-03  15:21

Címlap

top