Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gázsütőben mézest

Torolt_felhasznalo_235715
Torolt_felhasznalo_235715
Létrehozva: 2008. december 6. 18:30

Segítségeteket kérném ismét!

Gázsütőben ki hogyan süti a mézest?

A tésztát már hűtőbe tettem ezért érdekelne ki hogyan keni ki a tepsit?Mivel?

A sütőpapír nálam nem jön be sajna,mindig ráég a süti.

 

  1. 2008. december 6. 20:3419.

    Nekem soha nem sült le,gyorsan sül!!! Nem használok sütőpapírt,a tésztát lisztezni kell rendesen,mert másképpen nem is lehet elnyújtani.

    Én vízzel tele tepsit teszek alulra,ezt kaptam a recepttel tanácsként,nekem bevállt,már jó pár éve így sütöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  2. Torolt_felhasznalo_966330
    Torolt_felhasznalo_966330
    2008. december 6. 20:1918.
    Szilikonos sütőpapir!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  3. 2008. december 6. 20:1617.
    jó sütögetést
    előzmény:
    2flora (16)
    2008-12-06  19:48
  4. 2008. december 6. 19:4816.
    Igen, azok is nagyon jók, és többféle szín van.
    előzmény:
    empatiya (15)
    2008-12-06  19:47
  5. 2008. december 6. 19:4715.
    Én dr oetker marcipános cukormázzal is szoktam. Nagyon szép rajta.
    előzmény:
    2flora (14)
    2008-12-06  19:39
  6. 2008. december 6. 19:3914.

    Legjobban a tojásfehérjével rajzolt minta dobja fel, de írod, h nem lehet tojás.

    Lehet kapni tortabevonót, ami papírzacskóban van, mikróban felolvasztod, nagyon pici lyukat vágsz és szépen lehet vele mintázni,

    vagy csak bekened a süti  tetejét, és mielött megszárad,  ráragasztasz minden féle szines gyöngycukrot. Auchanban láttam több félét.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (13)
    2008-12-06  19:28
  7. Torolt_felhasznalo_235715
    Torolt_felhasznalo_235715
    2008. december 6. 19:2813.

    Köszi!

    A végén ilyen bevonatos tepsiben sütöm,ami könnyű de inkább vajaztam liszteztem alá és ugy néz ki jó lesz,csak ahogy nézem vékonyra nyújtottam a tésztát,de jónak tűnik.

    Én kb 30dkg liszthez tettem 4evőkanál mézet.Igazából nemtudom az sok-e?Ez olyan reci volt amiben nincsen cukor.

    Karácsonyig még sok idő van lesz időm tökéletesíteni a mézes sütést.

    Persze nálunk ez sem egyszerű tej és tojásmentesnek kell lennie.Díszítésre nincsen valakinek ötlete?!

     

    előzmény:
    2flora (12)
    2008-12-06  19:17
  8. 2008. december 6. 19:1712.

    Azt nem tudom, hogy neked milyen tepsit adtak, az enyém zománcos, na abban minden leég. Az alumínium tepsi könnyű.

    A piskótára ráragad a sütőpapír, de szépen le lehet húzni.

    Van olyan mézes recept, ami nagyon sok mézet ír, én már égettem el emiatt.

    Ha a kelt tésztád sikerült, ez is fog. Csak tényleg rövid idő kell neki.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (7)
    2008-12-06  18:53
  9. 2008. december 6. 19:1011.
    Én most sütöttem, sütőpapiron, 150 fokon és 5 perc elég neki, ha fél centire nyújtod. Szép lett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  10. 2008. december 6. 19:0610.

    Ha a sütőpapír ráég a sütire, akkor az nem a megfelelő papír.

     

    Nekem nagyon bevált a Plus közértbe kapható barna sütőpapír.

     

    Most vettem egy másikat is Alufix márkájú ez fehér és a tepsi méretére van szabva. Ez is jó minőségű.

     

     

    Nem szabad magas hőfokon sütni, mert könnyen megég és kiszárad.

     

    Nekem a 150-160 fok közötti hőmérséklet és a 6-8 perc jött be a kisebb formákra.

     

     

    Csináld azt, hogy egy két darabot tegyél a tepsi közepére és végezz próba sütést. Nézd a hőfokot és mérd az időt.

     

     

    Szép aranybarna színének kell lenni a sütinek és nem szabad az aljánank sem megégnie.

     

    Nem kell a legtetejére rakni középpen jó helyen van a tepsi.

     

    Amikor már a próbadarabokkal kitapasztaltad neked hány fokon mennyi ideig kell sütni, rakhatsz több sütit a sütőlapra, de akkor se pakold meg nagyon olyan jó szellősen, mert dagadnak a sütik és ha összeér össze sül.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  11. Torolt_felhasznalo_456359
    Torolt_felhasznalo_456359
    2008. december 6. 18:579.
    En a teflon tepsiben sutom, azt nem kell kikenni, nem ragad oda.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. december 6. 18:568.
    Kend ki a sütőpapírt még vajjal és lisztezd ki utánna. Akkor tuti,hogy nem fog ráégni. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  13. Torolt_felhasznalo_235715
    Torolt_felhasznalo_235715
    2008. december 6. 18:537.

    Sziasztok!

    Köszi a válaszokat!

    Nem a mézes ég oda rá,ezt még sose sütöttem,hanem piskóta,almás,pogácsa ilyesmi.

    Az alumínium az a vastag tepsi amit adtak a tűzhelyhez?!

    Ráadásul totál új a tűzhely.

    A kelt édes tészta már sikerült benne leégés nélkül.

    Mindenképp felülre teszem.

    Hogyan lehet túl sok mézet tenni a mézesbe?

     

     

    előzmény:
    2flora (5)
    2008-12-06  18:44
  14. 2008. december 6. 18:516.

    Max 180 C fokon süsd. Sütőpapírt tehetsz alá, de akkor a tészta nyújtásakor lisztezd meg a tészta alját és úgy szaggasd ki a formákkal. Az a lényeg a gázsütőnél, hogy nagyon forró ne legyen, mert akkor ég meg az alja a sütinek.

    Sok sikert!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  15. 2008. december 6. 18:445.

    Lehet,h nem a papírral van baj. Ha ez mézes, a kiszúrt, vékony tészta, a gázsütőben könnyen megég.

    Lehet: túl sok méz van benne

               sokáig hagytad benn

               

    nekem is megég az alja, mire a teteje szint kap. Azt tapasztaltam, hogy aluminium tepsiben nem ég le. (mint pl. a tortaforma)

    A sütőpapír pedig nagyon jó, nem ragad le.

    Rövid ideig süsd és a legfelső polcon.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  16. 2008. december 6. 18:394.
    Egyszerűen kend ki a tepsit és liszttel szórd ki. (felesleges lisztet ne hagyd benne) Használhatsz zsírt, Rámá-t, mindegy.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  17. 2008. december 6. 18:393.
    Szia! Én mindig sütőpapíron sütöm és nem szokott ráégni. Lisztet teszel alá, amikor kinyújtod a tésztát?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30
  18. 2008. december 6. 18:352.
    Szerintem nem jó féle sütőpapírt használsz!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_235715 (1)
    2008-12-06  18:30

Címlap

top