Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Látomás-fekete alak

csajka01
Létrehozva: 2009. január 25. 16:55

Sziasztok!
Ez nem kamu topic!!!!

Szeretném ha jelentkeznének azok, akik láttak már fura lényeket, szellemeket vagy nem is tudom minek mondani őket!

Konkrétan az érdekelne, hogy látott-e valaki közületek fekete csuklyás alakot! Tudjátok-e mi ez ??? 

Mint kiderült nem egyedül én láttam, már 4 ember van aki látta!
Engem nagyon megrémiszt! Kérem akik nem hisznek a dologban azok ne szekáljanak;mert komolyan gondolom a témát. Sőőőőt orvos is látott és normális vagyok, nincsen se szervi- se lelki bajom!! Még mindig logikus magyarázatot igyekszem keresni a velem/velünk történtekre; de egyre nehezebben megy.....

Majd később benézek, hátha ír valaki. Gondolom vasárnap délután a kutya sem néz erre felé; de hátha..

Igyekszem válaszolni, ha ír valaki

Sziasztok!

200 hozzászólás
 1. 2017. március 16. 00:30200.

  Szia!Nemtudom tudnánk e ebbe a témába beszélni privátban vagy telefonon?   scooby.croma@gmail.com emailen tudunk beszelni illetve.Koszonom

  előzmény:
  agocslaca (189)
  2015-10-10  16:07
 2. 2017. február 11. 20:22199.

  Sziasztok! Több furcsa esetet tudok elmesélni, ami  nem velem, hanem a közeli hozzátartozóimmal történt.Az első eset, amikor életemben ilyesmit hallottam, az a testvéremmel történt meg, aki akkor volt kb 17 éves.Este elaludt a bátyám, és arra ébredt fel, hogy egy fekete köpenyes, fekete csuklyás alak áll az ágyánál, teljesen fölé hajolva. Az arcát nem lehetett kivenni, az arca úgymond egy fekete folt volt, fején csuklya. Azt mondta a bátyám, hogy nem tudja mit akart tőle, de azt érezte, hogy ártani akar neki.Megijedt, és mondott valami olyasmit neki, hogy takarodj innen, erre az a valami elkezdett hátrafelé menni, de testvérem elmondása szerint nem ment, hanem mintha hátulról egy kötéllel húzta volna valami hátrafelé, mintha valami elszívta volna. Karácsony volt, a karácsonyfa az ő szobájában volt a sarokba, a szekrénysora előtt. Ez a valami a szekrénybe húzódott vissza, de eközben hozzáért a karácsonyfához, amiről lesett egy szaloncukor és egy dísz. A dísz össze is törött. Másnap, mikor elmesélte a szüleimnek, hogy mi történt, ők azt mondták, hogy biztos rosszat álmodott. De nem álmodott, mert ébren volt, amikor ez a valami a visszahúzódása közben összetörte a díszt, nem pedig fordítva volt, nem arra kelt, hogy az a dísz már össze volt törve!! Itt jegyezném meg, hogy a bátyám most 47 éves, nem ivott, nem drogozott életében, azelőtt-azóta sem történt vele még csak hasonló sem, családos, teljesen normális ember, aki egyébként nem hisz, és nem is foglalkozik ilyen dolgokkal. 30 évvel ezelőtti eset ez, akkoriban főleg nem volt szó ilyenekről, nem volt horrorfilm, net, stb, és ahogy mondtam, egy épelméjű teljesen átlagos ember.


  A másik eset apu nővérének a férjével történt, aki daganatos beteg lett, pár hónap alatt el is vitte a betegsége. Az utolsó pár napban, mielőtt bevitték a kórházba, a nénje mesélte, hogy feküdt az ágyban a bátya, nézte a falat, és szóról szóra, idézett a bibliából, mintha könyvből olvasná!!  Ebben az a legmegdöbbentőbb, hogy a nagybátyám nem volt hívő, sosem járt templomban, egy imát nem tudott volna elmondani!!! A nénje megdöbbenve mesélte, hogy a szinte magán kívül lévő férje bibliai idézetet mond!! Hát ennyi. Bennem mindkét eset megmaradt, és úgy mint a családom, nem vagyok sem hívő, sem olyan, aki elítéli a hívőket, különösebben nem hiszek az ilyen dolgokban, de ez a két eset biztosan megtörtént. Ha valaki tudja, hogy mit akart az a csuklyás a testvéremtől, és hogy történhet meg olyan, ami a nagybátyámmal történt, az kérem mondja el.

 3. 2017. február 3. 23:01198.

  Üdv Mindenkinek! Az én történetem ez év január 16-án esett meg velem. Anyósom kórházi ágya mellett álltunk egy rokonnal. Értelmetlenül beszélt minden félét. Mondtam neki, hogy itt vagyunk és közelebb hajoltam hozzá. Kezdtem neki mondani, hogy itt van ez a rokon és én. -Közben suhogó hangot hallottam és hűvösebb is lett,  mintha valaki sebbel-lobbal bejött volna a szobába megkeverve ezzel  a levegőt.  -Akkor ezzel nem is törődtem.- A szemem sarkából azt hittem, hogy a sötét ruhában a férjem áll az ágy végében és oda mutattam, hogy Mama itt van a kicsi fiad is. Ekkor a karomat mintha valaki  arrébb tolta volna, -nem ért hozzám, de a karom akaratom ellenére arrébb mutatott- hogy ne az ágy végébe mutassak hanem az ablak felé ahol a férjem állt.  Anyósom pedig olyan hangosan felnevetett, hogy még a száját is befogta magának, pedig előtte össze-vissza beszélt.  Ő mit látott azt nem tudom, de nagyon fura volt az egész.  Másnap reggel anyósom meghalt ekkor  pörgettem vissza az eseményeket és azóta is ezen rágódom. Férjemet  is kérdezgettem és váltig állitja, hogy Ő végig az ablaknál volt.  A szobába pedig nem jött be senki. Nem tudom mire véljem ezt a dolgot?!


   

 4. 2016. december 5. 10:57197.

  Sziasztok! Nem tudom aktuális e még valakinél ez a jelenség,én csak most kerestem rá a témára interneten de már párszor tapasztaltam,sőt a napokban egyre gyakrabban. Éjjelente elég rosszakat álmodok,és mikor megébredek nagyon fura,rossz érzésem van,és meglátok ,először az ajtóban egy magas,fekete csuklyás alakot,olyan mintha egy árnyék lenne de érzem hogy figyel,aztán most már nem az ajtóban látom hanem közvetlenül az ágyam mellett. Annyira megijedek,hogy szinte lebénulok és mozdulni sem bírok,egy hang sem jön ki a torkomon,hogy felébresszem páromat aki ott alszik mellettem. Nagyon ijesztő,és nem tudom hogy mi lehet ez,vagy miért van ez. Kérem,akinek van hasonló tapasztalata,keressen fel emailben:reindlalexandra@gmail.com. Kicsit megnyugtató,hogy nem csak én vagyok ezzel így,mert sokáig azt hittem valami nincs rendben velem. 

 5. 2016. szeptember 4. 22:39196.

  Szia velem kb 10 perce történt hogy a párom arcán egy nagyon ilyesztö arcot látam de nem hiszi el es fekete mozgo csomot látok mint ha valami menne kérlek irj gratics@freemail.hu vagyha valakivel ilyesmi megtörtént


   

  előzmény:
  csajka01 (1)
  2009-01-25  16:55
 6. 2015. december 19. 23:24195.

  Üdv, kedves kundalini! Még csak most találtam rá erre a témára, és csak most láttam a válaszodat, ám igazán felkeltette az érdeklődésem, ezért nagyon örülnék, ha megadnál egy elérhetőséget vagy írnál nekem privátban, mert szeretnék veled picit beszélgetni. Fontos lenne.

  előzmény:
  Kundalini (186)
  2015-09-06  08:45
 7. 2015. november 6. 03:29194.

  Sziasztok! 


  Meg szeretnem osztani en is a tortenetemet. Meg amikor egész kicsi voltam kb 8 eves . Vettünk egy hazat, elkoltoztunk. ( egy egész kicsi lakás volt 5 emberre igy hat elkezdtek a szüleim kiboviteni szavakkal es megcsinálták a felső szintet. Először a noveremmel aludtam nagyon sokáig egy szobaban. Az ablak es az ajtó egymással szemben volt a nővérem épp készülődött elmenni valahova es vádakra a hajat ( ablakba tett egy tukrot es ugy csinálta. Az en agyam az ajtó mellett volt. Folyamatosan hallottuk h valaki benyit a szobaba ezt évekig es annyira életszerű volt h a nővérem a tükörbol látta az ajtót de meg is is hatra fordult megbizonyosodni h bejött e valaki. Evvel kezdődött minden. Majd mikor egyedul voltam otthon mindig féltem éreztem h van valaki nez valaki figyel, nem vagyok egyedul. egyszer egy telinapon édesapámnak kimentünk a kertbe sétálni egyett es láttuk h nyitva vannak az emeleten az ablakok ugy h meg lépcső sem volt hanem csak egy létre de nem járt mar fent két hónapja senki.  Utána , kész lett az en szobám is . Egyszerűen rettegtem ott aludni lenni.  Es az ajtóm mellett es a nappali kozott Megjelent egy fekete alak ilyen arnyekfeleseg es csak en lattam ereztem. Először nagyon megijedtem  de valami oknál fogva utána megszoktam. Olyan volt h o ott van es kész! Nem bánt éreztem. ( de evvel meg is szuntek azok mintha valaki benyitna az ajtón az emeleten való lépj édesek minden) majd talán egy év is eltelt egy éjszaka mentem volna aludni es ugye lattam ereztem. Es valamiert az volt bennem h átkell setalnlm rajta h  megbizonyosodjak róla h mi ez. Figyelem! En atsetaltam rajta utána teljesen kirazott a hideg libabor minden amit eltudsz képzelni es kepzeljetek utána nem lattam soha többet !!! Igy vege lett mindennek bar en mindig tudtam h ez a valami nem bánt amikor mar lattam ezt az arnyekot.  Azt hozza kell tennem h ezt a hazat ugy adta el egy család h a nagypapajaeke volt es o meghalt ott . Talán o volt ott ezt csak azert írom le mert ugy tartják h van olyan h valaki meghalt a házban vagy jo vagy nem egy ember latja ha jo akkor megajándékoz sok mindennel ha rossz akkor bánt !!! Ezt most mondta a kedvesem itt olaszorszagban igy tartják o is mesélte h nagyon sok ismerőse el történt mar ez. 

 8. 2015. november 1. 18:34193.

  Sziasztok! Akkor mar en is irnek ehez a temahoz! Mikor meg kisebbek voltunk noveremmel, kozos szobank volt es az agyunk az ajtoval szembe volt ami uvegeajto volt! Mi is nagyon sokszor szinte majdnem minden ejjel lattunk egy fekete magas alakot es ott alt es nezet minket, sokszor be voltunk tojva! Kesobiekben kulon szobank lett es en maradtam abban a szobaban! Azota eltelt mar vagy jo par ev most 25 vagyok es hala nem lakom otthon mert 17-18 eves koromban intenziven elkezdem erezni dolgokat, a fekete alakot nem lattam de ereztem hogy figyel valaki ,ejjel arra ebredtem hogy hangokat hallok sutogasokat es volt olyan is hogy telen a futott hazban 30 fokban mintha hideg szel fujt volna meg pedig meg ablak sem volt nyitva! Azt hittem megbolondultam anyum meg a szihologushoz is elvitt mert nem mertem mar egyedul lapanal sem aludni, szegyen de volt hogy odabujtam kozejuk 18 evesen! Mar nem lakom otthon azota nem tortent velem ilyen eset de volt hogy otthon aludtam a kozelmultban  es akkor is ereztem! Azota is tortennek fura dolgok otthon es ocsem is mondta mar hogy latott egy sotet alakot a bejarati ajtonal elsuhanni mikor ment volna be a hazba! Szoval nem tudom mi ez de hiszek a lelekvandorlasban!! 

 9. 2015. október 31. 14:26192.

  sziasztok.velem is törtčntek furcsa dolgok.a kissebbik fiam születčse utŕn.elösször apukŕm lŕtta a fekete alakot,2 hónapig kb. Čjszakŕnkčn arra keltünk,hogy az összes ablakot becsukja,az ajtokat ellenörizte,hogy bevan-e rendesen zŕrva.ő azt mondta hogy valami fekete alak be akar mŕszni az ablakon.mi nemnagyon hittünk neki,de ez egyre sürübben előfordult,čs volt hogy reggelig ott vŕrtuk hogy mikor jön,de semmi.aztŕn ůgy alakult egyszer,hogy egyedül voltam otthon a 2 fiammal.sötčtedett mŕr,a kicsi a karomba volt,čs ahogy nčztem kifele az ajtň ablakŕn, egy nagyon magas fekete alakot lŕttam elmeni kalpba,az ajň elött,pŕr mŕsodperc mulva pedig vissza.nagyon megijedtem.akkor egyszer lŕttam,rŕ 2 hčtre a kisfiam agyhŕrtyagyulladŕssal az intezívre került.nem sokat jňsoltak neki.de hŕl istennek tůlčlte,čs semmi kŕrosodŕsa nem lett.azňta nem lŕttuk ezt a valamit.a nagymamŕm mesčlte(ůgy hogy nem mondtam neki a törtčnteket)hogy neki megjelent ŕlmŕba a fekete kalapos,eggy aktatŕskŕval,teli pčnzel a kisfiŕčrt cserčbe.nem fogadta el,de rŕ 2 hňnapra meghalt a 3 čves fia.az čn esetem utŕn,rŕ pŕr čvre pedig az törtčn ,hogy munka utŕn lepihentem,egyedül voltam a lakŕsba,čs egy szőke göndör,vŕlligčrő hajů ember ült mellettem ,fčlmesztelenül hŕttal.mozdulni nem tudtam,de nem is fčltem.ez eltartott 2-3percig měg ott ült,čs elaludtam.azňta semmi ilyen dolog nem törtčnt velem,se a csalŕdtagjaimmal.

 10. 2015. október 27. 11:01191.

  Sziasztok.Tegnap este anyukám ébren az ágyból, már leoltott villanynál látott az üvegajtón belül a szobában egy magas sötét emberformájú alakot, aki őt nézte.Ez mi lehet? Nagyon megijedtem,ez a valami rossz vagy jó? Esetleg ártó? Meg én egyszer (pár éve )láttam az üvegajtón kívül, szintén sötétben egy sötét vagy fekete foltot, alakot, de nem biztos,vagy nem tudom. Lehet csak az agyam játéka volt, vagy a sok horror film hatása (már nem nézek egyet sem)?


  Komolyan, anyukámnak azt mondtam ma, hogy holnap menjünk templomba vagy valami, hátha egy áldás segít.


  Ja, és sajnos nem vagyok megkeresztelve (ez rossz), de hiszek Istenben. És kereszténynek (katolikusnak) mondom és érzem magam.

 11. 2015. október 10. 16:12190.

  Egy két pontosítás, a pongyola fogalmazás okán ( semmikép nem pozitív, mindenképpen ártó  dolog amit érzékeltek.


  A dióhéj még nálam is  j-vel írandó .


   

  előzmény:
  agocslaca (189)
  2015-10-10  16:07
 12. 2015. október 10. 16:07189.

  Sziasztok!


  Talán furán hangzik amit  most írok. 


  A nyitott spirituális csatornákkal megáldott  emberek  hónapok óta érzik hogy egyre több dolog válik érzékelhetővé a szemmel nem érzékelhető  spirituálisan megközelíthető síkok energiáiból.


  A fekete árny megjelenését  több oldalról  közelíteném meg.


  elsősorban  leszögezném  semmiképen  nem  pozitív , ártó, dologról beszélhetünk.


   alvásidőben megjelenő érzékelhető alak esetében:


  Valaki,(élő személy), próbálgatja az erejét, képességét.


  keresi a tudattalanul is nyitott    csatornákkal rendelkező embereket. és - mondjuk  úgy az árnyékát elküldi hozzá. felderíti, megnézi gyöngéit, , félelmet ébreszt.  A félelemben levő embertől pedig igen könnyű energiát lopni. Minél jobban megvagy rémülve annál több energiádat  síbolhatja el.


  Eredmény: fokozott fáradtság, depresszió, rettegés, pszichés problémák kialakulása. Aki találkozott már ilyennel biztos    megtapasztalt néhány érzést.


  Gyakorlatilag egy erős energiavámpír a tér-idő utazás képességével megáldva :( 


  Védekezés nem egyszerű, de mégis. 


  A fény.  pontosabban a gyertyafény.  Nézz körül a szobádban keresd meg a leghomályosabb pontját és tégy oda égő gyertyát.


  A tükör letakarása  éjszakára a lakásban sok éjszakai meglepetést megelőzhet.


  Az imádság:  


  itt nem a templomi  szentekhez stb-hez küldött fohászra gondolok. 


  Őrzőangyala minden embernek van. Kérd a segítségét. , ha nem hiszel benne, akkor egyszerűen csak kérj védelmet az ártó szándék ellen.


  Ezeket megteheted saját magad.  Akinek több segítségre lenne szüksége  itt megtalál.


  2: az árny éber állapotban is látható.


  Na Ez már valószinűleg szellem. Cipeled magaddal, régen-régen.


  Miért csak most látod?


  Most kezd komolyabb gondokat okozni mentálisan és fizikálisan is, tehát az elméd, figyelmeztet. 


  Ezt le kell szedni. Utána meg kelt nézni miként tudott rád kapcsolódni. s megfelelően megerősíteni magadat. Ehhez viszont már segítség kell. 


  A segítő lehet látó,   valaki aki aurafotó elemzéssel, aura kezeléssel foglakozik.  szóval  dióhélyban ennyi.


   


   

  előzmény:
  minka76 (170)
  2012-08-30  11:17
 13. 2015. október 4. 20:00188.

  Vágd ki a macikádat sebesen.A baj nem vele van.


  Aztán holnap  poroszkálj el a dokihoz is.

  előzmény:
  Anna2000 (187)
  2015-10-04  19:52
 14. 2015. október 4. 19:52187.

  Sziasztok tudom elég régi ez az oldal de csak most találtam meg. Na szóval már vagy egy hete úgy érzem mint ha a plüss macim ami.már két éve meg van engem nézne és két napja egy fekete árnyat látok de mikor oda nézek el tűnik mindig csak 3 másodpercre látom és csak néz engem nem csinál semmit.csak néz szerintetek mi vagy ki lehet aki tudja letszi írjon köszi 

  előzmény:
  csajka01 (1)
  2009-01-25  16:55
 15. 2015. szeptember 6. 08:45186.

  Van ugy hogy az ember bepillantást nyer az asztrál sikba.:)

  előzmény:
  FB#699757803493033 (185)
  2015-09-05  23:23
 16. 2015. szeptember 5. 23:23185.

  eszt enis latom de nem alom


   

  előzmény:
  aranyhaj917 (165)
  2012-07-16  15:21
 17. 2015. Április 19. 13:29184.

  nem szabad kétségbe esnünk mert az semmi jóra nem vezet akkor feszültek ingerlékenyebbek zavartabbak leszünk és negítvabbak higgadtnak kell maradnunk 

  előzmény:
  csajka01 (149)
  2009-02-13  14:23
 18. 2015. Április 19. 13:09183.

  Nem vagy egyedül de ilyenkor fel kell kelni és sokáig fent lenni mert akkor ezzel tudni fogod hogy üzen hogy valami baj van velem is ez történt és be igazolódott ez az esemény

  előzmény:
  farina2 (180)
  2014-01-07  00:02
 19. 2015. Április 19. 13:03182.

  Velem is elő fordult ez az álom nagyon meg rémísztet azóta gyakran félve alszom el nem merek el aludni mert félek valami rossz fog be következni !! De én aznap este azt álmodtam meg hogy az egyik család tagom nagyon le épül és be is valosúlt lehet ezzel kapcsolatba akart figyelmeztetni nem biztos hogy ijeszgetni szeretet volna de én akkor is meg ijedtem fel ijedtem és utánna már nem sokat aludtam 

  előzmény:
  csajka01 (1)
  2009-01-25  16:55
 20. 2015. január 24. 18:14181.

  Ördög vagy Angyal?


   


  Ablakon beszűrődik a Hold fény,


  Hallok egy morajló hangot, s jön az ébredés.


  Ajtóban csendben áll egy ijesztő árnyék,


  Érzem végig engem néz.


   


  Arcát nem látom,


  Teljesen átlátszó.


  Mint ha fején kalap lenne,


  Hosszúkás a teste,


  Mint ha rajta kabát lenne.


   


  Árad a gonoszság belőle,


  Sok fájdalommal és szomorúsággal tele.


  Mint ha azt akarná menjek Vele,


  Rettenetes érzés fogott el tőle.


   


  Szemem egy pillanatra lehunytam,


  Már nincs az ajtóban.


  Ágyam mellé torpan,


  S felém hajol lassan.


   


  Szemeim lehunyom,


  Takaróm fejemre húzom.


  Mint ha bármitől is megvédene,


  Azt akarom, hogy tűnjön el végre!


  Testem félelemtől reszket,


  Mozdulni sem lehet.


  Még ha tudnék is, akkor sem merek,


  Csak várom, hogy jöjjön már a reggel.


   


  Elmondtam volna bárkinek,


  De ki hinne egy pár éves gyereknek?


  Szellemekben úgy sem hisznek a felnőttek,


  Engem betegnek hinnének,


  S csak egyet legyintenének.


   


  Pedig van aki még látta,


  Ő is ugyan ezt elmondja.


  Van az életben csoda,


  Miért nem hiszi el senki soha?!


  Ha még egyszer látnám,


  Szemem le nem hunynám.


  Mint ha most is itt lenne,


  Mint ha engem követne...


   


  Már rég nem látom, mert felnőttem,


  Ha látnám, vajon mi lenne?


  Bántana vagy csak továbbra is nézne?


  Ez csak egy magányos lélek?


   


   


   


  Én ezt láttam annak idején. !

 21. 2014. január 7. 00:02180.
  Valaki írjon már valamit ezekről a jelenésekről! Énvelem is megtörtént, örülök, hogy más el merte mondani ill. leírni, így tudom h. nem vagyok képzelődős.
  előzmény:
  csajka01 (1)
  2009-01-25  16:55
 22. 2013. december 28. 12:23179.
  Szia!Én nem gondolom hogy bolond lennél mert velem is történnek mostanábam tegnapkettöt es mondhatom megiedtem
  előzmény:
  csajka01 (1)
  2009-01-25  16:55
 23. 2013. december 28. 12:03178.
  Ja és még annyit hogy én sem álmomban láttam,hanem tegnap este amikor jöttem hazafelé
  előzmény:
  csajka01 (1)
  2009-01-25  16:55
 24. 2013. június 29. 19:20177.
  Sziasztok! Én kb 3 éve találkoztam a "kalapossal" de nálam nem álomként jelent meg ez biztos. Az ágyam szélén ült láttam a haját is (szőke vállig érő göndör)és nagy fekete kalapot viselt. Annyira megijedtem,hogy felkapcsoltam az ágyamnál az éjjeli lámpámat, de természetesen addigra eltűnt. Épp ma találkoztam egy olyan emberrel (élő személy :)) aki kiköpött mása az alaknak. Rákerestem hogy mi lehet ez így jutottam ide,gondoltam megosztom veletek is. Ha esetleg valaki többet tudna róla érdekelne hogy ki is lehet ez a fekete kalapos rém. :)
 25. -1-
  -1-
  2012. szeptember 4. 10:54176.

  Minden álom arról szól, hogy valamit meg kellene tennünk magunkért.

  Éppen ezért minden ami álomban történik úgy kötődik hozzánk, hogy milyen lenyomatok munkálkodnak bennünk pl ez esetben a fekete színhez.

   

  Gyanítom, hogy nem azóta félsz a sötéttől, hanem ennek volt előtte is egy érzelmi töltete.

   

  Ahogy leírtad az álmot, én inkább segítőnek vélem az alakot, bár talán egy olyan segítőnek, aki a te sötét oldaladat képviseli, amitől tartasz, amitől inkább félsz, mint elfogadod segítőként.

  Félreértés ne essék, ez nem kritika, csupán egy felételezés ami a sötét oldalra értendő.

   

  Az, hogy azóta nem jelent meg többé hasonló álom, az inkább arra utal, hogy az akkori dolog megoldódott, amiért akkor ezt álmodtad.

  A mostani érzéseidet az akkori álomhoz gyanítom már az elméddel magyarázod.

  előzmény:
  minka76 (170)
  2012-08-30  11:17
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek