Asztrológiai jegyek és karmák

mamóka67
Létrehozva: 2008. március 30. 08:11

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

16595 hozzászólás
 1. 2019. február 16. 17:5216595.

  Szavazzatok Európa legszebb fájára!


  Magyarországról a 135 éves


   "A pécsi havi-hegyi mandulafa"pályázik az első helyre. 2019. február 28-ig lehet szavazni, de február 22-től már nem lehet látni a szavazás alakulását.


  Sajnos 2 fára kell kötelezően szavazni, én azt javaslom első legyen a magyarországi és a második lehetőleg a legkevesebb szavazatot kapott fa legyen, valamelyik országból


  Az alábbi linken lehet szavazni:
  https://www.treeoftheyear.org/Stromy/Milovany-dub

  Ha a két ország fáját kijelöltük, alul kell a "Szavazás"-ra kattintani, majd megadjuk az email címünket és erre az emailre küldenek egy aktiváló linket amire szintén kattintunk és ezzel érvényesítjük a szavazatunkat.  A hivatalos díjátadó Brüsszelben lesz márciusban.

 2. 2019. február 3. 15:2916594.

  HOLDÚJÉV


  Mint sok helyen  olvashatjátok február 4-én  beköszönt a Holdújév. Mit is jelenthet ez számunkra?


  Ha erre az időpontra kirajzoltatjuk a bolygók állását, azt fogjuk látni, hogy ez az év eléggé kibillent.  Nagyon egy csokorba gyűltek a planéták és azt jelzik, hogy nagyon hangsúlyos lesz ebben az évben mindenki számára a család.   Ha vannak elvarratlan szállak, ki nem mutatott érzelmek, le nem zárt konfliktusok azok most újra felszínre kerülnek és megoldhatjuk őket.  Segítségünkre lesznek az égiek abban, hogy vagy megoldjuk és kibéküljünk vagy le tudjuk zárni ezeket a dolgokat magunkban.


  Az életörömök házában áll a Neptunusz ami arra utal, hogy a most megálmodott és eltervezett dolgaink nem biztos, hogy megvalósulnak.  Azonban, ha vannak olyan álmaink amit már régóta pl gyerekkorunktól dédelgetünk annak most eljött az ideje, hogy megvalósítsuk.  J

 3. 2019. február 2. 22:4516593.

  szia Penelopé!


  te mindig röviden tömören és világosan érthetően írsz! most is!


  köszönöm! :) 

  előzmény:
  Penelopé (16592)
  2019-02-02  14:32
 4. 2019. február 2. 14:3216592.

  Szia !


  Én  a párkapcsolati elemzéseket is azzal szoktam kezdeni, hogy megnézem mindkét félnek a személyiségét. Nézd meg kinek több a kardinális jegyben álló bolygó. Ő lesz a kezdeményező. Kezd a képletkontúrral. A bolygók milyen jegyben állnak a minőségi, dinamikai felosztás szerint , milyen az elemek megoszlása. Nézd meg a Marsot hol áll. Egészében érdemes a személyiséget nézni és abból látod ki a kezdeményező.

  előzmény:
  annaaniko (16591)
  2019-02-01  17:18
 5. 2019. február 1. 17:1816591.

  sziasztok!


   


  új kérdésem: mi utal arra szinasztriában, hogy egy kezdődő párkapcsolat elején kié a kezdeményező szerep? nem arra gondolok hogy általánosságban a külső bolygós fél, hanem hogy a kapcsolat kezdetén, megismerkedéskor. mert nem feltétlen esik egybe - szerintem. 


  köszi!

 6. 2019. január 28. 19:0616590.

  Kedves Andrea !


  Ez jó hír, hogy felismerted ami Neked nem jó az a testednek sem. Szerintem ne tervezgess előre, hogy mi lesz ha munkahelyet váltasz és akkor esel teherbe. Tedd meg a szükségesnek vélt lépéseket és majd szépen történik minden úgy ahogyan történnie kell. Valójában hiába tervezzük meg a dolgokat, mert úgy sem úgy történik minden ahogy kigondoltuk. Mindig van benne valami csavar. Ettől lesz érdekes az élet.  :) Ha még úgy érzed bármiben segíthetünk várunk szeretettel.

  előzmény:
  andrea.spath@egeszsegbolt.hu (16589)
  2019-01-27  18:21
 7. 2019. január 27. 18:2116589.

  Kedves Penelopé!


  Nagyon köszönöm a segítséget!


  A baba miatt nem léptem ez annyit jelent nagyon rosszul érzem magam a munkahelyemen. Váltottam volna már rég munkahelyet csak arra gondoltam hátha mikor váltok akkor esem teherbe az új munkahelyemen  pedig nem igazán tolerálják  ezt nekem. De mostanra rájöttem arra ha kényszerből vagyok valahol és egyébként nagyon rosszul érzem magam az mind a testemre, egészségemre  életemre kihatással van. Nagyon jó tanácsokat adtál ígérem megfogadom őket . Próbálok lenyugodni és a korom miatt nem sürgetni magam. Testben és lélekben is ráhangolódni. Köszönöm a segítséget!


  Andrea

  előzmény:
  Penelopé (16587)
  2019-01-26  11:21
 8. 2019. január 27. 18:0216588.

  Kedves Arany!


  Nagyon köszönöm, hogy megnézted a képletem!


  Hidd el örömmel  lemondanák a munkáról a kisbaba miatt. Már kezdek arra rajönni mi a jó nekem mit kell csinálnom.  Eddig kényszerből nem váltottam munkahelyet pedig nagyon rosszul érzem ott magam. De mostanra megértettem ami nekem nem jó az az egész testemre, lelkemre életemre kihatással van. Váltani fogok ha úgy érzem,hogy lépnem kell. Mégegyszer  köszönöm! 

  előzmény:
  Arany (16581)
  2019-01-24  14:03
 9. 2019. január 26. 11:2116587.

  Kedves Andrea !


  Mit jelent az hogy a baba miatt nem léptél?


  Jupiter nehezíti a gyermekvállalást. Itt a 8 házban lemondást kér tőled cserébe. És igen az 5 házad a Bakban kezdődik és az ura a X házban áll. A Holdad a 6-osban. Napod ugyan Rák, de az is a X házban.  Ezek a jelölők mind azt mutatják, hogy az életedben eddig legalábbis a munka a célok nagy szerepet kaptak. Azt hiszem erre sikerült igazán rá hangolódnod. Ott megélni mindent.


  A sors feladatod a gondoskodás lenne, ami valóban a gyermek vállalással lenne teljes. Azonban kérlek gondold végig mi is az amit eddig célul tűztél ki. 8 házban van a Marsod is. Le kell hát mondanod az egó által kitűzött célról. Főleg gyermekvállalásnál az nem megy Egóból. Kosban van a Jupitered a Marsod és 1 házas Plútód van . Eddig valószínűnek tartom úgy működtek a dolgok az életedben, hogy megvolt a cél és mindent megtettél érte. Küzdened kellett, hogy megvalósuljon, de elérted.  De ez a módszer, hogy „Küzdök, hogy legyen gyermekem „ sajnos itt nem működik.  El kell ezt engedned ahhoz, hogy alkalmassá válj az anyaságra a befogadásra.


  Tudom hogy ez nehéz dolog. egy berögzült módszeren változtatni. De próbálj befelé figyelni. Hétfőnként pl viselj fehér ruhát, légy befogadó így kezdd el megteremteni a babavárást.


  A mikor pedig nem csak rajtad a párodon is múlik. Ne ess kétségbe. A 2 év nem hosszú idő. Tudom, hogy életkorodat tekintve annak tartod, de most türelemmel kell lenned., és hangolódni.


  Ebben a Szolár évedben ami szülinaptól szülinapig tart most azon van a hangsúly, hogy át tudd gondolni eddig mit és hogyan csináltál és az hová vezetett. esélyt kapsz így ennek rendezésére.


  Remélem valamennyit tudtam segíteni.

  előzmény:
  andrea.spath@egeszsegbolt.hu (16580)
  2019-01-24  08:08
 10. 2019. január 25. 18:5616586.

  igen, az egy ilyen hatás. de érezhető azonos nemmel is. :) akkor minek nevezed?
  figyelj, ha keressük, holtbiztos, hogy megtaláljuk azt, ami igazolja amit akarunk. a kérdés az, hogy aztán a mindennapokban működik-e?
  szóval javaslom, próbáld ki. nem veszíthetsz.


  ugyanezt mondom mindenkinek, aki bármilyen elképzelésre keresi az asztrológiai igazát. megtalálja. a kérdés az, hogy ez működik-e majd a valóságban.
  tanítják, hogy utólag mindenre megvan a magyarázat. ez igaz, mert amikor már tudjuk, hogy a sokezer analógiából mit is keresünk és milyen árnyalattal, akkor már meglehet találni.
  addig pedig inkább élni kellene, mert amit a sors hoz, úgysem lehet elkerülni és ha futunk előle, akkor szemből adja, ha meg kergetjük, akkor átloholtatja az életet és végül üresen bámulunk, hogy jé, valójában mindig is itt volt. csak már késő. :)


  senki sem az asztrológiáról akarok lebeszélni! ez fontos. hanem a megfelelő használatára próbálok utalni.


  Kvinkunx: nem oppozíció! csak úgy tűnik elsőre. ez a legkönnyebb megélése a gyakorlatban. de ha valami okból már jobbak vagyunk, mint születésünkkor az adott témában, akkor lehet, hogy trigonnak éljük és hozza az eseményt. vagy ellenkezőleg, nem vagyunk olyan közepesek sem belőle: kvadrát és akadályoz. egyik sem jó, sem rossz, mert trigonnal simán lehetünk gyomorfekélyesek, vagy kvadráttal boldogok.

  előzmény:
  annaaniko (16585)
  2019-01-24  15:50
 11. 2019. január 24. 15:5016585.

  igen,   nem akarok abba a hibába esni hogy egy dolgot kiragadjak - az egészet nézem.  az szerencsére nem rossz  :)


  5. házba eső aszcendensről olvastam még hogy hirtelen fellobbanó érzés. ??


  amiket említesz, olyan nincs nálunk. de a szimpla szimpátia is jó alap nekem.


  Penelopé mellékelte az egyik kommented részletét a kvinkunkszokról - az nagyon jó volt :)   azt írod, szinasztriában oppozícióként vehető.  azóta sokat összeolvasgattam még ebben a témában. nagyon összetett, mert sokszor az oppozíció pont hogy jó, a kvinkunksz pedig épp úgy lehet ismeretlen és érthetetlen, mint izgalmas és érdekes, vagy vonzó vagy idegen    - jól gondolom?

  előzmény:
  Arany (16584)
  2019-01-24  15:19
 12. 2019. január 24. 15:1916584.

  nem ezt mondtam. :) lehet belőle örök kapcsolat, de azt nem a kezdeti lángolás fogja tartani, hanem a közös cél, amit együtt visztek. ennyire egyszerű. csak mégis, szörnyen nehéz - mindannyiunknak. és néha meg könnyen megy. 


  a szaturnuszt és az uránuszt a vénusszal nézzed. az uránuszi megrázó, a szaturnuszos pedig segítő, átölelő, ha nem kvadrát. 


  ha a bolygók szerint összeilletek, akkor még ott van az is, hogy a radix szerint miféle párra van valójában szüksége a két félnek. és ennek mi lesz a következménye... 


  például lehet, hogy olyan helyen áll valami, hogy adnod kell érte, hogy együtt legyetek. vagy jön a baba és cserébe megy az egyik nagyi. mondjuk. de nem ijesztgetni akarlak, csak ezek is benne vannak a lángolás következményében. 


  de persze nem kötelezően. :) de ha asztrológiával foglalkozol, akkor inkább legyél nagyon óvatos és nem biztos, hogy kellene nézned a párod képletét. tapasztalatból mondom, nagyon el lehet szúrni, mert azt hisszük, hogy tudjuk - csak, hát ez a miénk és önmagunkkal sokkal nehezebb objektívnek lenni, mint egy idegennel, akinek éppen csináljuk az elemzést. 

  előzmény:
  annaaniko (16583)
  2019-01-24  15:02
 13. 2019. január 24. 15:0216583.

  köszi Arany!   :) 


  egy ismerős ismerőséről van szó, hallomásból, képekből, elmesélésből "ismerem" ,  nagyon szimpatikus, megfogott. a születési adatait tudom, ezért gondoltam megnézem "mit szólna hozzám"?


  úgy gondolod ezek szerint hogy az első látásra kapcsolatok nem olyan tartósak?


  akkor miből tudható meg, milyen hatást gyakorolunk valakire az első találkozás után? jó, nyilván vegyem fel vele a kapcsolatot és megtudom  :D   és radixban?


  köszi! :)

  előzmény:
  Arany (16582)
  2019-01-24  14:50
 14. 2019. január 24. 14:5016582.

  kedves annaaniko! 


  a szinasztriában sincs olyan, hogy csoda. :) lehet egy ember számára egy szűk orbiszos mars vénusz, ami megrázza. de jöhet az uránusz felől is, vagy éppen a szaturnusz kapcsolatból is. általában úgy van, hogy ha nagyon belehabarodunk valakibe, akkor annak az a célja, hogy valamit változtassunk az életünkben. aztán ezen változás után majd jön a kérdés, hogy hogyan tovább? mert a szerelem nem fog kitartani örökké, csak addig, míg adott változás során két ember meg nem ismeri, el nem fogadja egymást. ekkor viszont már az jön elő, hogy mi lesz a közös céljuk? mondjuk három évvel később. ezt hívják majd párkapcsolatnak. 


  ha pedig csak azért jön, hogy szétválasszon két embert, akkor el is fog múlni szépen, miután megtette a dolgát. 


  javaslat, ha ezt azért kérdezed, hogy keresd, akkor ne tedd. ha benne vagy, akkor meg inkább éld meg és érezd jól magad. amíg kalkulál az ember az átélés helyett, addig valószínűleg hazudik magának. bocsánat az őszinteségért. 

  előzmény:
  annaaniko (16579)
  2019-01-23  18:07
 15. 2019. január 24. 14:0316581.

  Kedves Andrea!


  néztem én is a képletedet és az lenne a javaslatom, hogy tedd fel magadnak a kérdést, hogy miről tudnál lemondani a gyerekért? 


  üzletről, szerelemről? mit adnál oda érte? neked kell döntened. 


   

  előzmény:
  andrea.spath@egeszsegbolt.hu (16580)
  2019-01-24  08:08
 16. 2019. január 24. 08:0816580.

  Kedves Mamóka és Penelopé!


  Segítségeteket  szeretném kérni baba várás ügyben. 2 éve próbálkozunk babával 1 éve már lombikprogrammal is.


  Tudnál nekem segíteni körülbelül mikor látsz esélyt erre? A gyermek házam bak talán ezért is ilyen nehéz. A munkahelyem nagyon rossz már réges régen léptem volna csak a baba miatt nem tettem. Születtem 1975.06.28.10:32 Budapest. Sajnos a korom is azt jelzi nincs sok időm már. 


  Nagyon köszönöm a segítséget!


  Andrea

 17. 2019. január 23. 18:0716579.

  szia Penelopé!


   


  írtad, bátran kérdezzek, hát most megtenném, új kérdésem lenne  :O


  mi mutat arra szinasztriában hogy "szerelem első látásra"? hogy az érzelmek nem fokozatosan, hanem minden előzmény nélkül hirtelen alakulnak ki?  miket nézzek milyen árulkodó jeleket? 


  köszönöm!   :)   


   

  előzmény:
  Penelopé (16574)
  2018-12-26  14:47
 18. 2019. január 19. 17:1216578.

  Kedves Helga !


  Ebben az évben a hangsúlyt a kötelességek kapják életedben, amiből jut bőven. A Jupiter most fel is nagyítja ezeket a dolgokat, tehát többnek érezhetsz mindent, mint ami. Érdemes most végiggondolni mi a célod . Mind az amit és ahogyan teszel , ahogyan szervezed a napjaidat az életedet, mennyire segítik elő céljaid elérését.  A munkával és a betegségekkel hogyan állsz? Ott  minden rendben? Nem vagy túlhajszolt esetleg?


  Meg kell szabadulnod régi, korlátozó szokásaidtól és magatartásmintáidtól. Ahhoz, hogy új életet élhess, fel kell adnod néhányat azok közül a dolgok közül, amelyek biztonságot és kényelmet jelentettek neked.


  Találhatod most magad ellentmondó körülmények között. Figyelj arra, hogy ne támasz túlzott elvárásokat sem magad sem másokkal szemben.  Látni a Szolárodban a családban történő változást és azt is, hogy a partnered részéről korlátokat élsz meg.  A  következő éved még a családdal való foglalatosság lesz, de aztán előtérbe kerülnek a céljaid. Nagy előrelépés ha ki tudtál lépni a szeretői  viszonyból.  


  A figyelmedet egy kicsit a 12 házadban álló Skorpió Holdadra irányítanám.  Milyen volt a kapcsolatod a mamáddal, ez hogyan mutatkozik meg a gyermekeiddel való kapcsolatban és a férfiakhoz fűződő viszonyodban?  Esetleg emlékszel  valami eseményre kb  14-15 éves korod körül  ami érzékenyen érintett?

  előzmény:
  Helga (16576)
  2019-01-17  13:49
 19. 2019. január 17. 19:3416577.

  Kedves Helga !


  Pontosan 6 órakor születtél? Természetesen nézem Neked. 

  előzmény:
  Helga (16576)
  2019-01-17  13:49
 20. 2019. január 17. 13:4916576.

  Szia Penelopé!


  Szeretném , ha segítenél nekem 1975. 12. 01 reggel 6 órakor születtem Szentesen, ha időd engedni adnál az elkövetkező időszakra előrejelzést. Nagyon nehéz időszakot élek meg, a férjemtől válófélben vagyok, három lányomat nevelem egyedül és ráadásul egy nős férfi szeretője voltam hosszú ideig. Nagyon karmikusnak tűnt a kapcsolat sokszor voltam a mennyországban és a pokolban is. Beszorultam a helyzetbe, nehéz volt kilépnem belőle. Úgy érzem ezt a kapcsolatot sikerült lezárnom, de még nem telt el elég idő, hogy biztos legyek benne.


  Előre is köszönöm segítséged.

 21. 2019. január 12. 16:2016575.

  Nagyon Boldog Új Évet kívánok minden kedves fórumozónak !!!


  A 2019 a Merkúr éve lesz, ami valójában majd március 20-tól indul.  De mivel már 3 hónappal előtte megkezdődik a ráhangolódás azt hiszem aktuális lehet beszélni róla.


  A mitológiában Merkúr az istenek hírnöke, az asztrológiában pedig a kapcsolódás, az intellektus, az értelem bolygója. Az istenek fürge követének a mitológiában két arca van: közvetítésével megkaphatjuk a gyógyírt, de a kalandorokat is segíti útjukon.


  Ráadásul most a Halak jegyében lesz és együtt áll a Neptunusszal. Így mindenképpen jobb az óvatosság.  Itt ugyanis megnehezíti a döntéseket, a hétköznapi ügyintézést, ügymenetet. Ezért különösen ajánlom, hogy ügyintézéseknél, szerződéskötéseknél fokozottan figyeljünk oda. Több diszharmónikus időszak is lesz az évben ezért egyszerűbbnek találom, ha azt az időszakot emelem ki ahol harmonikusan tudnak működni dolgaink.  Más időszakban legyünk óvatosak körültekintőek. Gondoljuk meg mielőtt véleményt nyilvánítunk, figyeljünk az időbeosztásra, tartsunk kontrollt a kiadásokkal, és ami még fontos fokozott óvatossággal közlekedjünk akár gyalogosan akár járművel.


  Harmonikus időszakok: Május 22-Junius 04 és augusztus 30- szeptember 14


  A Merkúrhoz kapcsolóik a tanulás , azaz segítségével könnyebben tudunk vizsgázni, a tanulás is jobban megy. Ide tartozik a  kommunikáció, a tárgyalási készség, kereskedelem, mozgás, a rövidebb utazások, közlekedés.


  A Merkúr azonban könnyelművé is tud tenni.  Illetve hozzá tartozik a csalás, a trükkök, megtévesztések is. Ezért tanácsos mindig átgondolni mielőtt valamire igent mondunk.

 22. 2018. december 26. 14:4716574.

  Kedves Annaaniko !


  Köszönjük az elismerő szavakat. :) Ha még bármiben segítségedre lehetünk szívesen látunk !


   


  Kellemes ünnepeket kívánok !!!

  előzmény:
  annaaniko (16573)
  2018-12-15  23:44
 23. 2018. december 15. 23:4416573.

  Szia Penelopé!


   


  egyetlen helyen sem láttam még ilyen szépen és érthetően leírva, mint amit te mellékeltél!


  köszönöm nagyon!!  :)  :)


  utánanézek azoknak amiket mondtál. autodidakta tanultam asztrológiát és szívesen tanulom egyedül - ha van jó irodalom mellé.  a te hozzászólásod az!   :) 

  előzmény:
  Penelopé (16572)
  2018-12-10  20:18
 24. 2018. december 10. 20:1816572.

  Kedves annaaniko !


  Én nagyon szeretem Pauline Stone Kapcsolatok asztrológia Karma és Stephen Arroyo könyveit. Sajnos a neten nem talátam még én sem jó anyagot. Azt hiszem ehhez egy jó tanár kell és sok gyakorlat.


  Foglalkozol asztrológiával ?


  A kis csapatban Arany szokott a szinasztriával kapcsolatban válaszolni. idézem szavait. : 


  A kvinkunx a szinasztriában is úgy jelenik meg, mint szembenállás. A két fél úgy látja egymást, mint oppozíciós fél. Természetes az ellenállás a másik iránt, küzdelmekben kell megérteni, hogy a másik nem ellenfél, csak a szembenálló tükör. Ha sikerül megoldani a konfliktusokban adott jellemzőket, akkor átalakul a jelzett kapcsolati rész harmonikus változatnak. Ha nem, akkor eldurvulva kvadrát jelleggel élhetjük meg a másik fél dolgait. 


  A karmikus lehetőség ebben az, hogy megoldható, habitus és fejlettség alapján az ügy, és nem kötelezően marad meg, mint mondjuk a kvadrát esetén a konfliktus lehetősége. 


  Ebben merül ki a karma vonal. 

  előzmény:
  annaaniko (16571)
  2018-12-08  01:44
1 2 3 4 5

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek