Asztrológiai jegyek és karmák

mamóka67
Létrehozva: 2008. március 30. 08:11

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

16377 hozzászólás
 1. 2018. január 23. 16:4916377.

  Vagy érdemes lehet valami filmes statiszta munkát is bevállalni, ha az a személyiségedhez közelebb áll. Vagy művészkedni valamit...

  előzmény:
  Müge (16376)
  2018-01-23  16:37
 2. 2018. január 23. 16:3716376.

  Alapvető szabály, hogy ami eredetileg nincs benne a születési horoszkópban, az tranzitban sem hat. Tehát lehet, hogy rád ez a tranzit nem hat olyan erősen - ezt tetudod eldönteni.


  Szerintem a Neptunusz a DC-n hozhat "neptunuszi" embereket pl. - tehát olyanokat, akiknek Halak érdekeltsége van, vagy neptunuszi jellegzetességei: ködös-zavaros, szemfényvesztő, szélhámos, részeges, spirituális beállítottságú, angyali, akiért áldozatot kell vállalni vagy aki saját maga vállal áldozatot (segítő foglalkozású vagy elesett ember), művészek, filmes szakmában tevékenykedők, vizes szakmák képviselői (tengerészek, hajósok pl.)... 


  Nagyobb eséllyel tapasztalhatod, hogy átvágnak a boltban, vagy hogy zavaros szerződést kötsz, és ez utólag derül ki persze. Mivel a DC szembenáll az Aszcendenssel, ezért ez a tranzit az 1. házadra, tehát a megjelenésedre, a személyiségedre is kihathat - de a Neptunusznak pont az a hátulütője, hogy te erre nem látsz rá tisztán.


  Ha erősen érzed a hatását, akkor érdemes saját magadnak spiritualitással, önkénteskedéssel foglalkoznod, hogy elkerüld az egyéb negatív hatásokat és inkább a magasabb szinten éld meg a tranzitot - csak pl. ha a spiritualitást választod, akkor némi kritikával közelíts felé, nehogy kóklerek csapjanak be.

  előzmény:
  manda10 (16375)
  2018-01-23  16:04
 3. 2018. január 23. 16:0416375.

  Sziasztok! Tenyleg csunyan kibabraltak velunk... :(


  Kedves Fejtok! Arrol mi a velemenyetek,mit kezdhet az eletemmel egy tranzit Neptunusz a DC-n? Mar evek ota ott szambazik,elore, retrogradul,elore, retroban, egyre inkabb azt erzem, hogy sajnos, es meg legalabb ket evig ez igy fog menni. (Halak DC)


  Koszonom! m


   


   

 4. 2018. január 23. 11:4216374.

  Szia Mamóka!


  Sajnos nem tudok privit írni, így ide írnám a kérdésemet.


  Még tavaly kérdeztelek munkahely ügyben és akkor azt válaszoltad, hogy a képletem szerint ezen a munkahelyen kellene maradnom. Majd rájönnek, hogy jó munkaerő vagyok és a siker nem marad el. Azóta is itt dolgozom továbbra is közfogiban és imádom a munkámat, de sajnos a kolléganő akiről írtam priviben egyre elviselhetetlenebb, amit én is elég nehezen viselek már el. Lassan oda jutok, hogy homeopátiás feszültségoldót kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy a képletem szerint még tartsak ki? Persze azért nézelődöm és keresek más céget, de sajnos eddig nem sok sikerrel.


  Köszönöm: Timi Bp., 1969.12.11. du. 12:20


   

 5. 2018. január 21. 15:0716373.

  Kedves mamóka .Szomorú számomra is az ami itt történt az utóbbi hónapokban.A ráncfelvarrás igencsak elhúzódott és a privát levelezésünket nem kaptuk vissza .A kérdésemre,hogy meddig tart még ez az egész,én sem kaptam választ.A legrosszabbkor jött minden,mert nekem is nagy szükségem lenne a segítségedre!Miért kell mindent elrontani ami jó,ami eddig jól működött?Ez is egy költői kérdés,tudom. További szép napot kívánok mindenkinek.

  előzmény:
  mamóka67 (16371)
  2018-01-16  00:02
 6. 2018. január 16. 11:0516372.

  Attól tartok Mamóka, hogy a privát levelezés funkció a legutóbbi "ráncfelvarrással" megszűnt. 


  És igazából senki nem kap újabban semmilyen választ itt a fórumon, ez valószínűleg azért van, mert az NLC már csak afféle megtűrt tagoknak tekint minket, mivel egy teljesen új rendszerben fogadja a hozzászólásokat kizárólag a saját cikkeihez.


  A rendszer a következő, mint nagy nehezen kiderítettük: az NLC cikkek más oldalakon is "reklámozódnak", tehát pl. egy NLC cikk linkje felugrik a hvg hírportálon is, vagy a startlapon stb. - és onnan is jönnek ide emberek a Disquss nevű alkalmazáson keresztül szólhatnak hozzá a cikkekhez, de a Fórumra már nem jönnek be, csak az adott cikkig jutnak el általában. Ez azért jó az NLC-nek, mert a cikkek max. két-három napig látszanak a hírfolyamban, így nem kell nagyon moderálgatni sem, meg a szervert sem terheli meg az a néhány hozzászólás.


  Hát ide jutottunk, ez van. Ne legyenek illúzióink, minden szándékosan történt. Örülhetünk, hogy még nem szűnt meg teljesen a fórum.

  előzmény:
  mamóka67 (16371)
  2018-01-16  00:02
 7. 2018. január 16. 00:0216371.

  Kedves csoport látogatók!


  Mindenkitől elnézést kérek, aki írt nekem a privát postámba, és nem kapott tőlem választ, de ismét nem enged fel az nlcafe. 


  Nemsokára 10 éves lesz a topik, de sokszor el vagyok zárva a saját fórumomtól, sajnos.Indoklást nem kapok. :( 


   

 8. 2018. január 7. 19:2716370.  Kedves Detti !


  Elnézést a késlekedésért, de elkezdődött a munka és mellette kevesebb az időm. 


  Nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy „mit tartasz a legnehezebb pontnak”. Ugyanis mindig minden attól függ, hogy milyen rezgésen éljük meg. Hogy maradjunk a Halak analógiájánál. Lehet valaki kiszolgáltatott  áldozat és lehet az a személy aki az elesett kiszolgáltatott emberekről gondoskodik. És ugye nem mindegy melyik megélési formát választjuk, hogy mennyire vagyunk tudatosak.


  Én a képletedben változatlanul azt tartom „nehéznek” , hogy magaddal foglalkozz.  Sokkal fontosabb a társ, és az hogy Ő mit szeretne. És képes vagy mindenféle áldozatra is. A pokol bugyrait is megjárod.  Végsőkön azt értem, hogy akár az ereidet is képes vagy felvágni. Olyan mélységeket jársz meg a bizonytalanság miatt.  Nagyon fontos számodra a társ, és mások adják az önbecsülést. Én ezt látom a legnagyobb feladatnak, hogy vállald önmagad, és fontos légy magadnak.


  Mit értek a Halak Jupiter megélésén?  Itt a belső út megtalálása a cél.  Ne Te légy az áldozat, hanem Te segits az elesetteknek. Forditsd meg a szereposztás. Sokan választják Halak Jupiter állással a pszichológusi pályát pl, vagy valamilyen lelki segitőt.


  Nagyon jók és mélyreható megérzéseid vannak ezt érdemes íróként, vagy segitőként megélned.


  Most mivel foglalkozol? Tele a 3 házad igy nem csodálom, hogy sokat utazol.

  előzmény:
  Detti (16368)
  2018-01-02  00:26
 9. 2018. január 2. 00:2816369.

  A halak jupiter megélésénél mire gondolsz? 

  előzmény:
  Detti (16368)
  2018-01-02  00:26
 10. 2018. január 2. 00:2616368.

  Kedves Penelopé!


  Köszönöm, hogy írtál. Lenne néhány kérdésem még.


  Hogy látod a férjemmel való kapcsolatom alakulását? Van karmikus kötődésünk? Buta kérdésnek tűnhet 21 év után, de összeillünk, szükségünk van egymásra, vagy hátráltatjuk egymást és teher vagyunk ? Elvágyódik ő tőlem ? Tudjuk egymást segíteni? Mit értesz azon, hogy mit tennék meg a kapcsolatunkban a békességért? Mit értesz végsőkön? 


  Az én képletemben mit tartasz a legnehezebb pontnak és mit látsz lehetőségnek?


  A férjem képletében a siker elérését, íróként, munkahelyi vezetőként mennyire látod? Mi ami neki a legnagyobb teher, és mi az, ami lehetőség?


  Előre is köszönöm válaszodat 


   


   

  előzmény:
  Penelopé (16366)
  2018-01-01  20:18
 11. 2018. január 1. 20:1916367.  Ami még szembetűnő. Nagyon sok a levegős jegyed.  A föld jegyek pedig üresek.  Ellensúlyozásra jó ha sokat vagy a természetben, ha állatokat növényeket gondozol.


  A sok levegő ellensúlyozására pedig megtanulni relaxálni, meditáni, lekötni a szellemi energiákat tanulással, olvasással, irással, spirituális irányba mozdulással.


  Tudom ajánlani a Jógát is, ami segít a testi lelki egyensúly megtalálásában, megtanit a helyes meditácóra, befelé figyelésre.


  Fontos még a Felszálló holdcsomópont. Mindkettőtök képletében a Nyilas 5 házban van.  


  Ez is azt jelzi mindkettőtöknek, hogy most ebben az életben a belső út a fontos. A nyilas jegye is jelzi, hogy a szellemi elmélyülésre kell a hangsúlyt helyezni.


  Meg kell tanulnod magad elfogadni. Megtalálni saját határaidat. Mi az ami Te vagy és mi az ami már a Másik.  Bármennyire szeretünk valakit és bármennyire szeretnénk vannak dolgok amit csak Ő maga tud megoldani saját belső munkával.


  Az elfogadás, a befogadás képességét ki kell terjesztenie saját magadra is. És ha jó dolgok érnek,  ne merüljön fel benned az érzés, hogy “nem érdemlem meg”.

  előzmény:
  Penelopé (16366)
  2018-01-01  20:18
 12. 2018. január 1. 20:1816366.  Kedves Detti !


  Ami leginkább eszembe jut a képletedet nézve és soraidat olvasva, az a megfelelési kényszer és az áldozati szerep.


  Nagyon fontos számodra az anyagi (Bika MC) és az érzelmi (Rák Hold) biztonság. Az utóbbi időben mindkettő megingott ezért érthető, hogy a poklok poklát élted meg. Elveszett az összes kapaszkodó.


  Férjednél és nálad is látom az áldozati szerepet.  A férjed nem azt a hölgyet nem tudja elengedni, hanem a szenvedést.


  Fontos lenne mindkettőtöknél a szenvedés elengedése. És a Halak Jupiter más módon való megélése.   A Rák Szaturnusz is mindkettőtök képletében ott van. Meg kell teremteni a belső békét ahhoz, hogy meglegyen a lélek védett biztonságérzete. Ez a befelé fordulással érhető el, meditációkkal.  Mindkettőtöknél  a 12 házban áll ezért fontos hogy segitsétek egymást a magány választásában.  Itt nem a párkapcsolati magányra gondolok. Mindkettőtökben ott a félelem és a megmagyarázhatatlan bűntudat, ami előző életből hozott. Az jó ha újra együtt járjátok a természetet és át tudjátok élni annak harmóniáját.  Neked a Holdad még jobban erősiti  érzékenységedet. Jó megélése ha az az asztrológia felé fordulsz.  Jó megérzéseid vannak amit itt tudnál hasznositani és másokon segiteni ebben megélve a segitő szándékaidat.


  A Rák Hold miatt érdemes még édesanyáddal való viszonyod átgondolása is. Mennyire tudsz tőle érzelmileg leválni. Annak ellenére, hogy a testvéreddel jobb a kapcsolata mint veled, milyen lelki kötöttség maradt fenn.


  Mi mindenre vagy képes azért, hogy az általad igényelt békéhez közelebb kerüljetek, hogy megoldj konfliktusokat? Képes vagy a végsőkig is elmenni? Hol fontos a béke megteremtése? Kint vagy bent? Képes vagy lemondásokra?


  Nagyon szépen írsz és a képletedben is  látszik az irodalmi munkásság lehetősége.  Érdemes lenne írnod.


  folyt köv.

  előzmény:
  Detti (16355)
  2017-12-31  13:40
 13. 2018. január 1. 20:1516365.

  Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek !!!


  előzmény:
  Müge (16362)
  2017-12-31  21:28
 14. 2018. január 1. 10:3316364.

  Kívánom, hogy idén is minden úgy alakuljon az életetkben, hogy a lehető legkevesebb fájdalom árán többek legyetek, mint tavaly voltatok 

 15. 2018. január 1. 00:4316363.

  Sőt, nagyon örülök, hogy "beleütöd az orrodat" Annak pedig méginkább, hogy hosszú idő után, ismét itt vagy köztünk!

  előzmény:
  Müge (16362)
  2017-12-31  21:28
 16. 2017. december 31. 21:2816362.

  BÚÉK neked is Mamóka és a topiklakóknak is!


  Nem akartam nagyon beleütni az orrom a topikba, de az asztrológiában nehéz megállni, hogy ne nézzünk meg még egy fényszöget... meg még egyet... meg még egyet...

  előzmény:
  mamóka67 (16361)
  2017-12-31  21:01
 17. 2017. december 31. 21:0116361.

  Végre sikerült belépnem a saját topikomba! :) 


  Nagyon sok szeretettel kívánok minden asztrológiát kedvelő társaimnak Boldog Új Évet.


  Remélem ebben az évben én is már aktívabb tudok lenni. 


  Köszönöm mindenkinek, aki ebbe a szép munkába besegít.

 18. 2017. december 31. 15:2816360.

  Ezt a Chiront a férjed úgy tudja még gyógyítani magában (immár a főnöknő segítsége nélkül), ha ő is segít mások karrierjében, segít felépíteni önmagukat, megtalálni a hivatásukat.

  előzmény:
  Müge (16359)
  2017-12-31  15:20
 19. 2017. december 31. 15:2016359.

  A férjednek a 6. (munka) házába esik a főnöknő Jupitere, ami teljesen normális, hiszen a Jupiter egy nálunk nagyobb, általában jóságos mentort, szellemi vezetőt is jelenthet. Ami felerősíti ezt a hatást a férjedre, az az, hogy ő a Holdját, tehát érzelmi energiákat visz a munkahelyére.


  A másik, hogy a férjednek ugyan Kosban kezdődik a 10. háza, de majdnem az egész Bika jegy is benne van, szóval a hivatására egyértelmúen jó hatással van a nő Napja, Vénusza. És ahogy nézem, a főnöknő Merkúrja a Kosban éppen a férjed Chironját közelíti (szinte végig a 84-es Bika napjegy alatt a Merkúr a Kosban marad), amivel gyógyíthatja, és elmondásod szerint gyógyítja is a férjed sérült karriertörténetét (az eddigi mellőzöttségét).

  előzmény:
  Detti (16356)
  2017-12-31  13:55
 20. 2017. december 31. 14:0816358.

  külső körön én belsőn férjem...

 21. 2017. december 31. 14:0616357.

  Az én MC-m a bika...

  előzmény:
  Detti (16356)
  2017-12-31  13:55
 22. 2017. december 31. 13:5516356.

  A férjem MC-je kos, IC-je mérleg.

  előzmény:
  Müge (16354)
  2017-12-31  13:25
 23. 2017. december 31. 13:4016355.

  Nagyon szépen köszönöm . Azért is írtam ilyen sokat magamról, hogy könnyebb legyen bizonyos bolygóállásokat, házakat, konstellációkat értelmezni, helyes írányba indítani. Ahol tudtam, évet is írtam.


  Nem vagyok ilyen bőbeszédű, nem is fordul elő többet, csak a fórumot olvasva úgy láttam, akik többet tudtak-mertek magukról írni, azok fejtése pontosabb lett.


  A férjem volt főnökéről csak annyit udok, hogy  1984. májusában született Székesfehérváron, Bika napjegyű.


  Nagyon vidám napot kívánok 

  előzmény:
  Penelopé (16352)
  2017-12-31  12:57
 24. 2017. december 31. 13:2516354.

  De végülis azt mondtad a férjed főnökéről, hogy Bika jegyű, nem? A férjednek meg Oroszlán az aszcendense - esetleg nem Bika az MC-je? Mert ez lehetne egy magyarázat pl.

  előzmény:
  Detti (16351)
  2017-12-31  11:50
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek