Ti mire gondoltok közben?

tapsifüles
Létrehozva: 2005. június 20. 09:33
Nagyon szeretek különféle zenéket hallgatni, és, ha olyanok a körülmények, lehunyom a szemem és a zene hatására, a hangulatát átvéve különféle történetek kezdenek kirajzolódni lelki szemeim előtt. Ezeket sok minden befolyásolhatja, pl. ha a számnak van szövege (akár magyar, akár idegen nyelvű), vagy, ha van videoklipje.
Arra lennék kíváncsi, kinek milyen asszociációi vannak, mikor éppen a kedvenc számát hallgatja.
Íme most az enyém: Norah Jones – Don’t miss you at all (itt hatott rám a szövege, ezért leírom)

Norah Jones: Don’t miss you at all

As I sit and watch the snow
Fallin' down
I don't miss you at all
I hear children playin' laughin' so loud
I don't think of your smile

So if you never come to me
You'll stay a distant memory
Out my window I see lights going dark
Your dark eyes don't haunt me

And then I wonder who I am
Without the warm touch of your hand

And then I wonder who I am
Without the warm touch of your hand
As I sit and watch the snow
Fallin' down

I don't miss you at all
I don't miss you at all
I don't miss you at all

"December közepén, egy hóeséses szombaton késő délután a szobában ülök az íróasztalom előtt. Hallom, ahogy a hátam mögött a kandallóban pattog a tűz, és közben elgondolkozva nézek ki a félig elfüggönyözött ablakon. A szomszéd gyerkőcök éppen hóembert építenek, össze-vissza viháncolnak, miközben próbálják elhelyezni a répát a hóemberen… Mosolygásra késztetnek, ahogy közben megfürdetik egymást a hóban, hógolyóznak, vagy éppen a hóban csücsülve nevetnek a többieken. De megrázom magam, és visszatérek ahhoz, amit idáig csináltam: levelet írok Neki, a Férfinak. Ránézek a félig telerótt papírlapra, majd hirtelen a kezemben lévő töltőtoll önálló életre kel, szélsebesen szántja a papírt, míg végül a lap aljára érve bevégzi feladatát. Szokásomhoz híven újra elolvasom az irományomat, és mire a végére érek rájövök, csak annyit kellett volna írnom: HIÁNYZOL!"
584 hozzászólás
 1. 2018. augusztus 14. 11:49584.

  Kedves Kosaras!

  Sajnos egy picit ki kell ábrándítsalak - én nem ezekre a megoldásokra gondoltam. Egy pici segítség lehet talán, hogy nem a Jazz+Az klip képi világában kell keresni a megoldást, és nem is a dalok szövegében... Remélem így már kicsit közelebb vittelek... ;)

  A Te dalodat eleve imádom, egyszer még nyertem is vele valamit az egyik rádióban (rövid részlet alapján kellett kitalálni, melyik dalról van szó, ez a Modjo dal pedig elég jellegzetes).
  Hogy mik lehetnek a közös pontok? Pl. a 2 fiú 1 lány felállás, a közös autózás (még az autóban való elhelyezkedés is hasonló), és talán még az a tény is, hogy valamit a tulajdonos engedélye nélkül kezdenek el használni (a Jazz+Az klipben a hajót kötik el, a Modjo klipben pedig a zenészek hangszereit kezdik el használni).

  És én már előre adok Neked egy újabb feladványt - ez egyáltalán nem lesz nehéz, sőt :) Az előadó elég megosztó, nem is minden dal tetszik tőle, de ez valahogy annyira szép, bőr alá mászós, hogy nem tudtam nem ezt feladni... :)

  Szépséges további nyarat!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (583)
  2018-08-03  13:46
 2. 2018. augusztus 3. 13:46583.

  Kedves Tapsi!


   


  A megoldásid helyesek, mind a kettő, a ruhára én már nem gondoltam, de a dobozra és a keresztre igen. A feladványoddal kapcsolatban több ötletem is van (egy biztos: egy ez csodálatos magyar zene), de....


  1) A klip végén a lány narancssárga ruhája.


  2) Mind a két dalban duót énekelnek.


  (ha egyik sem, akkor kérek egy kis segítséget)


  Azonban nekem elég határozottan eszembe jutott egy klip amit fel is adnék neked. Régi nagy kedvencem, több hasonlóság is van, szerintem hosszú felsorolást tudnál írni, elég lesz egy (pár) is..:-)


   


  Üdv: K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (582)
  2018-07-17  10:06
 3. 2018. július 17. 10:06582.

  Kedves Kosaras!

  Nálad is ott a találat, az őrületre, őrültségre gondoltam a két zene kapcsán! :)

  És akkor most az általad adott klip -
  1. a "dobozos" helyszín mindkét klipben
  2. a + jel mindkét klipben (Björknél a kamera közepén, a Cardigans klipben a "dobozok" oldalán)
  3. esetleg még Björk ruhájának anyaga, valamint a Cardigans klipben táncolók ruhájának anyaga
  Többet most nem találtam, remélem ez így elég! ;)

  Az én feladványom szerintem nagyon könnyű lesz, én most ezt adnám Neked. A filmet nem láttam, csak részleteket belőle, egyszer majd szeretném végignézni, mert megvan a maga hangulata szerintem, ez az adott dalból is érződik.

  +1: A hétvégén koncerten jártam Veszprémben és teljesen elvarázsolt a hölgy és a "bandája", nevezetesen Joss Stone. Íme egy kis ízelítő, bár nem biztos, hogy a Te stílusod, de ez így utolsó számnak a koncerten nagyon jól esett. (Maga a dal olyan 1:49 körül indul be, de az egész koncert hangulata már a videó elején érződik...) :)

  Szépséges nyári napokat!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (581)
  2018-06-19  18:10
 4. 2018. június 19. 18:10581.

  Kedves Tapsi!


   


  Telitalálat! :-) Hát persze, hogy a képregényes megjelenítésre gondoltam, szerintem mesteri mind a két klip. Az én ötletem a Te fogalmadra, az őrültség, őrület, téboly, stb...:-) Björk eleve egy "érdekes" művész...(Ha nem találtam el, akkor kérek egy kis segítséget, hogy ki tudjak keveredni ebből az őrült helyzetből....:-))


   


  Az én feladványom most nem lesz olyan bonyolult, az első pillanatokban ez a klip jutott eszembe, amikor megláttam a Björk klipet....Mivel sokat segítettem már ezzel a mondattal is, így legalább 2-3 közös pontot kérek...:-)) Íme, egy "ütős" zene...


   


  + 1 ráadás a 90-es évek elejéből, talán kedvel(t)ed ezt a zenét. Nem a leghíresebb számuk, de (nekem) buli(s)


   


  K.

  előzmény:
  tapsifüles (580)
  2018-05-30  17:47
 5. 2018. május 30. 17:47580.

  Kedves Kosaras!

  Igen, az allergia szezon már szerencsére véget ért (legalábbis nekem), betört a nyár, a gyerekeknek lassan vége a suli, indulnak a nyaralások, na de persze ne szaladjunk ennyire előre... :)

  A megoldásod helyes volt, a szuperhősre gondoltam.
  A Te feladványodon sokat gondolkodtam, többször végighallgattam és végignéztem, van pár tippem, remélem közte van a megfejtés:
  1. ötlet: a képregényes megoldás a klipben
  2. ötlet: mindkét klipben van falra mászás

  Egyelőre más nem jutott eszembe...
  Azért én is adnék egy feladványt, hátha eltaláltam a Tiédet: én ezt találtam Neked és kihangsúlyozom, hogy elsősorban egy fogalmat keresek, ami mindkét számra/klipre érvényes.

  Szépséges nyári napokat:
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (579)
  2018-05-14  19:03
 6. 2018. május 14. 19:03579.

  Kedves Tapsi!


   


  Mire odaérek, hogy válaszoljak, már vége is van az allergia szezonnak (legalább is remélem) és tombol a nyár, vagy nem (?) de az idő elég nyárias.


  Nos, az első megoldásod a helyes, azaz a "lánc" volt az én gondolatom (azért a harmadik ötlet tényleg nagyon vad..:-), kinézel belőlem ilyet? talán a steampunk után bármi lehetséges....:-)). 


  A Te feladványodban - szerintem - a szuperhős vagy annak ruhája/figurája lehet a közös. Egyébként éles volt a váltás, de nem kellemetlen, ez egy olyan bohókás, de jó kis zene Eminemtől.


  Az én feladványom (lehet, hogy volt már, de nem baj, nem lehet elégszer meghallgatni) egy régi kedvenc, talán kicsit "keményebb hangvételű" az előadótól...A megoldással kapcsolatban kihangsúlyoznám, hogy nem szuperhős (egyik sem), nem autó, tehát nem személy vagy tárgyi "dolog"..:-)...inkább...


   


  Kellemes gondolkodást.


   


  K.


   


   

  előzmény:
  tapsifüles (578)
  2018-04-19  14:50
 7. 2018. Április 19. 14:50578.

  Kedves Kosaras!
  Sajnálom, most meg én tűntem el egy kicsit, de próbálok újra visszatalálni... :)

  Először is igen, az első megoldásod a helyes, a mérgezett szerelemre gondoltam.

  Másodszor pedig - az általad adott Chainsmokers-Coldplay szám eleve nagy kedvenc a szövegével és a klipjével egyaránt. Hogy mi köze lehet az Alice Cooper számhoz? Íme pár megoldási ötletem:
  1. A chain (lánc) szó - Alice Cooper-nél többször szerepel a dalban,  a Something just like this-nél pedig a zenekar nevében.
  2. A kiss (csók) szó - Mindkét dalban többször is szerepel (míg Alice Cooper-nél a vad, szenvedélyes, "mérgező" csók, addig az általad adott dalnál a sóvárgó, tiszta szerelem csókja - fúúú, de költői voltam :D)
  3. Na, ez a legelvontabb gondolatmenet - Alice Cooper keresztnevéből nekem felsejlett az Alice in Wonderland (Alíz Csodaországban) történet, ami amolyan mese, kb. mint a Chainsmokers dalban említett "mesék" (Superman, Batman és a többiek).
  Persze én az első kettő valamelyikére tippelek... :)

  Nagyon remélem, hogy valamelyik megoldásom helyes lesz, mert én már megtaláltam a következő feladványt - ezt. OK, tudom, elég éles váltás, de azért van valami, ami összeköti a két dalt. ;)

  Egyébként meg beindult a tavasz minden szép és kevésbé szép mellékhatásával. Gyönyörű zöld és virágzó minden, melegebb van, amit imádok, de közben elindult az allergia szezon, így beindult a köhögős-szénanáthás-vörösszemes periódus, ami persze nem a legkellemesebb. De ezt ellensúlyozza a napsütés, amire már nagyon vártam... :)

  Szép napokat Neked!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (577)
  2018-03-18  22:20
 8. 2018. március 18. 22:20577.

  Kedves Tapsi!


   


  Én is örülök, hogy itt vagyunk..:-)


  Nos, a megoldásod helyes, bár kicsit túl is gondoltad, mivel "csak" a csillagokra gondoltam. A feladványoddal kapcsolatban megint sokat gondolkodtam. Több ötletem leírom, de ha nincs köztük, akkor kérek némi rávezetést.


  1) A címben is véltem felfedezni hasonlóságot, úgy mint mérgezett (fertőzött) szerelem vs. méreg.


  2) Mindkét klipben sokszor elhangzik az érintés szó és persze a szerelem is.


  3) A Cooper klipben a vörös zászló a tüzet jelképezni, ami jelen van a Soft Cell klipben is......vagy talán valami másra gondoltál?


   


  Az én feladványom egy nagyon kedves zene, amit gyakran meghallgatok.


   


  Hó? Igen megint van hó, mint már évek óta március közepén. Fura ez az időjárás mostanában...


   


  K.

  előzmény:
  tapsifüles (576)
  2018-03-02  09:45
 9. 2018. március 2. 09:45576.

  Kedves Kosaras!

  Örülök, hogy újra itt "vagyunk" és játszunk! :)

  A megoldásod a feladványommal kapcsolatban helyes, az erős sminkre gondoltam (de persze az elmúlással való küzdelem is venne van a pakliban).
  Meghallgattam és megnéztem a feladványodat - szerintem a mindkét klipben jelen lévő ablakból látszódó csillagos égbolt lehet a közös pont. Egyébként annyira nem tartozik a kedvenceim közé a dal, de az vitathatatlan, hogy az akkori korszak meghatározó zenéje.
  Remélem helyes a megoldásom, mert nekem is megvan az új feladványom - nem hinném, hogy nehéz lenne. Sokat hallgattam annak idején, nekem tetszett a dallamos, mégis kemény rockos vonal. :)

  Szép, havas hétvégét Neked!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (575)
  2018-02-17  13:32
 10. 2018. február 17. 13:32575.

  Kedves Tapsi!


   


  Hát persze hogy folytatjuk, csak egy "kis" szünetet tartottunk/tam..:-)


  A megoldásod helyes, hát persze, hogy a pókháló. Az a Cure klip azért elég durva, nekem súrolja a 18-as karikát a horrorisztikus elemek miatt. A Te feladványoddal kapcsolatban két ötletem van: az egyik a smink, "erős" smink, a másik ötletem tartalmi jellegű: küzdelem a halállal, az elmúlással. Remélem legalább az egyik jó megközelítés lesz.


   


  Az én feladványom egy olyan zene, ami libabőrössé tesz sok-sok embert, ha meghallják (engem is), persze nem a mai tizenévesek. Erről van szó. Kíváncsi vagyok, hogy ismered-e/tetszik/teszett-e és hogy mi lehet a közös pont....:?


   


  K.

  előzmény:
  tapsifüles (574)
  2018-02-14  14:34
 11. 2018. február 14. 14:34574.

  Kedves Kosaras!
  És igen, folytatjuk! :)
  A megoldásod helyes, a visszatekerés volt a közös pont a Freestyler és az Enigma klipben.
  Szerintem pedig a Te Cure-os feladványodban a pókháló volt a közös az Enigmával (de akár említhetném még a vörös rúzst is, de szerintem a pókháló lesz az).
  Nekem a Cure-ra ez a válaszom, szerintem nem nehéz rájönni a megoldásra... :)

  És igen, DM koncerten járhattál! Ahogy már többször írtam, nem vagyok nagy Depeche Mode fan, de azért azt meg kell hagyni, hogy a kritikák szerint még mindig jól nyomják, és hatalmas rajongótábora van Mo-on.

  Szép délutánt, remélem lesz jobb idő is mostanában és a nap is kisüt majd...
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (573)
  2018-02-05  08:43
 12. 2018. február 5. 08:43573.

  Kedves Tapsi!


   


  Köszönöm a segítséget, így sem volt könnyű megtalálni a folytatás helyét, de sikerült!..:-). Azzal kezdem, hogy az akkori megoldásod helyes, azaz a metró volt a közös pont. A Te feladványodban a "visszatekerés" lehet a közös, hiszen az Enigma klip végig "visszafelé" megy, míg a Freestyler-ben is van ilyen rész. (ez is mekkora zene!!!).


  Az én feladványom egy klasszikusnak mondhat, az "alternatív kategóriában...na ezt jól kitaláltam....:)


   


  +1 feladvány: Találd ki hol voltam pénteken?

  előzmény:
  tapsifüles (565)
  2017-05-17  10:36
 13. 2018. január 17. 10:20572.

  Ó, már csak reménykedtem, hogy nem tűnsz el végleg és egyszer még válaszolsz, és talán a játékot is folytathatjuk! :)

  Ha kell egy kis "súgás", az 565. hozzászólásban találhatsz segítséget arról, hol tartottunk éppen a játékunkban... ;)

  Szép napot:
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (571)
  2018-01-16  16:35
 14. 2018. január 16. 16:35571.

  Kedves Tapsi!


   


  Az eltévedt vándor (zenei vándor..:-)) visszatért. Én már nem kívánok boldog ünnepeket, késő van már ahhoz. Remélem jól teltek, sőt már ki is pihented az ünnepek fáradalmait..:-)


  Én folytatnám a zenei játékunkat, de ahhoz még fel kell vennem a fonalat. Rajta vagyok, dolgozom rajta.....


   


  Addig is "csak" egy kis mostani kedvencem: fülbemászós, vicces, kellemes...:-)


   


  K.

  előzmény:
  tapsifüles (570)
  2017-12-24  23:02
 15. 2017. december 24. 23:02570.

  Nagyon boldog ünnepeket, sok-sok pihenést kivánok!


  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (568)
  2017-08-21  11:51
 16. 2017. október 14. 11:48569.

  Kedves Kosaras!

  Azóta sajnos véget ért a nyár és itt az ősz - újraindult a mókuskerék, a suli, a munka, és minden egyéb. Ezért, bár állandóan ott volt a fejemben, hogy írni kéne, de nem jutottam el odáig.
  De majd most! :)

  Meghallgattam a zenéidet, és igen, elég vegyes a felhozatal... Az első és harmadik dalt én annyira nem szeretem, a másodikat a Wild world-öt annál inkább. :) A negyedik "zenéd" viszont tényleg elég "ütős"... :) Olvasgattam az alatta lévő hozzászólásokat, és többen is úgy fogalmaztak, belőve biztosan nagyon tuti. Hát, nem tudom, csak ezért nem fogok a drogokhoz nyúlni, mindenesetre elég érdekes "felfedezés"... :D

  Mostanában nem igazán támadtam meg új és érdekes zenék, reggelente munkába menet a lejátszómon a régebbi zenéket hallgatom, pl. ezt. Nagyon finoman ki tud kapcsolni és eléri azt, hogy ne érezzem, mennyi mindennel kell aznap foglalkoznom.

  Azért idővel jó lenne, ha vissza tudnánk térni a játékunkhoz, lassan már nem is tudom, ki mire mit is adott... ;)

  Kellemes napsugaras őszi hétvégét kívánok!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (568)
  2017-08-21  11:51
 17. 2017. augusztus 21. 11:51568.

  Kedves Tapsi!


   


  Háát igen, tombol a nyár..:-) Szerencsére olyan sokfelé voltam nyaralni, több hétig, hogy szinte zenét sem volt időm hallgatni..:-), de újra itt. 


   


  A játékunkhoz rövidesen visszatérek, most én is "csak úgy" osztanék meg pár gondolatot, zenét. 


  - Despacito: egyértelmű sláger, nekem is tetszik. Sajnos ezzel is az fog történni, mint oly sok jó zenével (lehet hogy már meg is történt), hogy felkapott sláger révén óránként 3-4-szer hallható a rádióban, a vízcsapból is ez folyik, megunják az emberek és már szinte "ciki" lesz egy "lejárt lemezt" hallgatni...pedig nagyon jó zene.


  - Shape of you: u.a. mint az előző pontban. Egy kis érdekesség, ami számomra fura. Nincs a zenében basszus. A mai világban ez szerintem ritka, mert a legtöbben erre építenek. Sokaktól hallom, hogy nem is értik, hogy ez a szám miért lett sláger. Hát szerintem pont ezért (is).


  A másik két dalod nekem is újak, olyan "jól meghallgatósak", egy kis idő el tudja dönteni, hogy fenn maradnak-e a szűrőn. 


  A ráadás: Something Like This: nagy kedvenc, olyan "megérintős", elgondolkodtató, vicces, szóval nagyon jó. 


   


  Én most egy kicsit nosztalgikus és lírikus zenéket hallgatok (kivéve egyet):


  Ez a dal egy nagyon régi régi zene, gyerekkoromból emlékeztem rá halványan, aztán egyszer csak rátaláltam (talán egy lány is eszembe jut róla).


  Egy másik lírikus... 20-25 évvel korábbról. Huhh, de régen volt, pedig mintha tegnap lett volna...talán sorkatona voltam egy eldugott laktanyában messze az otthonomtól....


  Hasonló korszak, de kicsit más stílusú ez a dal. Nagyon kedvelem. 


  A kivétel, ami nem lírikus, inkább érdekes "valami". Nem zene, de még ipari zajnak sem mondanám (fontos előkészítő szakasz, hatásszünettel......................................). Nem tudom milyen stílus (majd utánaolvasok), de olyan érdekes a hatása, mert 'azé fülbemászó. Semmilyen felelősséget nem vállalok az esetleges felmerülő károkért...:-)


  "Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a műsorszám a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz, továbbá a személyiséget károsító lehet"


  Íme...


  Mi a véleményed? ...:-)...(főleg az utolsóról...)


   


  K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (567)
  2017-07-17  16:12
 18. 2017. július 17. 16:12567.

  ... úgy látom javában tombol a nyár, és ezáltal az uborkaszezon is itt a topikon...


  Úgyhogy stílszerűen most hoztam pár nyári dalt, amit mostanában sokat hallgatok.


  1. Természetesen ezzel kezdem - a nyár egyértelmű slágere. Mindig szerettem a latinos hangzást, jól táncolható és kellemes-simulós szám.
  2. Ez a dal egyszerű, de valahogy nagyon megfogott - semmi különös, nem túlcicomázott, mégis talán az egyszerűségében rejlik az ereje, na meg a klip is tetszik.
  3. Ezt nemrég a nyaralás alatt hallottam először, rádióból is nagyon fincsi és érzéki volt, de a klip rádobott még egy lapáttal Shakirával.
  4. Ezt is csak nemrég hallottam, és bejövős lett.


  És, ami a legjobb, hogy a 4-ből 3-ra még zumbázni is tanulok, így valahogy még közelebb érzem magamhoz a dalokat. :)
  Mindegyik dal tökéletes arra, hogy napozás közben a tengerparton a szememet lehunyva hallgassam és ringassam magam rájuk...


  A +1 dalom meg ez: valahogy megnyugtat...


  Neked hogy tetszenek ezek a dalok?


  Szép nyarat, sok-sok napsütést és boldogságot! :)
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (564)
  2017-04-25  12:56
 19. 2017. május 23. 12:46566.

  :) :)
  Most vettem észre, hogy a nyuszira panaszkodom, miközben én is "tapsifüles" vagyok... :)
  De, ha jobban belegondolok, még akár hihetőbb is, hogy egy másik nyuszi fogságába estem... :)


  Szép napot!

  előzmény:
  Kosaras (564)
  2017-04-25  12:56
 20. 2017. május 17. 10:36565.

  Kedves Kosaras!

  Az a fránya nyuszi nálam is járhatott és foglyul ejtett, most próbálok szabadulni a karmai közül... :)

  A megoldásod természetesen helyes - a "no good/bad" volt a fő gondolatmenetem. :)
  Az általad adott és a Michael Jackson klipben szerintem a metró, az aluljáró lehet a közös, remélem nem lőttem nagyon mellé. ;)


  Én a következő dalt találtam, lehet, hogy volt már egyszer, de van valami közös benne a Freestyler-rel...

  Ja, és a plusz dalod - imádom, elsősorban a képi világát, azzal együtt az igazi! :)

  Szép, napsütéses napot!
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (564)
  2017-04-25  12:56
 21. 2017. Április 25. 12:56564.

  Kedves Tapsi!


  A "felrázás" pont jókor jött (óriási zenék!). Az történt, hogy elrabolt a nyuszi......is........, de újra itt vagyok.


  A feladványodon sokat gondolkodtam, többször megnéztem mind a két klipet, aztán egyszer csak figyelmes lettem a címekre: "No good" = "Bad", eltaláltam?


  A Te megoldásod helyes, a hasonló hangulat, hasonló hely volt a közös.


  Maradjuk a 90-es években (éppen a végén: 1999) ami a klipeket illeti. Akkoriban ez a zene "nagy durranás" volt, de talán még ma is hallani elvétve.


   


  +1 ráadás, egy akkori "agykiürítős"..:-) Szigorúan képi világgal együtt.


   


  K.


   

  előzmény:
  tapsifüles (563)
  2017-04-19  14:00
 22. 2017. Április 19. 14:00563.

  ... jöttem egy kicsit felrázni a topikot, na meg ezt a fránya szeszélyes áprilist... :)


  Ezzel, na meg ezzel :)


  Szép napot! :)
  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (561)
  2017-03-16  11:15
 23. 2017. március 22. 11:51562.

  Kedves Kosaras!


   


  Örülök, hogy eltaláltam a repülést, és természetesen Te is eltaláltad a fejhallgatót. A "mayday" nekem nem ugrott be, de örülök, hogy megemlítetted, mert most újra belegondolva ez is egy teljesen reális közös pont lett volna... :)


  A "Push the tempo" egyszerűen zseniális, ma a dal is kedvenc, de a klippel együtt fergeteges, én mindig szakadok rajta. :)


   


  Az általad adott Prodigy szám természetesen ugyanúgy nagy kedvenc, a közös pont talán a hasonló klip helyszín (elhagyott raktárépület, vagy teremgarázs) lehet.


  Én erre a következő dalt adom, nem hiszem, hogy nehéz lenne a megoldás... :) Ez a "rövidebb" verzió, ennek van egy kb. 18 perces változata is...


   


  Szép napot Neked:


  Tapsi

  előzmény:
  Kosaras (561)
  2017-03-16  11:15
 24. 2017. március 16. 11:15561.

  Kedves Tapsi!


   


  Elismerem, hogy a vonat jobb ötlet volt, mint az én egyszerű gondolatvitelem...:-), de néha szigorúnak kell lenni. Természetesen Te is eltaláltad a repülést.


  Ha hiszed, ha nem, pont pár napja jutott eszembe a "Push the tempo", amit meg is néztem. Persze jót szórakoztam újra a klipen és a Members of Mayday is nagyon tetszett. Ha nem adod fel másodiknak a Fatboy klipet, akkor azt mondtam volna, hogy a "Mayday" a közös pont, ugyanis, ez egy repülésben használatos kifejezés (nem tudom, hogy ez mennyire közismert), amit vészhelyzetben használnak. A Foo Fingres klipben is vészhelyzet volt, hiszen a pilóták nem voltak urai a helyzetnek. Mivel a második klipben nem volt tipikus vészhelyzet, ezért a fejhallgatóra terelődött a figyelmem. Remélem eltaláltam.


  A Members of Mayday klipről jutott eszembe ez. Lehet, hogy volt már, de szerintem nem lehet megunni (sötét szoba, min 5-600W zenei teljesítmény...:-) :-) :-). De mi is lehet a közös?


   


  Üdv: K.

  előzmény:
  tapsifüles (560)
  2017-03-09  09:04
1 2 3 4 5

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek