Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kanizsai program

Torolt_felhasznalo_466973
Torolt_felhasznalo_466973
Létrehozva: 2004. október 7. 12:36
sziasztok! volt már egy-két kanizsai topic, ezért remélem, találok segítséget köztetek :-)

a párom Kanizsán dolgozik, és jövő hétvégén leutazom hozzá, kicsit pihenni, együtt lenni nyugiban. (itt pesten mindig van valami dolgunk...)

Az a nagy kérdésem, hogy van-e valami jó hely, amit érdemes megnézni a környéken, vagy aktuális-e esetleg valami rendezvény, program jövő csüt-péntek-szombaton?
Ő is csak egy hónapja van ott, úgyhogy egyikünk sem ismerős arrafelé...

ja, és nincs autónk, úgyhogy nagyon messzire ne küldjetek :-))))

  1. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. október 11. 11:5510.
    Nagyon szép Kanizs közelében a Kisbalaton, van egy tó a Csónakázótó. Miklósfán arborétum. Pesti viszonylatban kicsi helyek , de gyönyörű. Őrtilosnál a Dráva gyönyörű. Ez mind max. 15-20 perc autóval. Bázakerettye közelében Budafai arborétum. Ez már kicsit messzebb van. Én szeretek kirándulni, most ezek jutottak eszembe hirtelen!
    előzmény:
    domicsenge (9)
     
  2. 2004. október 10. 21:279.
    sziasztok!
    hát Kanizsán biztos van sok szép látnivaló. Érdemes megnézni. Én is tösgyökeres kanizsai vagyok.
    Az olasz pizzériával kapcsolatban meg annyit, hogyha én jól hallottam, már nem olasz tulajdonosa van.
    De jó hely (kajálos) van belvárosban több is, és a Keleti Pizzéria is nagyon jó. Én mostanában nem igazán járok el (előtte többször), mert van egy pici babám.
    előzmény:
    eda-1952 (6)
     
  3. 2004. október 9. 20:008.
    Ma este innen rendeltünk igazi olasz pizzát, ami szerintem a legjobb a városban. . :))
    Említsük meg a híres és csodálatos könyvtárunkat is.
    Szerintem is szép ez a város:o))
    Azt hiszem a jövőhétre várnak valami kínai nagykövetet. . . :))
    előzmény:
    eda-1952 (7)
     
  4. 2004. október 9. 19:027.
    Bocsi a hibákért, nem gyújtottam villanyt, hiába, vakon nem megy. . .
    előzmény:
    eda-1952 (6)
     
  5. 2004. október 9. 19:016.
    Szia Cha Cha! Hát az attól függ, mi érdekel. . . Éppen lekéstétek a kanizai vásárt és a Jazz fesztivált. . . Jövő héten idősek hete lesz, nézem a helyi lapban, szerintem az látatlanban nem érdekel titeket. Én egy idegen városban először is sétálni szeretek, szép a belváros, Graziaktól hallottam, hogy otthon érzik magukat. . . Ha érdekelnek séta közben tényleg különlegese festmények, az Erzsébet téren(az a főtér) kérdezzetek meg bárkit, megmutatják, hol a Kiskastély, egy Indiában élt volt kanizsai festőnő a városra hhagyta a képeit, amiket ott festett, ha másért nem azért nézd meg, hogy hová kéne egyszer elutazni. . . ))) Nekem idegen városokban "megszokott"kajáldáim vannak: én nem a Robinsont ajámlom, tőle nem messze egy kis mellékutcában (Hunyadi 8) nyílt egy olasz pizzéria, Olasz tulajdonossal, isteni finom olasz kaják vannak. Pláza máshol is van, ha csak nem akartok kínait enni, nem rég nyílt, jó. Ha szép idő van, tényleg menjetek ki kirándulni a Csónakázótóra, nem vészes távolság, de szerintem jobb, ha kifelé helyi járatos busszal mentek és vissza gyalog, ha van kedvetek. Ha kint ér az ebédidő, nagyon jó étterem van ott. Szép az uszoda is, ha szeretsz úszni. Néha fiatalok is szeretnek szép régi templomot nézni, úgy keresd, hogy "Alsó templom". A Művelődési házban szoktak jó programok lenni, de nincs programfüzetem, ha hétfőn találok valamit, megírom. . . Ez tényleg egy kisváros, az itt élőknek lehet unalmas, de aki látogató azért talál érdekességet. Ha megírod, úgy általában mi érdekel, talán lesz még ötletem. . .
    előzmény:
    cha-cha (1)
     
  6. Torolt_felhasznalo_281356
    Torolt_felhasznalo_281356
    2004. október 9. 18:535.
    Szia!
    Itt egy tősgyökeres kanizsai. Sajnos nincsenek jó híreim a programokat illetően. Ha elmúltál 20 éves, ne is keress bulizós helyet. Még Te lennél zavarban a sok kiskorú miatt. Ez tapasztalat. . . Nagy hiba és elég szomorú, hogy egy több mint 50ezres városban a kissé öregebb fiatalok nem tudnak elmenni szórakozni. Így marad a drága mozi a Plazában - ami szintén nem nagy eresztés- vagy egy finom vacsi. Kajálós hely több is van, néhol még élő zenét is találsz hétvégenként. Kirándulni tényleg jó a Csónakázó-tó, de a közelben van Zalakaros is. Ha gondolod, írd meg priviben, mire gondoltatok és ha még eszembe jut valami, szólok. Szia: Vica
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2004. október 9. 13:034.
    2 évig éltem Nagykanizsán, és sajnos tényleg nincs sok néznivaló. Esetleg beülhettek pizzázni, van egy Robinson nevű hely, vagy kimehettek a csónakázó tóhoz (röviden Csótó), ott lehet sétálgatni. Ha van kedvetek buszozni, átruccanhattok Zalaegerszegre (kb. 1 óra), ott van egy skanzen, és kiállítás fúrótornyokból. Ja igen, van valamilyen pláza is Kanizsán, beülhettek moziba, cukrászdába. Cukrászda van a belvárosban is nem messze a turulmadártól, egész jó. Amúgy énis mindig majd meghaltam az unalomtól ott :(
    előzmény:
    cha-cha (3)
     
  8. Torolt_felhasznalo_466973
    Torolt_felhasznalo_466973
    2004. október 7. 15:063.
    igen, ezeket már én is próbáltam. . .

    de nincs rajtuk semmi használható. Nem hinném, hogy Nagykanizsán ennyire ne lenne néznivaló. . .

    de talán egy "helyi lakos" jobban meg tudja mondani, hogy mit érdemes. . .
    előzmény:
    Venice (2)
     
  9. 2004. október 7. 13:322.
    www. nagykanizsa. hu, www. nagykanizsa. lap. hu, www. program. hu/kereso. php, nagyjából ezek jutottak eszembe. én mindig így indulok el, és nagyrészt bejön.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top