Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Iskola Zurichben

agnesgrey
Létrehozva: 2004. október 5. 15:07
Sziasztok!
Fel vagyok haborodva! Itt vagyok a csaladdal 1 honapja Zurichben. Van egy 13 eves lanyom, aki epilepszias es egyeb viselkedes problemai is vannak. Magyarul es angolul kitunoen beszel, nemetul egy kukkot sem. Egyszeruen nem talalunk neki iskolat, sehol nem hajlandoak fogadni. Meg a zurichi epilepszia centrum iskolaja sem!!! Az elutasitas oka: nem tud a gyerek nemetul. Elkuldtek minket egy iskolaba ahol nemetul kellene tanulni (allitolag ez a rendszer, hogy 3-4 honapot kell CSAK nyelvet tanulnia), viszont ott meg azert nem fogadjak, mert epilepszias. Mit lehet ilyenkor tenni? A hatosagok mar erdeklodtek, hogy melyik iskolaba jaratom a gyereket, mert mar itt vagyunk egy honapja es KOTELEZO iskolaba jarni. A privat iskola szoba sem johet, mert nincs 26-30 eCHF/ev tandijra penzunk.

ha valaki valami okosat tud, kerem segitsen!
  1. 2004. október 9. 14:0310.
    Szia! Koszi, megnezem. Egyebkent majdnem szomszedok vagyunk, mert a Wetzikoni S3-mal jarunk haza (Illnau) :-)
    előzmény:
    kingap (9)
     
  2. 2004. október 9. 13:539.
    Sziasztok!

    En Wetzikonban lakok ami Zürichtöl nincs messze. Mellettünk van egy ugynevezett Sonderschule. Van rola info a www. wetzikon. ch, Bildung, HPS Aemmetweg alatt.
    Probald meg hatha sikerül!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2004. október 5. 22:398.
    Neked is koszonom a tanacsot! Nyugodtan mondhatod, hogy serult, mert sajnos az. Iskolat mindenkeppen a varosban szeretnenk. Bentlakasos iskolarol szo sem lehet, mert gyakorlatilag teljesen onallotlan a leany. Bar oszinten megmondom, kivancsi lennek, hogy egy honap proba alatt hogyan boldogulna!?
    A heten es a jovo heten iskola szunet van, szoval nagy vaolszinuseg szerint erdemben lepni csak ezutan tudunk.
    A magyar oviban mar jartunk egyszer (van egy kisfiam is, aki 2 es fel eves), ok nem igazan tudnak ebben segiteni.
    előzmény:
    jutex (6)
     
  4. 2004. október 5. 21:387.
    Még egy dolog jutott eszembe, Zürichben van magar óvi, úgy tudom a neten is fent vannak, még lehet, hogy öket is érdemes lenne megkeresned és hát ha tudnak segiteni, hogy merre menj, hol érdeklődj?!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. október 5. 21:366.
    Sziasztok!

    Baar-ban van egy iskola ahol, ne haragudj ezzel nem azt akarom mondani, a te gyerköcöd az lenne, szóval ahol sérült gyerekekkel foglalkoznak akár bent lakással is vakokról tudok apácák, de nem egyházi, illetve nem apáca nevelde. A kórházzal szemben vannak, nem tudom most, hogy lehet megközeliteni, illetve oda jutni, hogy átépitik a Baar-i kórházat, de tel könyvben tuti meg találod, meg aztán ha nem jutsz düllőre a Schulbehörde-vel akkor, keresd meg a magyar nagykövetséget, az is van Zug-ban képviselet, a Metalli-ban, ott áll meg a busz és felnézel ott a magyarzászló, első emelet. Biztos tudod, hogy Zug és Baar egymás mellett van és nincs nagy távolság közötte, illetve mind kettő viszonylag közel van Zurich-hez, bár más kanton.

    előzmény:
    agnesgrey (5)
     
  6. 2004. október 5. 19:125.
    Az mi??? Valami B tartozkodasi eng. van
    előzmény:
    boli44 (2)
     
  7. 2004. október 5. 16:504.
    Nem tudom akart lenni :)
    előzmény:
    boli44 (3)
     
  8. 2004. október 5. 16:353.
    Egyebbkent nem tudod hogy hol kerestetek a kislanynak iskolat de nem nektek kell keresni hanem a lakohelyetek szerint illetekes Schulbehörde-nek. Az ö dulguk es biztos hogy elhelyezik.
    előzmény:
    agnesgrey (1)
     
  9. 2004. október 5. 16:242.
    Szia. Milyen papirotok van? Niederlassung vagy mas?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top