Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

USA munka

Torolt_felhasznalo_462634
Torolt_felhasznalo_462634
Létrehozva: 2004. szeptember 25. 14:02
Sziasztok!
A tapasztalatokra lennék kiváncsi, ha tudtok, segítsetek
Az usamunkak.freeweb.hu oldalon levő közvetítő cégről szeretnék véleményeket olvasni. Ha volt már tapasztalatotok velük kapcsolatban, írjátok meg. Azért van rá szükségem, mert szeretnék az USA-ban dolgozni, de annyi "horror" történetet hallottam már a közvetítőkkel kapcsolatban és nem szeretnék én is beleesni a csapdájukba. Szóval korrekt a cég vagy csalók?
Köszi előre is!
  1. Torolt_felhasznalo_454692
    Torolt_felhasznalo_454692
    2004. szeptember 27. 09:4816.

    Oszinten orulok neki! :-)
    előzmény:
    windycity (15)
     
  2. 2004. szeptember 27. 04:2015.
    Te gondolod rosszul mert nem csak " building " contractor-ra gondoltam.
    előzmény:
    Kariapo (14)
     
  3. Torolt_felhasznalo_454692
    Torolt_felhasznalo_454692
    2004. szeptember 27. 01:0814.
    Bocsass meg, Windycity, --de te arra gondolsz akinek "building contractor" a foglalkozasa, aztan azt lerovodotik.
    Egy "contractor" az aki contractokat, azaz szerzodeseket kot mas emberekkel. Peldaul en csinalhatok egy contractot valakivel arra, hogy hozok neki chuili-babot Texasbol A Windy City be :-)))
    No, csak trefalok, mert engem nem erdekel sem a bab, sem a "wind" :-))) sem Chicago, sem San Francisco. ( Hu" de sok a wind!!!)
    Szoval, vannak olyanok is akik noket visznek Japanba "contracton" ba'rokba dolgozni, meg strip-jointokba, ---ugye?
    Szova, csak vigyazni ezekkel a Contractorokkal.
    A magyar leanyzonak nem ajanlanam az ilyen kozvetitio uzemeket!!!!!
    előzmény:
    windycity (11)
     
  4. 2004. szeptember 26. 23:5513.
    Koszonom az egyutterzesedet!Szerencsenk volt, van, mert megint Orlando fele vette az iranyt. Viszont mivel rettenetesen nagy, meg most is iszonyatos szelek vannak (90mph=x1, 66)Nezzuk a tevet bedeszkazott ablakok mogott, telefonalunk a baratokkal, ismerosokkel, ki hogy van? Itt kijarasi tilalom van reggel 6-ig. Orlandoban mar fogtak el fosztogatokat.
    Szia!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160385 (10)
     
  5. 2004. szeptember 26. 23:4812.
    Igen, a kontraktor(contractor) az valoban egy vallalkozo.
    Ebben az ertelemben arra vallalkozik, hogy megfelelo dokumentumok hianyaban, " feketen"(under the table) munkat biztosit embereknek.
    A " head hunter"-ek meg inkabb egy kicsit magasan qualifikalt szemelyek irant erdeklodnek, mintsem takarito szemelyzet tagjai utan.
    Igazan nem vitatkozni akarok veled, hiszen nagyra ertekelem a tudasodat, de errefele a koznapi ertelemben, kulonosen ami irant fubu erdeklodik, ezek a kontraktorok.
    Have a nice day! No hard feelings?:-)
    előzmény:
    windycity (11)
     
  6. 2004. szeptember 26. 16:0911.
    "Most lehet, hogy butaságot kérdezek, de ki az a kontraktor?". . . "Nem kerdezel butasagot:Az aki a munkat biztositja neked, kapcsolatban van kulonbozo cegekkel. ". . . .
    Bocs de a valasz egy kicsit hibas. . . ugyanis:
    a " contractor " az egy vallalkozo, aki lehet vizvezetek szerelo, villanyszerelo, tetofedo, festo stb. A vallalkozo maganak dolgozik. . . legtobb esetben (de ezt hagyjuk).
    Ha nem tevedek MO-n ugy hivjak ezt a maganceget hogy " kisvallalkozas ".
    A " head hunter " az a munkakozvetito szemely (lehet maganszemely vagy iroda is) aki ket iranyban kozvetit, (keres es ajanl) cegek es munkavallalok kozott. Fizeteset (jarulekat) elozetes kozos megegyezes alapjan kapja. Legtobb esetben a ceg fizeti a munkakozvetitot aki megfelelo kepesitesu szakembert keres. Remelem segitett. Sok szerencset a munkakereseshez.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160385 (3)
     
  7. Torolt_felhasznalo_462634
    Torolt_felhasznalo_462634
    2004. szeptember 26. 11:0110.
    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást:)
    Magnolia, remélem a hurrikán nem látogatott meg benneteket, nagyon nehéz lehet most Nektek. . .
    LydiaWFL, jó ötlet amit javasolsz, megpróbálok tőlük infot kérni.
    Azért még várom azokat, akik esetleg személyes tapasztalatokkal tudnak szolgálni a www. usamunkak. freeweb. hu oldalon található cégről
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2004. szeptember 25. 23:049.
    Kedves fubu :-)) Latom, a jeled piros, szoval Magyarorszagon elsz, ugye? Az a ceg amelyrol erdeklodsz az egy Magyar ceg, nem Amerikai.
    Szerintem odaat, nalatok, tobb felvilagositast kapsz feloluk.
    Azt ajanlanam, menjel be a ceghez, es kerjel toluk "referenciakat"---marmint kerjel toluk neveket es cimeket olyan emberekrol akiket ok mar eddig allasokban elhelyeztek. Ezt minden tiszteseges ceg megteszi neked. Azutan lepjel osszekottetesbe azokkal az emberekkel.
    Sok szerencset!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160385 (1)
     
  9. 2004. szeptember 25. 23:008.
    Szia, ---en West Floridaban elek. Fort Myersben.
    Ma mar megint ki akarnak lakoltatni minket.
    Az en hazamnak van pinceje, itt van mar 2 jo szomszed is, . De, a multkor sem tortent semmi baj, hala Istennek. A baj Floridaban az, hogy minden csak lapos es homokos .
    Jovore majd megprobalok Californiaba koltozni.
    Ismered-e azt az allamot Pelican? en kozmetikus vagyok.
    Te hol elsz?
    szia.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2004. szeptember 25. 19:087.
    Hogy birjuk? En most mar nagyon faradt vagyok toluk!!!Epp most deszkazzak nalunk az ablakokat. Ismet. Ezert kar volt leszedni, csak en szeretem a friss levegot. Persze mindenki ezt csinalja. Most nem megyunk sehova, mert eleg volt!!!!Arrol nem is beszelve, hogy mekkora kiadassal jar, amit aztan kesobb megteritenek. Biztosan hallottal a FEMA cegrol, az egyik kolleganomnek elazott a berelt lakasa, es ok adtak kp-t, nem is keveset, hogy masikba tudjon koltozni. Ezen felol mas segelyszervezetek fizetik a munkabol kiesett idodet termeszeti katasztrofa idejen. Viszont a jobb cegeknel eleve olyan biztositas van, hogy a teljes munkaidosok atlagkeresetet fizetik. Meg a Labor Day-t is fizettek, pedig nagyon ketsegbe voltam esve, hogy munkanelkul maradok. Most meg a biztosito fizet heti 40 orat, na jo , persze bekell jarni a munkahelyre:-))))
    Butor?Nem erdemes uj butort venni, mert kis szerencsevel moving saleken fele aron megveheted a meg eredeti csomagolasban levo butort. Ez az en velemenyem. Ettol fuggetlenul en nem tudnam elkepzelni, hogy a haloszoba butorom-foleg az agyam-hasznalt legyen. Meg a technikai dolgokat is szeretem ujonnan.
    Mobil homok: nem mindegyik megy tonkre, a hiedelemmel ellentetben. Viszont sokszor stabilnak tuno hazaknal elviszi a szel a tetot, aztan az illeto nezegetheti terdig ero vizben a lakas maradvanyait:-(((
    A Tv-rol csak annyit, hogy barmit csak ne CNN-t!!!Annyira kozmetikazza az esemenyeket, hogy hihetetlen. Helyi adokat, vagy FOX, vagy barmit, amik realis kepet mutatnak.
    Tengerpart:a homokkal nincs semmi baj errefele. (mar amennyit en ott setalgatok!)Dagaly utan viszont mindenfele sok szosz-mosz, meg torott kagylohej marad a parton, de a viz O. K. Tehat nem igazan tanacsos mezitlab romantikazni viz nelkul:-)))
    Amit ilyenkor igazan utalok, hogy rengeteg eso van, aradas tortenhet, es nincs aram napokig es ugy erzed megfulladsz a meg mindig magas paratartalomtol!:-((
    előzmény:
    Pelican (6)
     
  11. Torolt_felhasznalo_167785
    Torolt_felhasznalo_167785
    2004. szeptember 25. 18:106.
    Szia Magnolia - mar a Magyarok EszakA. . forumban talalkoztunk. . . . . kar hogy megszunt :((
    no mindegy, szoval te floridai vagy? Hogy birjatok ki ezt a hurikan hurikan utan??? Nagyon egyeterzerk veletek. Mar arrol is beszelgettunk, hogy egyaltalan ki vesz komoly butort ott? Minden masodik, hrmadik evben tonkremegy minden.
    Vagy csak a mobilhomok mennek tonkre, mert tudod a tv mindig azt mutatja ami nem jo, igy amit en latok, hogy egesz Florida oda lett :(((
    Milyen a tengerpart? Itt nalunk bizony tavaj a vihar nagyon sok kart tett, elmosta a duneket. Alig maradt homok. Volt olyan hogy km-erekt tudtal setalni a vizben, finom homokon. Most meg durva, tort kagylos, elment a homok. Nalatok nem ez tortent?
    előzmény:
    Magnolia* (5)
     
  12. 2004. szeptember 25. 14:475.
    Kerdezz nyugodtan, ha tudok valaszolok. Meg ha kozben elnem fuj a hurrikan:-))))
    előzmény:
    Magnolia* (4)
     
  13. 2004. szeptember 25. 14:454.
    Nem kerdezel butasagot:Az aki a munkat biztositja neked, kapcsolatban van kulonbozo cegekkel. Beleolvastam ebbe a weboldalba. Eleg tomor, de nem igazan egyertelmu. Ismerem a helyeket is, a vilag egyik legszebb helyei:-))) St. Augustin tortenelmi jellegu, az elso varos itt Fl. -ban, Sarasota pedig az egyik legkulturaltabb es leggazdagabb kornyek. Ezert is csodalkozom, hogy csak $ 6 kinalnak. Igen, emelnek. Ami aztan vagy igaz vagy nem. De meg mindig tudsz sporolni, ha ugyes vagy. S miert ne lennel az? Nem kel bedolni az elso csabitasnak a Mallokban. Ha rendes emberek koze kerulsz, akkor egy vakacionak fogod tekinteni az ittletedet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160385 (3)
     
  14. Torolt_felhasznalo_462634
    Torolt_felhasznalo_462634
    2004. szeptember 25. 14:343.
    Most lehet, hogy butaságot kérdezek, de ki az a kontraktor?
    előzmény:
    Magnolia* (2)
     
  15. 2004. szeptember 25. 14:142.
    Szia! Az a legjobb ha ismersz kint valakit, akinek van kontraktor ismerose. A kontraktorok kozott is vannak korrektek, es csalok is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160385 (1)
     

Címlap

top