Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Egyiptom-Le Meridian

Torolt_felhasznalo_364214
Torolt_felhasznalo_364214
Létrehozva: 2004. szeptember 9. 13:43
Sziasztok! Jövőre szeretnénk Egyiptomba menni és már a szállodát is kinéztük(Le Meridian). Véleményeket várok, hogy jól döntöttünk-e vagy sem? Melyik utazási irodával érdemes menni? Milyen fakultatív programok vannak? Jó a kaja? Búvárkodás? Esetleg valami más hasonló kategóriájú szálloda? Köszi a segítséget!
  1. Torolt_felhasznalo_410521
    Torolt_felhasznalo_410521
    2004. október 11. 18:1752.
    Sziasztok !

    1. 5 hete jöttünk meg a Le Meridenből, na meg Hurghadáról is. A szálloda nagyon jó szerintem. Mi nem a főépületben, hanem a bungalókban laktunk, nem volt vele semmi gáz. A kaja nagyon finom, és rengeteg féle süti van minden este :-)) Mi csak félpanzión voltunk, de nem is hiányzott az AI, alig voltunk a szállodában. Az mondjuk lehet valakinek hátrány, hogy este csak a szálloda körül tudsz sétálni, vagy átmehetsz a Makadi Klubba (gyalog 5 perc) ott van egy-két bazár. Nekünk ez nem volt az, nem vagyunk ugyanis nagy "shoppingolósok". Ha még lenne kérdésetek, válaszolok szívesen.

    Üdv

    G.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_759744
    Torolt_felhasznalo_759744
    2004. október 8. 11:0751.
    Szálloda-robbantás Egyiptomban
    (2004. október 8. )

    - FigyelőNet, MTI -

    Legalább 19 halottja és 122 sebesültje van a péntek reggeli egyiptomi robbantásoknak. Merénylők egy szállodát és két éttermet robbantottak fel.

    Legalább 19-en meghaltak, 122-en megsebesültek, és 38-an eltűntek az egyiptomi Tába Hilton szállodája, valamint két sínai-félszigeti étterem ellen péntekre virradóra elkövetett merényletekben.

    Az áldozatok egy része izraeli, a többiek nemzetisége még nem ismert - közölte Jair Naveh tábornok, az izraeli polgári védelem egyik vezetője. Mint Eilatban újságírók előtt kijelentette, ketten haltak meg az egyiptomi vörös-tengeri fürdőhely két éttermében, amelyet elsősorban izraeliek látogatnak.

    Egyúttal hangsúlyozta, hogy csak ideiglenes mérlegről van szó. A 122 sebesült közül hétnek súlyos az állapota.

    Az Oszama bin Laden vezette al-Kaida nemzetközi terrorista hálózatot vádolta a Sínai-félszigeten péntekre virradóra elkövetett merényletekkel az izraeli külügyminiszter.

    Szilvan Salom az izraeli katonai rádióban nyilatkozott pénteken reggel. "Az al-Kaida minden országot fenyeget, beleértve azokat az arab országokat, amelyek, e terroristák szerint túlságosan szoros kapcsolatokat tartanak fenn a nyugati világgal és Izraellel.

    Ez magyarázza a marokkói, az isztambuli és a rijádi merényleteket - jelentette ki - A terrorizmus elleni harc világméretekben folyik, még messze vagyunk a győzelemtől, mert szervezetek és nem államok ellen harcolunk. "

    Ugyanezt erősítette meg Zeév Boim izraeli védelmi miniszterhelyettes szintén a katonai rádióban nyilatkozva. Szerinte a merényletek eddig ismert elemei rávallanak az al-Kaida módszereire. A terrortámadás-sorozatnak az eddigi ismeretek szerint 19 halálos áldozata van.
    --------------------------------------------

    Taba a Sinai-félszigeten van, a Vörös-tenger másik oldalán van. . .
    Ide nagyon sokan járnak át Izraelből és ellenük irányult a merénylet.

    Szerintem nem kell félni az egyiptomi utazástól, Kairóban, Hurghadán ilyesmiről mostanában nem hallani.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_295441
    Torolt_felhasznalo_295441
    2004. október 7. 23:1450.
    habibi!

    Van 1 olyan érzésem, hogy mi találkoztunk odakinn! Azaz először itthon a reptéren, aztán 1 luxori úton amit Te vezettél! persze lehet h csak én következtetek összevissza hülyeségeket. Mi voltunk a páros a meridienből, azaz én voltam a hölgytagja. Remélem összejöttek kint a dolgaid, tényleg, tervezel még kiköltözést?
    előzmény:
    Habibi13 (49)
     
  4. 2004. október 7. 19:1849.
    Sziasztok!

    Most jöttem haza Hurghadaról, nagyon szupi hely:))))))
    1, 5 hónapot voltam ott, elég jól megismertem Hurghadát.
    Ha kell segítség vagy infó, hogy mit hol érdemes kipróbálni, mi hol a legolcsóbb, akkor csak írjatok:)

    :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_150346
    Torolt_felhasznalo_150346
    2004. október 1. 02:2948.

    A Makadi Club is tényleg nagyon jó hely.

    A légkondicionáló miatt volt torokgyulladásuk a gyerekeknek. Én szoktam rakni a gyógyszercsomagba valamilyen szopogatós torokfertőtlenítőt.

    És éjszakára nem árt kikapcsolni a légkondit.
    (Vagy alaposan betakarózni. )

    Sajnos a hasmenéssel az a helyzet, hogy főleg ilyen nagy szállodában MINDIG valakitől visszafertőződik az ember. . .
    Te hiába kezeled ki magad, valaki mindig lesz, aki bemegy betegen a medencébe, megfogja a kilincset, . . .

    Vegyetek Egyiptomban ENTOCID-H tablettát, ez nagyon hatékony.

    előzmény:
    miett (47)
     
  6. Torolt_felhasznalo_600676
    Torolt_felhasznalo_600676
    2004. szeptember 30. 22:2847.
    Tavaly nyáron voltunk Hurgadában, a Makadi Clubban. Nagyon magas szinvonalu, az all inclusiv ellátás és a választék egy csoda. Aki nem látott még ilyent el sem tudja képzelni! Az egész szálloda olyan, mintha egy mesevilágba csöppentél volna. A hosszabb (Kairo, Luxor) kirándulásokra érdemes meleg ruhát vinni, mert a légkondival lefagyasztottak bennünket(18 fok). Mi a Khartago Tourssal voltunk, szervezett volt minden. Nekem hasmenésem volt majdnem végig, a gyerekeknek torokgyulladása 38-40 fokos lázzal. Ez eléggé elrontotta az egészet, de ha odafigyeltek ki lehet kerülni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_295441
    Torolt_felhasznalo_295441
    2004. szeptember 22. 00:1046.
    Gviddics!

    Ne keseredj el, nincs okod rá! Úgysem a hotel számít, erre crescendo a legjobb példa, akinek bár sok gondja volt a szállodával, mégis jol érezte magát. Nekünk kifejezetten viszontagságosan indult a nyaralásunk, mint már aleszka írta, 10 órát késett a gépünk, de ha időben indul, akkor is Bp-n töltjük az első befizetett napunkat, így aztán még egy fél elment, s mivel nagyon fáradtak voltunk, mondhatom hogy kettő. . . Azután jött a hercehurca a szobával, amiből végül sikerült jól kijönnünk, és innentől kezdve kezdődött az igazi nyaralás, ami elfeledtette a csúnya kezdeteket. Egész egyszerűen maga a tenger és a strand szépsége, és a nagyon kellemes idő annyira felemelő volt, hogy a Luxorban eltöltött 1 napot elvesztegetett időként éltem meg, pedig ott is sok élményben volt részünk! remélem jol érzitek majd magatokat, egyetek sok sütit és ki ne hagyjátok a helyben sütött pitát!

    Egyébként már nekem is kezd gyanús lenni a repülőn osztott kaja, egész nyaralás alatt nem volt gondunk hasmenéssel, pedig nekem erre különösen érzékeny a gyomrom, aztán attól a perctől hogy hazajöttünk, mindketten napokig szenvedtünk. .
    előzmény:
    gviddics (27)
     
  8. Torolt_felhasznalo_949608
    Torolt_felhasznalo_949608
    2004. szeptember 21. 21:2245.
    Hű, mi is azt kaptunk, Anyukám attól lett rosszul. Nagyon rosszul is nézett ki, még szerencse, hogy finnyás vagyok. :-)

    Azt hiszem, nem kell általánosítani senkinek a saját tapasztalatait, annyi minden függ a mentalitástól, stb.
    előzmény:
    crescendo (39)
     
  9. Torolt_felhasznalo_750540
    Torolt_felhasznalo_750540
    2004. szeptember 21. 09:5344.
    Én pontosan azért írtam, hogy 'messzire elkerülöm', mert olyasvalakitől hallottam, hogy csalódott, akinek adok a véleményére.

    Csak nem szeptember elsején utaztatok, amikor 10 órát késett a repülő és este 7 helyett reggel 5-kor ment el? Mert akkor én voltam az egyik földi kiszolgálószemélyzet a kettőből, aki veletek 'éjszakázott' a tranzitban. Remélem, hogy azért Egyiptom kárpótolt titeket, és azért nem sikerült rosszul a nyaralás! :o)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295441 (24)
     
  10. 2004. szeptember 21. 09:4643.
    Szerintem ez alkat kerdes is, hogy ki mit kap el.
    Nekem soha semmi bajom nem volt egy arab orszagban sem, 6, 5 honapos terhesen mentem iden.
    Most sem volt bajom.
    Ellenben a ferjemmel, neki mindig minden baja.
    Hasmenes, hasfajast stb. . .
    Szoktam vinni neomagnol tablettat es azzal meg a piaci szolot is meg lehet enni.
    Beaztatom neomagnolos vizbe, amit veszek, szolo, dinnye stb. . . Majd megeszem.
    Semmi bajom nem lett.
    Szegeny ferjem nem is evett gyumolcsot egyaltalan, csak palackos vizet ivott jeg nelkul, nem evett zoldseget sem, csak burgonyat, hust, tesztat stb. . . meg is minden baja volt.
    EGyebkent ajanlom a neomagnolt, mert az orvosok is azzal fertotlenitenek, muszereket stb. . . Tehat az mindent megol. :o)
    A leendo gyerekkel mi is fogunk menni nyaralni.
    Sot februarba sielni, pedig akkor meg fel eves sem lesz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_150346
    Torolt_felhasznalo_150346
    2004. szeptember 21. 08:4042.

    Idemásolom :

    2004. 09. 03. 06:10

    Egyiptomban 120 turista fertőződött meg hepatitis A vírussal a Hurghada SIVA Grand Beach egyik luxusszállodájában.

    Miután a betegségnek 15-50 nap a lappangási ideje elképzelhető, hogy több turista még nem tud róla, hogy esetleg ő is fertőződött. Az egyiptomi üdülőhely a magyarok körében is népszerű, de értesülések szerint magyar megbetegedést nem észleltek. A szakemberek azt javasolják az Egyiptomba utazóknak, hogy oltassák be magukat a hepatitis A vírus ellen.

    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    . . . Nem kell fertőzésért a Bazárba menni.
    Repülőtér, luxusszálloda, étterem. . .

    Bár, ahogy elnézem, itthon mintha nagyobb lenne a járvány, Hajdúböszörményben és Alsózsolcán tömegesen oltanak. . . :-((

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 21. 08:2541.
    Na de a téma a Le Meridien volt. Erről elmondtam a vélenényem. Bár ezen vélemények pont olyan szerteágazók voltak, mint a gyerekes utazásról fellelhetőek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 21. 08:2340.
    JA és pontosan felkészültünk gyógyszerekkel, minden hagyományos betegségre, amiket egy gyermek kaphat, minden testrészre kiterjedően. Ez kb. 5kg volt, de hála Istennek sosem kellett és mindig hazahoztuk bontatlanul.
    Akár szaktanácsadást is tarthatnék. . . :-DD
    előzmény:
    crescendo (38)
     
  14. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 21. 08:1939.
    Nálunk a hazafele kapott kaja echte egyiptomi volt, meg sem ettük. . . :-D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_150346 (36)
     
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 21. 08:1838.
    Megkérdeztük a gyermekorvost, Nemzetközi Oltóközpontot és ezenkívül vittük a heti étrendjét. . . Nem felelőtlen vagyok, de ezek szerint nekem egy szupergyerekem van. :-D
    Valószínüleg egy átlag kisgyermekes turista nem fog leprással találkozni. Mi sem vittük bazárba sem a lányunkat. Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, mi az ami veszélyezteti az egészségét. . . Erre annál is inkább vigyázunk, ( elhiheted, kevesen vannak, aki jobban. . . ) mivel hosszú évekig küzdöttünk érte!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_150346 (34)
     
  16. 2004. szeptember 21. 03:5837.
    Szia,

    gyermeke valogatja. Az enyem vegigaludta a repcsiutat, a 3. 5 orat, utana meg a kovetkezo repcsiuton 10 bol 8-at a hangjat egyszer nem hallottam(most volt 10 honapos).
    Egy honapig voltunk egyiptomban, es nem volt hasmenese egyszer sem. Vigyazni kell es kesz.
    De tenyleg a gyermektol fugg. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_150346 (34)
     
  17. Torolt_felhasznalo_150346
    Torolt_felhasznalo_150346
    2004. szeptember 21. 00:4836.

    Tényleg nem akarok kötözködni, de nagyon fúrja az oldalamat, hogy honnan tudjátok ilyen pontosan : a barátotok a tonikjában úszkáló jégkockától kapott hasmenést?!. . .

    (Elképzelem azt a szerencsétlen jégkockát, ahogy köröz ott a pohárban mint egy támadásra váró cápa - a barátnőd meg elzöldülve közelít. . . Van egy ilyen reklám is egy fogfájós pasiról. )

    A sok utazásom alatt már én is többször kaptam fertőzést (idén is), de valahogy nekem sosem mutatkozik be az a piszok bacilus!
    Az ember csak jár-kel, gyanútlanul eszik-iszik és egyszercsak azt veszi észre, hogy rohanni kell. . . Aztán megint. . .

    Az a kis mocskos baci ott benn már ki tudja, mióta bekerült, egy időbe beletelik, míg elszaporodik és tüneteket okoz.

    Van, aki szintén megfertőződik, de nála épp akkor nem okoz semmi bajt (az ellenállóképesség nem egyforma), teljesen tünetmentes marad!

    "Megnyugtatlak", hogy egy rosszul elmosott pohártól, evőeszköztől is megfertőződhetsz. . .

    Én például a MALÉV-kajától leszek mindig rosszul, amit HAZAFELÉ adnak!
    A férjem is ezt tapasztalta, ő már több, mint 10 éve jár-kel a két ország között (havonta 1-3 hetenként utazik).
    Mióta ezt kitapasztaltuk azóta egyszer sem eszünk a MALÉV-on hazafelé és azóta semmi bajunk!
    (Megromlik az úton a kaja, vagy megfertőződik? Fogalmam sincs, de mivel többször megjártuk, nem lehet véletlen. )

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_168841 (29)
     
  18. Torolt_felhasznalo_150346
    Torolt_felhasznalo_150346
    2004. szeptember 21. 00:2635.
    Szia gviddics!

    Talán én is inkább a dollárt ajánlom.

    Tanácsolom, hogy ha módodban áll, akkor NE a szállodában váltsd be, mert ott jelentősen kevesebbet kapsz. . .

    A legjobb árfolyamot hivatalos (utcai) pénzváltó-irodában vagy bankban kapod.
    Azonban ezeknek a nyitvatartása elég rövid!
    Pénteken zárva!
    Délután (azt hiszem) 4-ig vannak nyitva. . . :-(

    Egyszerre ne túl sok EGP-t válts be, mert az országból nem hozhatod ki a maradékot! (Meg itt nem is váltják vissza. )

    előzmény:
    gviddics (27)
     
  19. Torolt_felhasznalo_150346
    Torolt_felhasznalo_150346
    2004. szeptember 21. 00:1934.
    Kedves lili és crescendo!

    "Persze a gyermekes nyaraláshoz szemléletváltás és beállítódás kell, de ez jó esetben kialakul a gyermekvárás alatt. "

    Bocs, egyikőtöket sem akarom megsérteni - különbözőek vagyunk.

    Én annyiban, hogy nem vittem (és ha nem muszáj, most se nagyon viszem) 2 éves koruk előtt közös medencébe a gyerekeimet.
    Itthon sem!
    A felnőttek mindenféle betegségük ellenére BEMENNEK a medencébe és sokan bele is vizelnek!!!
    A kicsik meg isznak a vízből, elkapják a bőrbajokat, mindenfélét. . .

    Mi inkább itthon nyaraltunk velük pici korukban és még az is szempont volt, hogy ne legyen hosszú az autóút a nyaralóig!

    Elég sokszor megtettem már a Bp-Cairo / Cairo-Bp légiutat, minden útra jut 1-2 kisbaba is, aki kétségbeesetten végigordítja az egész utat!!! Vajon ők miért nem élvezik?
    (Oda is és vissza is éjszaka megy a gép. )
    Egyetlen békés, nyugodt kisbabát sem láttam még!

    Az is igaz, hogy elég kevés turistánál látok kisgyereket, inkább az ide-oda utazgató arab-magyar feleségek kénytelenek hurcolászni a kisbabáikat, nem szórakozásból. . .

    Persze, elég nagy gond lenne sokaknak, hogy kire bízza a kicsit a nyaralás idején, de mi egyszerűen azalatt a néhány év alatt kihagytuk a távoli utakat.
    (Egy gyereknek tök mindegy, hol pancsol, csak a szüleivel, biztonságban érezhesse magát. )
    Szerintem a gyerekek érdeke a legfontosabb és az ő biztonságuk.
    Most pótoljuk az utazásokat - a gyerekekkel együtt.

    Nem akarok senkit sem meggyőzni, csupán tanács volt a részemről és ha megkérdezed a gyerekorvost, gyermekpszichológust, szerintem az is ezt fogja tanácsolni. . .

    Én azért már elég jól ismerem Egyiptomot, egyáltalán nem félek a betegségektől, mert amitől félni kellene, arra ÉN tudok vigyázni.
    De azt is tudom, hogy egy hasmenés-fertőzés eléggé kikészíti a felnőtteket is!
    (Egy kisbaba állandóan valamit a szájába dug, mindent végignyal, SOKKAL NAGYOBB a megfertőződésének a veszélye. . . )

    Egy kisbaba nem veheti be azt a gyógyszert sem, amit a felnőttek. . .

    Szóval, nem akarok senkit sem megijeszteni, de egy heves hasmenés, ha nem kezelik azonnal, elég súlyossá is válhat, akár pár óra alatt is. . .
    Felnőtteknél is!

    Én minden ismerősömet bíztatom az egyiptomi utazásra és megnyugtatom őket, hogy NEM KELL betegségektől félniük, de a teljes valósághoz hozzátartozik, hogy én már nem egyszer láttam Egyiptomban leprás embereket - utcán!

    Bocsi, az ijesztgetésért, NEM MEGIJESZTENI akarok senkit sem, de ÉPP EZÉRT sem ajánlom kisbabával az egyiptomi utat. . .
    Egy felnőtt nem fog meg mindent és gyakran mos kezet, a kezét messze tudja tartania szájától.
    De egy kisgyerek?

    De nem muszáj mindent elfogadni. :-(

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_168841 (29)
     
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 20. 21:2533.
    Mindent összevetve jól éreztük magunkat és nem rossz szájízzel tértünk haza!
    Ti is érezzétek jól magatokat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 20. 21:2432.
    Mi amióta megvan a gyerekünk vele nyaralunk, soha nem is merült fel, hogy nélküle mennénk. Persze gyereke válogatja, de ő jól érezte magát és nem volt vele semmi gond még a 11 órás repülés alatt sem. . . Hatalmas élményekkel tértünk haza és azóta is emlegeti. Most két és fél éves.
    Persze a gyermekes nyaraláshoz szemléletváltás és beállítódás kell, de ez jó esetben kialakul a gyermekvárás alatt.
    Szóval szuper a gyermekkel is a nyaralás!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. szeptember 20. 21:1931.
    Mi a férjemmel kiválóan beszélünk angolul, németül, tudjuk kinek kell borravalót adni, de sok ötcsillagos hotelben voltunk, de nem ilyen volt. . . A szálloda színvonalán nem segített sem a nyelvismeretünk, sem a férjem kiváló diplomáciai érzéke. . .
    Persze nem egy putri, de nem is 5 csillag járna neki. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295441 (24)
     
  23. Torolt_felhasznalo_168841
    Torolt_felhasznalo_168841
    2004. szeptember 20. 19:1230.
    Szia!
    Érezd egyszerűen jól magad! Sok apró dollárt vigyél, mert a csomagodat is akkor fogják csak a buszra feltenni, ha csúsztatsz egy-két dollárt.
    jó nyaralást!+
    lili
    előzmény:
    gviddics (27)
     
  24. Torolt_felhasznalo_168841
    Torolt_felhasznalo_168841
    2004. szeptember 20. 19:1029.
    Kedves D. Fox!

    A kisgyerekekről amit írtál, azzal nem értek egyet. Mi egy egyéves gyereket és egy öt éveset vittük ez év januárjában Sharm El Sheikbe. Nagyon élvezték. Az egészségükre nagyon jó hatással volt, elmúlt a hörghurutjuk és az asztmájuk is. szóval már csak ezért is érdemes elvinni őket. A nagyobb lányom pedig azóta is tele van élményekkel, amelyeket a tengeri élővilág adott neki és ráadásul meg is tanult ott úszni.
    És ha valaki kisgyerekkel megy, akkor nem a piramist akarja megmászni, hanem egyszerűen pihenni akar, meggyógyulni és örül, hogy együtt a család! Nem csak világmegváltó túrákból kell, hogy egy nyaralás álljon. ( A gyerekekkel együtt az idén voltunk x-edszer Törökországban és nem mondhatnám, hogy nyűg volt nekik)

    MÁs:
    A JÉGKOCKA
    Barátaink is velünk voltak, és a hölgy azért lett rosszul, mert jégkockát kapott a tonikjába. Szóval, csak vigyázat a jégkockával.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_150346 (20)
     

Címlap

top