Zakopaneba utaznánk... :)

Katicácska
Létrehozva: 2017. november 14. 13:47

Sziasztok!


 


Információt gyűjtök arról, hogy mi mindenre van szükségünk, ha elutazunk Zakopanéba. Decemberben mennénk, az adventi időszakban, hétvégén, autóval, 1-2 éjszakára. Tanácsokat, tapasztalatokat, ajánlatokat szívesen fogadok!


Például, mit érdemes arra megnézni, ha Miskolc felől megyünk?


Mennyi pénzt vigyünk, ha nézelődni megyünk, de nem shoppingolni?


Mennyi az autópálya? ...stb...amire nem is gondoltam.


Írjatok, légy szíves...  Szállás tapasztalatokért is örökre üldözni fog a hálám!


 

4 hozzászólás
 1. 2017. november 21. 08:154.

  Szia!!Remek célpontot választottatok, egyik kedvenc városunk Zakopane, mi is nagyon sokat járunk arra és sosem tudjuk megunni. Itt rengeteg hasznos információt és tippet találsz: https://www.zakopaneinfo.hu/ , érdemes átböngészni. Ez pedig a webcam a sétálóutcáról: https://zakopane.webcamera.pl/ 


  Az autópályák díjait nem tudom, mi sosem mentünk autópályán, nem is tudom pontosan, hogy arrafelé van-e egyáltalán. Dobsina-Poprád felé szerintem 220 km lehet tőletek. Az útjaik jó minőségűek és takarítják is rendesen. Decemberben tutira lesz hó, de gondolom téli gumi és egyéb kellékek nélkül nem indulnátok útnak. 


  Az áraik nagyon hasonlóak, mint itthon. Enni, inni nagyon szeretnek és finom ételeik is vannak. Kedves, barátságos és végtelenül segítőkész emberek, na és nagyon lazák. 
  Van egy fürdő nem messze Zakopanetól a neve Goracy Potok. Ha szeretitek a jókedvet érdemes ellátogatni, talán 10-15 km lehet a várostól. Forró medencék gyönyörű környezetben, télen-nyáron lehet kint a szabadban fürdeni, péntek szombat este pedig nagy partik vannak , zenével, tánccal, sörrel. (Keress rá youtube-on) :)  Élni tudnak az biztos :) 


  Szállást ilyenkor kicsit nehezebb találni, én a booking.com-on szoktam. A síszezon és az ünnepek miatt sok szállás teltházas, de ne add fel, előbb-utóbb mindig sikerül :) 

 2. 2017. november 16. 23:413.

  Keresd meg pl. neten az egyik lengyel kisebbségi önkormányzatot, ott bővebb felvilágosítást tudnak adni.Érdemes. 

 3. 2017. november 15. 09:192.

  Külföldön történő autómentés               ára:100Ft/Km

Legnépszerűbb cikkek