Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Az állatorvos válaszol 2.

adrijan
Létrehozva: 2012. január 24. 11:03

Közkívánatra újra eljön a fórumra Dr. Schalkház István állatorvos, aki múlt héten két órán át válaszolt a gazdik kérdéseire!

 

Aki akkor kimaradt, most újra felteheti a kérdését!

 

Janár 26-án délután 1 órától a fórum vendége dr. Schalkház!

 

Ha bármi kérdésed van kutyáddal-cicáddal, másmilyen kis kedvenceddel kapcsolatban, kérdezz bátran, a doktor úr igyekszik megválaszolni a beérkező üzeneteket!

 

Schalkház doktor szakmája egyik elismert képviselője, 1975-ben szerezte állatorvosi diplomáját cum laude eredménnyel. Állatorvos dinasztiából származik, édesapja, apósa, felesége és fia is állatorvosok.

Sokáig körzeti állatorvosként dolgozott Nógrád megyében, ahol öt falu és egy termelőszövetkezet állatállományát látta el. Ezt követően az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén és Klinikáján egyetemi tanársegédként dolgozott, kutatott, tanított és gyógykezelt kedvtelésből tartott és haszonállatokat kilenc éven át.

 

Kitűnő eredménnyel szerzett klinikus szakállatorvosi diplomát 1985-ben.

 

Jelenleg magánállatorvosként praktizál, sok hobbiállat gyógyult már meg a kezei között. 

  1. 2018. január 22. 17:2626.

    Jó estét Doktor Úr nekem.egy olyan kérdésem lenne, hogy a kiskutyám 9 hetes és szétrágta a gipszet és nem tudjuk hogy evet-e belöle ha igen akor ilyenkor mit tudok csinálni vele? Köszönöm előre is a választ.

  2. 2012. január 28. 12:2325.
    Köszönöm szépen!
    előzmény:
    Schalkház István (22)
    2012-01-26  13:47
  3. 2012. január 26. 13:5924.

    Kedves Doktor úr,

     

    egy 18 éves cicám van, aki egy ideje nagyon válogatós lett. Csak a frissen kibontott kaját eszi meg, ezért adagolva kapja az ételt. Sokszor előfordul így is, hogy amit nem eszik meg rögtön, akár már 10 perc elteltével sem hajlandó megenni. A száraz eledelt egyáltalán nem eszi meg. A fogai rendben vannak, nincs fogköve.

    Arra gondolok, hogy a korából adódóan esetleg a szaglásával van gond, és azért nem eszi meg az "állott" kaját, mert már nem olyan intenzív az illata, mint kibontás után...

    Sajnos az a módszer nem betartható, hogy ha majd éhes lesz megeszi. Mert nem, csak nyávogás, sírás-rívás lesz belőle...

    Van esetleg valami más elképzelése, javaslata?

    Egyébként nagyon jó állapotban van, igaz, egy kicsit soványka, de gondolom, ez a korából is adódik...

     

    Köszönöm válaszát!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2012. január 26. 13:5823.

    Kedves fórumozók!

     

    Köszönöm megtisztelő bizalmukat, és úgy önöknek, mint kedvenceiknek további jó egészséget kívánok! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2012. január 26. 13:4722.

    Tisztelt Doktor úr!

     

    Egereket tartunk, és múltkor megfigyeltem egy szemmel alig kivehető fehér színű rovarszerűségeket mászkálni az üvegen. Nem találtam sehol nyomát, hogy mi ez, és mit lehet vele tenni. Segítségét előre is köszönöm!

     

    Üdv,

    Erecske 

    idézet:
    Erecske (20)
    2012-01-26 13:38:38

    Kedves Erecske!

     

    A leírás alapján azt gondolom, hogy az alomban vagy a székletben kikelt nyűről van szó, amelyet valamilyen repülő rovar petézhetett bele. Tanácsom az, hogy biorovarirtó spray-t használjanak, ami az egerekre veszélytelen. 

    előzmény:
    Erecske (20)
    2012-01-26  13:38
  6. 2012. január 26. 13:4121.
    Köszönjük!
    előzmény:
    Schalkház István (18)
    2012-01-26  13:26
  7. 2012. január 26. 13:3820.

    Tisztelt Doktor úr!

     

    Egereket tartunk, és múltkor megfigyeltem egy szemmel alig kivehető fehér színű rovarszerűségeket mászkálni az üvegen. Nem találtam sehol nyomát, hogy mi ez, és mit lehet vele tenni. Segítségét előre is köszönöm!

     

    Üdv,

    Erecske 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  8. 2012. január 26. 13:2919.

    Tisztelt Doktor Úr.

     

    Van egy 13 éves németjuhász kutyám, aki hétfőn egyik pillanatról a másikra elkezdett dülöngélni, majd minden lépésnél elesett.

    Elvittük orvoshoz, aki Carprodyl tablettát rendelt, napi 2-őt.

    Másnap agyvérzéses tüneteket prudukált, egyfolytában félre van billenve a feje, rángatózik az, az oldali szeme amerre a feje billen( bal).  Járás közben már nem mindeg esik el, de még mindig nagyon imbolyogva mozog. Kapott ugyan még 3 injekciót, de azt nem tudom milyet. És holnap is kap.

     

     

    Ön mit ajánlana?

    Nagyon szeretnénk, ha idős kora ellenére még velünk lehetne, egy darabig.

    Előre is nagyon köszönöm a válaszát.

     

    idézet:
    melanna (10)
    2012-01-25 15:35:54

    Kedves melanna!

     

    A leírt tünetek alapján minden bizonnyal kutyájának agyvérzése volt, erre utal a ferde fejtartás, imbolygás, körben járás. Gyógyszere az agyvérzésnek: kortizon injekció, B-vitaminok és megelőzés céljából nagymennyiségű C-vitamin. 

     

    Egy-két hetes kezelés múlva elbírálható a gyógyszerek hatékonysága.  

    előzmény:
    melanna (10)
    2012-01-25  15:35
  9. 2012. január 26. 13:2618.

    Kedves Doktorúr!

     

    A múltkor volt egy kérdés amire a cicatulaj nem kapott választ, bemásolnám, hátha nem látja, hogy Ön ismét vendég lesz.

     

    "

    Kedves Doktor Úr!

    Nekem van egy idős cicám, vesebeteg és a májával is baj van, ezt labor mutatta ki. De sajnos a mi állatorvosunktól "B" vitaminon kívül semmit nem kaptunk gyógyszert, s csak a labort csinálta meg, kezelés nincs. Én nem szeretném a cicát "magára hagyni", ezért megpróbáltam homeopátiával segíteni rajta, ameddig lehet. Ez idáig működött is valamilyen szinten, de sajnos, ha nem kapja a homeopátiát, akkor visszatér a hányás, még a vizet is kihányja. S ezenkívül vakarja magát, alig tudom saját magától megvédeni. Tudom ez nagy felelősség.

    Azt szeretném megtudni, hogyan tudok még segíteni neki, ameddig lehet?

    A másik kérdés pedig az lenne, hogy mit adjak neki enni? A gyógytápot nem eszi meg, nem is akar rágni, pedig tudna. A rossz fogait kihúzták. Jelenleg bébiételt eszik, vagy én turmixolok neki kaját: kevés húst, rizzsel vagy tésztával. Néha nagyon tehetetlen vagyok, úgy érzem teljesen magyamra vagyok hagyva.

    Köszönöm: nagyliliom"

     

    Ha van rá lehetőség kérem válaszoljon, mert topiktársunk nagyon késégbe volt esve.

     

    Köszönöm

     

    vááá

     

    idézet:
    vááá (9)
    2012-01-25 10:13:36

    Kedves nagyliliom!

     

    Együtt érzek önnel, nagyon szívszorító dolog a tehetetlenség. A leírtak alapján az ön cicája nagyon beteg és így csak arról beszélhetünk, hogy az életét megpróbáljuk fájdalommentessé tenni és megnyújtani.

     

    Homeopátiás szerek használata azért is ajánlott, mert hosszú távon olcsónak bizonyulnak, és mégis hatékonyak. Jó homeopátiás szakemberként kedves kollegámat tudom ajánlani, http://www.allatorvosbekasmegyer.hu/ oldalon megtalálja. 

     

    Az egy szerencsétlen egybeesés, hogy a vese- és májkímélő tápokat a cica nem fogadja el, pedig ezek karban tartanák szervei működését. 

     

    előzmény:
    vááá (9)
    2012-01-25  10:13
  10. 2012. január 26. 13:2117.

    Kedves Doktor Úr!

     

    2 éves 2 hónapos labrador kan kutyánk kb. két hete egyfolytában vonyít (mély hangon), sír, ugat, az ugatás vége pedig általában vonyításban végződik. Nappal és éjjel is csinálja, utóbbi elég kellemetlen, mivel nem tudunk tőle aludni. Próbáltuk, hogy beengedjük az előszobából közénk, hátha egyedül érzi magát, de akkor is folytatja a nyüszítést, és eléggé izgatottnak tűnik. Séta közben pedig folyton szaglászik, alig lehet visszafogni a pórázzal, olyan erősen húz, és a szája habzik (szaglászás közben). Lehetséges, hogy egy tüzelő szukába lett "szerelmes"? Mi a teendő? Kiheréltetni semmiképpen nem szeretnénk.  

     

    Továbbá ismerőstől hallottam, hogy a labrador kanok egyébként is hajlamosak a vonyításra. Igaz ez? Ha igen, mivel lehetne leszoktatni róla?

     

    Válaszait előre is köszönöm:

    encsyke86 

    idézet:
    encsyke86 (8)
    2012-01-24 15:49:28

    Kedves encsyke86!

     

    Feltételezhetően a közelben valamelyik szuka ivarzik és ennek a szaga irritálja az ön kutyáját. Ez természetesen majd máskor is előfordulhat.

     

    Azt tanácsolom, forduljon állatorvosához, és kérjen megfelelő nyugtatókat kutyája számára erre az időszakra.

     

    A vonítás nem egyedi sajátosság, elvileg minden kutya tud vonítani.  

    előzmény:
    encsyke86 (8)
    2012-01-24  15:49
  11. 2012. január 26. 13:1916.

    Tisztelt Doktor úr!

     

    3 éves kandúr macskánkat a múlt héten el kellett altatni. Nem evett, nem ivott, csak feküdt. Amikor enni próbált, nem tudott nyelni, fuldoklott.

    Az állatorvos szerint leukémiája volt.  Nagy volt a mája, a veséi pedig nagyon kicsik. Nagyon szerette a nyers sertésmájat, elképzelhető hogy attól lett beteg?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm.

    M

    idézet:
    énsemtom (7)
    2012-01-24 13:25:13

    Kedves énsemtom!

     

    Mivel nem láttam a cicáját, feltételezem, hogy az állatorvos jól diagnosztizálta ezt a betegséget, de én azért másra is gondolok ilyen fiatalkori lesoványodáskor, nyelési zavarkor.

     

    Felhívnám a figyelmét arra, hogy nyers sertéshúst (májat sem) húsevőnek adni tilos, ugyanis a nyers húsban lévő Aujeszky-vírus a húsevőket megbetegítheti (emberre veszélytelen), és álveszettséget okoz. Ennek tünetei macskában: nyelési zavar, általános idegesség, lesoványodás és halál. 

     

    Leggyakrabban kandúr macskáknál, de olykor nősténeknél is ilyen fiatal korban kóros lesoványodást okozhat a fertőző hashártyagyulladás vírusa is, ami szintén halálos kimenetelű megbetegedés. 

    előzmény:
    énsemtom (7)
    2012-01-24  13:25
  12. 2012. január 26. 13:1415.

    Tisztelt Doktor Úr!

     

    Westi kislány kutyám májusban lesz 6 éves. Sajnos hiába vittük a "fiúkhoz", nem hagyta magát, így kiskutyák sem lettek. Az állatorvosunk azt tanácsolta, hogy vetessük ki a méhét, nehogy rákos legyen. Igazság szerint nem szeretném kitenni ennek a procedúrának, de szeretném, ha sokáig velünk lenne még. Önnek mi a véleménye? Érdemes ivartalanítani? Ha igen, csak a méhét, vagy a petefészkeket is célszerű kivenni? Egyébként hány éves korig szülhet egy ilyen fajta kutyus?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

     

    idézet:
    nanahogynem (6)
    2012-01-24 13:04:46

    Kedves nanahogynem!

     

    Először a kérdése második felére válaszolnék, miszerint azt szoktuk tanácsolni, hogy a kutya 5 éves koráig szüljön először. Ezt követően egyre kockázatosabb lehet a vemhesség és a szülés is. Ez persze nem vonatkozik azokra a kutyákra, amelyek már korábban almot felneveltek, mert volt olayn németjuhász kutyám, amely 13 éves korában is szült, igaz csak egy kölyköt!

     

    Javaslatom az, hogy ivartalanítsa a kutyáját, talán elég a petefészek kivétele, a méh valószínűleg elsorvad és így kisebb az emlődaganat esélye is.  

    előzmény:
    nanahogynem (6)
    2012-01-24  13:04
  13. 2012. január 26. 13:1314.
    Köszönöm szépen, este elviszem orvoshoz. További jó munkát kívánok!
    előzmény:
    Schalkház István (13)
    2012-01-26  13:11
  14. 2012. január 26. 13:1113.

    Tisztelt doktorúr!

     

    14 éves keverék kutyám legújabb szokása, hogy tépkedi a szőrét a hátsó combján. Nem látok semmiféle elváltozást a bőrén, azonkivül, hogy most a tépkedés, csípkedés nyomot hagyott a bőrén.  Nem kapott úifajta tápot, amitől esetleg allergiás lehetne. Mit tegyek, nem szép látvány a fekete kutyán egy tenyérnyi fehér folt és gondolom nem is normális állapot.

     

    Köszönöm válaszát.

    idézet:
    huncut (5)
    2012-01-24 12:46:45

    Kedves huncut!

     

    Jó lett volna tudni, hogy ivartalanított kutyáról van-e szó, ugyanis bizonyos hormonok kiesése is okozhat hasonló tüneteket. Nem kizárt allergiás bőrgyulladás, amit akár a bűzmirigy gyulladása, vagy egyéb allergizáló tényező okozhat. Attól, hogy nincs a bőrön szemmel látható elváltozás, még egyéb, bőrben élő kórokozókra is lehet gondolni. Mindenféleképpen állatorvosnak kell megmutatni ezt a bőrelváltozást, és bitosíthatom, hogy ezen lehet változtatni.

    előzmény:
    huncut (5)
    2012-01-24  12:46
  15. 2012. január 26. 13:0912.

    Tisztelt Doktor Úr!

     

    Egy hete ivartalanították két nőstény cicámat, felszívódó varratot kaptak. Két napja vettem észre, hogy mintha sérv alakult volna ki a vágásnál, van egy duzzanat, valószínűleg a belső varratoknál, mert ha megemelem a cicát akkor vándorol a duzzanat. Külsőleg a varrat szépen gyógyul, nem piros, nem váladékozik, a cicák esznek, játszanak, nem tűnnek betegnek. Csak ez a duzzanat aggaszt.

    Interneten olvastam, hogy gyakori ez a sérv, elmúlik majd, de azért örülnék egy szakértői válasznak is.

     

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm,

    Wildcat 

    idézet:
    wild-cat (4)
    2012-01-24 12:11:31

    Kedves Wild Cat!

     

    Az izomréteget varrták felszívódó varrattal, aminek a kötése elengedhet. Ha azt tapasztalja, hogy a kidudorodás fölé teszi a mutatóujját, és finoman nyoma befele a bőrt a hasüreg felé, és nem ütközik az ujja az izomréteg felületébe, hanem be tudja nyomin a hasüregbe az ujját szinte, akkor ott sajnos hasfalsérv alakult ki. Ilyenkor újra kell operálni, és a sérvet zárni kell.

     

    Műtét utáni sérv magától nem múlik el.  

     

    Az is előfordulhat, hogy a felszívódó varratok környéke kissé megduzzad, vagy esetleg  túl erősen húzták meg a varratokat a hasfalban, ilyenkor is az ember egy duzzanatot érez, ami később elmúlik, de ilyenkor lehet tapintani a varratokat a bőr alatt. 

    előzmény:
    wild-cat (4)
    2012-01-24  12:11
  16. 2012. január 26. 13:0311.

    Tisztelt Doktor Úr!

     

    A 2 hós kiskutyánk egyik hátsó lábán átment a szomszédunk személyautója, sajnos nem vette észre.  Meg van duzzadva, dagadva a combja.  Eltört? Jól sejtem?  Mi a teendő?  Kutyalábat még nem láttam begipszelve.

     

    Köszönöm megtisztelő válaszát,

    TiaMaria

     

     

    idézet:
    TiaMaria (2)
    2012-01-24 11:14:28

    Kedves TiaMaria!

     

    Mindenek előtt a kutya lábáról röntgenfelvételt kell készíttetni, hogy a törés igazolva legyen, ugyanis sokszor előfordul, hogy csak az izületek duzzadnak be, ami végeredményben magától is meggyógyul. Már nem gipszelnek kutyalábat, különböző fixálási lehetőségek léteznek, fém csavarokkal, esetleg velőszeggel, amelyekkel a műtétet követő másnap a kutya szaladni tud.

    Ha növekvő a kutya, akkor ezeket később el kell távolítani minden esetben, felnőttkorban van, hogy a velősszeget például bent hagyják a csontüregben, és semmi problémát nem fog okozni a későbbiekben.  

    előzmény:
    TiaMaria (2)
    2012-01-24  11:14
  17. 2012. január 25. 15:3510.

    Tisztelt Doktor Úr.

     

    Van egy 13 éves németjuhász kutyám, aki hétfőn egyik pillanatról a másikra elkezdett dülöngélni, majd minden lépésnél elesett.

    Elvittük orvoshoz, aki Carprodyl tablettát rendelt, napi 2-őt.

    Másnap agyvérzéses tüneteket prudukált, egyfolytában félre van billenve a feje, rángatózik az, az oldali szeme amerre a feje billen( bal).  Járás közben már nem mindeg esik el, de még mindig nagyon imbolyogva mozog. Kapott ugyan még 3 injekciót, de azt nem tudom milyet. És holnap is kap.

     

     

    Ön mit ajánlana?

    Nagyon szeretnénk, ha idős kora ellenére még velünk lehetne, egy darabig.

    Előre is nagyon köszönöm a válaszát.

     

    előzmény:
    adrijan (1)
    2012-01-24  11:03
  18. 2012. január 25. 10:139.

    Kedves Doktorúr!

     

    A múltkor volt egy kérdés amire a cicatulaj nem kapott választ, bemásolnám, hátha nem látja, hogy Ön ismét vendég lesz.

     

    "

    Kedves Doktor Úr!

    Nekem van egy idős cicám, vesebeteg és a májával is baj van, ezt labor mutatta ki. De sajnos a mi állatorvosunktól "B" vitaminon kívül semmit nem kaptunk gyógyszert, s csak a labort csinálta meg, kezelés nincs. Én nem szeretném a cicát "magára hagyni", ezért megpróbáltam homeopátiával segíteni rajta, ameddig lehet. Ez idáig működött is valamilyen szinten, de sajnos, ha nem kapja a homeopátiát, akkor visszatér a hányás, még a vizet is kihányja. S ezenkívül vakarja magát, alig tudom saját magától megvédeni. Tudom ez nagy felelősség.

    Azt szeretném megtudni, hogyan tudok még segíteni neki, ameddig lehet?

    A másik kérdés pedig az lenne, hogy mit adjak neki enni? A gyógytápot nem eszi meg, nem is akar rágni, pedig tudna. A rossz fogait kihúzták. Jelenleg bébiételt eszik, vagy én turmixolok neki kaját: kevés húst, rizzsel vagy tésztával. Néha nagyon tehetetlen vagyok, úgy érzem teljesen magyamra vagyok hagyva.

    Köszönöm: nagyliliom"

     

    Ha van rá lehetőség kérem válaszoljon, mert topiktársunk nagyon késégbe volt esve.

     

    Köszönöm

     

    vááá

     

    előzmény:
    adrijan (1)
    2012-01-24  11:03
  19. 2012. január 24. 15:498.

    Kedves Doktor Úr!

     

    2 éves 2 hónapos labrador kan kutyánk kb. két hete egyfolytában vonyít (mély hangon), sír, ugat, az ugatás vége pedig általában vonyításban végződik. Nappal és éjjel is csinálja, utóbbi elég kellemetlen, mivel nem tudunk tőle aludni. Próbáltuk, hogy beengedjük az előszobából közénk, hátha egyedül érzi magát, de akkor is folytatja a nyüszítést, és eléggé izgatottnak tűnik. Séta közben pedig folyton szaglászik, alig lehet visszafogni a pórázzal, olyan erősen húz, és a szája habzik (szaglászás közben). Lehetséges, hogy egy tüzelő szukába lett "szerelmes"? Mi a teendő? Kiheréltetni semmiképpen nem szeretnénk.  

     

    Továbbá ismerőstől hallottam, hogy a labrador kanok egyébként is hajlamosak a vonyításra. Igaz ez? Ha igen, mivel lehetne leszoktatni róla?

     

    Válaszait előre is köszönöm:

    encsyke86 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  20. 2012. január 24. 13:257.

    Tisztelt Doktor úr!

     

    3 éves kandúr macskánkat a múlt héten el kellett altatni. Nem evett, nem ivott, csak feküdt. Amikor enni próbált, nem tudott nyelni, fuldoklott.

    Az állatorvos szerint leukémiája volt.  Nagy volt a mája, a veséi pedig nagyon kicsik. Nagyon szerette a nyers sertésmájat, elképzelhető hogy attól lett beteg?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm.

    M

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  21. 2012. január 24. 13:046.

    Tisztelt Doktor Úr!

     

    Westi kislány kutyám májusban lesz 6 éves. Sajnos hiába vittük a "fiúkhoz", nem hagyta magát, így kiskutyák sem lettek. Az állatorvosunk azt tanácsolta, hogy vetessük ki a méhét, nehogy rákos legyen. Igazság szerint nem szeretném kitenni ennek a procedúrának, de szeretném, ha sokáig velünk lenne még. Önnek mi a véleménye? Érdemes ivartalanítani? Ha igen, csak a méhét, vagy a petefészkeket is célszerű kivenni? Egyébként hány éves korig szülhet egy ilyen fajta kutyus?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

     

    előzmény:
    adrijan (1)
    2012-01-24  11:03
  22. 2012. január 24. 12:465.

    Tisztelt doktorúr!

     

    14 éves keverék kutyám legújabb szokása, hogy tépkedi a szőrét a hátsó combján. Nem látok semmiféle elváltozást a bőrén, azonkivül, hogy most a tépkedés, csípkedés nyomot hagyott a bőrén.  Nem kapott úifajta tápot, amitől esetleg allergiás lehetne. Mit tegyek, nem szép látvány a fekete kutyán egy tenyérnyi fehér folt és gondolom nem is normális állapot.

     

    Köszönöm válaszát.

    előzmény:
    adrijan (1)
    2012-01-24  11:03
  23. 2012. január 24. 12:114.

    Tisztelt Doktor Úr!

     

    Egy hete ivartalanították két nőstény cicámat, felszívódó varratot kaptak. Két napja vettem észre, hogy mintha sérv alakult volna ki a vágásnál, van egy duzzanat, valószínűleg a belső varratoknál, mert ha megemelem a cicát akkor vándorol a duzzanat. Külsőleg a varrat szépen gyógyul, nem piros, nem váladékozik, a cicák esznek, játszanak, nem tűnnek betegnek. Csak ez a duzzanat aggaszt.

    Interneten olvastam, hogy gyakori ez a sérv, elmúlik majd, de azért örülnék egy szakértői válasznak is.

     

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm,

    Wildcat 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  24. 2012. január 24. 11:353.

    Szia

    Ne haragudj, hogy én írok neked de nehogy várj még két napot amig a doktor ur válaszol. Irány az állatorvos. Nem is értem, Ö nem varázslo, hanem állatorvos. Egyébként a kutyák lábát is gipszelhetik, az hogy te még nem láttál ilyet az nem jelent semmit nem csak törésnél gipszelnek hanem szalagsérüléseknél is akár.

    cell

    előzmény:
    TiaMaria (2)
    2012-01-24  11:14
  25. 2012. január 24. 11:142.

    Tisztelt Doktor Úr!

     

    A 2 hós kiskutyánk egyik hátsó lábán átment a szomszédunk személyautója, sajnos nem vette észre.  Meg van duzzadva, dagadva a combja.  Eltört? Jól sejtem?  Mi a teendő?  Kutyalábat még nem láttam begipszelve.

     

    Köszönöm megtisztelő válaszát,

    TiaMaria

     

     

    előzmény:
    adrijan (1)
    2012-01-24  11:03

Címlap

top