Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Marokkó

Torolt_felhasznalo_300812
Torolt_felhasznalo_300812
Létrehozva: 2004. Április 28. 20:41
Aki mostanában - idén, tavaly - volt Marokkóban, és elmondaná 1-2 személyes élményét, véleményét, nagyon megköszönném, ugyanis júniusban oda repülünk. Tavaly is arab országban (Jordániában) voltunk, ami nagyon tetszett, de Marokkóról (Agadírba megyünk) úgyszólván még nem sokat hallottunk.
Az index-fórumban nagyon kevés róla az információ, inkább egy összeszokott társaság beszélgetése.
Cserébe az információkért én is szívesen "mesélek" pl. Görögországról, Fr. Riviéráról stb.
  1. 2004. november 4. 16:0415.
    Úgy tapasztaltam, hogy ha az ember nem öltözik és viselkedik kihívóan, akkor nincs különösebb gond. Elég jó érzékük van ahhoz, hogy ránézésre tudják kinél lehet próbálkozni. Szerintem ha az ember lánya megfelelő tartózkodással, de azért kedvesen fordul hozzájuk, viselkedik velük, akkor roppant segítőkészek udvariasak és kedvesek. Semmiképpen nem szabad lenézően, fennhéjázóan viselkedni, mert azt nagyon nem viselik jól. Mint senki más sem. Az arab emberek egyik tulajdonsága, hogy nagyon barátságosak, így ha pl. az üzletben leültetnek és teával kínálnak, azt udvariatlanság és sértő nem elfogadni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_200845 (14)
     
  2. Torolt_felhasznalo_200845
    Torolt_felhasznalo_200845
    2004. november 4. 15:2714.
    Szia annath:-)
    Köszi szépen a válaszod:-) Ez némileg megnyugtatott egy kicsit:-) Igaz, csak angolul beszélek, de viszont lesz valaki akihez mennék, gondolom, hogy ő majd segíteni fog mindenben, végülis részben miatta mennék:-) Ezért is kérdeztem, hogy a marokkói pasik hogy viszonyulnak az európai nőkhöz:-) Eddig semmi gond nem volt vele, csak mégiscsak egy idegen ország, ahol még eddig nem voltam soha:-) Köszi mégegyszer a választ, sokat segítettél:-)
    előzmény:
    annath (13)
     
  3. 2004. november 4. 14:3013.
    Szia Rabat! Én egyénileg voltam jó pár évvel ezelőtt Marokkóban. Oly annyira egyénileg, hogy teljesen egyedül - én aki akkor fiatal, szőke, vékony lány voltam. Ezt csak azért írom, hogy jelentősége legyen annak, hogy semmi, de semmi rossz tapasztalatom nem volt. Nem itthonról, hanem másik országból mentem és azért egyedül, mert aki jött volna velem, az utolsó pillanatban közbejött akadályok miatt nem tudott jönni. Vettem egy repülőjegyet Casablancába, a reptéri busszal mentem be a városba. Ott egy taxisnak elmagyaráztam kb. milyen szállodát szeretnék, ő elvitt egy közeli klasz kis szállodához. A lényeg az, hogy mindenki nagyon rendes volt, a világon semmi inzultus nem ért, semmim nem tűnt el, nem lettem beteg a kajától. Vonattal mentem Rabatba és Fezbe. Igaz annyi előnyöm volt, hogy ha nem is perfect, de beszéltem arabul. De az angollal is sok helyen elboldogultam, pl. szállodában, bankban. Vásárolni akkor bőrárút, szép réz tárgyakat, népművészeti tárgyakat, szőnyeget és aranyat volt érdemes, most nem tudom mi a helyzet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_200845 (12)
     
  4. Torolt_felhasznalo_200845
    Torolt_felhasznalo_200845
    2004. november 4. 07:3012.
    Sziasztok!

    Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e valaki Marokkóban, úgy értem, hogy saját szakállra, tehát nem irodával.
    Elmondom, hogy konkrétan mire gondolok:-)
    Befizetnénk egy hetet Agadirban, ahol pihennénk egyet, majd arra gondoltunk, hogy egy hetet meg barangolnánk. Bérelnénk egy autót, és egy hétig járnánk az országot, pl Marrakesh, Fez, Csablanka, Rabat útvonalon, majd vissza utolsó nap Agadirba, mert a repcsi onnan indul majd.
    Kb ennyi lenne, ha valaki volt ilyen feltételekkel, ossza meg a tapasztalatait velem.
    Kérdéseim olyanok lennének, hogy milyen feltételekkel lehet autót bérelni, (bérletiár elsősorban, benzinár, milyenek az autók) esetleg milyen a vonatközlekedés, szállás utközben ugye, (minőség, árak), milyenek az emberek arra, elsősorban a pasik, arra gondolok, hogy milyenek az európai nőkkel szemben

    Ennyi lenne, ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Priviben is írhattok. Nagyon nagyon köszönöm előre is:-)

    Sziasztok:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_300812
    Torolt_felhasznalo_300812
    2004. június 20. 15:0011.
    Válasz a hozzászólásodra a Marokkó című topicban: Szia! Mint annó jeleztem, 21-én (holnap du. ) utazunk barátnőmmel (2 öreglány) Agadírba, Argana Hotel. Ez ügyben 1-2 kérdést szeretnék feltenni:
    Az itthoni vízforralót tudjuk-e használni? Milyen a konnektor és az áram?
    Milyen, mennyi idő a repülőút? (Nagyon félek, pl. a kétszeri le- és felszállás nem semmi).
    Milyen az időjárás, a yahoo-ban néztem, de más ott lenni, és lehet-e már fürödni az óceánban?
    Cápák mennyisége?
    Hova érdemes fakultatív kirándulást tenni Marakeshen kívül?
    Milyen valutát kell/érdemes vinni? Az utazási iroda (Budavár Tours) szerint lehetőleg eurót, a pénzváltó esküszik rá, hogy csak is dollárt?
    Szerényen mennyiből lehet kijönni?
    Várom és köszönöm válaszokat.
    Egyen kérlek, ne haragudj, hogy téged zavarlak, de a marokkói fórumban éppen egy teve, illetve lónyeregről tartanak eszmecserét, hát ez nem igazán válasz az én (mi) problémáimra. Üdv. és köszi: Ildi
    előzmény:
    B.Judit (9)
     
  6. 2004. május 23. 10:5810.
    sziasztok!
    augusztus végén, szeptember elején mi is marokkóba készülünk. engem az érdekelne, hogy mennyire biztonságos leszakadni a csoporttól, idegenvezetőtől, be lehet-e vállalni magántúrákat is, vagy a biztonságunk érdekében bizzuk magunkat inkább a drágább szervezett fakultatív programokra?
    nem tudom, utazott-e már valaki a budavár tours-al, mi velük tervezzük az utat, a viszonylagos jó árfekvése miatt. aki volt már velük valamerre, elégedett volt???
    ha valaki utazási irodával ment, melyek azok a programok, amik valóban felejthetetlenek? mi egy hét "királyi városok" körútra mennénk, azt követően egy hét pihizésre, agadirba!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2004. Április 29. 19:159.
    az Atlaszban inkább csak este, ahogy lemegy a nap van hűvös, ill. az árnyékban. vigyetek jó erős naptejet, mert odafent rendesen éget a nap. Sztem tuti jó időtök lesz, mi októberben voltunk az óceánparton is és fürödtünk
    előzmény:
    csibi60 (8)
     
  8. Torolt_felhasznalo_300812
    Torolt_felhasznalo_300812
    2004. Április 29. 18:228.
    Köszi a választ. Már nem tudunk körülnézni, mert befizettük az utat (VI. 21. ), nagyon remélem, nem erre az időszakra esik az általad jelzett árnyékos idő. Egyébként, ha nem süt a nap, hány fok körül lehet, hűvös a levegő?
    E 8 napból leginkább fakultatív programok lesznek, 1-2 napunk lesz talán, amikor megnézhetjük az óceánt. Az Atlasz hegységben meg gondolom, mindig hűvös van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_159118 (6)
     
  9. 2004. Április 29. 09:097.
    Szia! Mi 2001-ben voltunk 3 hétig Marokkóban. Eszméletlen jó hely :-) Igaz mi nem egy helyen voltunk és kempingben, de egy csomó jó helyet láttunk. Az óceán nem mélyül nagyon hirtelen, viszont bazi nagy hullámok vannak. A kajára vigyázzatok, sztem érdemes min. a hepatitisA oltást beadatni, mert pár éve az egyik ismerősünk egy 5* szállodában kapta meg vmi. kajától. Csak frissen, előttetek készült ételt egyetek, semmi saláta, jégkocka stb. Kizárólag ásványvíz, és érdemes megnézni, hogy a kupak tuti nem volt még lecsavarva. Ilyennel Indiában találkoztunk, hogy az üres palackokba normál csapvízet töltöttek és így árulták. Így tuti a hasmenés :-) Mi még a tifusz és a tetanuszt is beadattuk, mondjuk mi tényleg néha kicsit nomádul éltünk.
    A tadzsint feltétlenül kóstoljátok meg, a legjobb kaja. :-) Esetleg nézz körül az utazas. com-on is, ott vannak hasznos infók a fórumon.
    Ha valamit elfelejtettem, nyugodtan kérdezz! :-)
    előzmény:
    csibi60 (1)
     
  10. Torolt_felhasznalo_159118
    Torolt_felhasznalo_159118
    2004. Április 28. 23:036.
    Nézzetek alaposan körül az időpontoknál, mert Agadirban nincs mindig nyárias idő. . . tapasztalatból tudom. Van olyan időszak, amikor csak dél körül van néhány napsütéses óra. .
    előzmény:
    csibi60 (1)
     
  11. 2004. Április 28. 22:265.
    Csibi!MUtogatni ott is lehet es mar nagyon megszoktak. Nezd ha 8-at mutat valamire, legalabb 3-mal kezd az alkut es 4-ert odaadja, de ha latja , hogy mesz el masik boltba, akkor lehet, hogy 3-ert is odaadja. Remelem erted igy altalanosan fogalmazva!
    Ha nem akarjatok, hogy molesztaljanak benneteket, akkor ugy oltozzetek, kiveve a strandhelyeket, hogy ne legyen csabito, -- ott is ferfiak elnek!!
    A tenger nem tudom mennyire melyul, de erdeklodjetek , mikor fulladtak bele utoljara azon a helyen. . . .
    es nagyon jo utat.
    előzmény:
    csibi60 (4)
     
  12. Torolt_felhasznalo_300812
    Torolt_felhasznalo_300812
    2004. Április 28. 22:114.
    Köszi, de hogy tudnék alkudni, mikor egy árva szót sem tudok franciául, de arabul sem. Jordániában az angollal jól elboldogultam, de itt jön az eszperantó mutogatás. . . . csak aztán félre ne értsék)))
    Egyébként miket lehet vásárolni, már az alatt a kis idő alatt (utazással együtt 8 nap). Az óceán mennyire mélyül és két vén tyúkot (barátnőmmel megyek) remélem nem fognak molesztálni?
    előzmény:
    amarige45 (3)
     
  13. 2004. Április 28. 22:063.
    En mar regen jartam ott 2x is , de nagyon kellemes volt . Csak egy jonevu szallodaban tunt el a masnapi ebedunk. Jo etvagyat a kusz-kuszhoz es ne felejtsetek el alkudozni a vasarlasnal!!!Kotelezo!!
    előzmény:
    csibi60 (1)
     
  14. Torolt_felhasznalo_840284
    Torolt_felhasznalo_840284
    2004. Április 28. 21:302.
    Szia!
    Férjem kint volt három hétig tavaly. De most éppen fürdik. . . :)) Nagyon tetszett neki, szimpatikusnak találta az ott lakókat. Szerinte rengeteget fejlődhetett az utóbbi években, mert teljesen új utak voltak. Sajnos a higiénia nem a legjobb, volt a csoportjukban olyan, aki kórházba is került. De a dokik kedvesek voltak, a kórház pedig modern.
    Fantasztikus fotókat készített, csodás az ország kultúrája, az épületek, az ételek (de előtte-utána igyatok pálinkát, ha érzékeny a gyomrotok. . . :)) )
    Ha érdekelnek más részletek, írj! Üdv, W
    előzmény:
    csibi60 (1)
     

Címlap

top