Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Elmúltál 60 éves?

cinkepanna
Létrehozva: 2008. Április 16. 20:25
Szeretnék, olyan levelező társakat, akik hasonló koruak,  és kezdők mint én. Bárhová benéztem ,már szépen kialakult kis közösség van. Igy gondoltam hátha jön ide is valaki, valakik akik szeretnének ismerkedni, beszélgetni, bármiről. és tartani a kapcsolatot.Magamról majd bővebben, ha kiváncsi vagy rám. Várlak benneteket.
28478 hozzászólás
 1. 2017. március 8. 13:4528478.

  Szia.. hát sajnos, ez a topik,már sose fog úgy menni, mint., ahogy ment, hiszen már azóta szinte mindenki a Tanyán van.. az a zárt topik...


  De, többnyire azért tudunk egymásról..


  És köszönöm,hogy te is benéztél.

  előzmény:
  lesshegy (28475)
  2017-03-07  17:04
 2. 2017. március 7. 18:0628477.

  előzmény:
  cinkepanka (28467)
  2017-03-01  14:09
 3. 2017. március 7. 17:5928476.

  Szia, Marika!


  Miért változtattál nevet? Hogy telnek a nyugdíjas évek?

  előzmény:
  klivia48 (28471)
  2017-03-02  10:53
 4. 2017. március 7. 17:0428475.

  Üdvözlet a régieknek! Már lassan 10 éves jubileumát ünnepelheti ez a topik. Annak pedig, hogy én az nlc-n regisztráltam, már jóval több, mint 20 éve. Akkor még kevés topik volt, sokan ismertük egymást, kellemes volt a hangnem. Még egy jó ideig irogattam én is különböző topikokba, ide is, de aztán olyan sok változás történt, hogy elpártoltam az Nlc-től és a régiektől is. Ahogy Irénke, én is kaptam már figyelmeztetést, hogy ha nem lépek be, törölnek. Nem hiszem, hogy a továbbiakban aktív NLC tag leszek, de most ez a topik kicsit felelevenítette a régi emlékeket. Talán megkeresek más topikokat, igen régi ismerősöket, de az is lehet, hogy ez csak egy pilanatnyi fellángolás, nosztalgia, és nem lesz belőle semmi.


  Mindenesetre kívánom, hogy ez az ismét megújult régi topik menjen tovább régiekkel, újakkal.

 5. 2017. március 2. 11:0728474.

  Köszönöm szépen!


  Annával én is beszéltem a költözködése után, abban maradtunk, hogy majd egyszer találkozunk, csak azután jött nekem a sokszoros gond, és tragédia, utána pedig már nehéz lett volna összehozni. Azt azonban látom, hogy Te képben vagy, csak mivel nem jelentkeztél, nem tudhattunk Rólad.


  Még egy szűk óráig itt maradok, aztán megyek Jóban, rosszban-t nézni, azt elejétől még a férjem is szerette. Közben sül a sütőben egy nagy édes krumpli, amit majd a segítőm fog befejezni, töltött édes krumpli lesz belőle, csak sajnos elég lapos darab, ezért valószínűleg nem félbe vágva töltjük meg, hanem a tetejéről egy vékony lemezt vág majd le, és akkor megmarad a magassága. Csak 1 db., a netről vettem a receptet, és ma próbáljuk ki, de 40 dg. van 2 személyre megadva, és ez 33 dg., ami tekintve, hogy a segítőm csak kisebb adagot vesz magának, mert még egy helyen dolgozik, és ott is megetetik, talán elég lesz. Pontosabban már biztosan evett ott, mert ma a másik helyen kezdett. Ezen a héten ez a második internetes recept, az első egy nagyon finom nyers cékla-alma saláta volt, pirított dióval. Párszor hozatok is ebédet, holnap pl. jön.

  előzmény:
  klivia48 (28471)
  2017-03-02  10:53
 6. 2017. március 2. 11:0328473.

  Szervusz..


  most olvastam lehet éppen egyszerre írtunk??


  azt hiszem már sejtem,de nem vagyok benne biztos.. majd priviben meg írom, hogy kire gondolok...


  igen jól emlékszem, Mavikára, nagyon meg viselt engemet is a halála, hiszen egy nagyon jó kedélyű emberkét ismertem meg benne és nagyon harcolt... de ez a borzalmas rák győzött.. nagyon szomorú..


  Aranyos vagy, igen jól mondod,  a nagybetűs nagyi.. vagyok, és sokszor jókat mosolygunk a régi képeken amikor egyszerre öt vagy még több apróság aludt a kis szobába a nagy lehúzott ágyon..


  Szerettek itt lenni és sokat nosztalgiázunk együtt .. már lassan mindenki iskolás. de örömmel jönnek még most is.. ha utcán össze futunk örömmel szaladnak felém kitárt karokkal és kiabálják-hogy mama.. ettől nagyobb boldogság azt hiszem nem kell, sokszor én vagyok zavarba, mikor a 18 éves unokám meg fogja a karomat, mert éppen egy üzlet előtt találkoztunk és vezetett mert tiszta jég volt az út, ő nem szégyelte..


  Örülnék ha te is írnál magadról , magatokról,


   


   


   

  előzmény:
  klivia48 (28471)
  2017-03-02  10:53
 7. 2017. március 2. 10:5528472.

  Hát akkor úgy köszönnék,hogy Szervusztok... igaz a másik név nekem nem sokat sejtet...


  Meg tudhatjuk,hogy ki van mögötte, ha nem titok??


   


  Veronikám, nagyon, nagyon sajnállak,tudom ezzel nem sokat tudok érted tenni, de el tudok képzelni-hogy mennyire rossz lehet neked , kedves, aggódó férjed nélkül.De vannak nagyon sok szép emlékeid, és most azokból  lehet erőt meríteni.


  Fájdalmadat meg reméljük-hogy tudják majd valamennyire enyhíteni, közben sikerült olvasgatnom rólad, és csak annyit tudok hozzá írni-hogy minden elismerésem a tied.. amiken keresztül mégy, az orrvérzés borzalmas, és amit csináltak bizony ismerős mert tudod én is a gégészeten dolgoztam és ebből mindig volt bőven..sajnos páciens, sokszor velük szenvedtem, mert akinek már a tamponálás nem segített az bizony fólit kapott amivel meg szenvedtek..


  Aranyos, vagy, hogy még te sajnálsz, de tudod, erősnek kell lenni, másképp nem megy, addig nincs gond, amíg el tudom őt látni és az egészségem ezt meg engedi..


  Őt nagyon sajnálom, mert ez már csak vegetálás...de nagy türelemmel viseli..


  Majd hozok egy pár képet ha sikerül.. most már talán meg álltunk az unokák számával, elértük a 14 -es számota legnagyobb Zsófika, aki már bizony 23 éves és a legkisebb most volt egy éves a Vivien..


  El vesztettem az édes kis ezüst kutyuskámat aki 9 éves volt, és nagyon meg viselt, tudom-hogy el kell menniük nekik is, de nem mindegy, hogy-hogy... el kezelték őt..


  De már van egy kis vörös, aki hát  bizony egy kis eleven energia bomba, a másik a Dzsonika már 13 éves, és most ő is egy kicsit már jobban van, nagyon meg viselte őt is a kicsi elvesztése nem akart enni... most már ő is jó formában van... jókat sétálok velük és ez nekem sokat jelent..


  No, jó sokat írtam, és örülnék ha te is jönnél többször Veronikám..

  előzmény:
  veracsek (28468)
  2017-03-01  14:49
 8. 2017. március 2. 10:5328471.

  Szervusz Veronika!


  Igazán nem szakadtam el Tőletek, csak egy nagy szünetet tartottam.Be-be néztem, csak rövid időre és örültem, ha jó hírekről olvastam.


  Valószínű az időhiány  okozta az én távolmaradásom.Olyan jó volt újra olvasni önmagamat is!annyi minden történt azóta és látod megmaradtatok emlékeimben,tudom a férjed elvesztése, a betegség nagy terheket ró Rád.Ilyenkor olyan nehéz vigasztaló szavakat találni.


  Ircsike! Rád is szeretettel emlékszem, számomra Te vagy a nagybetűs nagymama, az önfeláldozó ápoló.


  Sok ismerősöm van innen azóta is.Anna, akit nagyon megszerettem és tartjuk a kapcsolatot.


  Biztos emlékeztek Mavikára, ő néhány éve elment,szerencsére személyesen is találkoztunk,örülök, hogy ismerhettem.


  Járt nálunk Kanadából, Ausztráliából is kedves vendég,az ismeretség eredete is ide vezethető vissza.


  Veronika!Elviselhetőbb napokat kívánok!IRcsike!Erőt, kitartást a mindennapokhoz!

  előzmény:
  veracsek (28470)
  2017-03-01  18:51
 9. 2017. március 1. 18:5128470.

  Szervusz!


  Más nick-néven leveleztél, ugye? Erre nem emlékszem.


  Gratulálok Benedekhez, és ahhoz is, hogy Ti legalább egészségesebbek vagytok. Viszont, ha olyan sokat jelentett a kapcsolattartás, akkor maradhattál volna , sajnálatos, hogy ez a topik is elsorvadt, akár az én eredetim, fogalmam sincs, mi okból?

  előzmény:
  klivia48 (28469)
  2017-03-01  18:26
 10. 2017. március 1. 18:2628469.

  Üdvözöllek Benneteket Ircsike, Verácska!


  Szép emlékeket idéztetek fel, hogy újra írtatok magatokról néhány sort.


  Nekem nagyon sokat jelentett az ismerkedés és a kapcsolattartás és olyan kedvesekké váltatok számomra.


  Egy kis  tájékoztató rólunk.Gyarapodtunk egy drága Benedekkel már ő is 7 éves!Ennél rosszabb ne legyen , ami az egészségünket illeti.

 11. 2017. március 1. 14:4928468.

  Ircsikém!


  A betegségemről tudtam, hogy időnként kiújul, a baj inkább az, hogy most már egyre romlanak a leleteim a kezelések ellenére, de ezt is megmondták, már 7 éve húzom, és az előre jelzések nem ígérnek már túl hosszú időt. Ez nem is érdekel, nem foglalkozom vele, csak a fájdalmakat kerülném el, ha tudnám, nem akarok bódult zombivá válni, ezért végszükségben szedek csillapítót. Az én csigolyáim nagyrészt meg vannak roppanva, már jó púpos vagyok, és sokkal törpébb, mint voltam, ülve az unokám magasabb (ő 9 éves)


  A családom segít, de nem viszik túlzásba, a férjem helyett a fiam szállít ide-oda, de nem mindig ér rá, és elő fordul, hogy elvisz, de nem tud megvárni, én pedig most már nem tudok egyedül közlekedni, segítséggel is inkább csak a lakáson belül. Segítőm van 5x hetente, munkanapokon, de ő sem csinál meg mindent, amit még esetleg kellene és néha én magam se tudom elképzelni, hogy hogy oldok meg ezt-azt.


  Téged nagyon sajnállak, ez a 24 órás szolgálat a végtelenségig kimerítő lehet!


  Ha olvasni akarsz tőlem híreket, akkor inkább a Menedékház középkortól topikban tedd, ott egy állandó baráti társaságom van, és élénkebb az élet.


  Sokszor puszillak, jó, hogy olvashattam Rólatok!

  előzmény:
  cinkepanka (28467)
  2017-03-01  14:09
 12. 2017. március 1. 14:0928467.

  Szerbusz Veronikám..


  látom -te még most is hűséges vagy, jöttél az első írásra..


  Igen valóban régen voltam bent, itt és jött egy imél,hogy meg szüntetik a regisztrációmat ha nem jelentkezek be..


  Nagyon sajnálom,hogy nem vagy jól, régen olvastam rólad, nincs semmi javulás? És van valami segítséged Veronikám..? tudom, a férjed melletted lenne, el nem tudom képzelni-hogy -hogy oldasz meg dolgokat,


  Gyerekek tudnak azért valamit segíteni? majd legfeljebb olvasgatok nálad, hátha több mindent meg tudok..


  Hogy, hogy vagyunk? hát  a serpenyő egyikébe sok-sok öröm és boldogság van -a másikba viszont sok szomorúság és aggódás, férjem lassan épül le , és nekem 24 órás jelenlétet jelent.. nem tudok menni sehová sem, pedig azt hittem anno,hogy majd amikor nyugdíjas leszek akkor majd lehet majd egy kicsi mozogni.


  Kisebbik fiam Gy. . lakik ott van egy édes kis kislány ő a legkisebb az unokák közül igaz ők már voltak és ez nekem jó is, csak ők is szeretnék ha mennék... mennék is ha lehetne, de most már olyan szinten vagyunk,hogy etetni kell, pell.. szóval minden.. egy-egy óra egy nagyobb bevásárlás a gyerekekkel, mert magára sem lehet hagyni, a parkinzon most már olyan szinten van,hogy mindig attól félek-hogy el esik.. csoszog , fájdalmai vannak, csak fekszik... ülni addig míg etetem vagy fürdetem, a csigolyák össze vannak csúszva..


  Szóval nem igazán röpködök ... de az unokák és gyerekek azért be aranyozzák a napjaimat.. amit tudok én is segítek...


  Puszillak.. és kívánok Minden jót és jobbulást.

  előzmény:
  veracsek (28466)
  2017-03-01  10:28
 13. 2017. március 1. 10:2828466.

  Szervusz!


  Akkor én is ide jövök melléd!


  Nem érek rá annyi helyen lenni, bár az én eredeti topikom is nagyon halódik, de van sok más dolgom is a géppel, és persze nem csak azzal. Dolgozni nem tudok, mert a betegségem éppen megint kiújult, éa alig totyogok, de a számítógép, a tv-sorozato, és sportközvetítések, plusz a rejtvényfejtés kitölti a napokat.


  Ti jól vagytok?

  előzmény:
  cinkepanka (28465)
  2017-03-01  10:09
 14. 2017. március 1. 10:0928465.

  Kaptam egy figyelmeztetést, ha 7 napon belül nem jelentkezek be, akkor törlik a regisztrációmat.


  no, hát azt azért sajnálnám..


  Így hát Szép Napot Kívánok Mindazoknak akikkel valamikor itt kezdtünk..

 15. 2015. február 5. 15:0128464.

  Szervusz Ircsike!


  Nyugodtan kereshetsz, attól nem lesz nagyobb a fájdalmam, igaz, kisebb sem, de jól esik a baráti megkeresés!


  Ma éppen szörnyű napom volt, mert ma volt a hagyatéki tárgyalás, ami nagyon kellemetlenül zajlott, és számomra igazán nem túl jó végeredménnyel. Erről csak ennyit írok, hosszú.


  A betegségemmel pedig tavaly május óta szórakozom ismét, azóta járok a második adag kemoterápiára, és még nem tudom, mikor lesz vége? Nem vagyok nagyon rosszul, csak a leleteim nem megfelelőek. Ráadásul szeptember vége óta már nem tudott Lacikám vinni, most a fiam szállít, de az sokkal körülményesebb.


  Puszillak: Vera

  előzmény:
  cinkepanka (28463)
  2015-02-05  13:01
 16. 2015. február 5. 13:0128463.

  Szerbusz Kedves Veronika.


  Nagyon örülök,hogy te is be kukkantottál, sokat vagy te is eszembe, különösen az utóbbi hónapban, de nem szívesen zavarlak.Nem tudom,hogy ilyenkor hogy is lehet szólni, nagyon -nagyon sajnálom ami a férjeddel történt, és el nem tudom képzelni,hogy egy-olyan jó férj mint ő is volt,az életed hogyan is megy tovább...


  Nagyon körbe vett tégedet szeretettel -figyelmességgel-és mikor beteg voltál bizony jó volt,hogy ott volt melletted..


  Ha van egy kis időd, írj, tudom a fájdalom nem egy hamar fog el múlni-sőt... mindig fel-fel szakad...


  Sok-sok emlék elő jön- és ilyenkor mondod,hogy mikor Lacikám.... itt volt ... akkor ...


  De, erős vagy.. és arra gondolj ő sem szeretné ha a betegséged az ő elvesztése miatt nem jó irányba haladna..


  Kitartás . sok-puszi.Ircsi.

  előzmény:
  veracsek (28462)
  2015-02-05  08:44
 17. 2015. február 5. 08:4428462.

  Én is jártam itt, mert a Kedvenceim között ma is ott van ez a topik. Csak nem volt időm beírni, de örülök, hogy néha történik valami.

  előzmény:
  cinkepanka (28460)
  2015-02-04  21:17
 18. 2015. február 5. 08:0328461.

  Irénkém én a "Könyvjelző"-be teszem a topikokat, és amikor frissül, mert valaki írt bele, akkor látom. Így egyszerű dolog rátalálni.

  előzmény:
  cinkepanka (28460)
  2015-02-04  21:17
 19. 2015. február 4. 21:1728460.

  Huha,, hát mindenre gondoltam csak erre nem.. hogy-hogy erre jártál???


  Bizony régi szép idők!!!


  Igen én is sokat gondolok azokra akikkel itt kezdtünk.... vajon mi lehet velük??


  Jutkám örülök,hogy, tetszettek.. nem is gondoltam -hogy még téved ide valaki...


  és akkor egy másik szép zene...


  https://www.youtube.com/watch?v=Gv9ATScUSmQ


  Puszi.


   

  előzmény:
  Jujoka (28459)
  2015-02-04  19:39
 20. 2015. február 4. 19:3928459.

  Irénkém! Köszönöm ezeket a zenéket! Kár, hogy ez a topik már nem "működik." Én szerettem, minden résztvevőjével együtt.

  előzmény:
  cinkepanka (28458)
  2015-02-04  14:46
 21. 2015. február 4. 14:4628458.
 22. 2015. február 4. 14:3728457.
 23. 2015. február 4. 14:3328456.
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek