Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A szelektiv taplalkozas 2.

sulwyett
Létrehozva: 2016. május 21. 10:25

A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzunk. Testünk profitál belőle, aktívak leszünk tele lendülettel. A másik fontos dolog, hogy elkerüljük a jo jo effektust. Fontos, hogy ne rövidtávon  akarjunk jól kinézni és gyorsan lefogyni, hanem az életmódunkon változtassunk. Tudnunk kell, hogy hol tartunk és, hogy hová szeretnénk eljutni. 



lépés: Egészségesen táplálkozni, és vékonynak lenni szenvedés nélkül

Rengeteg diéta létezik, de csak rajtunk múlik, hogy eredményesek leszünk-e. A legjobban a kis eredmények hozzák meg a kedvet. Sok ember nem rendelkezik az ehhez szükséges kitartással és türelemmel. Kis lépésekkel kezdjük és fokozatosan haladjunk előre. Mire észbe kapunk, már anélkül is menni fog, hogy figyelnénk rá. A legelső egyben legnehezebb lépés, az elhatározás. 



lépés: A szelektív táplálkozás

Nemrégiben olvastam egy cikket a szelektív táplálkozásról. Ennek alapelve az emésztési folyamatok optimalizálása. Fontos tudni, hogy testünk más-más módon emészti meg a szénhidrátot és a fehérjét. A szénhidrátok emésztése már a szájban elkezdődik. Ehhez lúgos közegre van szükség. Úgyanígy működik ez a gyomorban is. A lúgos emésztés savas ételek hatására veszít hatékonyságából és nem működik optimálisan. Ehhez képest a fehérjék emésztése a gyomorban kezdődik. Ez egy savas emésztési közeg, melyet a lúgos (szénhidrátos) táplálékok károsan befolyásolják.



lépés: Jó közérzet

A testi-lelki egyensúly megteremtéséhez fontos, hogy egészségesek legyünk, elégedettek legyünk külsőnkkel és lelki harmóniában éljünk önmagunkkal. Mivel a mindennapokban sok stresszes helyzetnek vagyunk kitéve, dolgoznunk kell azon, hogy ez a megteremtett harmónia hosszútávon fennálljon. Fontos a pozitív gondolkodás, helyes táplálkozás, megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, helyes légzés és a sport.



lépés: Testmozgás

A legfontosabb, hogy a mozgás karbantartja az anyagcserét és segít egészségünk megőrzésében. Segít, hogy jobb legyen a közérzetünk, csökkenti a betegségek kialakulásának esélyeit, felgyorsítja az anyagcserét, emeli a várható élettartamot és nem utolsó sorban formálja, erősíti testünket.


www.notomorrow.blog.hu 


 


Ennek a 4 lépésnek elsajátításában nyújt segítséget ez a blog. A későbbiekben az összes lépést kifejtem, és beszámolok saját tapasztalataimról.

Címlap

top