Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én is nagyon szeretem a zöldséges kajákat még a csirke az ami a családban szóba jöhet. Rizspufi meg abonett van nálunk kenyér helyett, mondjuk az Intmflórán írják a teljes kiőrlésű kenyeret is de azt ritkán eszem, van egy chia magos szelet amit nagyon imádok de az is csak néha jöhet szóba. Viszont a sok sali és vacsira a leves az már szokás lett.
Én ezt a menüt ismerem ami alacsony GI-s szerintem jó ötleteket ad. Van forgalomban egy kék színű könyv is alacsony GI ételek címmel én azt is szerettem kicsit sok volt benne a halas étel de azért abban is vannak jó ötletek.
Hű de rég volt hozzászólás !
Én puffasztott rizspelyhet eszek.
http://www.nosalty.hu/recept/parolt-zoldsegek-csirkemelle l
Ez egy jó recept, gondoltam iderakom, már többször elkészítettem, és nagyon szeretem.
Ez a rakott zöldség jónak hangzik, meg is csinálom, amint klátom nem nagy a macera vele.
Nagyon kevés kenyeret fogyasztok, összesen 30-40 dkg-t egy hét alatt, általában akkor is sütök magamnak.
Mostanában rászoktam a zabkására, de azt hiszem lecsökkentem az adagomat heti 2x.
Januártól járok az edzőteremben és kissé átalakítottam az étrendemet, igaz csak 10 kg ment le, a múlt hónap 14-én volt egy hasi műtétem és most vigyáznom kell.
én most azzal próbálkozom, hogy elhagyom a kenyeret, de jó lenne valamivel helyettesíteni. Ti mivel szoktátok?
Én szoktam rakott zöldséget csinálni, ez abból áll, hogy egy tepsibe bepakolok különböző zöldségeket (répa, cukkini, padlizsán, brokkoli, hagyma, paradicsom..stb. - ízlés szerint), ezt be a sütőbe.. Jól összesütöm és utána még leöntöm egy kis besamel mártással.. Szerintem nagyon fini. Akár magában is, de lehet mellé egy kis csirkemellet is készíteni.
Sajnos nálunk kevés zöldséges étel fogy, ill. nem igazán szeretik.Én viszont szeretnék diétázni, fogynom kéne...
Milyen zödséges kaját tudtok, amitől nem hízok, és finom is?:)
Igen, sajnos még mindig Bp-en sokkal jobb az ellátás, ezek szerint.
Viszont sok bio web-áruház van, azokban is lehet mindenféle jó dolgot venni, és a legtöbbnél van lehetőség személyes átvételre is, ingyen, vagy kis felárral.
A Tescoban azt mondták nekem, hogy vasárnaponként vannak egzotikus zöldségek, esetleg megkérdezheted Nálatok!
Ez igen!!!
Holnap Szabolcsi töltött káposzta lesz, a fiamnak készítem, de kicsit diétásan.
Étolaj helyett olivaolajat, sertéshús helyett pulykahúst, és persze magamnak káposztalevél helyett tormalevélbe fogom tölteni.
A köreted nagyon jó lehetett!
A paradicsom salátát általában csak valamilyen hússal szoktam enni, krumpli és egyéb nélkül. Nem fogyókúrázok kifejezetten, de tartani akarom a súlyomat, egészségi okból, volt már kicsit emelkedett a vércukrom, és van 4 összeroppant csigolyám, amitől kb. 10-12 centivel alacsonyabb lettem, mint ezelőtt. Muszáj vigyáznom, mert ezek törékenyek, és még fájnak is.
Ma egybesült fasírtot vacsoráztam, pulyka darált húsból, és két nagy szelet nyers ananász volt a köret.
A málna ecetet legtöbbször valamelyik nagyobb CBA üzletben lehet kapni, de most az Ázsia BT-nél vettem. Budapesten lakom, így könnyebb. Az Ázsia BT-nek van web-áruháza is, megnézheted a neten, bár most éppen szünetel, de rá kérdezhetsz, hogy mi a megoldás? Van telefonszámuk a weboldalukon. Létezik egy magyar termék, a Chef-től.
Én mindenevő vagyok, eszem krumplit, rizst, tésztát, és édességet is, de igyekszem nagyon mértékletesen fogyasztani ezeket. A krumpli helyett sokszor édes krumplit veszek (Intersparban, Tescoban kapható, nagyon drága, de nekem két étkezésre elég egy 30 dekás darab), a rizsből pedig inkább barna rizst használok. Tésztákat az olasz fajtákból, ami durum lisztből készül.
Az a helyzet, hogy ezek a dolgok mind drágák, de azt hiszem, az egészség a legdrágább.
Nagyon finom lehet a paradicsom salátád. Két kérdésem van , csak ugy magában hússal eszed?-vagy mondjuk burgonya +hús és úgy a salátát?
Málna ecetet hol veszed? -még nem hallottam ilyen ecetről, itt mifelénk vidéken csak alma ecetet láttam a LIDL-ben.
Készítettem vasárnap egy isteni zöldség köretet.
Karfiolt és a brokkolit megfőztem, majd egy kiolajozott jénaiba pakoltam. Leöntöttem a következő cuccal: 1 tojás+ 1 ek tejföl / de joghurt is jó, sőt jobb, de nekem akkor nem volt itthon/ reszelt sajt, só bors delikát összekavarni és már mehet is a zöldségre. Sütőben szép pirosra sütjük.
Ez biztosan nagyon finom azoknak, akik hagyma és fokhagyma kedvelők, sajnos én a fokhagymának még a nevét sem szeretem, és a hagymát sem sorolom a kedvenceim közé.
Ha savanyú káposzta, akkor minden nélkül felfalom.
Viszont a paradicsom salátát úgy készítem, hogy meglocsolom kevés extra szűz oliva olajjal, és málna ecettel savanyítom. Utána a férjemnek összevágok egy kis vöröshagymát hozzá, a sajátomat pedig anélkül eszem. Ezt a salátát közvetlenül étkezés előtt állítom össze, nem kell érlelni.
Jövök egy savanyú káposztás saláta recepttel:
Az egész összesen 120kcal. Gi-indexe alacsony.
1 kg savanyú káposzta, 3-4 fej lila hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 ek extra szűz olivaolaj.
A káposztát ha nagyon hosszúra van gyalulva kicsit felaprítjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagymát, a kicsire aprított fokhagymát. Meglocsoljuk olivaolajjal az egészet összekeverjük és legalább egy napig a hűtőben érleljük.
Nem hiszem, hogy ez bármiféle vétség lenne!
Én gyakran csinálok brassóit pulyka, vagy csirke apróhúsból, és a karácsonyi töltött káposztában is ezekből készül a töltelék, fehér rizs helyett barnával, vagy árpagyönggyel (gersli), esetleg bulgurral.
Nem írok szakácskönyvet, házi használatra nagyon finom így és sokkal egészségesebb.
Rántás helyett szinte mindent a saját anyagával sűrítek.
Szia!
Tesóm a menzás főzelékeket (kelkáposzta , krumpli) mindig keményízővel és kefírrel sűríti.
Mind a kettőt én is nagyon szeretem...így lájtosabban is.
Túrógombóc édesítős joghurttal vagy tejföllel. Update morzsával.
Tiszta fehérje ami nem rakódik le ugyibár. darát ki kell hagyni helyette lehet búzakorpa pl vagy valami lájtosabb összejötő, kölest is olvastam pl Rékánál.
A savanyúkáposztáról jut eszembe a székelykáposzta szeliditett változata.
1/2 kg csirkecomb darabolva/ 650kcal/ 1 ek oliva olaj, pirospaprika, só bors, delikát, 1 fej hagyma. A szokásos módon pörköltet készítünk, hosszúleven. Amikor már a hús puha, beleteszük az 1kg savanyúkáposztát/ 200kcal/, puhára főzzük, majd 1 tk liszt+ 2dl tejfölös habarás. /400kCAL/ EZ ÖSSZESEN 1250kcal:4 adagra=312kcal és azt hiszem ez laktatós étel is.
Errol a salirol jut eszembe, hogy mi is mar nagyon regota esszuk a ceklasalatat. A mienk igy nez ki:
-cekla
-uborka
-kaposzta
-fokhagyma
-sargarepa
-l ilahagyma
Ezeket lereszelni, osszekeverni egy nagy talban, balzsamecet, plusz mez.
ISTENI FINOM, es hihetetlenul egeszseges!
Piros saláta
2 db cékla, 1 nagyobb vagy 2 kisebb szál sárgarépa, 2-3 szem krumpli, 15 dkg savanyúkáposzta levével együtt, 1 fej lilahagyma, 2-3 db savanyú uborka.
A céklát, répát, krumplit megfőzöm, vagy sütőben megsütöm (én inkább sütni szoktam, hogy a főzőlé ne menjen kárba), apró kockára vágok mindent, a savanyú káposztát is összevagdosom kicsit, és mindent összekeverek. Sóval (esetleg vegetával aki szereti) ízesítem, kevés olivaolajat is teszek rá.
Este életmentő lehet, ha nagyon éhes vagy.
Van, hogy a krumplit kihagyom belőle, úgy is finom.
Igen ez valóban jó kis fogyis étel, ráadásul az alacsony Gi-vel nem emeli meg az inzulin szintet a szervezetben, és pontosan ezért nics utánna falási kényszer. Muilyen salátákat szeretel a legjobban?
Én az elmúlt héten a káposzta-sárgarépa salátáért bolondultam.
1/2 fj káposzta gyaluva + 1 nagy sárgarépa hozzá 1 kk só pici bors, 2-3 ek oliva olaj, és 2 ek majonéz, összekeverni és 2-3 órát állni hagyni. Sült csirkecombbal isteni.