Terhesség alatt update

bigigirl
Létrehozva: 2011. szeptember 14. 16:33

Sziasztok!

 

Szerintetek terhesség alatt lehet update ételeket enni??

Diabéteszem van,szóval első perctől kezdve diétázom,de nagyon hiányoznak a péksütik....

Mást ki tudok váltani...nem a Norbi update kajákat eszem..csak néha jól esne egy kis péksüti....

 

Ti ettetek??

A dietetikus kizárta az update termékeket a védőnő meg azt mondta lehet enni.....kb 10 éve nem eszem cukrot mindent édesítővel csinálok....már teljesen hozzá vagyok szokva!!

 

Vélemények??

 

Köszi :)

92 hozzászólás
  1. 2011. szeptember 15. 17:0392.
    Ha tényleg kiváncsiak avgytok a "háttérre, olvassátok el a véleményünket a sportorvos.hu oldalon!

    Tények és tévhitek, kérdések és válaszok a fogyókúrával kapcsolatban

     

    A szénhidrátok hizlalnak? / Magas zsírbevitel magas testzsírarányt eredményez? / Az esti étkezés alatt elfogyasztott ételt raktározza a szervezet? / Melyik fogyókúratípus a legeredményesebb? / Mi történik, ha valaki 0-kalóriás diétát követ? ...
    előzmény:
    bigigirl (1)
    2011-09-14  16:33
  2. 2011. szeptember 15. 14:2591.

    Szia!

    Ismerem a sztíviát - szerintem borzalmas. Csak csepp formában próbáltam mondjuk .. van akinek bejön.

     

    Igen, nekünk is mondták, hogy a főtt krumplinál a sült krumpli lassabban szívódik fel. Ettől függetlenül van a krumplipüré esete, amit nem tanácsos enni. 

     

    Jó Neked, hogy diétával karbantartható. Nekem nem marad 7 alatt a cukrom kaja után. A 7,9-es  Neked a terheléses cukorvizsgálati érték?

     

    Tej helyett szerintem nem lehet túl jó a joghurt - savanyú is mondjuk pudinghoz - meg annak is ugyanúgy számolni kell a szénhidrát tartalmát. 

    Azt hiszem a sajt és a túró, amit nem kell számolni.

     

    Volt nálatok a diétás oktatáson szó a basmati rizsről? Úgy emlékszem, hogy azt mondták, hogy jobb nekünk mint a barna rizs. Még soha nem próbáltam - de ránézésre szimpatikusabb mint a barna rizs.

     

    Édesítő... Nagy dilemma. Biztos egyik sem jó. De azt is olvastam már, hogy annyit úgysem eszünk meg belőle, hogy ártalmas legyen... Hát most kipróbálom ezt a természetes nyírfacukrot, annyi jót hallottam róla.

     

     

     

    előzmény:
    turrita75 (89)
    2011-09-15  14:11
  3. 2011. szeptember 15. 14:1490.

    sensitive: Milyen jó, h így egyetértenek a szakemberek.

     

    Nekünk meg azt tanították, h a héjában főtt krumpli gyorsabban felszívódik, mint a sültkrumpli. Igaz, nem a feldolgozottsága miatt, hanem mert jó zsíros, és a zsírral együtt lassabban szívódik fel. 

     

    Egyébként szerintem, mindennek érdemes megnézni az összetételét, és az alapján dönteni. És max nem egy egész péksüteményt, hanem csak pár falatot enni.

    előzmény:
    sensitive (87)
    2011-09-15  13:59
  4. 2011. szeptember 15. 14:1189.

    sensitive: Megvan, sztívia!

    Különféle kiszerelésben, formában van. Van, amelyiknek undorító az íze, másnak nem. 

     

    Engem 7,9-es értékkel küldtek el diétára. Elvileg ez nem volt magas, de végig makacsul tartotta magát, néha nőtt, és szülés után kiderült, nem múlt el. Enyhén cukorbeteg maradtam, de ez még diétával karbantartható.

    előzmény:
    turrita75 (88)
    2011-09-15  14:08
  5. 2011. szeptember 15. 14:0888.

    sensitive: Aszpartamot mondott, h lehet használni????

    Nekem csak terhesség óta van diabéteszem, de az aszpartamról azt mondta a dietetikus, h rákkeltő, valamint magzati rendellenességet okozhat.

     

    Nekünk valami növényke kivonatát javasolta, most nem ugrik be a neve. Nem ízlett.

     

    sütikben, pudingokban a tejet nem lehet natúr joghurttal, vmi folyékonyabb sajttal, túróval kiváltani? 

    Gondolkozom, de csak nem ugrik be a növényke neve. Talán valami jázminféle, vagy mi.

    előzmény:
    sensitive (30)
    2011-09-14  18:13
  6. 2011. szeptember 15. 13:5987.

    A diab. tanácsadáson mondták, hogy inkább mellőzzük a kenyér pirítását - minél jobban fel van egy élelmiszer dolgozva - annál gyorsabban felszívódik belőle a szénhidrát. Pl. főtt krumpli még ok - de krumplipüré már nem - és így semmi ami turmixolt pl.

     

    A puffasztott rizs, abonett stb. se a legjobbak ez miatt.

    Így van ez a kenyérrel is - a pirítástól gyorsabban megdobja a vércukor szintet. A bakonyi barnát ettem sokáig és én is már csak pirítva tudtam megenni. Persze én is szoktam enni pirítóst. 

    előzmény:
    Kukorica007 (86)
    2011-09-15  13:56
  7. 2011. szeptember 15. 13:5686.

    Szia,

     

    Megkérdezhetem, hogy a kenyeret miért nem pirithatod? Szinte minden reggel Tk. kenyeret piritok (IR-es vagyok).

    Köszi!

    Kukorica

    előzmény:
    sensitive (30)
    2011-09-14  18:13
  8. 2011. szeptember 15. 13:5085.
    Köszi. Jól hangzik a paradicsom szószod. Fogok csinálni - kíváncsi vagyok mennyi ch lesz benne.
    előzmény:
    bigigirl (81)
    2011-09-15  13:25
  9. 2011. szeptember 15. 13:4984.
    Ezt a tönköly telj. lisztet bármihez tudod használni? Értem ezalatt, hogy főzéshez is finom? Már nem emlékszem egyszer milyen fajta teljeskiőrlésűből csináltam csipetkét levesbe meg galuskát, hát borzasztó volt. Most graham búzalisztem van itthon - az is jó a diétához?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (80)
    2011-09-15  13:08
  10. 2011. szeptember 15. 13:4683.
    Azt írták itt nekem  a fórumon, hogy nem. A xilit kukoricacsuhéból van vagy valami ilyesmi. Úgy tűnt, hogy a nyírfacukor drágább is. A kis minta alapján nem tudtam megállapítani mennyire tér el a kettő ízben - remélem tényleg jobban hasonlít a cukorra.
    előzmény:
    anyuka81 (76)
    2011-09-15  12:59
  11. 2011. szeptember 15. 13:3082.
    Én csak a cseppet ismerem, a többiről én se hallottam jót. Talán érdemes külön kanálba csepegtetni, hogy abban esetleg még tudd felezni a mennyiséget. Na persze mellékíze meg sajnos van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (79)
    2011-09-15  13:07
  12. 2011. szeptember 15. 13:2581.

    Ha nem teljes kiőrlésűből csinálom akkor max 2 db palacsintát eszem....

     

    A paradicsomos spagetti teljes kiőrlésű tésztával...veszel natúr paradicsom pürét...én dobozosat szoktam...hagymát megpárolom, meg esetleg 2 -3 db paradicsomot belekockázok,mert úgy akkor húsosabb...nem csak pürés...ráborítom a pürét és ízlés szerint ízesítem...só,bors,bazsalikom,esetleg oregánó,kömény....én picit édesebben szeretem így édesítőt is teszek bele....lehet bolondítani gombával,mert abban is kevés a ch.

    Én sajt nélkül eszem..de valamennyi az is mehet rá...

    előzmény:
    sensitive (78)
    2011-09-15  13:01
  13. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2011. szeptember 15. 13:0880.
    Én a palacsintát tönköly teljes lisztből csinálom, és a tésztába reszelek almát is. Nagyon fincsi!
    előzmény:
    sensitive (78)
    2011-09-15  13:01
  14. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2011. szeptember 15. 13:0779.

    Tudom, de egész egyszerűen nem tudok elég keveset rakni :(

    A cseppentős túl nagy cseppet ad eleve, a por az olyan apróra van őrölve, hogy levegőt venni se merek, a tablettás meg nekem egyszerűen nem jó. Azt hoztam melóba kávéhoz, hát összesen ha 5 szem fogyott, mert valami brutálisan keserű.

    előzmény:
    anyuka81 (77)
    2011-09-15  13:01
  15. 2011. szeptember 15. 13:0178.

    Szia!

    Nekem még mindig jöhet bármi tipp. 

    A palacsintát milyen lisztből csinálod? A paradicsomos spagetti érdekelne, hogy csinálod. Imádom a parad. szósz, de ugye az üveges szószok most nem nagyon jöhetnek szóba.

     

    Biztos ismered a Gullon kekszet -ezt is pár napja fedeztem fel és nagyon finom. Jobb mint a kolevit és korpovit.

    Vettem update pudingot -  11,25g ch van egy adagban. Szuper lesz akár tízóraira gyors ch-nak is.

     

    előzmény:
    bigigirl (73)
    2011-09-15  12:40
  16. 2011. szeptember 15. 13:0177.
    A steviából nagyon keveset kell rakni mindenbe, különben borzasztó keserű lesz az étel. Nem vagyok teljesen biztos, de azt hiszem, hogy 1 csepp= 1 teáskanál cukor.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (67)
    2011-09-15  08:41
  17. 2011. szeptember 15. 12:5976.
    A nyírfacukor és a xlilit ugyanaz.
    előzmény:
    sensitive (75)
    2011-09-15  12:53
  18. 2011. szeptember 15. 12:5375.

    Megkóstoltam a nyírfacukker mintát. Csak egy szemernyit - de éreztem, hogy csíp. Tejeskávéba elég jó volt - nem lett édes mondjuk  -de mellékíze sem volt. Vettem is egy dobozzal. Van a közelünkben egy diab és allergiásoknak való bolt és szerencsére volt nyírfacukor. Alig találtam meg - a fő helyen a xilit és fruktóz és egyéb édesítőszerek voltak.

     

     

     

    előzmény:
    Milu (71)
    2011-09-15  09:48
  19. 2011. szeptember 15. 12:4374.

    ja a főzött pudding.....

    Tehát kiszámoltam : Haas diabetikus puddig 1 zacsi 23 gr ch...a fél liter tej az ugyebár 25 gr ch...tehát az összesen 48gr ch....ha ezt 3 kicsi tálba elosztom akkor az csak 16 gr ch....szóval uzsi tízórai...jöhet a pudding :)

    előzmény:
    bigigirl (1)
    2011-09-14  16:33
  20. 2011. szeptember 15. 12:4073.

    Na látom azért pörög a topic :)

    Nem csak nekem vannak ilyen gondjaim :)

     

    Ami nekem nagyon bejött:

    Kőrőzőtt,diabetikus lekváros kenyér,palacsinta,most próbáltam a canderelnek a csokiját 10gr van benne és nagyon fini...gulyás leves.....fasírt sűltkrumplival....természetesen tepsiben sütve...kovi ubival :) halrudacska rizibizivel...paradicsomos spagetti...hamburger...

     

    Ha valakinek kell recept leírom :)

  21. 2011. szeptember 15. 11:1372.

    Sziasztok lányok!

    De jó ez a topik! Én abszolút update fan vagyok. 36. hétben járok, és sajna magas lett a cukrom, 9.3 a glükóz után 120 perccel. Szóval most 150 g-os diétát nyomom.

    A steviát én se bírom, iszonyat keserű. A teletáltól szoktam rendelni update kaját, nem kell ch-t számolgatni, mert ott van az étlapon, és nagyon finomak! 

  22. 2011. szeptember 15. 09:4871.
    Én is ezt a fajtát használom, ez finom!
    előzmény:
    sensitive (70)
    2011-09-15  08:56
  23. 2011. szeptember 15. 08:5670.

    Köszi!

    Képzeljétek, találtam itthon egy 5 g-os zacsival. Ugyanez a honlapcím van ráirva.  Promócióként adták valami újsághoz még jó pár hete. De félre is raktam - gondoltam ugyanaz mint a xilit. Alig várom, hogy kipróbáljam a tízórai tejeskávémban. Nagyon kíváncsivá tettetek, hogy tényleg olyan mint a cukor!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (69)
    2011-09-15  08:51
  24. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2011. szeptember 15. 08:5169.
    nyirfacukor.hu
    előzmény:
    sensitive (68)
    2011-09-15  08:50
1 2 3 4

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek