Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tapasztalatok a Stahl könyvvel

Torolt_felhasznalo_193515
Torolt_felhasznalo_193515
Létrehozva: 2003. január 20. 15:36
Sziasztok. Nektek milyen élményeket szerzett Stahl Judit szakácskönyve?
Én a hétvégén próbálkoztam a Világ legjobb sült csirkéjével és jól be is faragtam vele, már ami a sütési technikát illeti. Nekem ugyanis nincs ilyen spéci tepsim, így fóliával kibéleltem én naiv a sütő alját , ráraktam a rácsra a dögöt, és az egész 5 perc múlva elkezdett füstölni. Az egész lakás ködös és büdös lett a szétfröccsenő vajtól. Nem tudom a szerző esetleg kemencében süti ezt a dolgot?! Szóval vigyázzatok a sütéssel!!!! Kinek milyen tapasztalatai vannak?
  1. Torolt_felhasznalo_833925
    Torolt_felhasznalo_833925
    2008. Április 11. 08:463582.

    Szia!

     

    Nagyon szépen köszönöm!Már el is mentettem!!!

    előzmény:
    pelikán (3581)
    2008-04-10  15:37
  2. 2008. Április 10. 15:373581.
    Szia!
    Íme
    Illatos citromvaj
    A citromvaj kiválóan elálldogál 1 hétig a hűtőben. Lehet vele tortát vagy palacsintát tölteni, de luxusreggeliként szoktam pirított kalácsra is kenni. És ha vendégek jönnek, akkor kemény tejszínhabbal keverem össze, mert így egyperces, mennyei ízű pohárkrém lesz belőle.  2 citrom,10 deka vaj22 deka cukor3 tojás
    A citromokat alaposan megmosom, illatos héjukat belereszelem egy közepes tálba, majd az immár kopasz citromok levét kifacsarom és félreteszem. Ezek után fogom a vajat, és gyenge tűzön megolvasztom, aztán pedig hozzáadom a cukrot. Amíg ez felolvad, (néha-néha azért megkeverem) a három tojást kézi habverővel könnyű habbá felverem, majd a habot a meleg vajas cukorhoz keverem. Nincs más hátra, csak az ízesítés: jöhet bele a citromlé és a citromhéj, majd pár perc alatt óvatosan, azaz nagyon gyenge lángon - besűrítem az illatos, zamatos fűszervajat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_833925 (3580)
    2008-04-08  20:54
  3. Torolt_felhasznalo_833925
    Torolt_felhasznalo_833925
    2008. Április 8. 20:543580.

    Sziasztok!

    Nem tudja valamelyikőtök véletlenül a citromvaj receptjét?Nem találom sehol!Azelőtt csináltam de elvesztettem,és nagyon finom volt piskótára és palacsintába.Előre is köszönöm. 

    Moncsi 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2008. március 21. 18:043579.

    Szia!

    Judit honlapján megtalálod!

    Azon belül pedig:Főmenü/Receptek/Judit receptjei/November.....

    vagy üsd be a 'Keresés az oldalon'-ba hogy kókusz....

    előzmény:
    baanagt (3578)
    2008-03-21  11:23
  5. 2008. március 21. 11:233578.

    Sziasztok!

    Remélem tud valaki nekem segíteni. Stahl Judit azt a receptjét keresem, amikor a kókuszkocka nevű süteményt ( lehet hogy a neve nem jó, de arra gondolok, amikor a piskótát csokimázba, majd kókuszba forgatom) 24 lyukas minimuffin sütőbe készítette el. Borzasztóan fontos lenne, hogy mihamarabb megtaláljam.

    Előre is köszi:

    Andi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_193515
    Torolt_felhasznalo_193515
    2007. augusztus 25. 23:063577.
    hogy hogy nem törölték még az oldalt??
    előzmény:
    vyvett (3576)
    2007-05-08  15:04
  7. Torolt_felhasznalo_193515
    Torolt_felhasznalo_193515
    2007. május 8. 15:043576.
    sziasztok.
    a vasárnapi első receptben mi volt a tésztán?
    pont a végére futottam be és csak azt láttam hogy szép zöld a cucc...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2007. Április 13. 16:363575.
    Nagyon köszönöm. Ki fogom próbálni.
    előzmény:
    Dithe (3574)
    2007-04-13  12:28
  9. 2007. Április 13. 12:283574.
    Citromos Mandulás Muffin

     

    Hozzávalók:

    2 alaposan megmosott citrom

    3 tojás
    15 deka őrölt mandula
    1 teáskanál sütőpor
    15 deka cukor

     

    A citromokat bele tettem egy kis lábosba és annyi vizet öntöttem rájuk, amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vettem a lángot és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartottam a gyümölcsöket. Ennyi idő elég volt, hogy megpuhuljanak, aztán kellett még további 30 perc, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek.

    Bekapcsoltam a sütőt 175 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és nekiláttam a pofonegyszerű tésztakészítésnek.
    A citromokat félbevágtam, a magokat a kés hegyével kipiszkáltam belőlük és a magnélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágtam. Igen, szőröstül - bőröstül, azaz puha héjával és lágy belsejével együtt.
    Elővettem a késes betétű robotgépet és máris zuttyantottam bele a citromdarabokat, hozzájuk küldtem a tojásokat, és a géppel addig kevertem, míg szinte sima massza nem lett belőle. Maradtak benne imitt-amott hangyakörömnyi citromhéjdarabkák, de azokra finom volt rábukkanni a már kész muffinokban.
    Hozzászórtam még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport meg cukrot, és megint jöhetett a gépi kevercselés.
    Ezzel kész is volt a tészta, és belekanalaztam a papírkapszlikkal kibélelt 12 tepsihorpadásba. Aztán betoltam a tepsit a sütőbe, és 25-30 perc alatt megsütöttem a muffinokat, amelyek a lédús citrompép miatt még 1-2 nap múlva sem száradtak ki.
    12 muffin lesz belőle.

    előzmény:
    Nóraanyu (3572)
    2007-04-12  16:58
  10. 2007. Április 13. 12:273573.

    Szia! Ezt találtam.

    Kókuszmuffin

     

    Hozzávalók: 
    7dkg vaj,

    4 tojásfehérje,

    15dkg porcukor,

    10dkg kókusztejpor,

    10dkg kókuszreszelék,

    1 zöldcitrom héja és leve


    Sütőt 200 fokra bekapcsolom  (gázsütőnél 6-os), papírral kibélelem a muffintepsit. A vajat folyósra olvasztom lassú tűzön. A fehérjékből lágy habot verek, nem kell keményre. A porcukrot összekeverem a kókusztejporral meg a reszelékkel, hozzáreszelem a citrom héját, majd hozzáforgatom a fehérjehabhoz. Belecsurgatom a masszába a citromlevet, és a langyos vajat is hozzákeverem. Elosztom a tepsiben, kb. 20 percig sütöm.

    12 muffin lesz belőle.

     

     

    előzmény:
    Nóraanyu (3572)
    2007-04-12  16:58
  11. 2007. Április 12. 16:583572.
    Sziasztok!

    Én is csak reménykedem, hogy valaki benéz ide.

    Nekem egy olyan muffin (maffin) recptje kellene amiben nincs liszt. Már elég régen volt a tv-ben, de akkor nem figyeltem és most nem találom. Remélem tud valaki segíteni.

    Előre is köszi

    Nóra
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2007. március 22. 12:223571.
    Köszönöm az infókat a formáról. Már alig várom, hogy legyen nekem is és tudjak sütni madleineket  . Egyébként én is imádom a Stahl konyháját, megvan az összes könyve és mindegyikbe nagyon jó receptek vannak. Egyedül az egyszemélyes receptjeit nem szeretem, de a sütiei azok valami fantasztikusak  .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2007. március 22. 11:053570.
    Elismerem, hogy béna vagyok, azelőtt megtaláltam a recepteket, de ezen az új oldalon nem. A keresőben a madleinere nekem csak a fórum jön ki, ebben nincs benne a recept, a receptek pedig csak az utolsó pár receptet közlik, illetve át kell böngészni hónapokra bontva a recepteket. Ez így egyszerűbb volt, köszönet kuzsunak.
    előzmény:
    nuszi (3568)
    2007-03-22  10:31
  14. 2007. március 22. 10:553569.
    Engem a férjem lepett meg vele, szilikonos, de sajnos csak 9 db-os. Azt hiszem az Auchanban vette, én is láttam valahol, de nem vettem meg, mert szerintem is sokba kerül. Megsütöttem a citromos madleinet már többször előtte kis lapos kerek sütőformában, nagyon jó volt, de Judit szerint a madleine formában a kis recék miatt különösen finom ez a sütemény. A madleine formát majd hét végén szeretném használni, azért kértem a csokis receptet.
    előzmény:
    Bernadett0515 (3566)
    2007-03-21  15:41
  15. 2007. március 22. 10:313568.

    Minden receptet meg lehet találni a honlapján!Vagy beírod az ottani keresőbe az étel nevét,vagy a Főmenü/Judit recetjei/....stb.

    Madelein sütőformát mintha írta volna valaki hogy a Kikába van...

    előzmény:
    csopak (3565)
    2007-03-21  15:10
  16. Torolt_felhasznalo_914570
    Torolt_felhasznalo_914570
    2007. március 22. 02:153567.
    Kirakodóvásárban meg konyhafelszerelésben lehet kapni fémből kagylóforma néven. Ha tálcásat szeretnél, az nagyon sokba jön, de az olcsó olyan, mint a fém kosárkaforma, egyesével van, és ki kell kenni minden sütés előtt. A madeleine annyit nem ér meg, inkább süsd meg muffinnak.
    előzmény:
    Bernadett0515 (3566)
    2007-03-21  15:41
  17. 2007. március 21. 15:413566.
    Szia! Légyszíves segíts nekem!!! Én is szeretnék vásárolni egy madleine formát, de sajnos nem tudom, hogy hol lehet kapni. A Vasedénybe kerestem, de ott nem árulnak a Corában pedig csak szilikonos van- ami 6db-os és 3000.-, annyiért pedig nem szeretném megvenni. Ha tudsz akkor légyszi segíts  Köszikeeeee
    előzmény:
    csopak (3563)
    2007-03-21  13:58
  18. 2007. március 21. 15:103565.
    Nagyon köszönöm. Jó, hogy erre jártál.
    Szerintem nagyon zavaró, hogy újabban a TV-ben nem adja meg a pontos mennyiségeket a receptekben, pedig amikor süt nem mindegy, hogy mennyi margarint vagy cukrot használ. Nincs mindenkinek Internetje, hogy megnézze, meg mostanában nem is találni a régebbi recepteket. Ezt hétfőn mutatta (meg láttam egyszer régen egy vasárnapi adásban is), lehet, hogy én vagyok béna, de nem találtam meg az oldalán.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_805129
    Torolt_felhasznalo_805129
    2007. március 21. 14:123564.
    Szia Csopak!
    Örülök, hogy éppen idetévedtem, ahogy remélted, sőt azonnal segíteni is tudok neked. Én lementettem a receptet, amit szeretnél, íme:

    Csokis madeleine


    Hozzávalók: 7,5 dkg margarin
    5 dkg étcsokoládé
    7,5 dkg finomliszt
    1/2 evők. cukrozatlan kakaópor
    2 db tojás
    7,5 dkg cukor


    Elkészítés:

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a madeleine-tepsik horpadásait kikenjük kevés olvasztott margarinnal. Betesszük a tepsiket a hűtőbe, hogy a margarin megdermedjen a horpadásokban, és haladunk tovább az előkészítéssel.

    A margarint és a darabokra tördelt csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd félretesszük kihűlni. A lisztet szitán, a kakóport teaszűrőn átszitáljuk, majd összekeverjük, és magunk mellé készítjük.
    Ezután megcsináljuk a tésztát. A tojásokat robotgéppel nagyon alaposan összehabosítjuk a cukorral, ami azt jelenti, hogy legalább 7-8 percig járatjuk a gépet, hogy sűrű és habos masszát kapjunk. Ha ez megvan, fakanállal apránként beleforgatjuk a kakaós lisztet, majd a kihűlt, vajas csokit.

    Az elkészült tésztát kiadagoljuk a madeleine-tepsi horpadásaiba, és a süteményt 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek a sütik, porcukorral megszórjuk őket.
    előzmény:
    csopak (3563)
    2007-03-21  13:58
  20. 2007. március 21. 13:583563.
    Sajnos nagyon haldoklik ez a topic, de talán idetéved valaki, akinek megvan a Judit által mutatott csokis madlein receptje. Sehol sem találom a Stahl konyhájában, és mivel a citromos madleinnel sikert arattam, és még egy madlein formára is beruháztam, szeretném megsütni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2007. február 18. 22:093562.

    szuper, nagyon köszönöm!!   (a férjem csokimániás,neki kedveskednék... :-) )

    előzmény:
    Tannéni (3561)
    2007-02-18  16:44
  22. 2007. február 18. 16:443561.

    Szia!

    Halálos csokitorta

    Hozzávalók
    10 dkg mandula
    35 dkg étcsokoládé
    15 dkg margarin
    2 evőkanál tejszín
    5 tojás
    20 dkg cukor
    1 vaníliarúd
    1 csipet só
    2 evőkanál tej
    2 dkg cukrozatlan kakaópor

    kevés margarin és cukrozatlan kakaópor a tortaforma előkészítéséhez

    A mázhoz:
    10 dkg étcsokoládé
    4 dkg margarin
    1 evőkanál rum

    Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük margarinnal. Ezután ahelyett, hogy kiliszteznénk a formát vékonyan beszórjuk teaszűrőn átszitált, csomómentes kakaóporral, hogy ezzel is erősítsük a torta csokis ízét.

    A mandulát száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, durvára daráljuk. Az étcsokit apróra törjük, és a margarinnal meg a tejszínnel együtt finom gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Ha már sima és folyós, félretesszük kihűlni.

    Indulhat az érdemi munka, azaz a tortamassza elkészítése és a tortasütés. A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a sót és a tejet, aztán robotgéppel néhány perc alatt habosra és sűrűre verjük. Akkor lesz jó, ha a térfogata legalább a duplájára nő. Ekkor apránként belecsurgatjuk az olvadt csokit, jól elkeverjük, majd teaszűrőn át beleszitáljuk a masszába a kakaóport. Az egészet rendesen kidolgozzuk, aztán letesszük a gépet, fakanalat veszünk elő, és beleforgatjuk a durvára darált mandulát. A masszát beleöntjük az előkészített tortaformába, és 45 percig sütjük. Ennyi idő után készen van, pedig a beleszúrt tű ragacsosan jön ki belőle. Nem baj, ennek így is kell lennie, és ha tovább bent hagynák, azzal túlsütnék, kiszárítanánk.

    Megvárjuk, amíg a torta langyosra hűl, aztán óvatosan körbevágjuk egy késsel, kifordítjuk egy nagy tálra, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Miután teljesen kihűlt, lefóliázzuk, és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe.

    A mázhoz enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk az apróra tört étcsokit a margarinnal és a rummal. Még langyosan rákenjük a hideg tortára, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és a tortát visszatesszük 1 órára a hűtőbe. Tálalás előtt 30 perccel kivesszük onnan, hogy kicsit felmelegedjen, aztán forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vékonyan felszeleteljük.

    10 szeletes torta lesz belőle.

    előzmény:
    azték (3560)
    2007-02-18  16:35
  23. 2007. február 18. 16:353560.
    sziasztok, szeretném kérdezni, h vaalki látta e a mai Stahl konyháját,  sütött egy csupa csokis-mandulás liszt nélküli tortát.    azt láttam, h  5 tojás volt, de  mennyi cukor, meg tudná valaki mondani?  20 dkg lehetett?     (a mandula az kb 10 deka, ha jól láttam. a csoki nem hangzott el, de ránézésre lehetett vagy 15 dkg az is. ) .  köszi előre is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2007. január 21. 10:423559.

    Én megvettem, vannak benne egyszerű és bonyolultabb receptek, hétköznapik és ünnepik is.

    Nekem tetszik!

    Megcsináltam belőle már a rántottát (fini), a fokhagymakrémlevest, sztrapacskát. Néhány hétig csak ebből fogok hétvégenként főzni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_232095 (3557)
    2006-12-18  15:31

Címlap

top