Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én így szoktam Baileyst készíteni:
1 tubus sűrített tejkrém, 2 evőkanálnyi nutella, 2 zacskó vaniliáscukor, és 2 dl konyak.
Gép nélkül is könnyedén ki lehet keverni, a konyakot apránként kell a többi hozzávalókhoz hozzáönteni és keverni, könnyen oldódik. Összekeverem, beöntöm az üvegbe, összerázom és kész.
Hűtőben kell tartani, sokáig eláll, már ha marad belőle!
Azért szeretem, mert nagyon finom, és nagyon egyszerű. Nem kell szirupot főzni, meg habot leszedni. . . . :)))
Csoki likőr
5 dkg kakaó
1/2kg porcukor
1+1/2 dl víz
4 dl tejszín
1/2 dl rum
2+1/2 dl szesz
1 csg vaníliás cukor
A porcukor és a vízből sűrű szirupot főzni, belekeverni a kakaót, ha kihűlt a többi hozzávalót. Én nem szoktam bele ennyi alkoholt tenni mert akkor egy kicsit erős. De a rum mindenképpen kell bele.
Tojás likőr
5 tojás sárga
1 egész tojás
4 csg vaníliás cukor
4 dl tej felforralva
2 dl tejszin
3 dl alkohol.
40 dkg cukor.
A tojásokat a cukorral habosra keverni, hozzá a kihűtött tej és a többi hozzávaló.
De ebbe se szoktam ennyi alkoholt tenni.
Persze attól is függ hogy hány %-os alkoholt kapsz.
Sok sikert!