Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Csúsztatott palacsinta
Lágyabb és vastagabb (kb. 5 mm) a hagyományos palacsintától, mivel készítéséhez vajat és tejszínt használunk, majd tojásfehérjehabbal lazítjuk. Csak az egyik oldalát sütjük meg, kivéve a legfelsőnél. Sütés után kikent, hőálló üvegtálba, töltelékkel rétegezve, csúsztatással egymásra helyezünk 5-6 darabot. Ezután 120 o C-os sütőben jól átforrósítva, tortacikk formára daraboljuk, majd porcukorral megszórva, édes mártással (pl. puncs) szolgáljuk fel.
A rétegezéshez használhatunk csokoládét, őrölt olajos magvakat, gyümölcsöt stb.
MÁGNÁS PALACSINTA
(10 adag)
Csúsztatott palacsinta 12 db.
Narancsdzsem 200 g
Őrölt dióbél 200 g
Porcukor 150 g
citrom 1 db
A margarinnal kikent hőálló üvegtálba csúsztatott palacsinta tetejére narancsdzsemet csöpögtetünk, majd megszórjuk őrölt dióval, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Felülre mindkét oldalán megsütött palacsinta kerül, majd átmelegítve, tortaszerűen feldarabolva, porcukorral meghintve, puncsmártással tálaljuk.