Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tojás flipl no alkohol

Torolt_felhasznalo_113986
Torolt_felhasznalo_113986
Létrehozva: 2004. december 21. 15:16
Sziasztok :-)
Én olyan tojás flip vagy ital receptet keresek amibe nem kell alkohol.
Hogy a gyerek is tudjon inni belöle.
Kösszike Ildikó
  1. Torolt_felhasznalo_413212
    Torolt_felhasznalo_413212
    2004. december 21. 15:523.
    Tojáslikőr gyerekeknek
    (Alkoholmentes tojáslikőr)
    (Fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítendő!)
    Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag vaníliás cukor, őrölt szerecsendió a díszítéshez
    Keverje simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzze öt percig. Vegye le az edényt a tűzről, és öntse bele a vaníliáscukrot is és jól keverje el. Ezután hűtse le.
    Szervírozza melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegye a masszát turmixgépbe és adjon hozzá egy csésze tört jeget. Mixelje habosra, a tetejét díszítse szerecsendióval.

    CSOKOLÁDÉFLIPP
    hozzávalok:7 csésze erős feketekávé, 20 deka étcsoki, 2 dl tej, 2 tojássárgája, 60 deka cukor, 2csg vaniliás cukor
    A feketekávéból a cukorral szirupot főzünk. Nagyon simára kikeverjük a toj. sárgákat a hideg tejjel, a van. cukorral és a tűzről levett, de még forró szirupba, vékony sugárban, folyamatosan kevergetve beleöntjük. Beletördeljük a csokités addig kevergetjük, mig fel nem olvad.

    előzmény:
    Ildikó_4 (1)
     
  2. Torolt_felhasznalo_243388
    Torolt_felhasznalo_243388
    2004. december 21. 15:512.
    Tojás flip
    8 tojássárgája, 4 narancs, 4 dl tej, 4 kk cukor, késhegynyi őrölt fahéj.
    A kicsavart, átszűrt narancslevet, a tejet és a tojássárgákat a cukorral együtt turmixgépben habosra keverem. Poharakba öntöm, s a habos ital tetejét meghintem őrölt fahéjjal, majd szívószállal kínálom.

    Tojáslikőr gyerekeknek
    Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag vaníliáscukor őrölt szerencsendió a díszítéshez. Elkészítése: A lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben simára keverjük. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön öt percig főzzük. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a vaníliás cukrot is és jól elkeverjük. Kínálhatjuk melegen, vagy hidegen (a masszát egy csésze tört jéggel habosra turmixoljuk), a tetejét szerecsendióval díszítjük. (Fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítsük el!)
    előzmény:
    Ildikó_4 (1)
     

Címlap

top