Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
(Alkoholmentes tojáslikőr)
(Fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítendő!)
Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag vaníliás cukor, őrölt szerecsendió a díszítéshez
Keverje simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzze öt percig. Vegye le az edényt a tűzről, és öntse bele a vaníliáscukrot is és jól keverje el. Ezután hűtse le.
Szervírozza melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegye a masszát turmixgépbe és adjon hozzá egy csésze tört jeget. Mixelje habosra, a tetejét díszítse szerecsendióval.
CSOKOLÁDÉFLIPP
hozzávalok:7 csésze erős feketekávé, 20 deka étcsoki, 2 dl tej, 2 tojássárgája, 60 deka cukor, 2csg vaniliás cukor
A feketekávéból a cukorral szirupot főzünk. Nagyon simára kikeverjük a toj. sárgákat a hideg tejjel, a van. cukorral és a tűzről levett, de még forró szirupba, vékony sugárban, folyamatosan kevergetve beleöntjük. Beletördeljük a csokités addig kevergetjük, mig fel nem olvad.
8 tojássárgája, 4 narancs, 4 dl tej, 4 kk cukor, késhegynyi őrölt fahéj.
A kicsavart, átszűrt narancslevet, a tejet és a tojássárgákat a cukorral együtt turmixgépben habosra keverem. Poharakba öntöm, s a habos ital tetejét meghintem őrölt fahéjjal, majd szívószállal kínálom.
Tojáslikőr gyerekeknek
Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag vaníliáscukor őrölt szerencsendió a díszítéshez. Elkészítése: A lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben simára keverjük. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön öt percig főzzük. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a vaníliás cukrot is és jól elkeverjük. Kínálhatjuk melegen, vagy hidegen (a masszát egy csésze tört jéggel habosra turmixoljuk), a tetejét szerecsendióval díszítjük. (Fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítsük el!)