Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Aszalógép

pnünü
Létrehozva: 2004. november 30. 20:59
Sziasztok!
Uj vagyok a fórumon,segitséget szeretnék kérni.
Aszalógépet vennék,de semmit nem tudok róla,melyik márka jó,melyiket ne vegyem,mit kell nézni rajta...kb milyen áron elfogadható és érdemes-e Bécsben megvenni(családtag megy hamarosan oda).
Minden infót nagyon megköszönök.
pnünü
  1. 2004. november 30. 21:243.
    aszalógép

    Értékelés: Kiváló

    A címszót eddig 3 olvasónk értékelte.
    A megszerezhető 21 pontból, 21 pontot ért el, ami 100. 00%-os eredmény.

    Kereskedelmi forgalomban többfajta háztartási aszalógép kapható. Ezen többszintes aszalógépek működési elve a melegítés és a levegőáramoltatás: a gép a felső szitára rakott gyümölcsöt alacsony hőfokon melegíti, miközben egy lejjebb elhelyezett ventilátor gondoskodik az állandó szellőzésről. Előnye, hogy bármikor és gyorsan készíthetünk jó minőségű és nagyobb mennyiségű aszalt gyümölcsöt.

    A gyümölcsfogyasztást leginkább a magas vitamin-, ásványi só- és rosttartalom miatt javasolják a szakemberek. Mivel ezekből a frissen szedett idénygyümölcs tartalmaz a legtöbbet, ugyanakkor a vitamintartalom egy része tárolás és feldolgozás alatt lebomlik, törekedjünk arra, hogy lehetőleg mindennap kerüljön az asztalra hazai termesztésű, nyers idénygyümölcs. A kiszárított gyümölcs akár évekig is eltartható. Az aszalógép vagy tűzhelybe helyezhető aszalóállvány beszerzésével pedig már "profi" munkát végezhetünk.

    Mindenfajta zöldséget, gyümölcsöt, virágot száríthatunk, aszalhatunk ezzel az ügyes készülékkel. Leggyakrabban szilvát, kajszit, körtét aszalunk a téli vitaminháztartásunk megőrzése érdekében, de a készülék kiválóan alkalmas még a nyers fűszerpaprika vagy gyógynövények gyors kiszárítására is.

    Az átlagos aszalási idő 10-18 óra, gyümölcstől függően. Az egyre népszerűbb háztartási kisgép üzemeltetési költsége alacsony, és egészséges, tápláló, vitaminokban gazdag ételeket készíthetünk a segítségével.

    Forrás:

    InfoLÁZ, 2003. III. évfolyam 20/64. szám, október 24
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_724168 (1)
     
  2. 2004. november 30. 21:222.
    Bionaire Snackmaker aszalógép
    28 990 Ft
    Háztartási gyümölcsaszaló, mely a nyár ízeit menti el Önnek. Rövid idő alatt kb. : 10 - 15 óra alatt aszal gyümölcsöt, fűszernövényt vagy zöldségeket, melyeket később ételek és szószok. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_724168 (1)
     

Címlap

top