Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sülthagyma
2004-08-24 19:141.
Torolt_felhasznalo_608598
Létrehozva: 2004. augusztus 24. 19:14
Lányok!
Tudja valaki a titkát hogyan lehet a karika sülthagymát olyan finom ropogósra csinálni, ahogy az étteremben kihozzák? (pl.hagymás rostélyos tetején... hmmm...)
Én már próbáltam lisztben forgatva, vagy csak natúr, nagy lángon, de nem lesz olyan... :/
Ötletek? Tapasztalatok?
Tudja valaki a titkát hogyan lehet a karika sülthagymát olyan finom ropogósra csinálni, ahogy az étteremben kihozzák? (pl.hagymás rostélyos tetején... hmmm...)
Én már próbáltam lisztben forgatva, vagy csak natúr, nagy lángon, de nem lesz olyan... :/
Ötletek? Tapasztalatok?
Meggondolom előtte pácolódik 1-2 napot! mert így az igazi.
A hagymát karikára vágjuk, kb. olyan nagyságúra mint a sülthagymánál, vízzel meglocsoljuk (legközelebb én is inkább tejba áztatva kipróbálom, gondolom erre azért van szükség hogy a liszt jobban megtapadjon rajta). A többi szokás szerint liszt-tojás-zsmorzsa, annyival kiegészítva hogy a tojásba egy kevés reszelt szerecsendiót kell rakni, meg az eredeti recept ír ételízesítőt de én ezt kihagyom mert nem használok.
Egy gond van vele jó sokat kell(ene) csinálni belőle és enyhén szólva babrás. Meg frissen az igazi, így ropogós, később megpuhul.
Mi sem magában esszük, általában ha rántottsajtot csinálok ez a "bónusz", de finom bármilyen rántott dolognál csemegének.
Imádom a sült hagymát.
Ki is próbálom ezt hamarosan :o)
Idáig nekem is lottyadt lett.
Köszike!! :D
Karikára vágni, szétszedni a karikákat, tejben beáztatni úgy fél órára, kiszedni, lecsöpögtetni, lisztben megforgatni, majd forró olajban kisütni és voalá. . . . :)))))))