Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyros házilag készítve

Torolt_felhasznalo_773465
Torolt_felhasznalo_773465
Létrehozva: 2016. június 11. 20:40

 


Készített már valaki gyrost házilag? Mi a titka annak, hogy pont ugyanolyan íze legyen, mint amit a sütögetőben vásárolunk? 


Sajnos, a lehetőségeim korlátozottak: Nem tudom a húst szabad tűzön sütni, nincs udvarom, nincs grillem, társasházi konyhában, sütőben és tepsiben tudnám megoldani a hús sütését. 


Zöldségek öntetének pontos receptjére is kíváncsi lennék.


 


Köszönöm, ha valaki leírja pontosan, lépésről lépésre, hogy kell készíteni, mind a húst, mind a zöldségköretet, öntetet. 


 


K.

  1. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 21. 08:5127.

    különben én is szeretem ciprus, nem véletlen voltam sokat már a nyolcvanas évektől, de az arab kajákat is


    csak a gyros görög és sokan összemossák más népek kajáival is


    útközben lesz kis időm és megnézem a távoli görögöt


    jót hallottam erről


     

    előzmény:
    cabron (25)
    2016-07-19  10:48
  2. 2016. július 19. 18:1626.

    hasonló cipőben járok, nincs sok lehetőségem a hús sütését illetően, de próbálkozok azért a gyros-szal :D


    zöldségöntetre nincs igazán jó tippem (natúr joghurt + ami fűszer kéznél van :D) de a húst (csirkemellet kockáztam fel) most kipróbáltam sütőben, alacsony falú tepsiben... a felénél átforgattam egy lapáttal... a saját levében főtt meg a husi, szuper finom lett, soha többé nem csinálom serpenyőben 

  3. 2016. július 19. 10:4825.

    "ciprus arabos beütésű, ott se a görög a domináns"


    Igen, érzékeltem, de azért ízlettek az ottani hasonszőrű kaják. Meg hát, a kihagyhatatlan birkahús ott is alap, mint Görögben.


    Nyilván itthon azért nem, mert drágább, mint az a kicseszett csirkemell. :)


     


     


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (24)
    2016-07-19  09:49
  4. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 09:4924.

    pesten se találsz


    török dögevők vannak


    sehol egy normális görög a gyrosával


    ciprus arabos beütésű, ott se a görög a domináns


    amcsiban is a görögök már amerikanizálódtak, keveredik a kaja


     

    előzmény:
    cabron (22)
    2016-07-19  09:41
  5. 2016. július 19. 09:4323.

    Cipruson megkérdezték, hogyan szeretném. Nyilván alkalmazkodtak. Tudják, hogy vannak, akiknek furcsa, ha nem benne van a krumpli. :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (21)
    2016-07-19  09:33
  6. 2016. július 19. 09:4122.

    Nem tudom, nem járok gyrosba. Illetve nagyon régen voltam. Legutóbb Cipruson ettem ilyesmit. Előtte meg Görögországban. :)


    Mivel viszonylag ritkán járok Pesten, így nem áll módomban normális gyrososhoz betévedni.


    Olyanba meg nem megyek, ami elém vágja a csirkemellet meg a sültkrumplit.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (18)
    2016-07-19  09:22
  7. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 09:3321.

    normális helyen a krumplit nem basszaák a pitába, mellé adják


    nem a hússal spórolnak


     

    előzmény:
    cabron (15)
    2016-07-19  09:08
  8. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 09:2620.

    normális kaja is annyi idő mint az összgányolt


     

    előzmény:
    cabron (15)
    2016-07-19  09:08
  9. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 09:2419.
    előzmény:
    nócih (17)
    2016-07-19  09:12
  10. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 09:2218.

    htipiti szereted?


    én azt szoktam kérni a gyrosba

    előzmény:
    cabron (13)
    2016-07-19  09:05
  11. 2016. július 19. 09:1217.

    Köszönöm! A napokban elkészítem. :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (11)
    2016-07-19  05:54
  12. 2016. július 19. 09:0816.

    Ja, azóta láttam. :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (14)
    2016-07-19  09:07
  13. 2016. július 19. 09:0815.

    Én már attól is agyfaszt kapok, amikor egy "gyrosos" felbaszkurál egy rahedli csirkemellet a forgósütőjére és nesze neked gyros. :)


    Nemhogy még serpenyőben.

    előzmény:
    KN18 (6)
    2016-06-12  07:23
  14. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 09:0714.

    ezt már írtam neki


    de elkotródott ebből az újabb bárgyúzásából is


     

    előzmény:
    cabron (12)
    2016-07-19  09:04
  15. 2016. július 19. 09:0513.

    Az öntetek elkészítése meg fantázia kérdése.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2016-06-11  20:40
  16. 2016. július 19. 09:0412.

    Pont ugyanolyan íze sosem lesz, mert nem háromféle húsból, forgó sütőn készül.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2016-06-11  20:40
  17. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 19. 05:5411.
  18. 2016. július 18. 19:2810.

    Pita receptet tudnátok ajánlani? Köszönöm!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2016-06-11  20:40
  19. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. július 14. 17:479.

    az a helyzet igazán jó csak forgós sütőn készül, többféle húsbol és kell vagy 10 kilós


     

    előzmény:
    ladylady (8)
    2016-07-14  15:56
  20. 2016. július 14. 15:568.

    Ugyintezo.a, én is Daring Gourmet utasításai alapján készítettem el a gyros-t. Nyamiii… Nagyon ízlett, majdnem olyan jó volt mint Görögországban :)

  21. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. június 13. 09:097.

    vedd meg


    http://www.prezzybox.com/kebab-rotisserie-grill.aspx


    vagy kövesd az igénytelenek tanácsait


    http://www.daringgourmet.com/2013/04/08/gyros-with-tzatzi ki-sauce/


    tzatziki


    yoghurt


    féldeci oliva olajban kicsit piritott 5 gerezd fokhagyma


    só bors menta citromlé oregano esetleg kapor


    nagylukon reszelt uborka lesózva kicsavarva

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2016-06-11  20:40
  22. 2016. június 12. 07:236.

    Nálunk csirkemellből készül. Apróra vágva, serpenyőben fehéredésig pirítani, aztán fedő alatt puhítani, majd pirosra sütni. Van gyros fűszerkeverék én azzal ízesítem.


    Az öntet sovány tejföl és joghurt keverék, belereszelt uborkával, sóval, borssal, fokhagymával, és finomra vágott friss kaporral.


    Ennek egy részét külön veszem és belekeverek 1 teáskanál erős pistát


    Lila és fehér káposzta finomra gyalulva, uborka, paradicsom, lila hagyma, 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2016-06-11  20:40
  23. 2016. június 12. 06:295.

    És még finomabb lesz, ha hozzám hasonlóan a kockázott fetát nem felejted ki belőle, az a sava-borsa. Ha jó a kedvem fekete olívát (magozott, félbevágott) is teszek bele, szeretjük és szép is.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (4)
    2016-06-11  22:53
  24. Torolt_felhasznalo_773465
    Torolt_felhasznalo_773465
    2016. június 11. 22:534.

    Köszi, elég egyszerűnek tűnik!

    előzmény:
    Dáridóri (3)
    2016-06-11  22:26

Címlap

top