Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kajapénz -hogy csináljátok
Sziasztok!
Ti hogyan szoktátok beosztani a pénzt a kajára? Kezdő háziasszony vagyok, méghozzá hirtelen lecsökkent bevétellel, de enni muszáj lesz, ugyhogy valamit ki kell találjak.
Előre egy hétre megtervezitek a menüt, reggelit, tízórait, uzsonnát is beleértve? És mindezt hogyan lehet egy nem túl nagy hűtővel és abba beépített mélyhűtővel?
Köszönöm ha segitesz!
én nagyon csípem az ilyen konyhás teraszokat
Csinik, de nálam kint ilyen steril és méregdrága konyha nem lesz sosem. Részemről szeretek szimplán a diófa alá egy jó könyvvel kifeküdni...főzni max a télikertbe egy kemence, amit kint el tudok képzelni...
ezeket csípem kertesben
http://www.hgtv.com/remodel/packages/planning-guide-outd oor-kitchens
kár hogy lusta vagyok a házzal való macerákra
20-30 főig könnyedén megfőzök-sütök a konyhámban, efeletti létszámnál sakkozni kell, de az nem mindennapos . :)
nálad nem a gyererekek homokozós edényei a megfelelő méretűek
:) még egyszer az is előfordulhat..
+ még a felnőttek
neked a normál konyha nem nagyon lehet elég
kell tuti a nagy amcsi tűzhely
Összesen 11 gyerek evett a főztömből, mindenkit, az enyémeket is, csak egyszer számítva...
jó nagy kanalatok volt megunt
ma sali és piros pestos tonhalas tészta lesz
könnyű kaja a hétvégi nagy kebabozás után
A kuszkusz nem jön be, pedig itt jól van elkészítve. Ha valahol eszünk megeszem, de nem jut eszembe elkészíteni.
Annyi minden történt a hétvégén, nem is tudom mit ettünk...Tegnap túráztunk egész nap a Bakonyban (9:6, a gyerek-felnőtt arány) , a szombat is tartalmas volt...Tudom már, homoktövislekvárt főztem bodzával és körtével. Nem főzve. Ahhoz gofrit, tonhalas-tejszínes tésztát, zöldbablevest, sós bolgár túrós lepényt, édes pudingos túrósat, húsos borsólevest (ez utóbbit nagyfiú főzte, iránymutatásommal), szalonna,kolbász, virslisütés, vajas fűszeres hamuban sült krumpli, sült hagyma, frissen szedett medvehagyma, szalonnazsíros ropogósra pirított kenyérrel, szendvicsnek sonkás-salátás tortilla tekercsek....és egészen biztosan van, amit kihagytam..
couscous csirkét ettünk a imént
hétvgén kebab partizunk
mára be is fejeztem a melo
Mai menü?
Itt zöldbableves, új sárgarépával, tojásos nokedli házi tojással, szalonnával, saláta.
Délután brióst sütök, Limara receptje alapján, Lilim kérte.
Már várom az első csibémet haza,-
férj most ment el érte- aztán hétvége. Szeretem ilyenkor, hogy mindenki körülöttem. :)
nekem ezzel is jó
sok változat oké nekem, mikor mi
A megszokás nagy úr. :)
Viszont mióta mindig a szendvicseidet mutogatod, nagyon sokszor állok neki vacsorára tortillát gyártani, hasonló módon. Tegnapelőtt volt utoljára, frissen gyúrom-sütöm a tésztát, most megkentem kis salsával, tormával,rá hagymadarabkák, arra sonkaszelet (schwarzwald schinken), arra salátakeverék., reszelt sajt, majonéz. Ez a tészta mindenhez illik nekem, a palacsinta nem.
konyhába elég 1 jó serpenyő
ezt szoktad meg
én soha meg nem ettem lekváros kakaós.....
az anyám csinálta a görög bougatsa sós töltelékkel, ropogósra grillezett baconnal
Itthonra való sütőre gondoltam.
Unokanővérem nagy sós palacsinta evő. Nagyon szeretem a főztjét, de sósan semmilyen formában nem jön be. A muffinokat és a gofrit is nehéz sósan elképzelni.
mi az hogy házi?
én meg csak husis sajtos eszem, édeset nem
Árulnak házit is...A tengerparti óriáspalacsintát fél adag töltelékkel azért csípem...
ilyen nagy palacsintasütőt vendéglősök szoktak használni
vagy büfés a tengerparton
van tőlem nem messze egy
azzal szoktam csináltatni husis sajtost
A tésztán múlik.
Hülyeségnek tartom a sok elektromos kütyüt, amit évente egyszer használunk...Kivétel a gofrisütő és a fagyigép, az létszükséglet.:))))
szoktam így mondani
amikor ilyen nagy cuccon sütik az igazi
husik...milyen cuki vagy ma.
nekem is 10 évente 1 x
én szeretem ha nagyra van sütve, sajtok és husik vannak benne
A mályvacukor borzasztóan édes,krémet még nem ettem belőle, de attól tartok, ott is túl sok lenne az édes íz. (A recept szerint is)
A hortobágyi palacsintának nem a töltelékével van bajom, hanem nem szeretem a sós palacsintát.
ezt a töltelék szereted?
érdekes, hogy a hortobágy régen is menő fővárosi vendéglőben volt, falan nem is hallottak róla
ilyen sütibe pölö a krém
A hortobágyi palacsintát sem tudom megszeretni, maradok a spenótnál...:)))
minden húst szeretek, ha jól van készítve
ma palacsinta hortobágy eszünk
Minden húsnak van egyfajta íze. Van, ami jólesik és van ami nem.