Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tábori kaja

kekőce
Létrehozva: 2004. május 24. 19:03
Olyan ötleteket keresek amik könnyen elkészíthetők egy kb.50 fős nomád táborban. Mindenféle kaja érdekel, hiszen kb. 2 hétig kell etetni a csemetéket reggel, délben, este. Persze nekem is vannak tapasztalataim, de gondoltam sok ügyi ember van itt sok jó ötlettel. Az alpanyag beszerzése nem ügy, az nem érdekes, hogy friss áru kell-e hozzá, de például sütő nincs csak gázzsámoly. Köszi a segítséget!
  1. Torolt_felhasznalo_929766
    Torolt_felhasznalo_929766
    2004. augusztus 16. 11:4283.
    Sziasztok, mióta ennyire beindultak az erdei iskolák, nagyon sokan ráharapnak és a gyerkőcökön akarnak meggazdagodni. Nem lenne rossz dolog, ha megírnánk egymásnak a jó tapasztalatokat, persze férőhely és néhány egyéb információ megadásával. És emellett készíthetnénk egy "feketelistát", mert nagyon elronthatja azt az egy hetet - amire úgy készülünk a gyerekekkel -, ha az alapvető ellátás minőségen aluli. Ez már most időszerű, mert a legtöbb iskolában már tanév elején megállapodunk, mikor vonul ki az "iskola" erdeibe, a helyfoglalást ezért nem árt már ősszel beindítani. Máris ajánlanék egy szuper helyet. Mátraszentistván, Gyopár panzió. Gyönyörű a környezete, csendes hely, a szállás jó, 36 fős, a kaja finom és bőséges, öt nap 12 000 volt, a tulajék nagyon segítőkészek. A cím: Kanizsa Mihály
    Mátraszentistván
    Virág u. 2.
    3235
    Tel:06-37376551
    Mi már többször voltunk itt, és nagyon kellemes napokat töltöttünk. Üdv mindenkinek!
    előzmény:
    swt (81)
     
  2. 2004. augusztus 15. 18:3682.
    Szia Mindenkinek!!!!
    Szomorúan látom, hogy vannak helyek, ahol ennyire rossz az ellátás, és ennyire nem becsülik meg a vendéget:((
    Mi hogy lekopogjam, eddig nem jártunk így.
    Győrtől legtávolabbi helyen Kecskemét mellett a Ferkó tanyán nyaraltunk egyszer, de még ott is olyan ellátást kaptunk, hogy le a kalappal.
    Pedig itt volt az, hogy előszőr nem mi rendeztük az ebédet, meret általában mi főzünk.
    Remélem legközelebb több szerencsétek lesz.
    Köszike a tájékoztatást, mert legalább így tudjuk hogy hova nem kell emnni.
    És persze, ha valaki oda menne, le is beszélem róla.
    Szia
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. swt
    swt
    2004. július 23. 21:2981.
    AMIT MOST LEÍROK, AZÉRT TESZEM, HOGY MÁS NE JÁRJON ÚGY, MINT MI!!! Ha jól akartok nyaralni, nyaraltatni, erdei iskolát szervezni, akkor MESSZIRŐL KERÜLJÉTEK EL Nagyhódoson Mikecz István táborát! Nagyhódos szép hely, de nagyot csalódtunk a táborban, és annak vezetőjében.

    Enyhén szólva koszos szálláshely fogadott bennünket, és az ígért programokból alig valósult meg valami. Azt gondoltuk, elég naívan, hogy a hiányosságokat talán majd az ellátással pótolja a tábor vezetője. (Egy személyben ő volt a szakács, a büfés, a takarító, és a mindenes is. ) Sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy szinte éheznünk kellett, a közel 40 gyerekkel, akiket odavittünk. Pedig nem kevés pénzt fizettünk ki a nyaralásért!

    A közeli közértből nem tudtunk kajapótlást beszerezni, mert egyszerűen nem volt olyasmi, amit azonnal a gyerekek kezébe lehetett volna nyomni, amikor éhesek. Végül a pótlást magunknak kellett megoldanunk, pár fauval arrébbról, mert többszöri kérésre sem növekedett az étel mennyisége. Az 5 nap alatt hús csak 1x került az asztalra, akkor is kb. 2 dkg tányéronként. Nem volt se krumpli, se rizs, csakis tészta, ami ugye a legolcsóbb, és abból is 2 (!)kilogrammot főztek 40 embernek. Jogos volt a felháborodásunk akkor is, amikor ebédre egy zöldségleves után 1 db palacsinta került az aztalra. Ennyi volt az ebéd! Egy másik ebéd: gyümölcsleves, és tejbegríz. Volt olyan nap, amikor este 8-kor még el sem kezdték főzni a vacsorát! A mellékhelyiségek takarítását magunk végeztük, fertőtlenítés sem volt! A bontatlan rekesz hypo a konyha előtt álldogált, a gyerekek szeme előtt. Első napon megtiltottuk, hogy ahhoz nyúljanak, nem kell bizonygatnom, milyen balesetveszélyes volt. De nemcsak ez! Az emeleteságyakon sehol sem volt korlát, volt, amelyiken létra sem. Próbáltunk beszélni a táborvezetővel, de képtelenség volt dűlőre jutni vele bármiben. A faluban is tudnak erről az emberről mindent, rossz véleménnyel vannak róla, sőt, a Kelet- Magyarország c. lapban is megjelent egy panaszos levél kb. 2 éve a táborról, amire a Polgármester azt válaszolta, hogy őt keresse meg, aki ott szeretne nyaraltatni, mert Mikecz István csak a falu hírnevét rontja! Van Nagyhódoson másik tábor is, a polgármester azt javasolja az odalátogatóknak. Arról, ottlétünk alatt mi is csupa jót hallottunk. Sajnos mi, szerencsétlen módon nem oda szerveztük az utat. Az utolsó napon beírtunk a Vásárlók könyvébe, de visszajelzést nem kaptunk arról, hogy az ANTSZ tartott-e vizsgálatot. A fogyasztóvédelemhez fogunk fordulni, ha rövidesen nem kapunk választ a Vásárlók könyvébe beírt panaszunkra.

    Gyerekeink csak annak köszönhetik, hogy élvezték a nyaralást, hogy mi, pedagógusok mindent megtettünk annak érdekében, hogy ők a lehető legkevesebbet érezzenek meg abból, ami miatt mi nap mint nap dühöngtünk. Mi is tanultunk a dologból: ezután bármilyen messze is szervezünk tábort, személyesen megnézzük a táborhelyet, bár az étel mennyiségét előre leellenőrizni akkor sem tudjuk. :(

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_671125
    Torolt_felhasznalo_671125
    2004. július 12. 14:3880.
    Szia kekőce ! Ez az ajánlott oldal nekem nem jön be. A szóközöket ahol kellett kihagytam, mégsem. Tudsz segíteni ???? holnap valami fincsi bográcsosat kellene főznöm. Köszi V. r.
    előzmény:
    tpanna24 (8)
     
  5. 2004. július 2. 09:5579.
    Nekünk olyan van, amit ügyes ezermester apukák, nagypapák barkácsoltak: régi rossz gázzsámoly vázába bojler égőfejet tettek. Egy biztos, külföldre nem cipelném. Jó nagy, éles a széle. Sérülékeny, büdös.
    Barkácsboltokban kapni a camping gas gyártásában olyat amit tudnál használni, ráadásul ahhoz palackot is tudsz szerezni, cserélni külföldön. Ugye nem a 13, 5 kg-os PB palackot akarod hurcolni????
    http://www. campingaz. com/
    Nézd meg, ezek magyarországon is kaphatóak. Jó, lehet, hogy nem a legújabb modellek, de tegnap is láttam Pesten egy Obi-ban. Sok sikert!!!!!!!!!!
    előzmény:
    Buszke (75)
     
  6. 2004. július 2. 09:4078.
    még egy ötlet.
    Ha már ugyis nagy edényt használtok, és mivel az is helyet foglal, vihettek üstöt is, és azt lehet használni úgy mint a bográcsot bográcsálvánnyal.
    Ehhez lehet kapni, és jóval olcsóbb mint a gázzsámoly, egy kör alakú gázégőt. ehhez is van nyomás csökkentő, és ugyan úgy gázpalackkal működik.
    előzmény:
    Buszke (75)
     
  7. 2004. július 1. 22:4277.
    Szia! Azt nem tudom, hol lehet bérelni, de vasárnaponként a Gyáli piacon lehet venni. Talán megéri beruházni.
    előzmény:
    Buszke (75)
     
  8. 2004. július 1. 19:1576.
    szia!
    próbáld meg az iskoláknál, ott szoktak ilyesmiket egész elfogadhatóan tárgyalni ilyenekről
    ott ugyis szünet van, nem keééenek.
    előzmény:
    Buszke (75)
     
  9. 2004. július 1. 08:4275.
    Biciklis vándortábort szervezek külföldre és kíváncsi vagyok tud-e nekem valaki segíteni hol kell elfogadható áron gázzsámolyt bérelni!
    A problémám az hogy már kerestem a neten de nem igazán találtam használható dolgokat!
    Elore is koszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2004. június 19. 03:3774.
    Szióka!
    Hát én már csak tudom, hogy egy gyerek mennyi mindent tud cipelni plusszba:))
    A lányaim már egy ideje egyedűl pakolnak a mikor valahova elmegyünk, s csak akkor nézem át a dolgokat, ha nem fér el a megadott térfogatú helyen a cucc:)))
    Egy papírra felírom nekik, hogy mi az amit fontos hogy betegyenek, azokat levizitálom, s utána azt raknak még bele, amit akarnak, persze azzal a kikötéssel, hogy más nem fog helyettük cipekedni:))
    Amikor vendégűl láttam a kisebbik lányom osztálytársait egy bográcspartira, mivel jó idő volt, pokrócot terítettem le, és rekeszeket tettem köréje.
    Így lett asztalunk, meg székünk.
    Csak nézték ők is, mert nem voltak ilyenhez szokva, de viszont nagyon tetszett nekik:)
    Nagyon tudták élvezni:)
    Kár, hogy a felső tagozatos oszifőjük nem díjazta a dolgot, és abba kellett hagyni:(
    pedig addig minden évben élvezték a gyerekek:)
    Még a nagyon nehezen kezelhetők is normálisan videlkedtek, semmi gond nem volt velük.
    Nagyon sajnálom őket, főleg most, hogy más iskolába viszem a csajt, és nem lesz, aki meghallgassa ezeket a "rossz" fiúkat:(
    Pedig mennyi mindenről tudtak mesélni, és velem soha sem voltak tiszteletlenek.
    Azért viszem el lányom, mivel alsóban az osztály átlag4, 5 volt, most 2, 7.
    Na de befejezem, mert igen belemélyedek.
    majd jövök még:)))
    Remélem még mesélsz?
    Igen jók lehetnek kirándulásaitok:))
    Szia
    előzmény:
    kekőce (73)
     
  11. 2004. június 16. 19:2673.
    Szuper volt a kirándulás. Egy kicsit meggyalogoltattam őket. Reggelire vittem nekik kenyeret szépen felszeletelve, szalámit, vajat. Aztán szépen laraktam az udvaron a padra. Mondom a gyerekeknek, hogy lehet reggelizni. Erre volt aki megkérdezte, hogy itt állva? Ő bizony nem. Mondtam akkor éhenhal. Aztán persze csak nekilátott. De, hogy ezek mennyi fölösleges dolgot bírnak cipelni egy kétnapos kirándulásra!!!
    előzmény:
    fefe38 (72)
     
  12. 2004. június 15. 22:3772.
    de kár hogy lekéstelek:((((((((((((
    hogy sikerűlt a kirándulás?
    Nálam nagyon tetszett a gyerkőcöknek, amikor segíthették tölteni a lángosokat:)))
    Ha leszel holnap privizz, ne hogy lemaradjak rólad. Ok?
    szia
    előzmény:
    kekőce (71)
     
  13. 2004. június 14. 21:1171.
    Jó, hogy eszedbe jutott, azt tényleg szokták szeretni.
    Nem tüntem ám el, csak osztálykirándulni voltam a gyerekekkel, meg holnap ballagunk.
    Más: hatalmas siker volt tavaly a töpörtyű, a zsírszalonna kisütése. A nagylányok kijelentették, hogy ők aztán ilyet nem esznek. A végén egymástól kunyerálták. . . . . Kiderült, otthon ilyet még nem is csináltak, eddig csak a bolti töpörtyűvel találkoztak.
    előzmény:
    fefe38 (70)
     
  14. 2004. június 14. 08:4770.
    hali!
    Eszembe jutott, hogy nagy sikere volt még a bundás kenyérnek is
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. június 9. 22:1769.
    Sziasztok!
    mi is nagyrészt gyerekkel kenuzunk, ez másfél évestől jelenti:)
    nagyon tudják élvezni a kicsik is.
    A legkisebbikkel egyszer borultam, akkor volt úgy 8 éves
    de csak az volt a legnagyobb gondja, hogy fázik a lába
    én jobban megilyedtem
    Nálunk is segítettek mindíg a gyerekek, s bizony a fiúk sokkal többet voltak körülöttem.
    Rengeteg salátát készítettünk, szinte minden ételhez, még a lecsóhoz is:)
    Meg persze szerették megenni azt a halat is amit megfogtak:)
    De a legjobban a lángos tetszett nekik.
    A tésztájába mindíg sütöttünk valamit: pl. sajtot, szalonnát
    voltak olyan gyerekek, akik különben nem ettek ilyeneket, de nagyon élvezték.
    Mért nem vagytok fenn többször a fórumban?
    Szivesen olvasnálak benneteket
    Jó éjt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2004. június 6. 18:4868.
    Jó! :) Érdemes volt elmenni! Aki nem indul el, az kimarad a jóból. Megtaláltátok a szórakozást, nem unatkoztatok, lesz miről mesélni a többieknek. Hogy fogják sajnálni, főleg a gyerekek, hogy nem voltak ott! :(
    Majd legközelebb addig nyúzzák a szülőket, amíg el kell menniük.

    Ez a szülőis érdekes, mindig azok nem voltak ott, akiknek a gyereke miatt nagyon kellett volna. :(

    Nade nem offolok tovább, tegnap vettem uborkát kovászolni, el is tettem az üvegbe, jött is az eső menetrendszerint. :(
    Sok éve így van ez már, a párom, ha unja a meleget mondani szokta-kovászolj uborkát! mindig bejön rá az eső. :))
    Már a kempingben a német szomszédok is megkóstolták, náluk nem szokás, másnap mentek a piacra uborkát kaprot venni, az abc-ben üveget kunyoráltak, meg kellett mutatnom, hogy kell, lesték napokig, aztán boldogan ették a saját kovászos ubijukat.
    Ha van elég idő ezt is érdemes egy táborozás alkalmával eltenni, krumplis tésztával, zsíros kenyérrel felséges. :))
    előzmény:
    Tündös (67)
     
  17. 2004. június 6. 16:5167.
    A kirándulásról: nagyon jól sikerült. Délelőtt záporozott az eső többször is, és csak délutánra derült ki. De a napocskát nem láttuk. Összesen 25en voltunk, 8 ovis, 3 nagy tesó, 12 szülő, 1 óvónéni, 1 dajkanéni. De itt is a szokásos mag volt, mármint akik pl. szülőin is mindig ott vannak. Egyik anyuka reggel rám telefonált, hogy ilyen időben ők nem jönnek, sőt a közeli tanyán laknak egy másik család, ők sem jöttek át, mert "semmi értelme ilyen időben". Hát ehhez képest nagyon jól éreztük magunkat. Volt hinta, amiben még a felnőttek is elfértek, mászóka, foci pálya, szín, ahova behúzódhattunk. Eleinte nagyon sajnáltuk magunkat, aztán kártyáztunk, dumcsiztunk, nagyokat rötyögtünk. Oldódott a bánatunk. Aztán egyre hosszabb száraz idők jöttek, délután már fociztak, tollasoztak, frizbiztek, meg kötélhúzás, zsákba szökdelés volt. Aztán a nagy kötelet ovónéni meg egy anyuka hajtották, a gyereke ugráltak. Egyik anyukával összekacsintottunk, és mi is beálltunk. Kissé röhögésbe fulladt. Szóval sajnáltuk, hogy ilyen gyorsan elmúlt. A házinénivel közösen pucolták a krumplit (nekem allergia miatt felmentésem volt belőle, helyette a hagymát sirattam), kevésnek tartottuk, még pucoltattunk velük. Végül kb 5öde, 6oda ott maradt a bográcsban, de szerintem az is volt az oka, hogy ici-picit csípősre sikeredett. Kár lett volna 40 párat venni:))) Hasonlóan kellemes, jó kirándulást kívánok mindenkinek!
    előzmény:
    szőrész (66)
     
  18. 2004. június 6. 14:5666.
    Tündös! Elfogyott a virsli? Idő megkegyelmezett?
    előzmény:
    Tündös (61)
     
  19. 2004. június 5. 22:4665.
    Ez a kenuzás szuper jó lehet. Én még sosem eveztem.
    Mi cserkésztábort tartunk ezeknek a csemetéknek minden évben. Van aki már több éve van velünk, és a legkisebbek (7-8-9 évesek) mindig első táborozók. A gyerekek be vannak osztva melyik nap melyik őrs segít krumplit pucolni, husit vágni, kevergetni. . . Minden évben már várják, hogy mi lesz új kaja, persze olyan kialakult hagyományok is vannak, amit nem lehet kihagyni. Ilyen párosítás amivel mindenkit ki bírunk akasztani a paradicsomleves mákostésztával. Állítólag abszolút nem megy össze, de nálunk mindig így együtt kérik a gyerekek. Viszont évekig főztük a lencsefőzeléket, mire kiderült, hogy a gyerekek nagy része utálja, csak azért ette meg, hogy éhen ne haljon. Azóta sárgaborsó volt helyette az ő javaslatukra.
    előzmény:
    fefe38 (64)
     
  20. 2004. június 5. 14:2964.
    Szia!
    általában a minden napi kaja évente megegyezik, de azért vannak persze változtatások.
    Volt, hogy vegetáriánusok is voltak a csapatban, s nekik is megkellett oldani, hogy mégis csak az Ő étrendjük is vízitúrai hangulatú legyen.
    Persze régebben még nem nagyon volt választék nekik való kolbász félékben.
    Tehát, gondolom olyan mint gulyás, lecsó, pörköltfélék nálad is minden naposak.
    Tésztaféléket szoktunk úgy csinálni, hogy az alapot bő lére készítjük, és mint a zacskós tésztákat, belefőzzük.
    Í gy készítettük a milánóit is, husos tarhonyát is, persze elötte a tarhonyát megpirítottuk.
    Nagyon bejött a vadas is főtt tésztával.
    De mivel sok a gyerek, lehet nekik diós-, mákos-, kakaós tésztát adni, de mi szoktunk tejbedarát is, ezt több felnőtt értékelte mint gyerek.
    Szerintem rántott parizert is lehet készíteni.
    Nektek hogy jött össze ez a tábor?
    Mi mind nagycsaládosok vagyunk, persze van kivétel is, és már évek óta szervezzük magunknak a túrákat kenuval.
    A tábor fele gyerek, és ők is élvezik az evezést:)
    De már befejezem, eléggé hosszú lett.
    Sziasztok!
    előzmény:
    kekőce (63)
     
  21. 2004. június 5. 10:4163.
    Naná, hogy érdekelnek, hogy más mit főz! Nem szívesen eszik minden évben ugyanazt.
    előzmény:
    fefe38 (62)
     
  22. 2004. június 5. 08:3062.
    Sziasztok!
    ha még érdekelnek tábori kaják, szívesen adok ötleteket:)
    Én is minden évben résztveszek vízitúrákon, 40-60 fős társasággal, s általában párommal szoktuk összehozni a bográcsos kajákat.
    Eddig még nem panaszkodott senki:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2004. június 4. 21:5261.
    Sajnos igazi reakció nem jött be, mert az első boltban csak 15 pár volt, és azt kellett mondanom, hogy "azt ott mind kérem", a második boltban már jobb volt, mert bemutattam a csomagot, hogy "ehhez kérek még"! Kérdezték: buli lesz?
    Majd holnap beszámolok az eredményről:))
    előzmény:
    kekőce (57)
     
  24. 2004. június 4. 19:2860.
    Érdekes, akkor az én fiam egy kivétel, mert ő mindig minden formában ette és eszi ma is. Főleg a gombapörkölt nokedlivel! A tetején tejfölkoronával. Nyam-nyam. . . :)
    előzmény:
    kekőce (59)
     

Címlap

top