Gofri kérdés

Torolt_felhasznalo_663429
Torolt_felhasznalo_663429
Létrehozva: 2011. február 1. 16:32

Sziasztok!

 

Kezdő háziasszonyként sikerült elszúrnom a gofrit. :)

 

A recept a következő volt: 

 

14 dkg olvasztott vaj 20 dkg kristálycukor 2 cs vaníliás cukor4 ek. rum 4 tojás40 dkg liszt 1 cs sütőporcsipet só0,5 dl tej

A gofrisütőt forróra melegítettem sütés előtt, kiolajoztam a rácsokat, de mégis leragadt, és a teteje benne maradt a sütőben. (3 in 1 sütőm van)

 

Ötlet? Mit ronthattam el?

 

25 hozzászólás
  1. 2018. május 28. 17:1725.

    Sziasztok,az az érzésem,hogy a gofrisütővel van valami gond.Pontosan 1.5 perc után kigyúl a zöd égő.Hiába tartom még időn túl,nem nő meg a tészta és nem éri a felső lapot,igy mindig sületlen marad,pedig legalább 10 receptet kipróbáltam már.SilverCrest Lidl-os a sütőm.

  2. 2011. február 3. 10:2324.

    Juhéjj, de örülök!!!!

    A röhej, hogy ez a recept egy gofris szakácskönyv első oldalán van. Én marha, először kipróbáltam vagy 5-öt az extrábbak közül (van vagy 30 féle a könyvben), aztán egyszer csak mérgemben gondoltam, hogy kipróbálom ezt a "vacak vizeset". Na tessék :D.

     

    előzmény:
    vicus2009 (22)
    2011-02-02  15:26
  3. 2011. február 3. 09:4223.

    Sziasztok!

     

    Imádom a gofrit! Bár én sütni nem szoktam, mert sajnos kerekesszékkel nem tudom kivitelezni, de anyukámmal nem rég sajtosat alkottunk. Most majd túrósat szeretném kipróbálni, vagy a burgonyásat. Szerintem az édes finomság után igazi felüdülés ez a sós fajta, és egy kis tejföllel vagy reszelt sajttal igazi különlegesség. Receptet a mindmegette.hu-n találtam, nézzetek körül ti is!

     

    Üdv: Szofril

  4. 2011. február 2. 15:2622.

    Sziasztok!

     

    haptyú:Kipróbáltam a recepted,és nagyon szuper finom lett!!!

    Amilyen egyszerű a recept,olyan finom!!Régóta kerestem ezt a roppanósat, a tejesek nekem is megplöttyedtek

     

    Köszi

    előzmény:
    haptyú (9)
    2011-02-01  16:53
  5. 2011. február 1. 20:5221.
    Itt az én gofrim!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  6. 2011. február 1. 20:4020.

    Gofri Banya módra, egyszerű és finom!

    40 dkg.liszt,

    1cs, sütőpor.

    3 tojás,

    12dkg. margarin,

    1cs, vaniliás cukor

    12 dkg cukor,

    csipet só,

    fél liter tej.

    1 egész citromnak reszelt héja.

    A lisztet elkeverem a sütöporral, a tojás sárgáját elkeverem habosra a cukorral+ vajjal.Majd belekeverem a sütőporos lisztet, egy csipet sót.

    Majd a citromhéjat, lassan hozzáadom és a tejet, és simára keverem. (robotgéppel a legkönyebb).

    Majd a tojás fehérjét habosra felverem és lassan belekeverem a masszába. Sűrű palacsinta tésztát kapok, ami illatozik a citromhéjtól.

    Előmelegített gofrisütőben kisütöm . Nem kell sem olajozni, sem vajazni a gofrisűtöt, felesleges. Nem ragad bele. 4 percig kell sütni, ez lemért idő!!

       Jóétvágyat kívánok hozzá.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  7. Torolt_felhasznalo_276311
    Torolt_felhasznalo_276311
    2011. február 1. 20:0519.

    márkát nem írtam, csak annyit: 3 in 1

     

    de ez a goffri, aminek a receptjét leírtam, beleragadt, pedig évek óta sütöm a normál goffrisütőben gond nélkül

     

     

    előzmény:
    MaM (18)
    2011-02-01  19:41
  8. MaM
    MaM
    2011. február 1. 19:4118.
    Enikoe61 mi volt a gondotok a Philisp cucina 3 in 1 sütővel? Csak kíváncsi vagyok, mert nekünk is ez van, de szerintem jó. Gofrisütéshez, és szendvics sütéshez használjuk leginkább. Hús sütéshez csak régen vettem elő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276311 (13)
    2011-02-01  17:14
  9. Torolt_felhasznalo_276311
    Torolt_felhasznalo_276311
    2011. február 1. 19:2917.

    látod, én nem választom szét a tojásokat, egybe összerakom az összes hozzávalót - egyedül az olvasztott vajat teszem hozzá akkor, amikor a többit összekevertem...így is jónak kell lennie

     

    de majd szépen kipróbálja az ajánlott recepteket és eldönti, melyik jön be neki

     

     

    előzmény:
    szaszo71 (16)
    2011-02-01  19:02
  10. 2011. február 1. 19:0216.

    Szia!

     

    Én nem kezdő háziasszonyként is elszúrtam először:)))

     

    Lehet, h. nagyon hülye vagyok, de én először beletettem a tésztába az egész tojásokat. Utána jöttem rá, h. a fehérjét külön kell felverni. Lehet, h. Te jól csináltad, de gondoltam, azért leírom, hátha Nálad is ez volt a baj.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  11. Torolt_felhasznalo_276311
    Torolt_felhasznalo_276311
    2011. február 1. 17:1715.

    ne add fel, senki nem született szuperszakácsnak

     

    a századik után már úgy megy, mint a ...... karikacsapás

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (14)
    2011-02-01  17:15
  12. Torolt_felhasznalo_663429
    Torolt_felhasznalo_663429
    2011. február 1. 17:1514.
    Köszönöm a többi receptet, legközelbb kipróbálom. Remélem valamelyik csak sikerül :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276311 (12)
    2011-02-01  17:11
  13. Torolt_felhasznalo_276311
    Torolt_felhasznalo_276311
    2011. február 1. 17:1413.

    még annyit: ajándékba kaptunk ilyen 3 in 1 sütőt - hadd ne mondjak most nagyon csúnyát rá...azon filózok, kivel kéne kicseszni és megajándékozni vele...

     

    nem is olyan néha igaz a mondás, hogy ami sok mindenre jó, az semmire se jó...

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_276311 (12)
    2011-02-01  17:11
  14. Torolt_felhasznalo_276311
    Torolt_felhasznalo_276311
    2011. február 1. 17:1112.

    no akkor még egy recept:)

     

    40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 dl tej, 3 tojás, 12 dkg olvasztott vaj, csipet só

    az élesztőt megfuttatod a tejben egy pici cukorral és az egészet összekevered - kb. 20-30 percet pihen meleg helyen (kb. a duplájára kel) és már sütheted is (amikor összekevered, sűrűbb palacsintatészta-állagú a massza)

    a sütőt pedig csak az első előtt kell vékonyan átkenni, a többihez elég az a zsiradék, ami a masszában van

     

    ezt még sose "sikerült" elrontani

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  15. Torolt_felhasznalo_663429
    Torolt_felhasznalo_663429
    2011. február 1. 17:0611.

    Hú, jó sokan írtatok.

     

    A recept valóban ez, a tésztához tettem még pici olajat, bízva abban, hogy nem ragad le. Sajna mind leragadt, de talán az első a legkevésbé.

     

    A sütő teflonos, és forró, mielőtt elkezdeném sütni.

    előzmény:
    pumo (3)
    2011-02-01  16:43
  16. 2011. február 1. 16:5910.
    Igen ez tényleg ugyan az, csak fele mennyiség. Szerintem a víz a titka, hogy az úgy kisül belőle és kicsit kiszárítja a külső réteget a sütő. Gondolom én.
    előzmény:
    haptyú (9)
    2011-02-01  16:53
  17. 2011. február 1. 16:539.

    Én is hasonlót szoktam, nagyon finom, ropogós, nem löttyed össze.

     

    25 dkg liszt

    2,5 dl víz

    10 dkg margarin, vagy vaj, vagy ennek megfelelő olaj

     5-6 dkg cukor

    1 vaníliás cukor

    fél sütőpor

    1 tojás (nem kell külön felverni)

     

     

    Ez egy angyon egyszerű recept, alig kell hozzá valami, és nekem mindig jól sikerül. Előtte bénáztam mindenféle extra tejes-tejszínes-mittudomén recepttel.

    előzmény:
    Hkata (7)
    2011-02-01  16:49
  18. 2011. február 1. 16:508.
    Szerintem túl sok benne a cukor....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  19. 2011. február 1. 16:497.

    Én is világ életemben tejjel, margarinnal készítettem míg rá nem találtam a ropogós gofri receptre. Simán vízzel kell készíteni és az eredmény egy kívül ropogós finom gofri. Amikor tettem hozzá tejet egyből leragadt, olyan "szottyos" állagú lett.

     

    2 tojás (fehérje külön felverve més a végén hozzá adva)

    1/2 kg liszt

    1csomag sütőpor

    csipet só

    5 evőkanál cukor

    2 vaníliás cukor 

    2dl olaj

    7dl langyos víz.

    1 citrom reszelt héja vagy két evőkanál citromlé. 

     

    Az első alá szoktam csak tenni egy kis zsiradékot, a többi alá nem. A sütési ideje 4 perc de ha ragad még akkor tovább kell sütni. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  20. 2011. február 1. 16:456.

    szia!

    tökegyszerű receptem van, nem olajozom sose a sütőt, nem ragad és finom:

    fél kg liszt

    fél liter tej

    3 ek. krist. cukor

    1 cs. vaníliás cukor

    3 egész tojás

    egy kockarama(25 dkg)

    csipet só

    csipet sütőpor

     

    mindent bele egy tálba, összekeverem, és már süthetem is.kb 6-7 perc az első adag sülési ideje, a többié 5-6 perc.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  21. 2011. február 1. 16:445.

     

    Én a tésztájába vaj helyett olajat szoktam önteni, de talán többet, mint a 14 dg vaj.

     

    Sütőport nem, egy késhegynyi szódabikarbónát szoktam, vagy két marék szezánmagot és annyi reszelt almát amennyit csak felvesz a tésztája, hogy még bele tudd merni a sütőbe.

     

    Talán a cukrot nem kéne előre beletenni, vagy ez sok is. Én barnacukrot és mézet teszek bele, de az alma csodás izt ad neki, nem is látszik már amikor megsült, csak a jó izt érezni.

     

    A többi igy talán jó, elég forró a sütő amikor beleöntöd a tésztát ?

     

    Nem szabad rögtön emelgetni és lehet, hogy az első talán lesül, de a többinek nem szabadna.

     

    Kenőtollal, ecsettel szoktam mindkét felét megkenni olajjal a sütőnek, de az enyém teflonos, gondolom a tiéd is.

     

    A szezánmag is nagyon finom aromát ad neki, nem beszélve a nagyon egészséges, felszivódó kalciumról ami van benne.

     

    Eredményes sütögetést kivánok !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  22. 2011. február 1. 16:444.

    Mind beleragadt, vagy csak az első?

    Nekem az első mindig ottmarad, utána viszont mind tökéletes (philips cucina 3in1-em van) Ne kérdezd miért, de így van.

    Ja, és én az első palacsintát is szétszakítom mindig. :)))))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  23. 2011. február 1. 16:433.
    biztos ez a recept? fél deci tej? és ezen kívül semmi folyadék 40 dkg liszthez? hát én akárhogy nézem, ez simán egy gyúrt tészta állagú valami kell hogy legyen, semmi köze a goffrihoz...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32
  24. 2011. február 1. 16:402.

    http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=32220907

     

    S zia!

     

    Én ezta  receptet szoktam készíteni, még soha semmi gond nem volt vele, és nagyon finom!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663429 (1)
    2011-02-01  16:32

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek