Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok,
Nemrék kaptam egy Philips kontaktgrillt. Nagyon szeretem, idáig grilleztem benne húst-csirkemellet (nem lett jó)-késöbb olvastam, hogy azt nem jó grillezni. Tarja nagyon finom lett. Sütöttem benne ananászt, almát nagyon jók lettek. Ötleteket várok további grill receptekhez.
a mienk STEBA márkájú, és nagyon szuper! nem volt olcsó de megéri, mert azok a pár ezer forintos vacakok szinte csak egyszer használatosak mert odaragad benne minden.
én még a kenyeret is ezen pirítom.
aztán szoktam venni előre ízesített kolbászokat és azt sütöm meg, a pácolt hús is mindig nagyon finom benne.
Szia!
Én Solac-ot használok. Nekem nagyon bevált.
A hús pácolva finom, mint minden ételhez. Bonyolultság nincs benne: hőfok adott a húsokhoz, ha csukva használod. Én legtöbbször nyitva grillezek rajta, a legnagyobb fokozaton kezdve, így két nagy szelet hús (tarja) sülhet egyszerre, vagy mondjuk 2 csirkecomb (kicsontozva, felezve). Illetve szétnyitva azért is jó, mert a lével lehet locsolgatni közben, ami a tálcára csöpög. Mellé gomba, zöldség. De próbáltam már rajta bárányt, kecskét, halat, nyulat. A pácolás volt mindegyiknél a lényeg.
Azért is szeretem, mert nem kell hozzá nagy körítés, mint mondjuk a tárcsás grillezéshez, könnyen takarítható langyosan. Folyamatosan lehet rajta sütni, közben eszegetni. Ami még szempont volt: kis helyen elfér, hordozható , bárhol tábort lehet vele ütni egy grillezés erejéig, ahol van áram. Nem kell azért aggódni, hogy megég, mert a hőfokot szabályozhatod, melegen tartásra is jó. De sütöttünk már rajta szalonnát, tojás rántottát. Kempingezéshez tényleg jó, bár itthon gyakrabban használjuk nyári estéken.
Amire vigyázni kell: a teflon rétege ne sérüljön, fa csipesz kell a húsok forgatásához.