Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Elektromos grill
2010-02-15 09:481.
Létrehozva: 2010. február 15. 09:48
Sziasztok!
Akarok egy elektomos grill-t venni és tanácsokat kérnék akik ilyet használnak, hogy érdemes-e egyáltalán beruházni egy ilyenbe.
Erre a típusra gondoltam:
Főként csirkemell és zöldség grillezésre használnám. Tudom a csirke nem a legjobb ehhez, de én inkább szárazon, jól átsütve szeretem a húst és az érdekelne erre alkalmas lenne-e?
Vagy inkább az összecsukható kontakt grillek a jobbak?
Minden ötletet szívesen fogadok!
Akarok egy elektomos grill-t venni és tanácsokat kérnék akik ilyet használnak, hogy érdemes-e egyáltalán beruházni egy ilyenbe.
Erre a típusra gondoltam:
Főként csirkemell és zöldség grillezésre használnám. Tudom a csirke nem a legjobb ehhez, de én inkább szárazon, jól átsütve szeretem a húst és az érdekelne erre alkalmas lenne-e?
Vagy inkább az összecsukható kontakt grillek a jobbak?
Minden ötletet szívesen fogadok!
Megnyugodtam, ahogy a kajaszag-nembirásról irsz. A férjem agyon szekál, hogy mitnem lehet azon nem birni. szellőztetés mindig, de még ilyenkor is akadnak betérő vendégek, mezei poloska személyében. Undoritó!
Az összecsukható grillekkel az a baj, hogy amikor kinyitod bizony végigfolyik a felső részen a zsír, a pára. Az alsó rész pedig még forró, tehát a visszamaradt zsír onnan is fröcsköl és lehet körülötte is takarítani.
Nekem van egy Moulinex grillsütőm ami mindenre tökéletes. Légkeveréses és van benne grillező funkció is. A süteményeket nagyobb sülteket légkeverésesben sütöm, de ha 2-3 szelet csirkemellet sütök akkor grillezem és 10 perc alatt készen van. Nagyon szeretem használni éppen azért, mert gyorsan lehet sütni vele.
Volt nekem is olyan nyitott grillezőm, de nagyon utáltam, mert mindent összefröcskölt maga körül.
Vannak kisebb készülékek is és arra amire Neked kell tökéletes választás. Ha a google barátodhoz fordulsz és beírod, hogy grillsütő majd képekre katt. rengeteg félét találsz.
Sziasztok!
Látom, itt többen szoktátok kérdezni, hogy milyen elektromos grillt érdemes venni, egyáltalán érdemes e venni, stb... nekik szeretnék segíteni, hátha így megspórolnak egy kérdést. Szülinapomra kaptam a páromtól és csakis ajánlani tudom! Minden tekintetben jó! Kényelmes használni, praktikus kütyü a konyhámban! http://electrobb.hu/ajandek-otletek/elektromos-grill/Ariet e_760_LaGrigliata_barbeque_grill
Nekem Philips Cucina kombi sutom van (grillez, szendvicset es goffrit sut). Nagyon szeretem, mert kis helyen elfer, nem frocskol, szinte nem fustol, minimalis olajjal kell bekenni. A hus nem lesz szaraz benne, hacsak nem nagyon megsutod.
Ha nincs tul sok helyed a konyhaban, tehat dobozban fogod tarolni, akkor nem ajanlom, mert a kezdeti doszakot kiveve, nem fogod elopecazni.
En 7-8 evvel ezelott vettem, akkor 12500 Ft korul volt az ara.
Par nappal ezelott vettem egy raclette sutot is a barati osszejovetelekre.
az a bajom túl sok idő míg a sütőben megsül, meg amíg felmelegszik, stb.
grillezve a csirkemell 10-15 perc alatt simán kész van
egyik sem.
most néztem egy öntött vas grill serpenyőt.
szerintem ennél maradok
jó lesz jövő héten is:)
majd priviben számolj be:D
Jólvannaaaa....
Nem cikizni akartalak, csak ugyanezt csináltam végig....
Hogy milyen legyen, kicsi-nagy, kerek-szögletes, Boch vagy Philips,
stb...
És most olyan szépen elvan a dobozában, évek óta, és kicsit sem hiányzik... mert macerás használni, és kész.
hehe:)
most amúgy még bizoyntalanabb vagyok mikor a topicot nyitottam:D
Nem tudom, összecsukósat még nem próbáltam.
A linkek nekem nem hoznak be semmit, nem tudok nyilatkozni.Látom, nagyon szeretnél egy grillt, már lassan mindegy, hogy milyet.
Nem baj, pont így szerettem volna én is, mielőtt megvettük.
Aztán nem használom, mert sokkal praktikusabb egy serpenyő, mindenféle szempontból...
Szerezz egy olyat, aminek fedele is van, talán az segít a problémákon, de majd írd meg, légyszi, amikor tizedik alkalommal használod... Én talán már nem leszek, de az unokámnak megadom a jelszót...
és milyen az összecsukhatós grill?
mondjuk egy ilyen:
www.bosch-home.com/hu/term%C3%A9kek/kisk%C3%A9sz%C3 %BCl%C3%A9kek/%C3%A9telel%C5%91k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s/konta kt-grill/TFB3302.html?source=browse
Ez az egyetlen , ami néha visszatart a sütéstől: ha aznap mostam hajat.
Egy ideje egyáltalán nem bírom a kajaszagot. Főzés után zuhany, ruhacsere. Ahogy öregszem, egyre több "heppem" van....
A grillezett húsokra kell némi olaj, akármilyen hús is!
Az pedig magas hőfokon -hisz a grillnek az a lényege- bizony, füstöl kicsit!
Ismerős a szitu... Ráadásul a végén a hajadtól a lábad ujjáig zsír- vagy olajszagú vagy...
Na, pontosan emiatt nem sütök semmit "fent", azaz serpenyőben. Mert igaz, hogy finomat és gyorsat tudsz készíteni, na de minek, ha utána a takarítás-fürdés-hajmosás-mosás órákig tart???
nekem a lényeg az lenne,hogy olaj nélkül tudjak húst sütni. ami nem marad nyers.
íz nem lényeg,fűszerekkel lehet rajta javítani.
hát akkor lehet inkább maradok a fedős verziónál...
www.topshop.hu/hot_pan_serpenyo-61836-11075-p c.html?med=sem&cmod=prod&orig=mcn&brd=ts&ctn=hu&vir=no&referrer=GoogleAdwordsSearch&src=ts_konyha_grill_kontakt_grill_kontakt%20grill_5177304619&gclid=CJrfoYSB9J8CFUMTzAodzC0_YA
ez milyen lehet?
Ezt a sütőben is meg lehet csinálni, ha elektromos sütőt szeretnél!
Szerintem ugyan az az íz.
Persze, ha csak 2 szelet húst grillezel, elég, ha kicsit veszel!
Akkorát, hogy a hús mellett nemaradjon üres hely.
Nekem gáztűzhelyem van, villanytűzhelynél talán nem jó ez a serpenyő, az meglehet!
füstöl?
az attól függ milyen húst teszel rá,nem?ha zsírosabb akkor füstöl.
Hogy ég el? Max, ha otthagyod, de akkor serpenyőstől!
Hihetetlen!
Van üvegfedőm is hozzá, így párolni is tudok benne, meg főzni is.
Nem bordázott, de csak leheletnyi olaj kell bele.
Ilyesmi:
http://www.tefal.hu/All+Products/Cookware/No n+stick+cookware/Products/Bienvenue/Bienvenue.htm
Nekem valami nagyon hasonló van, talán két éve vettük. Akkor talán kétszer használtuk, azóta a pincében van a dobozában.
Nem is tudom, miért nem használom... Kicsit macerás a takarítása, talán azért... Ill, eléggé füstöl, és akkor már inkább egy serpenyő, azt le is lehet fedni...
Ez tök jó!
Újonnan jó drága, ha lehet még kapni.
annak bordázott az alja?
nekem is van öntött teflonos tefál serpenyőm de abban nem tudok grillezni mert elég a hús.
Szia!
mi vettünk 2 elektromos grillt is, mert az elsö (kb 8000ftos tefal) nayon hamar tönkrement. a bevonat lejött róla, és elég undi lett. maga a szerkezet az ok, csak arra a lapra én ételt nem tennék fel, az tuti. szóval olcsó tefalt ne vegyél. aztán vettünk a rossmannban valami nonémet, kb 15euróért (4000ft) és az viszont szupi. nem kopik a fémbevontata, és a fele ilyen gránit lap, azon meg a zöldségeket lehet jól grillezni. de ha napi használatra szánod, szerintem a kontaktgrill jobb. és valami nagyon pofásat, mert ezeke a picik, hát több velük a munka, mint az élvezet :-D a nagy felületen egyszerre sokat meg tudsz csinálni, akkor nem kell megvárni, amíg mind megsül, és addig az eleje már kihült. na remélem érted a lényeget. szóval 1. legyen jó a bevonata, 2. legyen nagy a felülete, 3. legyen jól tisztítható. na most ennyi. amúgy szerintem jó dolog. ha nem menne annyi idö a pucolással, akkor tuti többet használnám.
Nekem nincs, de ilyenre nem is vágyom!
Van kis szendvics-grillem, abban is meg lehet sütni kis adagokat, és zárt, de azt is inkább melegszendvicshez használom.
De a legjobban csirkemell, flekken, zöldségek grillezésére a vastagfalú Tefál-serpenyőmet szeretem!