Lecsót hogy?

Domcsi21
Létrehozva: 2009. augusztus 27. 20:23

Sziasztok,tök ciki,de lecsót még sose csináltam.Hogy kell ?Hagymát pirítok,paprikát paradicsomot szeletelek,megpárolom,és pirospaprika,só,bors??Így?Karikára kell vágni?

Meg lehet bolondítani,tojással,virslivel,nem?

Na a lényeg,várom a recepteket:D:D Hogy a legegyszerűbb és legfinomabb:)Köszi előre is! 

94 hozzászólás
  1. 2018. Április 28. 18:4594.

    Így is finom úgy is finom,én még rosszat nem ettem,nem vagyunk egyformák,különböznek az ízléseink.


    Nekem pedig leginkább tarhonyával ízlik legjobban,abban az esetben ha nem magában.

    előzmény:
    takacsveca93 (93)
    2018-04-28  18:18
  2. 2018. Április 28. 18:1893.

    Szerintem nem ciki, én sem csináltam még lecsót. Annyit tudok, hogy nem kell hozzá a legszebb és legdrágább paradicsomot+paprikát vásárolni meg, hogy van a tojásos lecsó és a rizses, anyukám a rizseset csinálta mindig istenien, várom a tippeket! :) https://www.ujsagomat.hu/tesco/akcios-ujsag-hipermarke t-csutortoktol-26-04-2018/

  3. 2018. március 9. 16:1392.

    A friss lecsóból hagyok a fazékban a többieknek is, a többit elteszem a saját polcomra, és nem adok senkinek. 

    előzmény:
    Csendike+ (90)
    2018-03-09  16:02
  4. 2018. március 9. 16:0891.

    amikor nics szabadföldi akkor mindig vasdobozost használok


    otthon van fasza zöldséges és délebbről télen is van friss cucc


    http://www.circusfruits.com/


     


    so a rózsakertben budán van egy zöldséges aki pölö fán érett mangó árul, azokat repcsivel szállítják

    előzmény:
    Csendike+ (85)
    2018-03-09  15:50
  5. 2018. március 9. 16:0290.

    Biztosan jól készíted és rá jár a család!

    előzmény:
    Carpaccio (87)
    2018-03-09  15:57
  6. 2018. március 9. 16:0189.

    Persze, nem is mondom azt hogy nem jó, de nekem nem jön be.


     

    előzmény:
    ugyintezo.a (88)
    2018-03-09  16:00
  7. 2018. március 9. 16:0088.

    nekem azért jó az mee vastaghusu és jó meghámozni


    bulgurral szoktam ilyet

    előzmény:
    Csendike+ (84)
    2018-03-09  15:45
  8. 2018. március 9. 15:5787.

    Mondom, nekem az az egy bajom van ezzel az elmélettel, hogy képtelen vagyok annyi lecsót főzni, ami a szezonjánál tovább tartana. 

    előzmény:
    Csendike+ (85)
    2018-03-09  15:50
  9. 2018. március 9. 15:5586.

    Én is nagyon szeretem a kaliforniai paprikát, de az én ízvilágomban sem lecsónak való, inkább nyersen szoktam fogyasztani.

    előzmény:
    Csendike+ (84)
    2018-03-09  15:45
  10. 2018. március 9. 15:5085.

    Igen, ez így van.Ezért javasolják az olasz konyha nagymesteri is, hogy a nyári paradicsomból eltett bármilyen paszta/lé/zúzott paradicsom jobb a téli sátrasból.A napérlelt a legjobb.


     

    előzmény:
    Carpaccio (83)
    2018-03-09  15:36
  11. 2018. március 9. 15:4584.

    A californiaiak is jók, de nem lecsónak valók, legalábbis én így gondolom.


    Isteni zöldsalátát, zöldséges Barilla t szoktam készíteni belölük.Jön hozzá cukkini,padlizsán,zöldborsó, zöldborsó héjában, rügyek és még egy kis reszelt répa, a tetejére reszelt sajt.Nyam nyam.....

    előzmény:
    ugyintezo.a (82)
    2018-03-09  14:17
  12. 2018. március 9. 15:3683.

    Igazán jó lecsót a nyári paradicsomból lehet főzni szerintem. Szoktam eltenni, de a nyár végéig soha nem húzza ki, mert nagyon szeretem.  Én azért szoktam eltenni, mert kényelmes néha csak lekapni a polcról.

    előzmény:
    Csendike+ (79)
    2018-03-09  12:01
  13. 2018. március 9. 14:1782.

    a tv? :-)


    californiai zöld sárga piros, még szép is a kaja


    az anyám havernője régen csinált lecsót és maradék csirkepörköltet ledarálta ahogy a hortobágyinak szokták és összerottyantotta a lecsóvak


    gombóc tésztából meg kis fánkokat sütött hozzá vagy röstit

    előzmény:
    Csendike+ (81)
    2018-03-09  14:07
  14. 2018. március 9. 14:0781.

    Neekm is csak egy fajta paprika jó hozzá.


     

    előzmény:
    ugyintezo.a (80)
    2018-03-09  12:46
  15. 2018. március 9. 12:4680.

    ha csak 1 paprika jo neki ami kis idieg kaphato


    én is azt gondolom, bármelyikből lehet jó lecsó, ha sok hagyma van barnára dinsztelve alatta és kis fokhagyma is


     

    előzmény:
    Csendike+ (79)
    2018-03-09  12:01
  16. 2018. március 9. 12:0179.

    Eltevéssel minek  kínlódna.


    Ha van megfelelő paprika: készítek lecsót vagy egy jó kis töltöttpaprikát, ha nincs olyan amit szeretek, akkor meg más az étel.

    előzmény:
    ugyintezo.a (77)
    2018-03-09  06:52
  17. 2018. március 9. 11:5478.

    Szia margaret3711!


    De jó hogy látlak.


    Én is szoktam olvasgatni a recepteket, és ha olyat találok ami jónak tűnik, ki is szoktam próbálni.


    Ez egy egyszerű étel, jó minden időben.Nos, itt a lecsónál a szaftosság a lényeg.Se ne száraz, se ne vizes ne legyen, és akkor az már egy jó fogás.


    A család lányaival szoktuk csinálni, amit a férjek nem szeretnek, az egy egy családi buli alkalmával megcsináljuk magunknak.


     


    Puszillak:

    előzmény:
    margaret3711 (75)
    2018-03-08  23:37
  18. 2018. március 9. 06:5277.

    nincs paprika?


    https://www.metro.ca/en/online-grocery/search?filter=pepper&freeText=true


    mo-n is zömében melegházit lehet venni az éghajlat okán


     

    előzmény:
    margaret3711 (75)
    2018-03-08  23:37
  19. 2018. március 9. 06:4776.

    nem kell túlmisztifikálni a magyar paprikát


    rakj el lecsot üvegekbe


    a magyaroknak is szokása

    előzmény:
    margaret3711 (75)
    2018-03-08  23:37
  20. 2018. március 8. 23:3775.

    Szia Csendike!


    Megmentettem az elozoleg irt lecso receptedet. Sajnos kanadaban csak a nyar kozepen lehet  a megfelelo Magyar paprikat talalni.


    Csaladom nem szereti,en nagyon szeretem . A hutoben tarolom  par honapon at.

    előzmény:
    Csendike+ (70)
    2018-03-08  15:14
  21. 2018. március 8. 18:2074.

    csípem


    90ben találkoztunk amikor amcsiban ettem rendes hot dog


    https://nathansfamous.com/


     

    előzmény:
    Csendike+ (73)
    2018-03-08  15:40
  22. 2018. március 8. 15:4073.

    Igen, épp mostanában vettem a Hoferben.

    előzmény:
    ugyintezo.a (72)
    2018-03-08  15:37
  23. 2018. március 8. 15:3772.
    előzmény:
    Csendike+ (70)
    2018-03-08  15:14
  24. 2018. március 8. 15:1771.

    Igen, ennél kell figyelni az összetevőkre.Nekem a padlizsánnal akad néha gondom.

    előzmény:
    antironia (60)
    2018-03-07  14:45
1 2 3 4

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek