Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sütemények ajándékba
2003-10-16 09:131.
Torolt_felhasznalo_517064
Létrehozva: 2003. október 16. 09:13
Sziasztok!
Nagyon szeretek sütni és ajándékozni. Karácsonyra évek óta sütök mézeskalácsot, mellyel megajándékozom szeretteimet. Az idén szeretnék más süteményt is ajándékozni. Szeretnélek megkérni benneteket, hogy ha van jól bevált receptetek, akkor írjátok le ide, vagy küldjétek el priviben. Csak olyan sütemények receptjét várom, ami (fémdobozban) sokáig eltartható - tehát jó előre elkészíthető - és tényleg kipróbáltátok.
Köszi! Mary
Nagyon szeretek sütni és ajándékozni. Karácsonyra évek óta sütök mézeskalácsot, mellyel megajándékozom szeretteimet. Az idén szeretnék más süteményt is ajándékozni. Szeretnélek megkérni benneteket, hogy ha van jól bevált receptetek, akkor írjátok le ide, vagy küldjétek el priviben. Csak olyan sütemények receptjét várom, ami (fémdobozban) sokáig eltartható - tehát jó előre elkészíthető - és tényleg kipróbáltátok.
Köszi! Mary
Kedves Mirjam és Gretily!
Készülő (kisméretű) veboldalamon elhelyeztem a süteményreceptjeiteket. Ha esetleg kifogásotok van ellene, akkor jelezzétek a gyenean@citromail.hu oldalon!
Köszönettel: Gyene Andrea asztrológus-pszichológus
Sziasztok!
A svéd karácsonyi gyömbéres keksz receptje - aki már kóstolta az IKEA-ban... nekem nagyon ízlik, én ezt fogom kipróbálni:
pepperkakor
hozzávalók:
55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor v darált barna cukor
10 dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó
a lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. a többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. a kész masszát pihentetjük minimum 3 órát de max 1 napot. pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütjük.
más jellegű kérésem lenne: az elmúlt farsangkor, vagy azt megelőző időben jelent meg a Nők Lapjában egy nagyon finom szilvalekvárral töltött , s ha jól emlékszem mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített fánk receptje. Formája nem a hagyományos fánk, hanem párnácska alakú volt, s nagyon finom. Nem találom ezt a Nők Lapját. Nincs meg valakinek, illetve nem küldené meg ezt a receptet? A családom nagyon nyúz érte, hogy süssem meg, de teljesen nem emlékszem tészta összetételére.
Hálás köszönet!
nekem sem sikerült a Stahl féle Trüffel :( lágy lett :(
Az én e-mail címem: nandorne. buchmuller@axelero. hu
Kérlek küld nekem egy adventi koszorrut.
Köszi:Gica
előre is köszönöm!
:-))
én Jamie Oliver trüfflijét csináltam meg!
folyik mint a fene, mint egy hig krém. . .
én azt csináltam vele, hogy vettem kicsi piskótából készült korongokat, rákentem egy kis golyónyit és leöntöttem csokibevonóval, arra meg disznek kis szines cukrokat raktam. . .
én pl ezüstgolyókat! nagyon szépek lettek!
igy legalább megmentettem azt a méregdrága mogyorót amiből volt!
gondoltam arra is, hogy kis ostyacsővekbe töltöm, de csak nagyon pici átmérőjű ostyákat találtam!
nah mindegy, próbáld meg!
szerintem igy megmenthető!
:-)
Nekem valami tuti beigli recept kéne :( (Biztos írtatok már ilyesmiről, de nem tudok mindent visszaolvasni. . . )
Képzeljétek a kolleganőm is megcsinálta, neki is sz@r lett :) Mindketten a Stahl-antiszakácsnő fejére kentük volna!!! Megjegyzem, még el is gondolkodtam, hogy sok az a tejszín, de gondoltam hülye vagy Gabi, a Juditka jobban tudja :(
Akkor ma este még neki esem!!!!! Még egy kis kókuszreszeléket is szórok bele, hátha. . . bár akkor már minden lesz csak trüffel nem :))))
Én utálom
Tegnap megcsináltam a Stahl féle trüffelt, én marha!!!
Olyan lett mint egy kicsit sűrűbb kakaó!!!! Most mit tegyek????????????
Járt már valaki így???????
VAn ötletetek?
Nekem az első 5letem, hogy Stahlt egyszer és mindenkorra bojkottáltam a konyhámból!!!
Baliren el tudnád nekem küldeni az idézeteket? A címemet megírom priviben.
Hozzávalók:
35 dkg árpaliszt
só,
3 k. kanál sütőpor.
20 dkg méz,
3 e. kanál olaj
2 tojás,
3 érett banán,
1/2 k. kanál reszelt citromhéj,
1 k. kanál citromlé
A lisztbe belekeverjük a sót, a sütőport.
A mézet nem kell felhevíteni, hozzákeverjük az olajat és a felvert tojásokat.
A 3 banánt érdemes habosra összeturmixolni a citromléval és a c. héjával.
Az egészet jól eldolgozzuk a liszttel. Két részre osztjuk és őzgerinc formában pihentetjük.
180 fokos sütőben sütjük. . .
/gyerekeim imádják/
Köszönöm.
Köszönöm szépen a kínai szerencse süti receptet.
Pont erre gondoltam!
Köszi!
Judit
50dkg h. keksz
10dkg vaj
2 e. k kakó
20dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma v. rum
1 csomag kókuszreszelék
meggybefőtt leve
Kókuszgolyó receptre lenne szükségem! Olyan amelyikben van margarin, keksz, kakaó stb.
Előre is köszönöm!
BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG, SZERNCSÉS ÉS SIKERES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Szeretettel:
Mary
a kreatív fórumról mentettem ki még régebben, én még nem próbáltam:
Szerencsesüti
Hozzávalók: 125 g liszt, csipet só, fél tk mézessütifűszer, 40 g barna cukor, 2 kis tojás, 1 ek olaj. Ezeket sima tésztává gyúrjuk, majd vékonyra sodorjuk. (Nekem mindig ragacsos és sok liszt kell hozzá. ) Négyzeteket vágunk. Mindbe egy cetlit vagy valamit teszünk és batyut formálunk belőle. Bő olajban szép lassan kisütjük. Jól lecsepegtetjük. Attól függően, hogy milyen, mekkora formát vágunk kb. 8-10 db lesz belőle.
Az idézeteket én simán kinyomtatom és feldarabolom. Összetekerem és úgy teszem a sütibe. Semmi baja nem lesz. Szoktam néha üvegkavicsot, üveg állatkát is beletenni. Már lehet egész picikéket is kapni. És mielőtt bárki beleharap, azért szólj rá, hogy inkább törje ketté.
Tavaly olvastam a fórumon egy kínai szerencse süti receptet, amibe idézeteket lehetett göngyölni és úgy kisütni.
Az idézetek megvannak, de az alapreceptet nem találom.
Nem emlékszik valamelyikőtök a receptre?
Hálás lennék, ha el tudnátok küldeni nekem!
baliren
A Nagyvásárcsarnoki Ázsia sarokban valamelyik nap sok-sok féle sütipapírt láttam. Volt közötte karácsonyi mintás is, ha jól emléksze.
Tömött pénztárcával menjetek mert annyi-de annyi jó cucc van ott, csak sajna szerintem egy picit drága.
Már jó régi a hozzászólásod, de hátha még nem késö segíteni, legfeljebb jövöre használod.
Újpesten (központ) van egy Foci fagyizó nevü hely, ott adnak el marcipán masszát. Ha jól emlékszem 750 Ft ért vettem 1/2 kilót.
50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 tojás
fél citrom héja
kis fahéj
szódabikarbóna
kis tej az összegyúráshoz
Ezt a tésztát lehet különböző formájúra szaggatni, világosra ki kell sütni.
Ha az étcsoki helyett fehércsokit használsz, és a kakaópor helyett kókuszreszelékbe forgatod, istenien fincsi hógolyókat tálalhatsz.
moxa
Csokoládétrüffli
Hozzávalók:
1 vaníliarúd
1. 5 deci tejszín
20 deka étcsokoládé
3 deka vaj
a hempergetéshez cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A vaníliarudat kis, éles késsel hosszában félbevágom, és a kés tompa részével pedig kikaparom belőle a fekete, kis szemecskéket.
Egy pici lábosba beleöntöm a tejszínt, belekeverem a vaníliaszemeket és hozzádobom a félbevágott vaníliarudat is. Gyorsan felforralom, aztán lekapom a tűzről, és legalább félórát hagyom állni, hogy a vanília íze jól átjárja a tejszínt.
Aztán gőz fölött megolvasztom a darabkákra tört csokoládét és miután levettem a tűzről az olvadt csokit, hozzákeverem a vajat. Szűrőn át a vajas csokoládéhoz öntöm a finom illatú tejszínt, a vaníliarudat meg kidobom.
Utána fogom az egészet és beelöntöm egy nagy, lapos műanyag dobozba. Ugyanis minél jobban terül, annál gyorsabban hűl ki és szilárdul meg olyan állagúra, hogy könnyen lehessen belőle majd golyókat formázni. A csokimasszát beteszem a hűtőbe és pár órára, de akár pár napra is benne hagyom. (Sőt, akár le is lehet fagyasztani egy-két hónapra, kutya baja nem lesz. )
Tenyerem közé veszek 1-1 evőkanálnyit a csokimasszából és csinos golyókká formálom őket, majd belehempergetem mindegyiket egy müzlis tálkába beleszórt kakaóporba. A golyó-formálás bizony csuklóig csokoládés kézzel jár, de istenem! Gondoljunk arra, mit nem adtunk volna ezért az édes szutyokért gyerekkorunkban! Ha készen van egy golyóbis, akkor sütőpapírral borított tálcára teszem és folytatom a trüfflikészítést. Ha már mindegyik csokigolyó a tálcán csücsül, akkor beteszem őket a hűtőbe, hogy a kézmelegtől picit meglágyult trüfflik újra megdermedhessenek.
Végül a kész trüffliket valamilyen jobb papírboltban vagy ÁPISZ-ban vásárolt kapszlikba ültetetgetem és visszateszem őket a hűtőbe Tíz napig is elvannak a hidegben – már, ha el nem fogynak addig. Mert még várat magára annak a jelenségnek a tudományos magyarázatra, hogy vajon miért hat megsemmisitően a trüfflikre a csokoládét amúgy nem szerető férfiak jelenléte-, de érdemes egy órával evés előtt kivenni a golyókat, mert finomabb és intenzívebb lesz az ízük így.
20 csokoládétrüffli lesz belőle.
evek ota csinalom es tegnap valaki mondta hogy nem is igaz ahogy en ismerem. tehat SEGITSEG!!!!!!!!!!