Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Télapó csoki hasznosítása
2007-12-09 11:421.
Torolt_felhasznalo_946894
Létrehozva: 2007. december 9. 11:42
Kedves lányok, asszonyok!
Mint minden évben, most is rengetgd télapócsoki gyűlt össze. Úgy dönöttem , hogy az idén, ahelyett, hogy húsvétig ennénk, megpróbálom hasznosítani, például készítek belőle valami finomságot. Kérem, akinek van erre valami ötlete, ossza meg velem. (Persze a télapók nagy része nem csoki, hanem kakaós tejbevonó, de gondolom, ezzel is lehet valamit kezdeni.) Köszönettel várom az ötleteket, amelyek remélem, sokunknak hasznosak lesznek.
Mint minden évben, most is rengetgd télapócsoki gyűlt össze. Úgy dönöttem , hogy az idén, ahelyett, hogy húsvétig ennénk, megpróbálom hasznosítani, például készítek belőle valami finomságot. Kérem, akinek van erre valami ötlete, ossza meg velem. (Persze a télapók nagy része nem csoki, hanem kakaós tejbevonó, de gondolom, ezzel is lehet valamit kezdeni.) Köszönettel várom az ötleteket, amelyek remélem, sokunknak hasznosak lesznek.
Lehagytam a legfontosabb részt a kommentemből, hát a lényeget kihagytam, hogy honnan vettem akciósan sok sok csokikát ! :)
Tessék itt van :) /www.ujsagomat.hu/lidl
Szerintem a legjobb hasznosítása a csoki Mikulásnak, ha megolvasztjátok és palacsintába beletöltitek vagy esetleg süti tetejére rá, hütőbe beteszed a tortát. Aztán pedig a jó vastag csokiréteg finom roppanós lesz.
Rendkívül imádom, Lidlben vettem elég sokat, bár ezek kifejezetten finomat, nem rossz az ízűk.
Namégeccer...
Csodás csokis kuglóf
Hozzávalók: · 25 dkg kristálycukor · 25 dkg liszt · 1 csomag sütőpor · 10 dkg kókuszreszelék · 2 tojás · 3 evőkanál olaj · 3 dl ásványvíz · 3 ek kakaópor · 40 dkg törhető csokoládé
Elkészítés: Hirtelen felindulásból összekeverjük a hozzávalókat. A csokit (minden dühünket beleadva) egy zacskóba tesszük, és addig csépeljük, míg apró darabokra törjük. Kilisztezett kuglófformába öntjük, és készre sütjük (kb. 40-50 perc, tűzhelye válogatja).
Hozzávalók:
· 25 dkg kristálycukor
· 25 dkg liszt
· 1 csomag sütőpor
· 10 dkg kókuszreszelék
· 2 tojás
· 3 evőkanál olaj
· 3 dl ásványvíz
· 3 ek kakaópor
Én muffint szoktam sütni belőle! Soxor még kevés is hozzá az össze gyült mennyiség,mert olyan gyorsan fogy!!
Küldjem a receptet is??
Tulajdonképpen még piskótatésztába, vagy muffinba is nagyon finom, ha lereszelve beledolgozzuk a tésztájába.
A tejbevonósat kidobom, mert az még a tortát is elrontja ha bevonónak használom, én már nem veszek ilyen vackokat, csak igazi finom csokoládét, inkább kevesebbet.
Az igazi csokikból lehet csinálni nagyon finom csokikrémet piskótába vagy egy doboz tejszínbe kb 10 dekányit feloldva csokiöntetnek somlóira, vagy palacsintába.
Tortakrémnek az alábbiak szerint szoktam:
Egy kis doboz tejszínt felteszek takaréklángra és beletörtedelk 10-20 dekányi csokoládét, majd sűrűre lefőzöm, öntök bele egy kanálnyi rumot és azzal is átfőzöm, finom bele egy kis mandarinhéj reszelve, leveszem a tűzről és hozzákeverek 10 deka vajat. Hűtőben lehűtöm, hogy sűrű krém legyen belőle, majd hozzákeverek egy kis tejszínhabot is, meg egy kis rumba áztatott mazsolát. ez egy nagy tortába elég. Nagyon finom csokikrém.
A tejcsokisat megesszuk.
A bevonomasszasat kidobjuk. Regebben volt hogy ezeket tovabbajandekoztuk, de ma mar nem egetem magaam ilyennel. Megy a kukaba es kesz.
Kikeversz egy adag piskóta tésztát darabolsz bele némi narancsot , diot , mogyorót vagy ami van , és apróra összetőrt csokit belekevered . az egészet egy sütőpapirral bélelt tepsibe öntöd és 180 fokon 30 percre a sütőbe dugod .
isteni finom lesz és mire észbe kapsz neked nem is jut belőle . 2-3 sőt 4 nap mulva is iteni en finom , még nekem is aki tényleg nem eszi a süteményeket .
A csokimikukból isteni finom forrócsokoládé lesz, akkor is, ha csak bevonómasszából készültek.
Sőt, talán abból még finomabb!
Csokis muffin
20 dkg liszt
10 dkg cukor (elvileg barnacukor kell, én sima porcukrot teszek bele)
1 vaníliás cukor
1 tojás
1/2 dl olaj
2 dl tej
1/2 -skanál szódabikarbóna
1 -skanál sütőpor
...és a lényeg: 10 dkg csoki (lehet bevonómassza is)
A sütőt 200 Fokra előmelegíted, a hozzávalókat összekutyulod, papírral bélelt muffinsütőbe teszed és a felmelegedett sütőben 20 perc alatt készre sütöd. A tetejét leöntheted olvasztott csokival, még egy kis "kármentésként". 12 db lesz belőle.
Két vékonyka szelet közé teszem a reszelt csokit, és a szendvicssütőben összenyomom!
Egyszerű, és nagyon finom!
kuglóf tetejére, én csak egy pici vízzel (1-2 ek) felolvasztom, és rákenem.
Én rendszeresen a karácsonyi sütemények tetjére kenem őket fololvasztott formában. Ha kakaós kalácsot sütök a kenyérsütőben, akkor abba is rakok darabokat ezekből. Ha valamelyik sütihez jól meg a reszelt csoki akkor oda is kerül belőlük.
Létezik kimondottan csokifondü készlet, minap láttam a KŰIKA-ban kb 1200 Ft, nem nagy térfogattal, 4 hozzá tarartozó pálcikával ami tökéletes a maradék figurás sütik felolvasztásához, és keksz, piskóta tészta, aszalt gyümölcsöket lehet benne mártogatni beszélgetés közben.
Csoki pudingba is rakok törtcsökit ha van, és volt már rá példa, hogy elfogyott a csokipuding por, és csak vaníliás volt itthon. Abba tettem egy kanál kakaóport, és belereszeltem 2 db nyulat, vagy mikulást.. Sokkal finomabb puding lett, mint az eredeti csokis porból.