Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mikrosütő használata
2003-09-09 08:481.
Létrehozva: 2003. szeptember 9. 08:48
Van a mondás, egy újszülöttnek minden vicc új, no most így vagyok én is, nekem is új dolog a mikro, tegnap vettük. Szeretnék tanácsokat kapni, mire vigyázzak, mivel tenném tönkre (azt tudom, fémet nem szabad tenni bele) aztán mi az, amire nagyon jó használni, mit kell lefedni, (tök egyszerű, sima szerkentyű) és mit érdemes benne csinálni. Köszönöm.
És ha nincs ilyen mikroplusz tálam, csinálhatom másba is?
Sziasztok!
En is szeretnek Fura! tanacsot kerni!Mire hasznalhatnam a mar elromlott mikromat?Akvariumra mar gondoltam!Ez nem jon be!Koszi!Puszkata.
(u.i.tanacstalansagom komoly!)
Tudnal nekem recepteket irni a mikrohoz? Whirpoolt vettunk, crispelost. Bizom benne, hogy talan meg van neked doc formatumban es at tudod kuldeni. A rizs erdekelne nagyon, puding, rantas
Helló lányok!
A valaki által már beírt - bocs, nem tudom visszakeresni ki volt - joghurtos sütit (én kefírrel ismertem) megcsináltam, tényleg 12 perc, de elég egy fél sütőpor hozzá, mert nagyon sütőpor íze volt. (Nekem az eredeti receptemben kétszer ennyi van mindenből és abba kerül egy egész sütőpor, viszont nincs benne citrom...)
Minden esetre nagyon tuti lett, egy kis meggyem volt itthon, azt tettem bele és íme az eredmény... (a másodikat - mert kicsit gyorsan eltűnt az első - kicsit még felturbóztam (csak nem volt időm lefotózni :o)), tettem rá szeletelt mandulát, az egy kicsit megpirult rajta... (miért nincs nyálcsorgatós smiley??? :-) )
Aztán még csináltam befűszerezett csirkeszárnyakat is crisptálban szintén, 24 perc alatt... azt is lefotóztam
Szia Lignon! Köszi! (A privit is  
Szóval ezt már mástól is hallottam, hogy vett másik crisptálat... én bevallom, hogy van egy nagy tálam, mikor kész az egyik pizza, fogom a crisptál fogóval a tálat, s alányúlok a pizzának egy műanyaglapáttal és átcsússzantom a tálra, a crisptálban meg jöhet a következő pizza... amíg eszünk, elkészül a másik. Mellékelem az eredményt, ez egy besamelles, sajtos, sonkás, capribogyós volt, éppen csak volt annyi időm, hogy lefotózzam .
pizzatészta 20 deka liszt, 1 deka élesztö, 1 dl viz, 1 evökanál olaj, so, mivel nagyon könnyü kikeverni se a kavarö gépbe, se kenyérsütöbe nem szoktam beletenni, csak tálban kézzel meggyurom. Utána ha jol emlékszem 80 W-ra teszem és szemre hány deci is lehet alapon -általábn 2-3 pizzát sütök egyszerre- tehát dl/2perc. Ugy kb mikor duplára dagadt jo. Müanyag tálban szoktam ami birja a mikrot. Mi vettünk + crisptálat hozzá, igy mig egyik sül másik tálban pakolom következöre a rávalokat.
Örülök, hogy örülsz a mikrodnak
Sziasztok!
Lignon irányított ide még múlt héten , most vettünk egy crispelős, hőlégbefúvásos Whirlpool mikrót, ez egy csoda!!!!
dandav, hogyan csinálod a fasírtot? Nem golyók, hanem kis pogik? És a crisp-tálba teszel egy pici olajat? Köszi!
Egy egyszerü ez chrisp tányéron, chrisp funkcion, 5,5 perc.
4 szelet toast kenyeret megkenni melegszendvics konzerv krémmel (nálunk a Francia jellegü egy pici Vegetáriánussal elkeverve a kedvenc) rá sajtszeletek és kész a gyors de mégis meleg éhségcsillapito.
Kiprobáltam a gözfözöt rizsnek, felforrositottam benne dupla annyi vizet mint rizs dl-je, husleveskockával és bele bors, kevés vaj. Rizs, 20 perc a gözfözö funkcion. A vizbe tettem a rizst, nem a kosárba.
Kosárba viszont nagyon sokszor csináltam ujkrumplit, mikor megpuhult rádobtam kevés margarinra, teflonba, piritottam és kerti petrezselyemmel.
Hömérséglet nálam a rendes sütöhöz ajánlottal- tudod, oda szokott irva lenni, hogy meleglevegös sütöben pl 175 fokon sütni, sima sütöbn 200, nos nálam kell a 200 fok.
Kell a rácsot használni amiben sütsz az alá.
Ha pl zsömléket-kifliket-kelt tésztábol sütiket csak majdnem készre sütöd és fagyasztod, majd ezzel pár perc alatt készre sütöd -néha kell használni a kiolvasztást elötte, néha nem- akkor olyan valoban mintha pont most sütötted volna.
Héjában krumplit is jo benne sütni, szurkálni elötte, vagy almát, stb.
Szakácskönyv biztos most is van, én vettem már többet hozzá.
Ha Whirlpool honlapjára bemész, ott mikrokhoz vannak receptek.
Most magyar feltöltés alatt, de talán más nyelven találsz.
Pizzához dagaszthatod benne a tésztát, alacsony fokozaton talán 80W? és 2 perc/dl.
Esetleg van receptkönyv kifejezetten mikróhoz, ami könnyen beszerezhető?
mennyi baromságot összeirtam, nem lehetet egyszerü a forditás, de azért köszönöm!! a recept maga jó tessék kiprobálni! addig is finn(vodka)- ugor(j le érte) nyelv rokonságravaló tekintettel egy igazi finn recept? bár én nem tudom megigérni, hogy leforditom magyarra!, legfeljebb mikróra
Pontyos recepted le lett forditva finnre, csak mert jopofi volt, akkorát röhögtek:))))
Padlizsánt panirozod, vajjal megkened a tálat néhány perc alatt kész, tükörtojáshoz a crisptálat 2 p melegited margarinnal, ráütöd a tojást, mennyiségtöl függöen néhány perc.
Több korábban beirt ételt grillel fejezel be, nálunk a crisp menöbb, mert akkor 2 oldalrol adja a szint.
Választásom azért esett erre a készülékre, mert később nem akartam abba a csapdába esni, h. ja ez nem grillezős.
kezdjemtalán jordán nemzeti étellel mansaf bárányhus mandulávakés rizzsel izesitett joghurtszószal , az úri közönség ezt kézzel eszi khubával ez laposkör alakú kenyér féleség
hummus= csicseriborsó püré összekeverve örölt szezámmag, fokhagyma, kis citromlével
kebab mindenféle fajtája szivemszerint azt mondanám fiatal tyukból a legjobb, de sajnos a kakas(igen fiatal )a legjobb
csak úgy mint a farooj = nyárson grillezet kakas, ismeretlen füszerekkel
sajadija főtt hal citromos szósszal melegben igen jól esik
oriási tévedésem maamul vékony tésztadioval, datolyával
és a régi klasszikus bolgár rózsavizzel leöntve --borzalmas
kávé kardamonnal, tea hibiskúsz, menta
vannak helyi jordánborok-felejthetőek,
az arak helybéli ánizs pálinka 50%is lehet vizzel kinálják , remélem sikerült rászoktatnom öket a tonik-arak párosra
minden esetre a boltos és a vendéglős is titokban meg kostolta tetszet nekik!
mikrósajnos nem volt grill a menő arrafelé
nem mikró használttal függ össze!
talán csak annyi , hogy jordániából hoztam egy csomó grill füszert, de mikróban nem az igazi, faszénparázs kell neki!
jordánok fiatal kakast szivesebben eszik mint a tyukot, kiérti ezt?
igazad van az igazi pálinkába nem tesznek aszalványt
Most te jössz az élményeiddel!!!:)
csak az a kérdés aszalvány, vagy friss gyümölcs veti azt az ágyat. töpörtyüs pogi teljesen korrekt
de ez csak egy ebéd előtti hammm bekaplak!
Megfelel?:)
régen voltam azota kihált az alkohol a magyar konyhából?
lányok asszonyok egy kis fantázia!! jó étvágyat
Köszi!
Ha már beírta valaki, bocs.
A barnarizst megmosom. 2, 5-háromszoros mennyiségű vízben (kis só, késhegynyi margarin bele) megfőzöm a legnagyobb fokozaton (nálam 900W) 7 percig. Ha lejárt, megkeverem. Utána még 20 percig főzöm közepes fokozaton (nálam 500W). Ezután hagyom állni min. 25-30 percig. Állás közben lassan beszívja a vizet, de nem annyira mint a hagyományos fehérrizs, enyhén nedveske marad. Jobb ízű (egyáltalán íze van) és kicsit rágni kell (bármily puhára főzöd).
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 4 tojás
Elkészítés: A margarint 1 perc alatt a mikróban megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a 4 egész tojást. Csomómentesre keverjük, kivajazott mikroedényben 600 W-on 6 perc alatt megsütjük.
Majd figyelj, mert szepyke receptje a Mikroplushoz szól, és azt tilos crisp-re, grillre tenni. Mezei mikró tető nélkül.